Miranol hinta kauhea , tikkurila kallis

eitikkurilaa

29 eur oli 0.9L purkki alkydimaalia. Eli järjettömän ylihintaista.

ostakaa jotain muuta maalia vaikka suoraan saksasta verkkokaupoista.

Onko tikkurila antanut jälleenmyyjähinnat jälleenmyyjille kun tuntuu että hinnat on helkutin korkeat ja niin lähellä kaikilla myyjillä ympäri suomen. ? jos joku jälleenmyyjä kertoisi siitä ?

Itse en osta enää yhtään tikkurilan maalia oli sitten talomaalia,sisämaalia tai alkydimaalia . Hommaan kaiken suoraan Saksasta.

15

2933

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Enviitsisi

      Miksi et neuvottele maalitehtaan edustajan kanssa hintojasi oikealle mallille? Voithan litran purkkisi hakea vaikka Saksasta. Kotitarvemaalailijan ei kannata juurikaan sitä hintaa katsoa, koska tarve on äärimmäisen vähäinen. Laatuun voisi panostaa ja kotimaisuuteen(en erittele kotimaisia valmistajia).

      Onko järkevää omakotitalon maaleja ja kittejä alkaa vuosi ennen tarvetta kilpailuttaa ja kiertää liikkeitä tuhansien kilometrien matkoja ajellen ja myyjien ja omaa aikaa tuhlaten? Tonnin kun varaa, niin saa lähes kaikki mitä tarvitsee ja ajelurahatkin on talkoolaisien suunkostukkeissa.

    • 39ja90

      Maalikaupoissa on selvä kartelli. Lähtöhinnat ovat täsmälleen samoja ja hintakilpailuakaan ei ole havaittavissa.

    • Hessssu

      Aika kovahinta meinaan liki tuolla hintaa saa jo edullisempia 2-K automaaleja. Itse muistelen, että joskus markka-aikaan suhde oli tyyliin Miranoli 50 mk/L ja edullinen automaali 150 mk/L. Muistan sen hyvin nimittäin hain rautakaupasta Miranolia litran ja maalasin pikkasen nuukan puoleisen naapurin auton sillä ;)

    • Skeptikkoakka

      Kun puhut juuri Miranolista, on sinun verrattava sitä täysin vastaavaan ulkolaiseen tuotteseen ja muistettava myös, että Miranol on tänä päivänä juuri sitä mitä luvataan koska se on pitkän tuotekehittelyn tulos eli helkkarin hyvä tuote. Maalasin sillä vanhan autonkin kerran ja kun osu lumipenkkaan ja lommo tuli lokasuojaan, niin maalipa ei haljennut.

      Ylipäätään kun minkä tahansa tuotteen hintavertailua tehdään yhtään mihinkään, pitäisi aina muistaa mitä muuta ko. valmistaja on kehittänyt ja maksanut tutkimuksista, tuotekehittelystä, markkinoinnista jne. ja yrittää sitten tasoittaa kulujaan lisäämällä jokaisen tuotteen hintaan aina sen uusimman tuotteen aiheuttamia kuluja, muutenhan aina se uusin tuote maksaisi hunajaa ja maltaita egujen lisäksi ja kukapa silloin haluaisi sikahintaista uutuutta ostaa? Et sinä, enkä minä, eikä tuo toinenkaan joka tätä lukee.

      Viimeisenä, eikä vähäisimpänä seikkana, muistutan valmistajan toimivan yhä Suomi-uskollisena ja työllistävän Suomessa. En näe järkeä kylvää egujamme muille maille ja maksaa sitten veronkorotuksia, jotta valtiomme pystyy maksamaan työttömyyskorvauksia niille, jotka saa potkut kun firmat siirtyy ulkomaille.
      Valinnan jokapäiväisessä elämässä teet itse, myös maalin osto on työllisyyspolitiikkaa.

      • Juibbi

        Miranol on ollut markkinoilla vuosikymmeniä. Tuskin juuri Miranolin tutkimus- ja kehityskustannukset ovat kovinkaan isot, jos niitä on enää ollut hetkeen aikaan. Ei tuotteen hintaa voida perustella yrityksen muilla kustannuksilla, ainoastaan tuote ratkaisee. Voidaankin sanoa, että Miranolissa osa hintaa on puhdasta ilmaa kuten tietty monessa muussa "merkkituotteessa". Halvempia ja ihan yhtä hyviä vastaavia alkydimaaleja löytyy useammalta kotimaiselta valmistajalta ja paljon halvemmalla.

        Bilteman maalit tuskin ovat kotimaisia mutta kun nyt sattu luettelo oleen tuossa, katsoin mitä vs. maali siellä maksaa. Lakkamaali, uretaanialkydi, kiiltävä tai himmeä, sisä ja ulkokäyttöön, puulle ja metallille, varmaan ominaisuuksiltaan aika lähellä Miranolia. Näkyy olevan useampia värejä.

        Hinta: 13,32 €/L


      • Kustannustietoinen

        Ilma hinnoissa on suomalsiet palkkakustannukset ja kiinteistöverot jne. Jos nämä "ilma" halutaan pois, on hyväksyttävä että valmistajat siirtyvät halvempiin tuotantomaihin.
        Valinta on ostajalla.


      • JHGFDSA
        Kustannustietoinen kirjoitti:

        Ilma hinnoissa on suomalsiet palkkakustannukset ja kiinteistöverot jne. Jos nämä "ilma" halutaan pois, on hyväksyttävä että valmistajat siirtyvät halvempiin tuotantomaihin.
        Valinta on ostajalla.

        Paljonkohan tuon maalipurkin hinta halpenis tuolla kaupan hyllyllä jos se teetettäis vaikka Virossa? Aivan, eipä juurikaan, koska suurin osa kustannuksista on kaikkien muiden kuin valmistavan organisaation kateta ja kustannuksia. Itse aineen osuus kokonaishinnasta on luultavasti häviävän pieni ja sehän se on joka loppukäyttäjälle merkitsee. Toisaalta eihän se hullu ole joka pyytää. Suomessa kovin kapeat nämä markkinat tiettyjen tuotteiden osalla jolloin sehän näkyy toki hinnoissakin.


      • Koffiakehiin

        Silloinhan Virossa pitäisi olla vielä kalliimpaa kuin Suomessa koska siellähän ne markkinat vasta kapeat ovat kaikkien tuotteiden osalta. Paitsi ehkä oluen jota Suomalaiset ja Ruotsalaiset ostavat mielettömiä määriä.


      • Anonyymi
        JHGFDSA kirjoitti:

        Paljonkohan tuon maalipurkin hinta halpenis tuolla kaupan hyllyllä jos se teetettäis vaikka Virossa? Aivan, eipä juurikaan, koska suurin osa kustannuksista on kaikkien muiden kuin valmistavan organisaation kateta ja kustannuksia. Itse aineen osuus kokonaishinnasta on luultavasti häviävän pieni ja sehän se on joka loppukäyttäjälle merkitsee. Toisaalta eihän se hullu ole joka pyytää. Suomessa kovin kapeat nämä markkinat tiettyjen tuotteiden osalla jolloin sehän näkyy toki hinnoissakin.

        Suomalaiset maalit ym. rakennustavara on Virossa halvempaa kuin Suomessa. Jos rakentaa tai remontoi niin kannattaa hakea tavara sieltä. Monet sikäläiset liikkeet kuljettavat tavaran Suomeen kohtuuhinnalla.


    • paree_

      Suomalaisen maalin saa Tallinnasta paljon halvemmalla. Jos rakentaa tai remontoi kannattaa käydä autolla hakemassa tavarat sieltä. Sieltä myös toimitetaan tavaraa Suomeen.

      • E.Hitus

        Tikkurilan maalitkin hinnoitellaan markkina-alueittain, Suomen hinta-taso jos on esim. 1, niin tallinnassa se on 0,6.
        Venäjältä en ole Tikkurilan maaleja ostanut vaikka niitä siellä tehdäänkin, olettaisin niiden olevan siellä vielä edullisempia.

        Hauska tapaus kävi juuri kun tilasin Tallinnan Onniselta erään Enston valmistaman tuotteen. Se tuli toimitustavarana kun sitä ei suoraan hyllystä löytynyt. Kävi ilmi, että tuote valmistetaan Virossa josta se toimitetaan Enstolle Suomeen. Ensto toimittaa sen Suomessa Onnisen keskusvarastolle josta se lähetetään Tallinnaan. Tämän rumban jälkeen tuo tuote on 20% edullisempi Tallinnan Onnisella kuin Helsingin Onnisella.


    • laatua

      Laatu maksaa!

    • Anonyymi

      Miranol on hyvä maali ja valmiiksi saatavat värit sopivat tarkoituksiini. Niitä ostavat ja käyttävät ovat samaa mieltä. Sitäpaitsi elämme euroaikaa, kuka vielä jankuttaa markoista? Oli meillä kruunu ja ruplakin. Jos on joku ylihintaista jonkun mielestä niin jättää vaan ostamatta, helppoa ja on halpaa. Onko Bentley ja Rolls Royce ylihintainen? Tai lentäminen? Mikä muu ylihintainen tulee mieleen? Pulinat pois.

    • Anonyymi

      Hyvä aloituksen nosto viisi vuotta aloituksen jälkeen !

      • Anonyymi

        Sama se on, koska nostaa. Aihe on aina jollekulle uusi ja ajankohtainen.

        Itse jäin funtsaamaan tuota ”Miranolin valmiiksi saatavia värejä”. Mistä niitä voi katsella, en netistä löytänyt mitään varsinaista Miranol-värikarttaa. Joku, oliko se nyt Prisma vai mikä, vain mainitsi, että Miranolia voi sävyttää Tikkurilan kaikkiin sisä- ja ulkomaalivärikarttojen sävyihin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe