Autonvuokraus Kosilla

niinjust

Moi!

Olemme menossa Kosille kesäkuun 5. päivä pariksi viikoksi. Etsin netistä autovuokraamoa, mutta en löytänyt etsimääni eli paras laatu, paras hinta ja paras palvelu. Löytyisikö joltakulta omasta kokemuksestaan vuokraamo kosin kaupungista, jota voi suositella.

Kiitos

15

1394

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Peltikolari

      Vuokraa ainoastaan matkanjärjestäjän kautta auto, vain niillä on kattavat vakuutukset.
      Suosittelee nimimerkki: Peltikolari

    • reissulasse

      Tätä autovuokrauslinkkiä aurinkomatkat suosittaa, listassa on vain luotettavat vuokraamot.
      http://cars.cartrawler.com/aurinkomatkat/fi/?
      Kun valitset auton niin ota siihen sellainen vakuutus joka poistaa omavastuuosuuden, se on Kreikassa yleensä 300-1000€
      Eli ruksaat kohdan: "Kyllä, haluan pienentää korvausvastuuni summaan 0,00 € vain 9,49 EUR:n hintaan ja olen lukenut ehdot"
      Mitä halvempi vuokra niin sitä isompi on omavastuuosuus, jos joku tarjoaa autoa vuokralle 30€:lla niin suosittelen että et mene lankaan.
      Minulla on huonoja kokemuksia "edullisista" autovuokraamoista, ymmärtämättömyyttäni vuokrasin auton viikoksi, maksoin siitä vähän alle 200€, enkä tiennyt että siinä oli omavastuu 600€, väistin vastaantulevaa ja osuin kadunkivetukseen sillä seurauksella että rengas vääntyi alle, soitin vuokraajalle ja ne kävi hakemassa auton pois, enkä saanut tilalle edes uutta. CarRent vai mikä se oli veloitti 600€ luottokortilta, eikä minulla ollut mitään sanomista. Oppaan mukaan en ollut ensimmäinen joka on mennyt tähän ansaan, enkä viimeinenkään. Jälkeenpäin on selvinnyt että auto kannattaa vuokrata sieltä mistä matkanjärjestäjä suosittaa, sillä vuokran hintaan sisältyy jo vakuutus joka kattaa kaiken.

    • Saarihyppelehtijä

      Olen lähdössä kuukaudeksi Kreikkaan ja soittelin Avis-autovuokraamoon ja kyselin Kreikan autovuokrauksesta koska netissä liikkuu niin monenlaista "tietoa" autonvuokrauksesta, erityisesti omavastuusta. Avikselta kerrottiin että suomessakin on omavastuu ja sen saa pois Superkolarivakuutuksella(SCDW) ja vakuutus on vapaaehtoinen, eli sitä pitää erikseen vaatia. Aviksen mukaan heillä on joidenkin kansanvälisten matkanjärjestäjien kanssa sopimus jossa tämä vakuutus otetaan automaattisesti, hinta on noin 10-14€/vrk, se vaihtelee autotyypin mukaan.
      http://www.avis.de/avisonline/fi/avis.nsf/c/matkatoimistot info,tietopaketti_vakuutuksista
      Vanha sanonta "Halvalla ei saa hyvää" pitää paikkaansa myös autovuokrauksessa.

    • Saarihyppelehtijä1
    • Saarihyppelehtijä2

      Pahus, jostain syystä tietopaketti vakuutuksista ei näy. Löytyy varmaan googlaamalla

    • Dimonos

      Yli 15 vuotta ollaan kreikan saarilla seikkailtu eikä koskaan ole ollut mitään ongelmia auton kanssa, aina on otettu sieltä mistä halvimmalla saatu. Koskaan ei ole edes ymmärretty kysyä mistään omavastuusta, googlamalla sekin asia selvesi. Seuraavan kerran pitää ottaa sellainen vakuutus joka kattaa kaiken

    • kosiasenollapitää

      Kreikassa tosiaan omavastuun poisto on tarpeellinen, koska paikallisten ajokulttuuri on sen verran erilainen, että vahinkoja pääsee tapahtumaan helpolla. Etenkin ohitukset tapahtuu missä ja miten vaan, stop-merkin takaa ponkaistaan eteen jne. Jos asia ei ole rahasta kiinni, kannattaa ehk tehdä vuokraus jonkun tunnetun firman kautta, muussa tapauksessa sen voit hoitaa paikallisenkin yrittäjän sivustolla.

      Kosin autonvuokrauksesta kannattaa lukaista vähän lisää täältä:
      http://kreikkaan.net/matkakohteet/kos/kos-liikkuminen

      Siellä on linkki valmiina yhden vuokraajan sivustolle, tosin eivät ole siitä halvimasta päästä.

      Ja koska olet vuokraamassa autoa, pääset sillä mukavasti jokaiselle saaren kulmalle, joten muistathan käydä tsekkaamassa Kosin parhaat nähtävyydetkin:

      http://kreikkaan.net/matkakohteet/kos/kos-nahtavyydet

    • galimeerat

      Auto on melkein joka reissulla vuokrattu, alussa otettiin milloin aurinkomatkojen milloin finnmatkojen kautta. Joku "viisas" neuvoi ottamaan auton suoraan liikkeestä koska se on huomattavasti edullisempaa ja näin menettelimme monen vuoden ajan, kunnes tutustuttiin erääseen suomalaiseen joka on asunut pitkään kreikassa ja ollut oppaanakin.
      Kehuimme että saatiin auto edullisesti niin hän halusi nähdä vuokrasopimuksen ja silmäili sitä hetken ja sanoi että teidän omavastuuosuus on 800€, tämä oli meille shokki sillä olimme luulleet että autossa on kaikki vakuutukset niinkuin autovuokraaja lupaili.

      Kreikassa on vielä sellainen erikoisuus tuossa omavastuussa että joudut sen maksamaan riippumatta siitä oletko syyllinen tai et. Jos sinut todetaan syyttömäksi niin saat rahasi takaisin, pahimmassa tapauksessa joudut odottamaan rahojasi vuosia.
      Nykyään vuokraamme auton matkanjärjestäjäjiltä tai heidän käyttämistä autovuokraamoista.

      En muista mihin kohtaan tulee ruksi jos sinulla on omavastuu, mutta sen ruksin jälkeen kirjoitetaan kynällä se omavastuu määrä.
      Vaikka et osaisi englantia niin tarkista vuokasomimuksessa se että onko sinne kirjoitettu kynällä 300, 600 tai joku muu summa, eräässä avoautossa omavastuu oli peräti 2000€, kun jälkikäteen niitä tarkisteltiin.

    • agiamarinat

      Tapahtui agia marinassa muutama vuosi sitten. yritettiin vuokrata auto muutamaksi päiväksi, myyjä kertoi että heidän autot on kaikki vakuutettu. Maksun yhteydessä hän kuitenkin vaati meiltä luottokorttia!!! vaikka maksettin käteisellä!!!!!!, tässä vaiheessa heräsi epäilykset että kaikki ei taida olla ihan kohallaan. Koska lontoon murre hiukan takkuaa niin piti soittaa oppaalle joka selitti että meillä on 600€ omavastuu joka veloitetaan AUTOMAATTISESTI tililtä jos jotain sattuu, ETTÄ SELLAISTA.
      Auto jäi liikkeeseen, olishan se ollut n. 15€/vrk halvempi kuin finnmatkan välittämä auto, mutta kyllä sen verran mielellään maksaa siitä että KAIKKI vakuutukset on kunnossa.

    • NiinEttä

      Joitain vuosia sitten vuokrattiin auto Plataniaksesta(Kreetalta), myyjä vaati että meidän pitää käyttää luottokorttia vaikka maksetaan käteisellä. Myyjä käytti sitten luottokorttia vanhanaikaisessa korttilaitteessa(höylässä), kun palautettiin auto ehjänä takaisin niin myyjä antoi meille luottokortilla höylätyn summan joka oli 800€.

    • oppiaikäksik

      Oppaat varoittelevat villeistä vuokraamoista, me on aina käytetty niitä eikä ongelmia ole ollut, toisaalta mitään ei ole sattunut, kerran kyllä vuokraaja syynäsi tosi tarkkaan auton kun palautin sen. Suomessakin pitää maksaa luottokortilla. Minulle on ihan uusi asia tuo omavastuu.

    • Muistin vasta, että on kohtuullista kirjoittaa pikku "matkakertomus".

      Niinhän siinä kävi, että tytär halusi skootterin ja kukapa pystyisi vastustamaan tällaista pyyntöä. Omavastuun poiston otin jostain syystä varmaan ensimmäisen kerran eläissäni. Tarkistimme kaksi vuokraamoa ja otimme halvemmasta. Eikä maksanut paljoa.

      Liikenne oli sujuvaa, koska liikennemerkeillä tai -valoilla ei juuri ollut merkitystä. Kosin kaupungissa on paljon kapeita ja yksisuuntaisia katuja, joita voi huoletta ajaa juuri siihen suuntaan kuin haluaa. Stop-merkkiä ei tietenkään tarvinnut nnoudattaa. Uleensäkään poliisi ei puuttunut mihinkään. Turkissa esiintyvää kiilausta ei myöskään esiintynyt. Se johtui varmaankin kahdesta seikasta. Ei juuri ollut kaksikaistaisia teitä eikä näin ollen myöskään rinnakkain pysäköintiä.

      Matkatoimistot suosittelevat vuokraamoja, joista he saavat etuja, jolloin myöskin hinnat ovat tuplat paikallisiin verrattuna.

      Kaiken kaikkiaan hyvä reissu. Ehkä seuraava sitten, kun Kreikka päätyy eroon eurosta eli halpenee vielä puolella. Ei siellä kallista kyllä nytkään ollut, kun kysyi paikallisilta, minne kannattaa mennä ostoksille.

    • h.c.andersen

      Uskomattoman hölmö kommentti: "sitten kun kreikka halpenee vielä puolella"...Kos.n kaltaisella saarella on melko samantekevää minne menet ostoksille, ei siinä suuria eroja ole. Eiköhän se matkan hinnanmuodostus pidä aloittaa jo kotimaassa, kun sen ulko-oven lyö kiinni, eli matka lentokentälle ja takaisin jne..vai onko Vietnam se seuraava ns.halpiskohde ja vieläpä Aurinkomatkoilla..olihan halpaa...:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe