RKP on pudonnut hallituksesta

n.Viisiprosenttia

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/770144/Taivas putoaa

Vanhassa sadussa kana juoksi kauhuissaan ja kuulutti, että taivas putoaa. Se oli saanut päähänsä puusta pudonneen pähkinän.

Nyt on suomalaisen poliittisen johdon edessä kauhunäkymä. Rkp, eli Ruotsalainen kansanpuolue, on pudonnut hallituksesta.

Se on uskollisesti kuin vahtikoira valvonut ruotsin kielen asemaa. Siinä se on onnistunut hienosti.

Suomi on virallisesti kaksikielinen, kaikki kansalaiset opettelevat ruotsin suomalaista murretta, kukaan ei pysty suorittamaan minkäänlaista tutkintoa antamatta näytettä ruotsin kielen taidostaan vielä tällä hetkellä.

Tilanteen on pakko muuttua. Siksi Rkp on pudonnut, eikä suinkaan jaloilleen.

Miten nyt käy ruotsille? Sitä puhuu pikkuinen viiden prosentin vähemmistö, jonka johtajat ovat saaneet päähänsä, että ruotsinkielistä palvelua pitää olla saatavissa kaikkialla maassa.

Totuus on tietenkin toisenlainen. Palvelua voidaan kyllä järjestää, mutta siihen ei riitä kummankaan osapuolen kärsivällisyys.

Ruotsinkieliset ovat käytännön pakosta kaksikielisiä. Kätevintä on puhua suomea niin kuin muutkin toisen kielen puhujat. Suomalaiset taas eivät osaa ruotsia pakko-opetuksesta huolimatta – tai ehkä sen takia. Ruotsin vaatiminen on samaa kuin hakkaisi päätään seinään.

Ruotsi on muutettava vapaaehtoiseksi oppiaineeksi. Suomi on matkalla kohti virallista yksikielisyyttä. Taivas on pudonnut.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jaggggg

      Huu.

    • hvfff

      Bvcff

      • sic

        Kirjoittaja Lempinen ei täysin ymmärrä millä tiellä on . . . ruotsinkielisen vähemmistön kielen syrjinnästä kohti pienen ihmisryhmän syrjintää, (muka) erilaisuuden syrjintään - lopulta kohti ihmisoikeuksien kieltämistä . . .


      • tran
        sic kirjoitti:

        Kirjoittaja Lempinen ei täysin ymmärrä millä tiellä on . . . ruotsinkielisen vähemmistön kielen syrjinnästä kohti pienen ihmisryhmän syrjintää, (muka) erilaisuuden syrjintään - lopulta kohti ihmisoikeuksien kieltämistä . . .

        Sehän asenne siellä Lempisen tekstin taustalla on, suomalaisuuden ja suomen kielen ihannointi. Epäsuora vastenmielisyys kulttuurista rikkautta kohtaan. Negatiivisuus rakentavan myönteisyyden sijasta. Onneksi ei ollut mun opettajani. (Mutta muistan kyllä sekä ruotsin että saksan opeitteni samanhenkiset kielteiset sävyt asenteissaan. Tämän päivät opet koulutetaan tsempaamaan ja kannustamaan!)


    • huusiann

      Taxellin paradoksi keksittiin Suomessa että olisi jokin perustelu suomalaisten alistamiselle, identiteetin muokkaukselle, rasismille ja Suomen olemattomalle kaksikielisyydelle.

      Rasismia, alistamista ja identiteetin muokkausta on aina yritetty perustella eri tavoin mutta aina yhtä huonoin perusteluin.

      Lainaus:

      RKP:ssa kehitettiin niin kutsuttu "Allardtin-Taxellin paradoksi". Se tarkoittaa kaksikielisyyden ajamista suomenkielisten suhteen, mutta yksikielisten ruotsinkielisten instituutioiden säilyttämistä ja vaalimista. Kielikylpy sopisi näin ollen vain kieli-enemmistölle.

      Linkki lainaukseen:

      http://www.pakkoruotsi.net/kaksikielisyys.shtml

      Taxellin paradoksi tarkoittaa sitä että suomenkielisen pitää oppia ruotsia mutta ruotsinkielisten ei tarvitse oppia suomea.

      Taxellin paradoksi on keksitty Suomessa koska missään muualla ei yritetä väittää että 4%n vähemmistö tekisi maasta kaksikielisen.

      Taxellin paradoksi osoittaa että Suomi ei ole kaksikielinen maa vaan suomenkielinen maa jossa on pieni vähemmistö ruotsinkielisiä. Taxellin paradoksia käytetään tekosyynä että suomenkielisen identiteetti voidaan muuttaa ruotsinkieliseksi. Todellisuudessa mitään Taxellin paradoksia ei edes ole, on vain rasismia jota yritetään perustella sairailla teorioilla.

      Jos ruotsi olisi elinvoimainen kieli Suomessa niin siihen ei vaikuttaisi enemmistön toiminta suuntaan tai toiseen. Mutta ruotsi ei ole elävä kieli Suomessa, eikä Suomi ole elävästi kaksikielinen, niin enemmistön pitää tekohengittää ja varjella sitä pakkoruotsin, virkamiesruotsin ja kaksikielisyyden muodossa.

      Tämäkään ei riitä vaan ruotsinkieliselle pitää antaa paremmat mahdollisuudet elämässä korkeamman koulutuksen muodossa.

      Taxellin paradoksi osoittaa että ruotsi ei ole juurtunut Suomeen eikä ole oikeasti edes kuulunut Suomeen.

      Jos Suomi olisi aidosti kaksikielinen kuten Belgia tai kuten aidosti monikielinen Sveitsi, niin Taxellin paradoksia ei syntyisi.

      Belgiassa flaami ja ranska jatkavat elämää rinnakkain ilman mitään Taxellin paradoksia, koska molemmat kielet ovat paikallisia juurtuneita kieliä, joilla on puhujia kaikissa kansanosissa

      • huusiann

        Ruotsin kieli on vieras kieli Suomessa joka on ollut pakkokieli Ruotsin vallan alusta alkaen. Ruotsin kieli on aina ollut Suomessa keino alistaa suomalaisia.

        HS Mielipide 30.9.2010

        Ruotsi ei ole Suomessa alkuperäiskieli

        " - -. Alkuperäiskieliksi kutsutaan vanhimpia tunnettuja, jollakin alueella puhuttavia kieliä. Suomen alkuperäiskieleksi tunnustetaan perustuslaissa saamen kieli (siis pohjoissaame, inarinsaame ja kolttasaame). Suomessa puhutaan vanhastaan myös kahta autoktonista eli kotoperäistä kieltä: perustuslaissa toiseksi kansalliskieleksemme määriteltyä suomen kieltä sekä Suomen ainoaa kotoperäistä vähemmistökieltä, karjalaa, joka näyttää unohtuneen Arffmanin vähemmistökielten listasta. Kielen kotoperäisyydellä tarkoitetaan, että sitä on puhuttu jossakin maassa tai jollakin alueella "aina". - -. Historialliselta taustaltaan ruotsi on Suomessa alloktoninen eli muualta tullut kieli. Alloktonisuus ei millään tavoin vähennä ruotsin kielen merkitystä Suomen kielimaiseman historiallisesti vakiintuneena ja keskeisenä osana."

        Rino Grünthal

        Johanna Laakso

        Anneli Sarhimaa

        professoreita

        Euroopan komission rahoittama Eldia-projekti

        (European Language Diversity for All)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      7949
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4522
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2210
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2109
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1925
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1795
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1726
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1689
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1633
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe