Ruusupuinen keittön maalaus

Aloittelijat

Onnistuuko ruusupuisen keittiön maalaus vaaleaksi jopa valkoiseksi. Olisko paras antaa ammattilaisen työksi?

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puukuinpuu

      Onnistuu. Miksi et myy soitintenrakentajille koko keittiösi puita ja vaihda valkoisia, mieleisiäsi keittiön puita uusiin?

    • kaikkeeonkokeiltu

      Onnistuu kyllä ja ihan kotikonstein siitä voi saada siistin näköisen, jos vain aineet, välineet ja osaaminen on hallussa.

      Irroita ovet/poista niistä helat/puhdista ja hio pinnat (ensin 120 karkeus, sitten 240 karkeudella)/poista pölyt harjaten, imuroiden ja kostealla kankaalla/valmista pölyvapaa alue maalusta varten/maalaa ovet ohuelti pohjamaalilla joko hyvällä siveltimellä tai telalla/anna kuivua/maalaa ensimmäinen kerros varsinaista maalia ohuelti (älä pyri peittoon heti)/anna kuivua/maalaa toinen kerros ja anna kuivua/jos epätasaisuuksia niin hio hienolla (320 tai yli) pinta sileäksi/tee viimeistely ohuelti maalaten/anna kuivua/jos olet tyytyväinen maalaukseen niin kiinnitä ovet saranoihin ja kiinnitä helat/jos pinta on vielä vähän epätasainen niin tee vielä välihionta hienolla paperilla, puhdista pölystä ja maalaa vielä yksi kerros huolellisesti ja anna kuivua hyvin.

      Tähän menee maalista riippuen 2-5 päivää eli valmista heti se ei todellakaan ole. Tärkeintä on huolellisuus niin puhdistuksessa, hionnassa kuin itse maalauksessa ja työvälineiden valinta/käyttö on myös erittäin tärkeää ja oikein tehtynä tulos on lähes "tehdaslaatua" - tosin laadukasta korkeakiiltoista pintaa on lähes mahdotonta saada aikaan kotikonstein.

      Jos epäilyttää ryhtyä urakkaan itse niin etsi seudultasi maalaamo, joka tekee myös kalusteiden maalaamista ja anna ammattilaisten hoitaa asia - ehkä pääset helpommalla ja halvemmalla tai sitten vain vaihda ovet ja vetimet nykyisin haluamiisi.

      Ootraus on myös yksi vaihtoehto maalauksen sijaan, jos haluaa jättää puunkuvion näkyviin. Itse olen käyttänyt sitä muutamiin lakattuihin mäntypuisiin, kellastuneisiin oviin ja lopputulemat ovat mielestäni hyvä - toki sekin vaatii osaamista, hyviä työvälineitä ja kärsivällisyyttä - varsinkin tasaisen värin saaminen ilman raitoja vaatii työtä. Kuukleta "ootraus" niin saat lisää infoa asiasta.

      Voit toki kokeilla ensin tehdä itse - jos kusee käsiin niin aina ne ovet voi lähettää ammattilaiselle tai ostaa uudet - jos taas lopputulema on itseäsi tyydyttävä niin eiku kiinnitä ovet ja helat paikoilleen ja nauti "uudesta" keittiöstäsi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8464
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2575
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2297
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1193
    Aihe