Tamron 50-150mm f2.8 vai AF-S Nikkor 85mm 1.8G

Kerroppa

Kumpi objektiivi

Runko Nikon 3300

Kohteet: muotokuvat, paikallaan seisovat koirat, joskus liikekuvat

??

5

67

  Vastaukset

  • Katselin myös

   Nikon AF-S DX Micro Nikkor 85mm f/3.5G ED VR makro objektiivia. Onkohan tuosta VR omianisuudesta niin suuri hyöty, että kannattaisi ostaa tämä f 3.5?

   • Jos kuvataan vapaasti ilman jalustaa niin VR on todella hyödyllinen. Tosin pitää oppia senkin rajoitukset, ne kuitenkin oppii parhaiten kuvaamalla ja erehtymällä sekä sen jälkeen hieman pohtimalla.

    Kropilla (D3300) tuo 85 mm lienee varsin sopiva muotokuvaus lasi, tuo zoomi jonka laatua en tunne antaa enemmän kuvakulmamahdollisuuksia mutta noin yleisesti nuo kiinteät saavat aikaan paremman erottelun. Itsekin tosin pääosin kuvaan zoomeilla kun kyse ei ole makrokuvauksesta tai jostain erityistilanteesta jossa ei eri polttovälejä tarvita.

    Makrokuvauksessa tuo VR on aika merkityksetön kun sitä kuvausta harrastetaan lähellä vanhaa määritelmää eli 1:1 kuvia ottamalla.


  • joskus liikkuviin koiriin makroputki ei välttämättä ole se paras vaihtoehto.
   Muuten silläkin saa ihan jees.

   Itse ottaisin tuon Tamronin.

  • Noista tuo f/1.8 85, koska macron tarkennus on todennäköisesti hitaampi, vakaajaa ei ole optimoitu liikkuviin kohteisiin ja muotokuvauksessa valovoima on tärkeä syväterävyyden hallitsemiseksi.

  • Sigma 50-150 2.8 APO DC HSM, ilmeisesti tarkoitat tätä . Tamronilla ei ole vastaavaa ja tuon Sigmankin valmistus on jo lopetettu. Sirgma on tietysti monipuolisempi ( laaja zoomausalue) kuin tuo Nikkori.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamon omistajat miljonäärejä

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c760edc-f921-4bd9-8d2c-622719ab8e2e Yksityinen firma, josta myytiin iso siivu pääomasijoittajille. Ahneusko ajoi
   Maailman menoa
   262
   8052
  2. Stefulla miljoonavelat

   Seiska kertoo Stefun lainanneen hurjan summan pokerimiljonääri jens kyllöseltä. Stefulla saattaa mennä kuulemma kymmeniä tuhansia strippibaareihin. Ku
   108
   5416
  3. Korona ei tartu julkkiksiin?

   Selittäkää mulle, miksi nimenomaan nää julkut ryntäävät nyt ulkomaille. Tuttavistani en tiedä ketään, joka nyt lähtisi matkoille. Ei edes työmatkalle
   Kotimaiset julkkisjuorut
   93
   4745
  4. Vastaamon potkut saanut toimitusjohtaja tiesi turva-aukosta 1,5 vuotta

   Tietoturvaskandaalissa rypevän Vastaamon toimitusjohtajalle potkut – yhtiön hallituksen mukaan pimitti tietomurtoa 1,5 vuotta: https://yle.fi/uutiset/
   Maailman menoa
   103
   2713