Maakunnan vaihto?

ehloontahloon

Tuli sitten kielteinen päätös hallitukselta koskien Iitin liittymistä Päijät-Hämeeseen. Sinne ei kuulemma ole tarpeeksi asiointia eikä muitakaan yhteyksiä, kun taas Kouvolassa käydään töissä ja kaupassa. Mietin tässä, mitä ihmeen väliä sillä enää tänä päivänä on, missä maakunnassa ollaan. Maakunta on valtionhallinnon toimialue ja nyt elyt ja avit karsivat palvelujaan ja yhdistelevät toimintojaan. Muutama vuosi lisää leikkauksia ja koko Etelä-Suomen lääni on yhden hallintohimmelin alla, erilliset maakuntaorganisaatiot on purettu ja tämä ongelma ratkeaa itsestään.
Pointti kai on ollut siinä, että Iitti saisi sote-palvelut jatkossakin siitä sote-piiristä, jota on ollut itse mukana perustamassa ja joka on maan vertailussa halvimpia vaihtoehtoja. Kouvola ei kykene selviämään omistakaan potilaista, siellä on eri järjestelmät ja investointitarpeet ja jatkuva kissanhännänveto Kotkan kanssa kaikesta mahdollisesta.
Mikään sote-laki ei voi ohittaa Suomen perustuslakia, joka takaa kunnallisen itsehallinnon. Maahan ei voi uuden hallituksen toimesta vääntää sellaista sote-lakia, joka määräisi Iitin vastoin tahtoaan - ja tervettä talousjärkeä! - irti Aavasta. Vasta konkurssikypsä kunta pakkoliitetään mihinkään ja siinä jonossa on satoja kuntia Iitin edellä. Mistä siis tässä koohkaamisessa on kyse?

3

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • impimuulo

      Kaikessa tuossa kohkaamisessa lienee kyse lähes yksinomaan teidän paikallisen demaripomo Lehtisen ja hänen lähipiirinsä kabinettikähminnöistä Lahden suuntaan. Ehkä siinä on myös jonkinmoinen niin vanha kaunan kanto Kouvolan suuntaan, että mies (Lehtinen) itsekin on jo saattanut unohtaa sen alkuperäisen syyn. Mene ja tiedä, mutta näin kuitenkin veikkaan.

    • ASJallu

      Mielnkiintoista Lehtisen asiasssa on se, että Lehtisen on kouvolaisen yhtiön palkkalistoilla. Lehtisen puoliso on Kouvolan kaupungin työntekijä.

    • NastolaOsasi

      Mielenkiintoisinta on, että saako Iitti jäädä edelleen Aavaan (Päijät-Hämeen) sairaalapiiriin. Iitti muistaakseni oli yksi sen perustajista.

      Kun Pohjanmaa sai siirtyä TYKSIn alueeksi, niin sitä silloin valtion suunnalta perusteltiin niin, että tottakai meillä on demokratia ja kentän toiveita kuunnellaan ja ei ole pakko mennä Tampereelle.

      Jos valtio ei tähän taivu, niin kyse on silloin demokratian ylikävelemisestä. Siitäkin huolimatta, että kuntaliitoksen osalta rohkeus petti jonkun äänen verran.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2710
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2001
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1518
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      274
      1059
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      969
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    Aihe