minkälaista täällä?

varisharakkakettu

saatan päästä kouluun tänne, minkälaista täällä on? (en valitettavasti osaa ruotsia)
olen välillä vittumainen, teitä saattaa kiinnostaa tuo tieto. kasvoin keski-suomessa mutta ei tullu ystäviä

22

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pöhh

      Hae jostain muualta jos pystyt. Typeriä hurreja ja muutenkin mälsä kylä.

      • zorbasa

        Mikset muuta vittuun täältä?


      • oit67967thpiu

        Oikeastaan sinun täytyisi muuttaa pois täältä. Zorbasa saa suksia vittuun.


    • jeppisgirl

      Oon kyl pärjänny täälä ilman ruotsia kohta 28vuotta... kyllä täälä suomenkielisiä löytyy vaikkakin suurin osa ruotsia puhuukin. Helppo oppia kadut ja reitit. Uteliaisuuttani kysyn mihin kouluun ehkä pääset?

    • metallipuolelle koneistajaksi ehkä ehkä

      • ufufufutugug

        eikai täällä ole suomeks tuommoista koulutusta? Täällähän on vaan ruotsinkielinen ammattikoulu... trolli


    • jeppisgirl

      Täähän tosiaan ei mikään iso city ole muttei mikään ihan pikku tuppu kyläkään. Uskon kyllä että pärjäisit ilman rUotsiakin täälä. Ei tää sentään mikään ahvenanmaa oo :D täälä on myös korv göran (kebab grilli) jossa voit baari illan jälkeen jonossa harjoittaa tuot vittumaista puoltasi ;) mut oikeesti sielt saa hyvää safkaa. Talvisin täälä ei ole juurikaan mitään mutta kesällä mukava istuu koulu puistossa ja ottaa pari kylmää lonkkuu.

      Jaakonåäivät on viikon kestävä tapahtuma (heinäkuussa) ja väkeä on paljon .muitakin pikku tapahtumua on pitkin kesää. Täälä on myös esim vanhan sataman ranta lähellä jos haet rusketusta tai muutenvaan viilennystä. Oikeastaan lähes kaikki tarvittava on lähellä

    • jeppisgirl

      Monet tänne muualya muuttaneet on kyl sanonu sopeutuvansa hyvin. Tietty vie jonkun aikaa että oppii paikat ja reitit ja tutustumaan ihmisiin.

      Moni jeppisläinen uhoo ja haukkuu tän kaupungin mutta kuitenkin jatkanu täälä asumista,tuut varmasti kohtaan kysymyksen "miks vitussa sä tänne muutit?" ...

      • Ohi_vaan

        Mitä eroa on syntyä tai muuttaa Pietarsaareen ? Syntyessään tänne sitä vaan jossakin kohtaa huomaa olevansa kaulaansa myöden pas-kassa. Muuttaessaan tänne sitä nopeasti huomaa astuneensa kaulaansa myöden pas-kaan.

        Tämä on tällainen surujen ja seutulaisten oma pieni pieruferia. Toisiaan potkivat ja kiusaavat . Älä siihen väliin mene. Kääntyvät yhdessä sinua vastaan ja huomaat nopeasti olevasi potkittavana.

        Sanovat että, rikkaudessa laadukkaat elävät. Päälahkon (rkp) varjossa hihhuliporukoihin ja kuppikuntiin kuuluen.


    • Suruton

      Rauhallinen paikka asua ja elää......työs hoijat niin ei lamasta tietoakaan :)

      • Elä_suruillen

        Juu. Toinen wirma rakentaa uutta tietä tienaajille. Kokkolasta tulee tekijät.-)
        Ja joka ilta on näkymä eri kuin aamulla = tehty jotakin. Ei ole niinkuin tämä kaupungin paikallinen kuopantuuletus pisnes = Hoijjetaan työt siihen malliin ettei lama osu meihin, kun on joku kuoppa koko ajan auki. Ja kaupungintalolla kivaa puuhasteltavaa projektien parissa. Lamaa väistellen. Ja ainahan sitä voi tilata vähän uutta tekemistä afrikasta. Saadaan tienaajien rahat tekijöille kiertoon. Ettei lama osu kohdalle.


    • tiedoksi

      Tänne ei kyllä kannata tulla täällä ei oo yhtää mitää.

    • en sitten päässyt. mut eiköhän jokasessa paikassa ole omat hyvänsä ja pahansa :S

    • voasavoasavoasavoasa

      Ei ihme ettet päässy, oot varmaan vähä tyhmänpuoleinen. Kuka helvetti tänne nyt haluais vapaaehtoisesti tulla .. ei kukkaa ..

      • "varmaan vähän tyhmänpuoleinen" koulu kuin koulu, tyhmempää jäädä ei-keneksikään jolla ei ole ammattia edes. kai tuon "mielipiteenkin" olisi voinut jättää oman pään sisälle.


      • Vaippaikäinen
        varisharakkakettu kirjoitti:

        "varmaan vähän tyhmänpuoleinen" koulu kuin koulu, tyhmempää jäädä ei-keneksikään jolla ei ole ammattia edes. kai tuon "mielipiteenkin" olisi voinut jättää oman pään sisälle.

        Voishan sitä vanha skönärikin opetella tietääkoneen peruskäyttö taidot. Eläkkeelläkin voi olla mielekästä tekemistä. Vaikka kaari on elämän loppupäästä laskeva. Kyllä sinne vielä näitä nykyajan oppejakin voi päivittää.
        Se on sitten eri asia kun ei ole mitään asiaa ja supliikkia.


    • beethooven

      No jaa snadi mikä snadi minkäs sille mahtaa? Itse yritin estää jälkipolvea reilut kolmisen vuotta sitten hyppäämästä ties mihin mustaan aukkoon hänen lähtiessään Helsingin rautatieasemalta pyrkimään uuteen opinahjoonsa. Noin 15 kerran visiteeraamisen jos ei jo vähän enemmänkin olen jopa hiljaa mielessäni jonkun kerranharkinnut koemielessä muuttamista asumaan Pietarsaareen. Lopullinen ajatus kuitenkin ei ole ihan helppo sillä Helsingin keskusta on tullut tutuksi viimeisten 52 vuoden aikana sangen hyvin. Koira tykkää koulupuistosta minä taasen vanhusten mahtavasta kirpputoritehtaasta joten vakavaan harkintaan menee sekin homma vielä hyvinkin. P.s Jakobstadin ruotsinkielisiä ei tarvitse yhtään pelätä sillä tosiasiassa kaikki osaavat jopa parempaa suomea puhua kuin meikäläinen. Tottakai he aloittavat useinmiten keskustelun ruotsiksi sehän on selvää jo historiankin tähden. Suosittelen opiskelua Pietarsaaressa muillekin.

    • allasinmeinasinko

      Se tosiaan ihmetyttää että täällä momet paikalliset mollaavat kaupunkiaan, haukkuvat toisiaan , mutta eivät silti muuta pois..
      Se on helppo sanoo mutta juntin on kai vaikee muuttaa kauemmaksi kuin ehkö kokkolaan tai larsmoon.

      Onneksi aikanan lähdin pois enkä pahemmin oo kaivannu takaisin ,Jaakonpäivillä olen käyny viimein parin vuoden aikana ja jeppis on silloin tuntunu ihan mukavalta,
      Vanhoja luokkakavereita tuli välillä vastaan, minä tunsin , he eivät . ehkä olen liian vanha ikäiseksenikin ,kova elämä jättää arpiset jäljet --

      ..ja haikeat muistot heräsivät taas kerran koulupuistossa, erja , annika, juulia ja eeva ja te joiden nimeä en enää muista; ,oli niiin kivaa puistonpenkillä aikoinaan, ehkä jotain muistoja jäi sinne meikäläisestäkin--

      • Vanhan_ikiunet

        Saitko koskaan koulupuiston kauniilta Reginalta ?
        Vai menikö taas vemputtamiseksi ?


    • verneri44

      Näistä erittäin älyvapaista kommenteista päätellen oot onnekas kun et joutunut junttien ikiomaan tuppukylään

    • EiSvenskitMuttaMatut

      Kadut täynnä Matuja. Ei ruotsalaista oo mitään haittaa matuihin verrattuna.

      Ruotsinkieliset on ystävällisiä ja puhuu suomea jos osaavat. Itse puhun ruotsia auttavasti mutta heti he ovat valmiita puhumaan suomea jos osaavat.

      Erinasia on matujen kanssa. Niitä parveilee pilvin pimein ja eivät väistä. Saat tulevaisuudessa pelätä lastesi puolesta. Omiani en uskalla ulos päästää yksin iltaisin. Ennen ei ongelmaa ollut mutta tuli tänne n. 10 v. Sitten kun niitä alkoi saapumaan rutkasti, puhumattakaan nyt kun niitä tulee oikein tilatusti.

    • beethooven

      Opinahjo on ihan yes jo esim. ammattikorkeakouluun tänne tulee. Toisin sanoen oppimisympäristö on kohtuullisen hyvä samoin kaikki perusjutut kaupat, pankit, jokunen ravintola ym löytyy. Yksi divarikin sekä lukuisia kirpputoreja edullisiin hankintoihin ja shoppailuihin. Huippupaikkana ilman muuta vanhusten ylläpitämä kirppistavaratalo entisen tulitikkutehtaan tiloissa. Omassa sarjassaan jopa ainutlaatuinen koko Suomen mittakaavassa. Jos pienuus kaupungissa ei ahdista niin kannattaa varmaankin tulla ja vaikka yrittää opiskella hieman ruotsia siinä sivussa. Suomellakin kyllä pärjää sillä tosiasiassahan kaikki tai ainakin melkein Pietarsaaressa vakituisesti asuvat ovat suomalaisia. Ulkomaalaisia on aikalailla samassa suhteessa kuin muuallakin maassa tätä nykyä. Lähestulkoon suosittelen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      69
      4938
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2320
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1846
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1556
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1530
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1171
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    Aihe