Pennun hankkijalle

78494

Hyvät ihmiset, ymmärrättehän, että kissanpennun LUOVUTUSIKÄ on 12 viikkoa, eli 3 KUUKAUTTA, ja ottamalla pennun emoltaan pois aiemmin, jopa 6-viikkoisena VAARANTAA PENNUN HENKISEN KASVUN normaaliksi kissaksi, silti, vaikka se vastuuntunnottoman myyjän mukaan jo syö hyvin ja osaa käydä hiekkalaatikolla.

Nykyisin tiedetään kissasta jo niin paljon, että kenenkään ei tänä tietotulvan aikana pitäisi sortua ottamaan sitä kissanpentua liian pienenä. Halulle luovuttaa kissanpennut niin pieninä on "hyvä" syy: EI HALUTA SITOUTUA PENTUJEN HYVÄÄN HOITOON, madotuksiin, kunnolliseen ruokintaan ja kesyttämiseen niin kuin se vaatisi, ja napataan ne keskenkasvuiset rassukat sieltä ja vakuutellaan, että ne pärjäävät tosi hyvin, ja että on vain pelkästään hyvä niiden päästä omaan kotiinsa jo asumaan.
Ilmaiseksi pentuja "heti ja pian" tyrkyttelevät ei ole useinkaan madottanut emoa, saati pentuja ikinä. Pentuja ja emoa ruokitaan halvimmilla mahdollisilla ruuilla, tai niiden annetaan hankkia oma ruokansa hiiriä pyydystämällä, koska "ainahan niin kissat maalla ovat eläneet".

Kissanpentu saa matotartunnan madottamattomalta emoltaan maidosta, ja on elintärkeää kissanpennun häiriöttömälle kasvulle ja hyvinvoinnille, että se madotetaan jo hyvin nuorena ( ja että emo madotetaan jo kantoaikana ja ennen sitä säännöllisesti ), ja riittävän usein jo ennen uuteen kotiin saapumista.

Kissan ulko- ja sisäloistartunnoista lisää perusteellisesti täällä:

http://www.eahma.fi/images/pdf/Kissan loiset.pdf

Kissan henkisestä kehityksestä ja kissan hankkimisesta esim. täällä:

http://www.faunatar.fi/Kissa

ja täällä: http://kissatieto.fi/

Itse tulen ilmoittamaan kaikki liian nuorena luovutettavat kissanpennut valvontaeläinlääkärille, ja noudatan pilkuntarkasti Hätäapukissalassa sekä madotus- että muita terveydenhuoltotoimia, ja ehdotonta luovutusiän minimiä, 12 viikkoa.

Peräänkuulutan VASTUUTA kissanpennun ottajilta: Kissanpennut EIVÄT LOPU TÄSTÄ MAAILMASTA, vaikka vastuuntunnottomat "antaa niiden nyt tehdä pentuja, näin maalla on aina toimittu"-ihmiset saataisiinkin pois kissanpentumarkkinoilta. ÄLÄ OTA KISSANPENTUA LIIAN NUORENA, EDES SÄÄLISTÄ - mahdollistat vain epäilyttävän "bisneksen" ( vaikka "kaupassa" ei liikkuisi rahaa ), jossa kärsijänä on rakastamamme eläin: kissa!

Kuvan pentu EI LIITY TAPAUKSEEN, mutta on ESIMERKKINÄ kissasta, jonka ikäistä ei pidä vielä ottaa emoltaan pois. Kuvassa oleva kissa on 6-viikkoinen, vielä pieni ja "neliskanttinen", kun 12-viikkoinen maatiaiskissanpentu on hyvinhoidettuna jäntevä ja enemmän jo ruumiinrakenteeltaan "suorakulmiota" muistuttava.

Ystävällisin, kissan parhaaksi ajattelevin terveisin,
Johanna Niskanen Hätäapukissalasta, SEYn vapaaehtoinen eläinsuojeluneuvoja, Savon Eläinsuojelu ry:n puheenjohtaja

Tätä SAA JA PITÄÄ JAKAA https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153275626219304&set=a.378890029303.154944.663874303&type=1&fref=nf

6

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • opus47

      Kissoilla ei ole mitään yleistä luovutusikää. Voit tehdä ilmoituksia niin paljon haluat, mutta eivät viranomaiset niille korviaan lotkauta. Viranomaiset tarkastelevat asioita lakien mukaan, eikä sen mukaan, mitä mieltä ovat jotkut kissanpaijaajat asioista.

      • VoiSuaRaukkaa

        "Kissoilla ei ole mitään yleistä luovutusikää."

        Mistäs sinä tämän repäisit? Kissoilla tasan tarkkaan on yleinen luovutusikä, jota jokainen vastuuntuntoinen noudattaa niin myyjänä kuin ostajanakin.


      • eiole
        VoiSuaRaukkaa kirjoitti:

        "Kissoilla ei ole mitään yleistä luovutusikää."

        Mistäs sinä tämän repäisit? Kissoilla tasan tarkkaan on yleinen luovutusikä, jota jokainen vastuuntuntoinen noudattaa niin myyjänä kuin ostajanakin.

        Mikähän on se taho, joka on määritellyt kissoille yleisen luovutusiän? Vain viranomaiset voisivat sellaisen tehdä, eikä niin ole tehty. Kissiliitto-nimisellä pikku yhdistyksellä on toki oma säännöstönsä, mutta se koskee vain sen yhdistyksen alla toimivia pennuttelijoita.


      • Maahes
        eiole kirjoitti:

        Mikähän on se taho, joka on määritellyt kissoille yleisen luovutusiän? Vain viranomaiset voisivat sellaisen tehdä, eikä niin ole tehty. Kissiliitto-nimisellä pikku yhdistyksellä on toki oma säännöstönsä, mutta se koskee vain sen yhdistyksen alla toimivia pennuttelijoita.

        Aika idari pitää olla jos luovuttaa alta 12 viikkoisen pennun. Ennen sitä pentu ei vaan ole valmis vieroitettavaksi emosta.


      • paljonkissojatarjollaon
        Maahes kirjoitti:

        Aika idari pitää olla jos luovuttaa alta 12 viikkoisen pennun. Ennen sitä pentu ei vaan ole valmis vieroitettavaksi emosta.

        Se kertoo kyllä paljon lahjoittajasta.Ei ole siinä eläimen etu mielessä, vaan että pääsee nopsaa pentusista eroon.
        Kannattaa seurata myös kodinvaihtajien tarjontaa.Hyvä työ antaa vaihturille uusi, entistä parempi, oikeasti loppuiän koti.Nytkin näkyy olevan melkein neljäkymmentä kisua etsimässä uutta kotia, yhdellä suositulla eläinten myynti ja lahjoituspalstalla.Mainosta en, etsivät löytäkööt...


    • Pentu10

      Sain siskoltani hänen kissansa pennun 10-viikkoisena. Oli juuri sopivassa iässä, ei liian nuori ja on nyt terve ja ihana 6-vuotias kolli :-) Myöskään emo ei enää 10-viikkoista pentua kaivannut (naukunut sen perään jne).
      Ollessani lapsi, adoptoimme jonkun hylkäämän pennun, oli ehkä 6-8 viikkoinen nälkiintynyt rassukka. Siitä tuli ihanin kissa, joka meillä on ikinä ollut, niin viisas ja sosiaalinen. Ihan kuin se olisi hoksannut päässeensä hyvään kotiin. Eli 19-vuotiaaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2287
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe