teiden kunto

tiport

Kuka hoitaa esim. Mouhun tien kunnossapitoa??
On todella huonossa kunnossa; isoja monttuja1
Jos auto menee rikki , rengas puhkeaa y.m kuka korvaa??
Yleensä kaikki tiet ja kadut huonossa kunnossa, keskustassa myöskin isoja kuoppia ja niitä pikkuisen tasotellaan ja seuraavan sateen jälkeen on taas samat kuopat tiessä!!

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RailiSuomi

      Mouhuntien ja mm. Mäntyharjuntien kunnosta vastaa Kaakkois-Suomen tiepiiri, eli valtion teitä molemmat. Olemme asuneet 10 vuotta Mouhuntien varressa ja alkuvuosina soittelin keväisin tiepiiriin ja pyysin painorajoitusta tielle - ja aluksi niitä asetettiinkin, mutta sitten minulle ruvettiin nauramaan ja todettiin vain, että rekkaliikenteen on kuljettava normaalisti vaikka tie olisikin huonokuntoinen. Sen jälkeen oli keväitä, jolloin Virransalmentien raskasliikenne ohjattiin Mouhuntielle, että säästettäisiin huonokuntoista Virransalmentien päällystettä.

      Nyt Mouhuntie on huomattavasti paremmassa kunnossa kuin takavuosina, mutta ei kuitenkaan hyvä. Meilläkin on monet autot menneet rikki 10 vuoden aikana. Olen usein ajatellut, että auton korjauslaskut pitäisi osoittaa tiepiirille, tai ainakin tehdä tienkäyttäjien toimesta kirjelmä sille. Joskus olen kerännytkin tien varressa asuvilta nimiä valitukseen, mutta ei siitä ole mitään kuulunut - ainoastaan Pitäjänuutiset uutisoi kuvan kera Mouhuntien perunapellosta.

      Olisiko taas aika tehdä kirjelmää tiepiirille?

    • tiemestari

      Korvausvastuu on tienpitäjällä

      Autoliitto muistuttaa, että ajoneuvon rikkoutuessa esimerkiksi merkitsemättömään routakuoppaan ajamisen seurauksena, korvausvastuu on yleensä tienpitäjällä. Useimmiten tiestä vastaa valtio, kaupunki tai kunta.

      ”Jos auto hajoaa selkeästi tiellä olevaan reikään ajettaessa, kannattaa paikasta ottaa mielellään kuvia ja, jos mahdollista, muita todisteita”, Nieminen neuvoo.

      ”Ongelma tulee usein siitä, että ajoneuvo ei välttämättä hajoa saman tien. Routakuoppiin ajamista ei nykyisellä teiden kunnolla pysty kokonaan karttamaan ja kuoppien pujottelu on vaarallista. Päivittäiset tärähdykset nopeuttavat auton kulumista.”

      Autoliitto kehottaa tienkäyttäjiä olemaan myös itse aktiivisia teiden kuntoon liittyviin epäkohtiin puuttumisessa. Liikenneviraston ylläpitämään Tienkäyttäjän linjaan voi antaa palautetta tien kuntoon liittyvissä asioissa. Tienkäyttäjän linjan puhelinnumero on 0200 2100.

      Valtio kerää autoilijoilta vuosittain veroja ja veroluonteisia maksuja yhteensä noin seitsemän miljardia ja tienpitoon palautuu siitä noin 0,8 miljardia euroa. Autoilijat maksavat jo nyt aiheuttamansa kustannukset moninkertaisesti takaisin. Teiden kunnosta huolehtiminen olisi järkevää niin talouden, ympäristön kuin liikenneturvallisuudenkin kannalta.

      • RailiSuomi

        Hyvä kirjoitus, mutta tienpitäjä pesee kätensä kun laittaa kelirikkomerkin tien päähän. Ja ongelmanahan on juuri tuo, että autot hajoavat pikkuhiljaa.


    • fiat

      siis yrittää hoitaa.....en tiedä kuka siellä mutkalla istuu rahakirstun päällä ja kenelle urakat annettu! Kannattaa antaa palautetta mahdollisimman paljon,jotta ei käy niin että tienpitäjä nostaa liksat ja tiet ovat syvältä

      • kyttälän_guru

        Ajakaa varovasti siellä Mouhuntiellä. Jos kuoppia on,niin pitää varoa niitä. Joka autoaan rikkoo niillä teillä, kantakoon itse kulut. Ei yhteisillä verovaroilla ruveta yksityisiä autoja korjailemaan.
        Rahavarat teiden korjaukseen ovat rajoitetut. Vaikka joku istuukin rahakirstun päällä, se rahakirstu voi ammottaa tyhjyyttään.
        Pöljä kärsiköön vahinkonsa.


      • ohimenee
        kyttälän_guru kirjoitti:

        Ajakaa varovasti siellä Mouhuntiellä. Jos kuoppia on,niin pitää varoa niitä. Joka autoaan rikkoo niillä teillä, kantakoon itse kulut. Ei yhteisillä verovaroilla ruveta yksityisiä autoja korjailemaan.
        Rahavarat teiden korjaukseen ovat rajoitetut. Vaikka joku istuukin rahakirstun päällä, se rahakirstu voi ammottaa tyhjyyttään.
        Pöljä kärsiköön vahinkonsa.

        "Tienkäyttäjät maksavat vuosittain veroina valtiolle 7 miljardia euroa, josta tienpitoon käytetään 0,8 miljardia euroa. Tässä tilanteessa vastuulliset ministeriöt suunnittelevat uusia veronkorotuksia ja tiemaksuja sen sijaan, että keskittyisivät vastuullaan olevan omaisuuden järkevään hoitoon."

        Juu tuntuu olevan varat rajoitetut. 7 miljrdilla tekisi jo ihmeitä suomen kuppaisille teille, mutta johonkin muuhun ne rahat sitten laitetaan.


    • Muuttajahaukka

      Terveisiä vaan Teneriffalta, Teide näyttää olevan oikein hyvässä kunnossa, huippu on vielä lumen peitossa, niinkuin on kyllä ympäri vuoden. Lämmintä täällä piisaa ja tiet on todella hyvässä kunnossa, joskin tuolla vuoristossa hiukan mutkaisia. Fillarilla kulkiessa kannattaa tarkistaa jarrut parin päivän välein. Jep.

      • muutenhienokunta

        Pakkotyöllistettyjä vois käyttää lapioimaan montut täyteen ja teiden profiiliin (pyöreyteen) enemmän huomiota.myös palteet pois!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2839
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      397
      2735
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2220
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      74
      1885
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1876
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1793
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1784
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      143
      1728
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1522
    Aihe