Vaimo väsyttää

Lifeisabitch

Mitä tehdä kun vaimo on tuppisuu ja sarkastinen, jopa lapsille? Aina naama happamana ja pinna kireänä. Kauppalistan yhdessä miettiminenkin menee riidaksi ja jos joutuu soittamaan puhelimella jostain vaikka lasten illan harrastukseen viemisestä niin kireys oikein paistaa äänestä.

Jos tarvitsen johonkin apua niin vaimo laahustaa paikalle ja häippäsee heti kun katsoo tehneensä tarpeeksi. Ei ole varsinaisesti läsnä siis.

Ainoa hetki kun hymy irtoaa on kun saa viiniä pari lasillista.

Lapsia ei kehu ainakaan minun kuulteni oikeastaan koskaan. Jos lapsi tuo koulusta piirustuksen niin hevonen on "vähän laiha". Ei puhettakaan että sanoisi että onpa hieno hevonen. Kun teen remontin tai rakennan grillimajan tms. niin kehun tai kiitoksen sanaa on turha odottaa.

En muista että olisi koskaan hymyillyt kun tulen kotiin.

En ryyppää enkä tupakoi, harrastan säännöllistä liikuntaa, käyn hyvin palkatussa työssä, huolehdin lapsista, kaupassa käymisestä talosta ja mökistä ja autoista, joita vaimolla on kaksi. Vaimon vastuulla on kaksi asiaa: pyykin pesu ja kodin siivous. Kumpikin silti laahaa ja naama on norsunv*tulla kun joutuu näitä suorittamaan.

Seksiä ei ole ollut viiteen vuoteen. Yhdessä ollaan oltu 20 vuotta. Rakastan silti vaimoani, mutta vaikeaa se toisinaan on. Parisuhdeterapiassa kävimme pari kertaa mutta sitten vaimo ilmoitti ettei hän enää tarvitse sitä. Yksin kävin vielä kerran tai pari, mutta ei siitä juuri apua ollut.

Ongelmista ei keskustella. Vaimo ei ole keskustelijatyyppiä. Ei ainakaan sellainen joka kykenisi rakentavaan ja positiivissävyiseen ideointiin. Heittäytyy helposti marttyyriksi jos saa negatiivista palautetta.

20 vuotta olen selittänyt miksi kuivalla rätillä ei kannata yrittää putsata kissanoksennusta lattialta koska se ei sillä lähde vaan ainoastaan leviää ja jättää lattian tahmaiseksi. Asia ei joko mene jakoon tai sitten vaimo tekee sen tahallaan. Vastaavia on vaikka kuinka paljon. En pysty olemaan sanomatta ja riita on valmis tai ainakin parin päivän pahantuulisuus.

Tiedättekö muuten ketään toista ihmistä joka syö mustapäitään?

18

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei!

      Kerrot parisuhteestasi, jossa paistaa turhautuminen. Kuvailet vaimosi ärtyneisyyttä ja ilottomuutta. Olet itsekin pettynyt muun muassa kannustavan palautteen puutteeseen.
      Kerrot, että seksielämä on loppunut ja muutakaan läheisyyttä ei ole.

      Miltä sinusta tuntui nähdä kirjoittamasi sanat tuossa kertomuksessasi? Minulle lukijana tuli olo, että jotain tartteis tehdä. Vaikuttaa siltä, että vuorovaikutuksenne on junnannut muuttumattomana paikoillaan vuosia. Yleensä on niin, että jos asioihin ei puututa eikä niitä aktiivisesti muuteta, ne eivät muutu. Sanonta 'tuttu helve*ti on parempi kuin vieras taivas' on valitettavan monen valitsema asenne myös perhe-elämässä. Kuitenkin parempaa ansaitsisitte, sekä sinä, vaimo että lapset. Parempaa on myös mahdollista saada. Kuitenkin se vaatii yhteistä sitoutumista muutoksen toteuttamiseen ja jotenkin yhteistä näkyä siitä, mitä muutosta kohti pyritään. Olette olleet pariterapiassa mutta se loppui vaimon taholta.

      Mitä ajattelit nyt tehdä? Ajattelitko vain jatkaa ja katsoa tapahtuuko muutosta parempaan itsestään, noin vaan? Odotatko vaimon tekevän aloitteen parisuhteenne korjaamiseksi? Vai olisiko nyt aika suoraan ottaa parisuhteenne tila vakavasti puheeksi. Sanot rakastavasi vaimoasi. Mutta teidän pitäisi myös rakastaa yhdessäoloanne, perhettänne, suhdettanne. Parisuhdetta ei voi ylläpitää yksin. Ei myöskään ole reilua että koko perhe elää aina happaman ihmisen ehdoilla. Kyllä jokaisen aikuisen on myös velvollisuus jollain lailla pyrkiä kohtuulliseen käytökseen ja toisten huomioon ottamiseen.

      Onko sinulle mahdollista sanoa, että olet lopen uupunut läheisyyden puuttumiseen etkä jaksa sitä enää, mutta rakastat vaimoasi ja tahtoisit tehdä kaikkesi suhteen paranemiseksi, mutta et voi tehdä sitä yksin? Olisiko sinulla voimia kuunnella vaimoasi ja kannustaa häntä puhumaan, vaikkei hän olekaan keskustelijatyyppiä. Kertoa, että sinä tahdot tietää, mitä hän tilanteesta ajattelee, mitä toivoo ja mitä tarvitsee. Ja kertoa sitten myös omat kantasi. Turvallisinta tämä olisi pariterapiassa. Onko aiemmin käyttämänne terapeutti vielä vaihtoehtona?

      Toivon kovasti, että pystytte rakentamaan sillan välillenne tai muuten päättämään, miten aiotte tulevaisuutenne viettää

      Merja, diakoni

    • samanasiankokenut

      Hänellä on selvästi passiivis-agressiivinen reaktiotapa sinun juttuihisi. Teidän pitää ruvata ihan oikeasti ja tasapuolisesti keksustelemaan ja kuuntelemaan toista osapuolta.
      Nimim. samaa kokenut mies

    • Etköhuomannut

      Ihan yksinkertaista: vaimosi on vain puutteessa.
      "Seksiä ei ole ollut viiteen vuoteen. Yhdessä ollaan oltu 20 vuotta. "

      • wggrs

        Vaimo ei anna - on eri asia. En usko että kyse oliis nyt etteikö mies olisi jo yrittänyt kaikkea. harva suomalainen mies lähtee parisuhdeterapiaan. Selvä merkki narsistista narsisti luulee ettei tarvitse apua eikä muutakaan. narsisti on myös aina oikeassa vaikea siinä on kiittää hymyillä miten kiltisti vain. Jos alat tekemään niin nöyristelet lopun ikääsi niin myös lapset oppivat saman asian. äidille ei kelpaa sekään. Vaikka miten hyvä asia olisi narsisitille ei riitä ikinä mitään. Huolehdi lapsistasi niin hyvin kuin voit. Jos tulee teen avioero, niin pidä rahoista ja alapsistasi kiinni sillä tuskin hänestä osaat niitäkään hoitaa, muttei narsisti kykene empatiaan. mm.ssa


      • Etköhuomannut

        Ei tuossa avauksessa mainittu, ettei vaimo anna. Mitä jos mies ei halua?


    • oletkosesama

      Oletko se sama, joka pelleili autossa ja ihmetteli kun vaimo mökötti, kun meinasitte ajaa ojaan? Kerroit vaimosi olevan tosikko, kun ei halunnut sinun pelleilevän autossa lapsille.

      • Lifeisabitch

        En ole.


    • onnelliset17vuotta

      Olette jumiutuneet negatiivisen palautteen kierteeseen.

      Jos sinun on pakko näpättää vaimollesi niinkin pienestä asiasta, kuin miten kissanoksennus pyyhitään oikeaoppisesti lattialta, en ihmettele vaimosi käytöstä yhtään. Vastaavia esimerkkejä on sanojesi mukaan vaikka kuinka paljon.

      Onko sillä sinun mielestäsi syvällistä merkitystä, miten se oksu siitä lattialta siivotaan, vai onko vaan pakko päästä pätemään? Onko se oksun oikeaoppinen siivoaminen sen arvoista, että vaimo möksää pari päivää sen jälkeen? Mitä merkitystä sillä, mitä rättiä käytetään ja onko se kuiva vai märkä - mitä merkitystä sillä on teidän perheenne kannalta? Onko sillä suurempaa merkitystä kuin sillä, että välillänne kommunikaatio toimisi?

      Nyt varmaan parahdat, että niin se vaimokin tekee sitä ja tätä, niin sekin sinua morkkaa ja lapsia se morkkaa ja vaimo sitä ja vaimo tätä!

      Siinä on juuri teidän ongelmanne ydin. Teillä on vuosien taakka vittuilua ja nalkuttamista puolen toisin välillänne. Samapa tuo on teille, onko kenelläkään kivaa, tärkeintä on se, kuka on OIKEESSA.

      Vaimo on jo näköjään vaihtanut turbovaihteelle ja kuopii jo maata, että jokos tästä helvetistä pääsisi lähtemään. Hänelle on ihan paskanhailee kaikki ja hän on tasaisesti ilkeä kaikille, ei usko, että positiivista palautetta tai kaunista sanaa saisi mistään. Seuraavaksi saat eropaperit, usko pois. Ne kourassa voit sitten miettiä, oliko sillä kissanoksurätillä sittenkään merkitystä.

      Enpä tiedä, miten umpisolmun saisi avattua. Hitaasti, ehkä?

      Teepä nyt ensin se, että sano vaimolle, että

      "anteeksi vaimo, että olen nalkuttanut sinulle tyhmistä asioista kaikki nämä vuodet. Olen tehnyt niin, koska olen egostani ja pippelistäni epävarma perfektionisti. Nyt ymmärrän, että käytökseni on ajanut meitä erilleen. Nyt tahdon tehdä ihan toisin. Tahdon lakata huomauttelemasta. Se vaan on vaikeata, joten pyydän etukäteen anteeksi, jos jotain kuitenkin lipsahtaa."

      Ja sitten lakkaat nalkuttamasta.

      Sen sijaan tee näin: kun vaimo on kuivannut sen kissanoksun vääränlaisella rätillä, et sano mitään. Sen sijaan annat vain pusun. Kun vaimo tiskaa, kiität. Kun vaimo siivoo, kiität. Kun vaimo leipoo, kehut ja kiität. Ja äänensävyn on paras olla vilpitön!

      Vaimosi käytökseen et voi vaikuttaa, mutta omaasi voit. Oma käytöksesi on ainoa nurkkaus tässä tilanteessa, johon sinulla on sanavaltaa. Mutta se on iso nurkka, se on parisuhteestanne se 50 %.

    • eihääviä

      Kirjoitatko aloittaja vielä, minkä ikäisiä lapsia teillä on (montako). En viitsi vastata vajavaisin tiedoin niin kuin mieli tekee. Vastaan em. tiedot saatuani..

    • toipumassa

      Ihan kuin äitini. Olet naimisissa narsistin kanssa. Googlaa narsisti. He eivät muutu. Olet tehnyt suuren työn.
      Ei kiitosta kehuja mutta aina valittaa tai on marttyyri.
      Lapsi kasvaa luulemaan että itsessä on jotain vikaa. vain sinä vopit korjata tilanteen kehumalla, halaamalla jne. Usein naristi ei myöskään koske ei halaa.

      • ainavoisanoatoistanarsku

        Narsisti siellä ja narsisti täällä. Narsisteja joka puolella muka.


    • vaimotaipaleelleheti

      Vaimo on kyllästynyt kaikkeen. Ilmeisesti haluaisi lähteä mutta vielä jokin saa jäämään. Ei tuossa mikään muu voi olla. Mistäs tiedät että ei käy vieraissa kun sinä olet töissä tai jossain muualla.

      Noita puoliskoja on joille ei mikään kelpaa. Murjotetaan vaan. Kun mies/vaimo ei tyydytä alkaa mykkänä ja passiivisena olo. Ruoho on aina vihreänpää aidan takana. Kaikilla on paremmin kuin meillä.
      Yksi mies meni kerran vaimolleen näyttämään nikkaroimaansa esinettä. Vaimo vastasi "että ei vois vähenpää kiinnostaa". Sota oli valmis. Kuitenkin vaimo syytti miestään lähes kaikesta jopa siitä kun ei osannut lapsiaan hoitaa, Kaikki piti antaa nuppusille periksi ja kohdella silkkihanskoin. Jos ei isi ollut nupuille mieleen niin heti rollaamaan äidille kun isi on niin ilkeä kun en saa tehdä sitä ja tätä, vaikkapa kivellä ikkunaan, näin kärjistettynä, vähän. Sitten siihen vielä sossun tantat sotkettiin ja tottakai isi oli jutun pahis.
      Eli tuntuu vaan että vaimo on valmis lähtemään ja etsii syytä siihen , tekemällä ja aiheuttamalla ne syyt omalla toiminnallaan. Anna mennä, mutta huolehdi siitä ett jos alaikäisiä lapsia, ei vie niitä mennessään ja sinun omaisuuttasi myös heidän varjollaan.

      • Eijunalauta

        Varsin katkera ja ahdasmielinen asenne. Nyt eletään vuotta 2015 ja ihmisten soisi keksivän suhteista ja liitoista muutakin kuin pettäminen, jättäminen ja omaisuuden omiminen. Onko yksinkertaisuuden ylistäminen niin mukavaa, että siitä saa kilometrin tekstin aikaiseksi.


    • työkunniaan

      Pelkät kotityöt kyllästyttäisivät minutkin. Kun lapset eivät enää tarvitse äitiä koko aikaa, voisi olla fiksuinta äidin mennä töihin vaikka sille ei olisikaan taloudellista tarvetta. Siivoojan voi palkata vaikka näillä ylimääräisillä tuloilla joten kotikin tulisi hoidettua. Minä ainakin kaipasin kotona ollessani kovasti tasavertaisia aikuisia sosiaalisia kontakteja ja älyllistä tekemistä.

    • Autaitseäsinäin

      Jospa järkkäisit sellaista ihan aikuisten vapaata. Tehkää vaikkapa kaupunkiloma Suomessa kaksistaan. Matkustakaa bussilla tai junalla siis, missä on muitakin ja voi ottaa vaikka olkkosen. Sitten joku musiikkimakuunne sopiva konsertti tai teatterijuttu tai leffaan. Kävelkää, ihmetelkää, ihailkaa. Yrittäkää vielä, koska tuntuu, että välität vaimostasi. Ärsyynnyt mökötyksestä. Ja sitten tarkkailepa vaimon vanhempia eli mitätöivätkö he aikoinaan hänet, kiittivätkö koskaan, pidettiinkö missään arvossa lapsena, tyttönä jne. Jospas ne tavat ja roolit löytyvätkin sieltä. Monihan yrittää tehdä toisin kuin omassa kodissaan, siis sellaisissa asioissa, mistä ei lapsena tykännyt. Ei siis aina välttämättä sama toistu. Mutta kyllä miehetkin osaavat naputtaa. Kiitos on kultaa. Ja pois sieltä kotinurkista joskus. Ei tarvitse olla dyyristä, mutta voi olla kivaa.

    • mekkk

      Sitkee sissi olet jos ei viiteen vuoteen seksiä ole kun normaali mies lähtee jos ei 5 viikkoon seksiä ole ja mitä sinä rakkaudesta puhut kun sitä ei ole. Pitää muista että seksi on sitä rakkautta ja toisin pain eli rakkaus on seksiä ja se siiä. Litappa sinä miehenä rahahanat kiinni ja ostat vain välttämättömät mitä tarivitaan ja jätät kaikki vaimosi jutut ostamatta ja jos tulee narinaa niin kerrot että mitä mina olen sinusta huolehtimaan kun ei vaimosi huolehdi riittävästä seksistä noin voi vaimosi ilme olla sanoin kuvaamaton.

      • 3782

        No elareina sitä rahaa sitten vaimolle tulee.


    • Tympeäää

      Miksi sinä avaaja kopioit vanhoja viestejä uusiksi aloituksiksi? Osaatkos hävetä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4071
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3418
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2959
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2901
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2234
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2171
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1935
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1930
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1879
    Aihe