Mitä pidit verkkokurssista opiskelumuotona?

LariKomisKomulainen

Kiinnostaisi tietää kuinka tuo verkko opiskelu käytännössä sujuu eli mihin ne pääosin painottuvat, live luentoihin, sivustoille saatavaan materiaaleihin, ryhmän keskinäiseen chattailuun..toki näitä kaikkia varmaankin mutta palautteet ko. opiskelumuodosta kiinnostaa. (ps. ei viitsisi liittyä kursseille vain nähdäkseen miten ko. opetustapa toimii).

5

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • deegu123

      Vähän kontekstia (mikä ala, mikä oppilaitos, onko jokin tietty verkkokursseja tarjoava järjestelmä)? Vai pitääkö ylipäätänsä lähteä saivartelemaan etäopiskelusta?

      Noh, eniveis. Itse tosiaan yliopistossa opiskelen jo useampaa vuotta tekniikkaa. Paljon on tullut suoritettua etäopintoina omien epämääräisten aikataulujen takia. Yleisesti ottaen olen huomannut tämän menetelmän aikaa säästäväksi monissa kursseissa (yleisti ottaen kaikki laskemista vaativat kurssit), mutta osa kursseista on vain niin hanurista suorittaa itsenäisesti, kun asiat voivat olla hyvinkin epäselvästi esitetty esim. luentorungossa ja tällöin joutuukin nettiä selaamaan ja paljon (monesti sama asia olisi voitu selittää hyvin nopeasti parilla lauseella, mutta saan itse tuhlailtua puolikin tuntia, kun netin kautta yritän ymmärtää).¨

      Verkkokurssit yleensä toimivat siten, että sinulle tyrkytetään perinteiset materiaalit ja mahdolliset diat, jotka luennoillakin käytäisiin läpi. Joskus on netinkautta mahdollista seurata luentoa, mutta Suomessa ei taida tällaista juurikaan harrastaa. Kuitenkin, materiaalit sisältävät yleensä aina vähemmän tietoa kuin kävisit kuuntelemassa luennot, sillä monia asioita ei edes näissä mainita. Käytännössä vaatii hyvin ahkeraa puurtamista, että saa itsenäisesti etsittyä tärkeät asiat kaiken sen tiedonpaljouden joukosta.

      Yhteenvetona voisin sanoa, että itsenäinen kurssin opiskelu on raskaampaa kuin aktiivinen paikalla olo, vaikka jokaisen luennon istuisi "nollat taulussa".

    • e.suosi

      Mielestäni verkko-opiskelu on hätäratkaisu, kun ei voi osallistua lähiopetukseen.

      Verkko-opiskellenkin saa suorituksia aikaan, mutta tosikovalla työllä ja silti jää paljosta paitsi.

    • aikuisopiskelija2

      Kyllä verkko opiskelu on ollut mulle ainakin hyvä ratkaisu. Haluaisin toki luennoilla käydä ja olisi kiva nähdä muita ihmisiä. Mutta siinä vaiheessa kun on töissäkin käytävä, perhettä ja muita aikaa vieviä juttuja niin paljon enemmän, on verkko opiskelu todella hyvä mahdollisuus. Olen nyt yhden talven suorittanut avoimen yliopiston kursseja ja syksyllä aion taas jatkaa. Jos nyt kuitenkin pääsen tutkinto-opiskelijaksi, niin luultavasti aion siltikin jatkaa näin mahdollisimman paljon.

      Verkkokursseissa on paljon esseitä, raportteja, oppimispäiväkirjoja. On tehty ryhmätöitäkin. Luennot on osin livenä, jotkut tallenteita. Live-sessiot on yleensä iltaisin. Kurssista riippuen tentit voi tehdä kotona määrättynä aikana. Netti ja kirjat on toki käytössä, mutta siinä kolmen tunnin aikana ei kauheesti ehdi uutta asiaa alkaa opiskelemaan, eli tentteihin pitää toki valmistautua. Tehtävät on tosi laajoja, ensi viikolla on yksi juridiikan tentti, jossa tietysti pitää ratkoa oikeustapauksia, eikä sellaisiin löydy suoria vastauksia, mutta tottakai lakikirja on käytössä.

      Joillain kursseilla on pitänyt olla "valvonnan alaisena", olen tehnyt sellaiset paikallisessa kansalaisopistossa, siitä pitää toki maksaa 25/kerta. Mutta helpompi ja halvempi sekin, kuin matkustaa yliopistolle 120km/suunta.

    • TosiTarinoita

      Verkko-opiskelu alkaa amk:ssa olla pääasiallinen ratkaisu. Opiskeljioilla on töitä ja hammaslääkäreitä ja päivähoidon keskusteluja ja terapiaryhmätpaamisia ja äityspoliaikoja ja herra ties mitä keskellä päivää, joten pakko on kaikki olla verkossa.

      Ja, vakavammin, eräs tärkeimmistä tuloksen (=rahan jakelun) komponenteista on valmistuneiden työllistyminen. Sitten joku tilastonikkari keksi, että parhaiten valmistuttuaan työllistyvät ne, jotka koko ajan ovat olleet töissä. Joten opiskelun toteutus säädetään nyt työssä käyvien ehdoilla, ei niiden, jotka haluaisivat opiskella. Hyvin menee...

      • mton

        Onhan tuossa verkko-opiskelun suosimisessa sekin etu, että ei juurikaan tarvita enää kalliita opetustiloja eikä monta opettajaakaan, kun mahdollisimman moni, pian jokainen, opiskelee omissa oloissaan kotonaan. Lisukkeeksi on työharjoittelua yrityksissä, eli opetusvastuu työnnetään mahdollisille työnantajille.

        Tällä tavalla jokainen suomalainen voi tehdä vaikka viisi kuusi tutkintoa elämänsä aikana ilman valtavia kustannuksia yhteiskunnalle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe