Nikon d3300 vs nikon d5200?

Valokuvaaja22

Ajattein ostaa ensimmäisen järjestelmäkameran, osaan jo käyttää itesestäni melko hyvin manuaali asetuksia ja toimintoja jne, niin kumpi on teidän mielestä parempi kamera ja miksi ja kumman valitsisitte itsellenne ja miksi?

kuvaan vähän kaikkea ja otan videoita.

13

159

  Vastaukset

  • Helpo tapa miettiä asiaa on DPReview compare toiminto. Ota ajattelemasi rungot ja pari niiden yläpuolelta vertailuun.

   http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=nikon_d3300&products=nikon_d5200&products=nikon_d5300&products=nikon_d7100&products=nikon_d7200

   Mihin käyttöön kamera tulee ja mitä objektiiveja olet ajatellut ratkaisee lopullisen valinnan. Nikonilla on vielä oma haasteensa, koska kaikki rungot eivät toimi kaikkien objektiivien kanssa. Oma valintani tällä hetkellä olisi D7100, koska hintaero nyt poistomyynnissä on lähellä D5200:sta ja lisärahalla saa mm. pentaprisma etsimen ja sääsuojauksen.

   Jos valinta ei ole tuo, niin sitten D3300, koska ero D5200:een ei ole riittävä. Silloin jää enemmän rahaa kunnollisiin objektiiveihin, mutta menettää aika paljon ergonomiasta.

   Nikonin cropeille ainoa pakollinen objektiivihankinta ollee f/1.8 35 mm. Mitä muuta olet ajatellut? Eli palaamme takaisin kuvauskohteisiin.

   • Taidan ehkä sittenkin ostaa verkkokaupasta nikon d3200 koska sillä on aika mukava hinta/laatu suhde omasta mielestäni, koska en ehkä oikeen kehtaa ainakaan vielä laittaa rahaa liikaa lisälaitteisiin, enkä välttämättä jaksa ihan aina koneella muokkailla kuvia jne, katsellaan tulevaisuudessa jos Herra suo ja eletään/ylöstempausta ei ole vielä tullut niin sitten ehkä saatan ostaa jotain jos alkaa kiinnostamaan enemmään :)


   • valokuvaaja22 kirjoitti:

    Taidan ehkä sittenkin ostaa verkkokaupasta nikon d3200 koska sillä on aika mukava hinta/laatu suhde omasta mielestäni, koska en ehkä oikeen kehtaa ainakaan vielä laittaa rahaa liikaa lisälaitteisiin, enkä välttämättä jaksa ihan aina koneella muokkailla kuvia jne, katsellaan tulevaisuudessa jos Herra suo ja eletään/ylöstempausta ei ole vielä tullut niin sitten ehkä saatan ostaa jotain jos alkaa kiinnostamaan enemmään :)

    Osta sellainen kitti, jossa on f/1.8 35 mm tai sitten osta se toiseksi objektiiviksi saman tien. Sutut, joita yleensä paketoidaan runkojen mukaan, ovat sitä itseään.


   • Onko ne kitti opjektiivit todella niin huonoja? että näkeekö eron selkeästi kuvan laadussa/tarkkuudessakin? jos verrataan kitti opjektiiviä vaikka Nikon Nikkor AF-S DX 35mm f/1.8G opjektiiviin? osaatko myös suositella mitään halpaa zoom opjektiiviä?


   • Voiko muuten tuota Nikon AF-S NIKKOR 50 mm f/1.8G käyttää täysin normaalisti tuolla nikon d3200(dx) kun tuo opjektiivi on tarkoitettu fx?


   • Valokuvaaja22 kirjoitti:

    Onko ne kitti opjektiivit todella niin huonoja? että näkeekö eron selkeästi kuvan laadussa/tarkkuudessakin? jos verrataan kitti opjektiiviä vaikka Nikon Nikkor AF-S DX 35mm f/1.8G opjektiiviin? osaatko myös suositella mitään halpaa zoom opjektiiviä?

    "Onko ne kitti opjektiivit todella niin huonoja?"

    No ei! Etenkin hinta/laatu-suhde on erinomainen, koska ne ovat lähes ilmaisia. Nimim. Canonisti_minäkin on täällä aktiivinen provoilija, joka levittää suorastaan väärää tietoa pahaa aavistamattomille aloittelijoille. Jos kuvia katsotaan pääasiassa tietokoneella tai TV:ssä, niin erot tarkkuudessa tasoittuvat.

    Ilman muuta siis ostat sen kitin ensin. Opettelet kuvaileen sillä yhdistelmällä ja hankit myöhemmin muita objektiiveja _omien_ tarpeidesi mukaan.

    Kinokennoisen FX-objektiiveja voi käyttää (lähes) normaalisti pienemmällä kennolla varustetussa rungossa, mutta ei toisin päin. Jos objektiivissa käytetään vastavalosuojaa, niin se on FX-putkessa vääränkokoinen (liian leveä ja tehottomampi) croppikennoiseen. Kinokennoiseen tarkoitettua kalansilmäobjektiivia ei kannata käyttää croppikennoisessa, koska se on tod.näk. liian pitkä ja tyypillinen 180 asteen kuvakulma ei toteudu. Myöskään kinokennoiseen tarkoitettua yleiszoomia (n. 24-100mm) ei ole kovin järkevää hankkia DX-runkoon.

    Suosittelen ostamaan sen malliston halvimman, mutta mielellään uusimman mallin eli tässä tapauksessa D3300, jos hinta on tärkeä valintaperuste. Jos parisataa on pieni raha niin valitse D5300. Noissa rungoissa on usein niin, että vanhan ja uuden mallisarjan ominaisuuksissa on merkittävämmät erot kuin samoihin aikoihin markkinoille tulleilla eri luokan malleilla. Huomasin nyt, että D5300:ssa on mm. GPS. Sitä ei taida olla vielä missään Canonin järjestelmäkamerassa muuta kuin lisävarusteena. Matkaillessa se voi olla todella hyödyllinen.


   • Jos haluaa kuvauskohteensa paljastaa on gps hyvä.
    Canonilla on vain kaksi mallia, joissa on kiinteä gps: Canon 6D ja 7D Mark 2.
    Halpamalleihin ei saa erillisenäkään. Kalliisiin saa lisälaitteella.


  • kalliimpi on parempi ja sinä ostat sen joka sun omasta mielestä on sulle sopivampi

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamon omistajat miljonäärejä

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c760edc-f921-4bd9-8d2c-622719ab8e2e Yksityinen firma, josta myytiin iso siivu pääomasijoittajille. Ahneusko ajoi
   Maailman menoa
   262
   8017
  2. Stefulla miljoonavelat

   Seiska kertoo Stefun lainanneen hurjan summan pokerimiljonääri jens kyllöseltä. Stefulla saattaa mennä kuulemma kymmeniä tuhansia strippibaareihin. Ku
   108
   5321
  3. Korona ei tartu julkkiksiin?

   Selittäkää mulle, miksi nimenomaan nää julkut ryntäävät nyt ulkomaille. Tuttavistani en tiedä ketään, joka nyt lähtisi matkoille. Ei edes työmatkalle
   Kotimaiset julkkisjuorut
   93
   4676
  4. Vastaamon potkut saanut toimitusjohtaja tiesi turva-aukosta 1,5 vuotta

   Tietoturvaskandaalissa rypevän Vastaamon toimitusjohtajalle potkut – yhtiön hallituksen mukaan pimitti tietomurtoa 1,5 vuotta: https://yle.fi/uutiset/
   Maailman menoa
   101
   2703