Sakon vahvistaminen

Ihmetteleee

Onko jollain tietoa, mistä tietää onko syyttäjä vahvistanut sakon? Sakkohan menee poliisilta syyttäjän vahvistettavaksi. Tuleeko siitä tieto sakon saajalle? Voiko myös jostain tietää, kuka syyttäjä asian on käsitellyt?

9

1017

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 20-6

      Se menee niin, että jos syyttäjä vahvistaa poliisin rangaistusvaatimuksen, niin siitä ei erikseen ilmoiteta. Jos taas ei vahvista, niin siitä ilmoitetaan, sillä sakon saanut on saattanut sen jo maksaa, jolloin oikeusrekiserikeskus palauttaa summan.
      Syyttäjä voi myös lieventää sakkoa, tai ilmoittaa, että hän ei poliisin rangaistusvaatimukseen tyydy, vaan hän nostaa syytteen, jolloin asia meneekin käräjille. Näistä molemmista tietysti ilmoitetaan. Jälkimmäinen tapaus menee uudelleen poliisille ja poliisi suorittaa esitutkinnan ja myöhemmin haastemies tulee kättelemään.
      Syyttäjän saa tietää soittamalla käräjäoikeuteen, päätettyihin rikosasioihin.

    • tarkennus

      Voiko asian kysyä, siis tuolta käräjäoikeuden päätetyistä asioista vain asianomainen itse vai kuka vain?

      • 20-6

        Suomessa oikeudenkäyntiasiakirjat ovat julkisia, ellei niitä ole erikseen määrätty salassa pidettäviksi.


    • 1113

      Onko ne oikeudenkäyntiasiakirjoja, jos syyttäjä vahvistaa poliisin määräämän päiväsakon (ts. rangaistusvaatimus). Kuten esimerkiksi ylinopeudesta. Eihän siitä oikeudenkäyntiä tule?

      • 20-6

        Suomessa noudatetaan Montesquiu´n vallan kolmijako-oppia. Rangaistusmääräysasioissa tuomiovaltaa käyttää virallinen syyttäjä. Poliisin antama ´sakko´on virallisesti rangaitusvaatimusilmoitus. Jos siitä ei valiteta ja syyttäjä vahvistaa poliisin ilmoituksen, niin se muuttuu tuomioksi nimeltä rangaistusmääräys ja saa samalla lainvoiman.


    • onkoniin

      Eli toisin sanoen kaikki rangaistusmääräykset on julkisia tietoja joita voi kysyä käräjäoikeudesta sen jälkeen kun syyttäjä on ne vahvistanut?

      • minäkinihmettelen

        Päiväsakko menee syyttäjälle vahvistettavaksi. Jos syyttäjä sen vahvistaa, niin onko se rangaistusmääräys julkinen asiakirja?


      • 20-6
        minäkinihmettelen kirjoitti:

        Päiväsakko menee syyttäjälle vahvistettavaksi. Jos syyttäjä sen vahvistaa, niin onko se rangaistusmääräys julkinen asiakirja?

        Miten luulet julkkisten sakkojuttujen mediaan tulevan ? Kyllä ne toimittajat seuraavat päivittäin, onko sakon saaneissa ketään mielenkiintoista, mistä voi tekaista lehteä myyvän jutun.


    • prosekuuttori

      Ei käräjäoikeus tiedä mitään syyttäjän vahvistamista sakoista, eikä sinne kannata soittaa. Syyttäjänvirastosta asia selviää, mutta turhaa asian kyseleminen sieltäkin on. Jos sakkoa ei ole vastustettu, niin 99,99 %:n todennäköisyydellä se on vahvistettu. Ja jos ei jostain syystä ole vahvistettu vaaditun mukaisena, niin asiasta tulee kirje kotiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4993
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4533
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2911
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe