Hanskoja Tampereelta

Peruskurssilainen

Ehkä tyhmiä kysymyksiä, mutta tyhmemmäksi jään kysymättä:

1. Saako Tampereelta kunnon hanskoja muualta kuin Blue Cornerin kaupasta? Aika monissa perusliikkeissä on pelkkiä säkkihanskoja. Ideapark on aika köyhä tarjonnaltaan ja Kamppailuvaruste taitaa olla tauolla. Eli onko jotain muita kamppailuliikkeitä jotka kannattais koluta läpi?

Blue Corneria vastaan ei ole mitään, säärisuojat hankin sieltä ja oon ollut tyytyväinen. Hanskatkin sitten varmaan sieltä mutta mietin muita vaihtoehtojakin. Hintatasoltaan BC ois aika hyvä mulle, hirveesti kallimpiin ei olis varaa.

2. Peruskysymys eli oz-määrä. Paino on noin 55 kiloo mut se luultavasti tästä vielä laskee. Onko 10 oz liian pienet? 12 oz? Netissä vähän ristiriitasta tietoo. Kädet mulla nyt on pienet kun pituuttakaan ei oo paljoa.

Säkkihanskat mulla on 8 oz, ne ostin ihan painon mukaan. Mut tosiaan haluisin mieluusti kokeilla, säkkihanskoja ja säärisuojia kokeilin muutamat läpi ennenkuin ostin.

3. Oz meinaa varmaan pehmusteen määrää? Onko eri kokojen välillä sitten muuten suuri ero? Jos käyn kokeilemassa niin sinänsä sillä tiedolla ei ole väliä, mutta jos esim. tilaan niin ois hyvä tietää.

4. Onks nyrkkeily- ja sparrihankat sama vai eri asia? :D Etten nyt oo vääriä hanskoja ostamassa. Säkkihanskoista siis seuraavat peruskurssille.

Liikkeestä tietty saisin vastauksia mutta ajattelin täältä kysäistä, että tiedän mihin suuntaan kun en ihan Treella asustele.

4

56

  Vastaukset

  • Hanskan merkistä ja mallista riippuu niiden vaimentavuus, ei ainoastaan unssikoosta. Esim. se minkä verran toppausta on siinä rystysten päällä, sen materiaalin vaimentavuus, kuinka vaimentavuus pysyy käytössä, varsinkin jos esim. lyöt sparrihanskoilla myös välineitä kuten mitsejä tai pistehanskoja (periaatteessa parempi jos tähän käyttää joko säkkihanskoja tai toisia nyrkkeilyhanskoja), ja muutenkin on eroa mallilla - esim. nyrkin sulkeutuvuus vaikuttaa vaimennustehoon.

   Eli sinulle sopivaa unssimäärää ei näin pysty varmasti sanomaan, ja se riippuu toki myös sukupuolestasi, siitä oletko teini vai aikuinen, lyöntivoimastasi jne. Se minkä kokoiseen käteen 10- tai 12-unssinen istuu parhaiten, on myös merkki- ja mallikohtaista. Huomioi myös se, haluatko käyttää siteitä.

   Sparrihanskoiksi saatetaan kutsua esim. halvempia malleja, jotka myös saattavat olla keinonahkaa (muovia). Hyvät nahkaiset hanskat saanee jollain alkaen 70-80 euroa, vai mikähän lienee nykyinen hintataso, ja eurohan on heikentynyt. Jotkut merkit ovat kalliimpia. Mutta ehkä jotain ok hanskoja saa vähän halvemmallakin, koska tuolla Thaimaa-Pakistan-Intia -akselillahan ne yleensä tehdään.

   Vaikea sanoa, mitkä ovat tällä hetkellä eri merkkisten hanskojen ominaisuudet, mutta itse olen tykännyt Fairtexeista, joiden vaimennus ei liian herkästi heikentynyt käytössä, ja olivat unssikokoon nähden tilavahkot. Koska vaimennus kesti hyvin käyttöä, käteen muokkaantuvuus oli toisaalta luultavasti vähäisempää, kuin joissakin muissa merkeissä - jos sitä pitää tärkeänä.

   Valmentajilta voisi kannattaa kysyä mm. unssimääristä, vaikka siihen valintaan tosiaan vaikuttaa myös nuo em. tekijät. Saleilla on vähän vaihtelevia käytäntöjä siten, että joillakin suositaan vähän raskaampia ja vaimentavampia ja toisilla kevyempiä.

   Ne hanskat kannattaa sitten kuivata hyvin sisältä treenien jälkeen...

   • Unohtu mainita... Eli nainen, ikää kohta 22 v. Lyöntivoima ei kyl omasta mielestä mikään ihmeellinen oo mutta sehän tietty ajan myötä paranee.

    Mitä nyt oon vähän kattellut niin aika monella meiän salilla on Blue Cornerin välineitä. En oo ihan vielä 1,5 kk:n jälkeen perillä salin käytännöstä mutta mitä nyt oon kattonut jatkokurssia niin nyrkkeilyhanskat pidetään aika hyvin erossa pistehanskoista yms. Säkkihanskoilla vain niihin.

    Hintataso ois tällä hetkellä mulle semmonen max. 80 e ja Blue Cornerilta sillä hinnalla sais. Et pitäiskö marssia sitten vain sinne, sais kokeilla ja miettiä?


  • Rehellisesti voin suositella sinulle 10 oz hanskoja Blue Cornerilta. Oz koko kertoo hanskan painosta. Jos ostat isommat niin on vaarana et ne pyörii sun kädessä. Sit kantsii ostaa myös käsisiteet niillä on kolmekin merkitystä eka ne tukevat kättäsi jos osaat oikein ne sitoa ja tokana tulee se hygienia syy eli hanskat pysyvät kuivempina sisältä kun käsien hiki ei tartu pehmusteisiin ja kolmantena hanska istuu tukevammin kädessä, kokeile ilman ja siteen kans niin huomaat eron. Sparri ja kilpahanskalla ei liene sen suurempaa eroa kuin se mitkä hanskat kilpailujen järjestäjä hyväksyy käytettäväksi po. kisoissa eli jos sovitaan et otellaan Blue Cornerin hanskoilla niin sit ne sun sparrihanskatkin käy jos ne ovat ehjät jotka sun täytyy käydä näyttämässä kilpailujen järjestäjälle, -et silleen. Muistan kerran käyneen niinkin ettei järjestäjillä ollut tarjota Everlastin hanskoja (nauha kiinnitys) Asikaisen yhteen uran ekoista matseista ja Blue Cornerilla oli niin sit oteltiin se matsi Blue Cornerin hanskoilla jolloin molemmille ottelijoille toimitettiin samanlaiset hanskat tosin eri väriset.
   Sit jos sulla vielä löytyy hilloo niin osta säkkihanskat erikseen niitäkin on eri hintaisia jos ajatellaan et lyöt säkkiä ja sparraat samoilla hanskoilla niin on vaarana et juuri säkkiä hakkaamalla saat hanskasi saumoista rikki ja ei löydy Suomesta suutaria joka ne korjaisi siks vähän kalliit hanskat säkkiä varten. Ajan päälle tulee halvemmaks ostaa säkkiä varten säkkihanskat ja matsia/pariharjoittelua varten hanskat.
   Jos olis mahdollista kokeilla kaikkia saatavilla olevia hanskoja niin varmasti tuntuma käteen on joka hanskalla erilainen ja löytäisit varmasti käteesi sopivan mallin hintaluokka olisi sama 7 - 80 e. Mutta älä osta keinonahkaisia tuotteita ne ovat kamalia vaikka halpoja ei ne oikeesti kestä sunkaan käytössäsi.
   Mee vaan sinne Blue Cornerin kauppaan.

  • Valmentajalta kannattaa kysyä, mikä on suositeltu unssimäärä sinulle, ja samalla merkkisuosituksia - unssit kun ovat viitteelliset jo painoltaankin, eivätkä kerro totuutta todellisesta vaimennuskyvystä. Periaatteessa varmaan 10 unssiset, tai jos lyöt suht hiljaa niin jopa hyvin vaimentavaa mallia olevat kasit.

   Hyvissäkin hanskoissa on sekä sellaisia, joissa käsi menee kunnolla nyrkkiin, ja sellaisia, joissa osumakohta on paljolti "väärällä" osalla nyrkkiä, eli sen sormien toisen nivelen tienoilla. Jälkimmäisellä osuma tuntuu luonnollisesti pehmeämmältä - ja makuasia, sietääkö tuota (itse en). Esimerkkinä jälkimmäisestä tyypistä Greenhill Tiger (entinen AIBA-hyväksytty), sekä useimmat AIBA-hyväksytyt nyrkkeilyhanskat (joista moni tiettävästi kuraa - ja nostaa hintaakin).

   Ensimmäisestä esimerkkinä Fairtexin hanskat (useimmat mallit ainakin). Jos pääset testaamaan, niin voisit verrata vaikkapa Fairtexin 8 ja 10 unssin esim. BGV8-mallisina (joissa ilmeisesti toppaus parhaiten rystysten päällä Fairtexin malleista), miltä ero vaimennuksessa tuntuu, ja miten istuvat käteen (siteillä tai ilman, miten käytätkään). Välineitä sparrihanskoilla ei sitten kannata lyödä ollenkaan, vaan joko säkkihanskoilla tai toisilla välinekäyttöön tarkoitetuilla hanskoilla, jotta sparrihanskojen toppaus pysyy tikissä.

   Nuo em. BGV8 kymppiunssisina vaimentavat vähintäänkin tarpeeksi, mutta kun en ole kasiunssisia hivellyt, niin varmasti ei voi sanoa, että mikä on niiden vaimennustaso.

   Ja vastaava vertailu muista hanskoista toki, kuten Blue Corner jne.

   Sinuna yrittäisin tosiaankin katsella hyvin vaimentavia kasiunssisia. Jollei löydy, niin sitten (hyvät) kympit. Valmentajasi tiennee enemmän mitä suositella.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Järkyttäviä Paljastuksia Nikon TV-sarjasta

   Tänään se sitten alkaa, sarja nikosta ja katiskasta. Ennakkotietojen mukaan sisältö paljon ikävämpää kuin luulin. Niko käyttänyt huumeita jo 13 vuotia
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   5250
  2. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   167
   4883
  3. Henna ja Tauski jälleen yhdessä onnellisina

   Kihlatkin hankittu. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/503fdd42-5bef-4519-ae07-de01ca6aa9ba
   Viihde ja kulttuuri
   25
   2478
  4. Suomi olisi itse tarvinnut kehitysapua

   suomen koronatalous ja sannan lahjarahat italiaan on kestämätön setti. Suomen julkinen ajetaan alas, teitä ei kunnosteta, omaa taloutta ei elvytetä..
   Maailman menoa
   222
   2260
  5. Heti alkoivat "asiantuntijat" sössöttämään

   ettei hallituksella ole oikeus pistää ihmisiä pakkokaranteeniin https://yle.fi/uutiset/3-11487500
   Maailman menoa
   242
   1778