Marjapensaat varjossa

E_S_P_I

Kotini takapiha on osittain varjoinen. Sinne paistaa ilta-aurinko 3-4 tuntia päivässä. Miten marjapensaat viihtyvät tuollaisessa ympäristössä? Vai viihtyvätkö ollenkaan?

13

4738

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Näinsetaitaaolla

   No kyllähän monet marjapensaat juuri ja juuri kasvavat varjossakin, mutta marjoja tulee vähän ja ne ovat hapokkaan makuisia. Koristepensaissa se ei niin haittaa, varjossa viihtyvät mm. taikinamarja ja lumimarja.

   Jos syötävyys on tärkeää, niin itse laittaisin varjoon ehkä jonkin isoksi kasvavan raparperin. Jos ajattelit jotain punaherukkaa, niin voihan sen laittaa etupihallekin, on ihan kiva iso pensas ja punaiset marjatertut on kauniita.

   • SuoraAuringonvalo

    Raparperin kasvupaikka on suorassa auringonvalossa.


  • Avovarjo

   Marjapensaat antaa hyvin satoa rakennusten avovarjossa. Lähellä kasvavat puut huonontavat satoa huomattavasti verrattuna avovarjoon. Esimerkiksi rakennusten avovarjossa marjapensaat menestyvät hyvin, jos lähellä ei ole voimakkaasti ravinteista kilpailevia lehtipuita.

  • Vähän samaa ongelmaa. Aurinko paistaa tuohon kohtaan auringonnoususta alkaen ja puiden varjot hiipivät päälle n. klo 12. Klo 19 alkaen saattaa puiden välistä tulla jotain valonsädettä. Mustaherukkaa, vadelmaa ja karviaista meinasin. Mahtaako tulla mitään?

  • poltinkarva

   Ovatko ne puut, joiden varjot hiipivät päälle, aivan välttämättömiä? Tai ovatko puut naapurin?

  • Naapurin kuusikko valitettavasti eivätkä ole halukkaita kaatamaan, vaikka puut ovat jo yli-ikäisiä.

  • poltinkarva

   Punaherukkaa voi kokeilla. Sinne rajan pintaan, likelle kuusikkoa kannattaa perustaa sieniviljelmä, mesisientä ja juurikääpää.

  • Sieniviljelmä on ihan mielenkiintoinen ajatus, mutta metsänomistaja nylkisi minut, jos kylväisin pahimpia puutuholaisia. Enkä itsekään halua kaatuvia puita katolleni. Mesisieni voi iskeä myös omenapuihin.

  • poltinkarva

   Perun kirjoitukseni sieniviljelmästä. Ehdotus aiheutti Subikoiralle järkyttäviä kauhukuvia. Vaan ahkerasti näkyvät taajamatontut perustavan sieniviljelmiä pihoilleen, kärräävät kaiken maaailman kuorikatteita puun juurille.

  • Mikä ettei myös myrkkysumakkia ja natolankaa. Pysyypähän penskat pois pihoilta. Jos nyt jollain olisi vielä oikeita neuvoja.

   • poltinkarva

    Kirjoitin, että punaherukkaa voi kokeilla. Vaan kuusikon varjossa on aika mahdotonta saada kunnon satoa puutarhamarjoista.


  • Jamotp

   Moi!
   ..meillä on edellisen asujan jotain 50 vuotta sitten istuttavat punaherukkaa sankan Koivikon alla ja suoraa aurinkoa ne saavat tuon 3-4 tuntia päivässä.... Tänä kesänä tuli ennätyssato 34 kitaraa mehua punaherukkaa 6 pensasta!!

  • poltinkarva

   Vaan aika törkeä naapuri aloittajalla. Siis on mahdollista, että kuuset kaatuvat talon päälle? Toivottavasti aloittajlla on vakuutukset kunnossa. Naapurille voisi käydä sanomassa kuusikosta. Ihan rauhassa, mutta ottaa mukaan pari kaveria, jotka voivat sitten mahdollisesti vahvistaa sanotun ja ehkä vahingon korvausavastuu siirtyy naapurille.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Milloin ajattelit

   Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
   Ikävä
   145
   1950
  2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

   ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
   Ikävä
   114
   1507
  3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

   Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
   Maailman menoa
   92
   1320
  4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

   Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
   Ikävä
   169
   1282
  5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

   tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
   Ikävä
   89
   1225
  6. Minä vaan masennun yksinäni

   Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
   Ikävä
   207
   1111
  7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

   ulkonäöllisesti?
   Ikävä
   47
   1027
  8. Hyvää yötä naiselle.

   Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
   Ikävä
   98
   1017
  9. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

   Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
   Maailman menoa
   204
   1002
  10. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

   "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
   Maailman menoa
   229
   851
  Aihe