PIKAISTA APUA

roosaaa877

Elikkäs nyt kaivattaisiin pikaista apua! Otimme toissa päivänä yhden vuoden ikäiselle leikatulle ragdoll kissallemme 5 kuukauden ikäisen tyttöpennun kaveriksi, mutta ragdoll vain sähisee ja murisee jatkuvasti pienokaiselle. Ja kun yritetään laittaa niitä kasvokkain haistelemaan toisiaan niin ragdoll sähähtää niin kovaa ettei mitään... tuntuu etteivät ne ikinä tule toimeen tuolla menolla ja ollaan ihan rakastuttu pienokaiseen kun on niin kilttikin :) mitä ihmettä voidaan enää tehdä...? Kertokaa myös omia kokemuksianne ja vinkkejä! Kiitos :)!

9

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Catttten

      Älkää väkisin niitä ainaka tutustuttako tai laittako vastakkain. Silitelkää vuorotellen kumpaakin niin että niiden hajut sekoittuu, sitten voitte kokeilla että esim sipaisette voita tai jotain muuta pennun turkkiin sinne tänne niin että vanhempi kissa sitten pesee sen :) Varmasti muutaman päivän päästä helpottaa

    • roosaaa877

      Tuntuu vaan siltä, että vanhempi kissa vihaa tuota pentua niin paljon, ettei toivoakaan... :/ pelottaa että satuttaa pentua vielä pahasti!

    • dattel

      Muista huomioida vanhaa kissaa tarpeeksi, ettei luule jääneensä huomiottomaksi. Anna kissoille toistensa esim. petejä haisteltavaksi. Älä laita väkisin samaan paikkaan, vaan anna tutustua ensin esim. oven kanssa. Useimmiten kaikki menee tällä tavalla hyvin, muttei ihan aina. Jos ne vaan jatkavat äksyilyä, pitää varmaan pentu palauttaa takaisin. :(

    • luomukatti

      palauta pentu tai etsi sille uusi koti. kaikki kissat eivät halua kaveria vaan ovat mieluusti kingejä ja pitävät koko talon itsellään.

    • 345678

      Vanha kissa tuntee asemansa uhatuksi, kun taloon tulee uusi kissanpentu.Voit yrittää totutela ajankanssa niitä toistensa läsnäoloon, tarkkailemalla, ja vahtimalla ettei vanha kissa satuta pentua.Pentua voisi pitää niin että vanhempi kissa saa tulla katsomaan sitä omaan tahtiinsa.Älä jätä niitä keskenään.Pentu aitaukseen tai niin, ettei vahinkoja tule.
      Älä tuputa pentua vanhalle kissalle, se vaan tekee asiasta vaikeampaa.Vaatii aikaa, jos et saa kissoja tottumaan toisiinsa muutamassa kk.Mieti sitten mitä tehdä jatkossa.

    • Kaveriit

      Meillä naapurin kissa sähisi ja raapi omaa kissaamme alussa, mutta naapurimme tutustutti ne niin, että silitettiin toista kissaa ja sitten annettiin toisen kissan nuuhkia kättä. Näin kissojen ei tarvitse olla lähekkäin mutta saavat toisen kissan hajun. Sitten vain antaa niiden olla lähekkäin kunnes alkoi käpälöimään. Lähes joka päivä teimme näin ja nyt kissat ovat kavereita.

      • huono-onnisetraukat

        Minä tuossa näin kun jonkun kisu sai ulkona selkäänsä toiselta, aika usein sitä näkee tapahtuvan täällä .
        Kissat on niin reviiritietoisia tiheään asutulla alueella, että leikatut kollitkin tappelee leikattujen narttujen kanssa, ja leikatut kollit tietysti myös keskenään kuten leikatut nartutkin.Sähinä ja murina on kova, ja se yleensä jatkuu tappelupainina, kunnes heikompi pinkoo pakoon, vahvempi kintereillään.Kovaa on meno, karvoja irtoaa tukottain.Ei tosiaankaan ole helpoa kissalla ulkonakaan toisten kissojen kanssa tapellessa.Jos ihmisiä on lähellä, eivät yleensä ala tappelemaan, eivätkä pyri vieraiden luo.Vaan odottavat sopivaa hetkeä, että saavat tapella rauhassa ilman keskeytyksiä.


    • Ajanmyötähelpottaa

      Meillä oli vähän sama juttu kun me hankittiin noin 6 vuotta sitten meidän toinen kissa. Vanhempi kissa vaan kiersi kaukaa ja murisi. Vanhempi kissa yritti myös lyödä tasulla monta kertaa. Meidän kissanpentu (joka on nyt 6 vuotias, mutta silloin pentu) sähisi myös vanhemmalle kissalle ja hyppi ja hyökkäsi vanhemman kissan päälle. Meidän ratkaisu oli että laitoimme kissanpennun "häkkiin" siis sellaisen ritilä aitaus keskellä olohuonetta. Noin 1,5 metriä kertaa 1,5 m
      Siellä kissanpentu vietti päivisin aikaa kun me olimme töissä. Kun pääsimme töistä otimme sen sieltä pois, koska silloin pystyimme paremmin vahtimaan molempia kissoja.
      Ajan myötä vanhempi kissamme hyväksyi pennun ja nyt kissamme ovat 15 vee ja 6,5 vee ja leikkimielisesti tappelevat ja pesevät toisiaan.
      Eli oma kokemukseni on että ajanmyötä helpottaa. (:

    • Kisuliinikät

      Meille otettiin helmikuussa toinen pentu kaveriksi toiselle. Aiempi pentu oli ollut meillä reilut pari kuukautta, ovat suunnilleen saman ikäiset. Nyt noin 9 kk. Huomattiin muutama seikka: kun kissat ovat samassa tilassa niin ihmisen tulee kontrolloida tilannetta ja ihan opettaa käyttäytymään. Yöt oltiin eri tiloissa ehkä viikon, pari. Tiivis tuijotus tulee katkaista suuntaamalla huomio pois. Mahdollinen sähinä tms. tappelun alku lopetetaan heti, ettei muodostu vahingollisia käyttäytymiskaavoja. Tiukka EI heti, ja kissat eri paikkoihin.

      Jos mahdollista, olisi hyvä jos kaksi ihmistä voisi leikittää kissoja (toinen toista ja toinen toista kissaa) vaikka eri puolilla huonetta vähitellen etäisyyttä kaventaen, niin tottuvat toisiinsa. Syödä voi aluksi vaikka oven molemmin puolin, mutta niin että haistavat toisensa ja yhdistävät hyvään, eli ruokaan. Sopeutumisessa meni kyllä useita päiviä, mutta virheistämmekin huolimatta kissat ovat nyt toistensa rakkaimmat kamut ja naamanpesukaverit. <3

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      312
      3151
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      222
      1977
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1602
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1404
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      81
      1288
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      276
      1224
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1074
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1051
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      991
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      145
      867
    Aihe