Mikä neuvoksi? Mustis nainen

korona_table

Puolisoni on aina ollut tosi mustasukkainen, vaikka yritänkin antaa mahdollisimman vähän aihetta siihen. Häntä piinaa minun exäni. Hän on aina tiennyt että minulla on exiä, hänellä itselläänkin niitä on. En pidä mitään yhteyttä exiini enkä puhu heistä, olen täysin sitoutunut nykyiseen suhteeseeni, mutta silti puolisoni vain ajattelee niitä ja märehtii mustasukkaisuudessa.

Tilanne on nyt riistäytynyt aivan käsistä. Puolisoni selvitti yhden exäni henkilöllisyyden, ja nyt siis tietää kenen kanssa olen ollut. Tieto lisäsi tuskaa. Puolisoni on nyt maannut sängyssä kaksi päivää, eikä suostu puhumaan. En ymmärrä mistä moinen reaktio, koska tiedän ettei puolisoni tunne exääni tai tiedä hänestä yhtään mitään. Exäni on siis täysin ventovieras hänelle.

Jos kosken puolisooni, hän riuhtoo itsensä vapaaksi ja tiuskii etten saa koskea. Öisin hän itkee kuinka huono puoliso on, mutta en siltikään saa lohduttaa tai koskea. Puhun kuuroille korville ja jos hän nousee sängystä hakemaan ruokaa tai vessaan, hän vain kulkee lävitseni kuuntelematta tai katsomatta. Kuulen usein kuinka hän itkee sängyssä. Silti kaikki on kuulemma hyvin, ei ole mitään hätää ja hän on ihan kunnossa. Enempää en hänestä irti saa. Kysymyksiin ei joko vastata tai jos vastataan niin vastaus on aina "en tiedä"

Mitä tässä tilanteessa voi oikein tehdä? Kyse on kuitenkin vain siitä että olen joskus ollut jonkun toisen kanssa. Onhan puolisonikin ollut toisten kanssa ennen minua, eikä siitä minun mielestäni pitäisi ottaa itteensä.

4

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • korona_table

      Lisään vielä, että minun exäni ovat olleet tässä suhteessa mustasukkaisuuden aiheena aina ihan alusta asti. Vaikka puolisoni on saanut lukemattomia mustiskohtauksia, joissa usein toistuu nämä puhumattomuus, ei saa koskea ja "kaikki on hyvin" teeskentely, niin koskaan hän ei ole jäänyt makoilemaan päiviksi sänkyyn eikä hän ihan herkästä ole itkenyt.

      • Päiväpaistaavielä

        Vaikuttaa siltä, että puolisosi on pikemminkin masentunut kuin mustasukkainen ja kaiken lisäksi hänellä on huono itsetunto, josta aiheutuu sellaisia riittämättömyyden tunteita, kun hän vertailee itseään niihin sinun exiisi ja varmaankin ulkonäöllisesti, jos hän ei heitä millään muulla lailla tunne. Ehkä sinun täytyisi vain yrittää vahvistaa sitä hänen itsetuntoaan kertomalla, että hän riittää sinulle ja kehua niitä hänen hyviä puoliaan. Ja ehkä sinun olisi jollain opilla saatava puolisosi ihan ammattiauttajan pakeille, jotta hän saisi itse ammattilaisen tuella selkoa tilanteeseensa, sillä ei ole normaalia päiväkausia maata sängyssä ja itkeä. Itselleni tulee lähinnä mieleen omat erotilanteet, jolloin tuli itkettyä ja makoiltua sängyn pohjalla surun murtamana.


    • 416

      Puolisosi on jo ammattiavun tarpeessa. Ei kyse ole pelkästään mustasukkaisuudesta vaan mielenterveydessä on nyt häikkää.

    • harmi

      On harmi että nälN__ on.Ette nauti elämästänne kumpikaan.Joten muutos pitäÄ tulla teidän suhteellenne ja pian.Toivon että vaimosi hakee ammattiapua ennenkuin hänen voimansa loppuu ja hän uupuu.TSEMPPIÄ TEILLE.KYLLÄ TE SELVIÄTTE TÄSTÄ KRIISISTÄ.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      156
      2722
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1550
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe