Ongelmallisia asioita.

Kananasakäämä

Hei,

Tulin tänne ensimmäistä kertaa purkamaan vähän viime vuosien tuntemuksia ja kokemuksia. Ihastun todella helposti, mutta minun on vaikea luottaa kyseiseen ihmiseen. Juuret ulottuvat varmasti siihen, että minua on petetty edellisessä suhteessa ja toisessa vaihdettu lennosta kumppania. Taas jäin nuolemaan näppejäni. Ylipäätänsä ihmiseen on vaikea luottaa. Jos on ns. juttua jonkun kanssa niin jatkuvasti hiipii takaraivossa ajatus, että tyrin tämän vielä jollain tapaa. Jos toinen osapuoli lähestyy kumppaniani niin osaan pysyä tyynenä, mutta sisällä "veri kiehuu". En oikein voi asialle mitään. Pelkään, että räjähdän joku päivä. Tiedän, etten voi enkä halua ns. omistaa ketään, mutta olisi hienoa jos pystyisin olemaan stressaamatta moisista asioista. Toki kumppani tekee tietoisen valinnan jos lähtee pettämisen tielle, enkä voi asialle oikein mitään. Itse en voisi ikinä pettää ketään ja mielummin säilytän kasvoni. Yhden yön jutuissa joita on ollut ihan tarpeeksi, en koe mitään vastaavia tuntemuksia. Se on vain hauskanpitoa ilman tunteita. Nimenomaan haluaisin nykyään jotain syvällisempää, mutta en halua tuoda mukaan ongelmiani. Suhteissani olen puhunut, jos jokin asia vaivaa päätä, mutta vastaukseksi olen saanut vain sanoja joihin tulisi luottaa. Tuntuu, että pakko luottaa ennen kuin toisin todistetaan. Kun ihastun johonkin niin ns. vetäydyn kuoreen peläten, että petyn taas ja muutun entistä kylmemmäksi. Tiedostan ongelman olevan vain minun päässäni, joten en koe olevani katkera kellekään. Aina kun luulen päässeeni ongelmasta vihdoin yli ja tapaan kivan ihmisen niin sama ruletti lähtee päässäni liikkelle.

Anteeksi hieman sekavaa tekstiä, mutta jonkin sortin vinkit tulisi toki tarpeen.

3

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fhhfgj

      Yhden yön jutut on haavottanu sun tunneelämää, usko tai älä, luottamuksen puute varmaan kumpuaa sun omasta asennevammasta rakkautta ja uskollisuutta kohtaan, mikään ei muutu jos ulkoistaen ongelmat meet riman ali. myönnä asiat itelles ja muutu ja vapaudut menneisyydestäs.

    • kaikkikohdallaan
    • Hei Kananasakäämä.

      Kirjoitat, että luottamus syvällisempään suhteeseen tuntuu liian kaukaiselta. Olet ikään kuin vuorannut sisimpäsi, ettei mahdollinen pettymys iskisi haavoja.
      Millaisiakohan haavoja olet elämääsi saanut aikoinaan, ja miten olet niitä käsitellyt? Millaista tukea olet saanut? Mikä on kokemuksesi siitä, että kun elämä satuttaa, kuitenkin siitä voi vielä toipua ja palata ennalleen? Vai oletko kokenut, että haavaa ei paranneta, se vain peitetään näkyvistä?

      Jos ihminen vain kuorruttaa itsensä suojakuoreen, häneltä jää paljon hyvää kokematta. On kuin katselisi heräävää luontoa mustien hitsauslasien läpi: sävyt, tunnelmat ja vivahteet häipyvät ja jäljelle jäävät vain pelkät jyrkennetyt muodot. En edes usko, että paksuinkaan kuori estää ihmistä haavoittumasta.

      Tässä on elämän paradoksi. Toisaalta siinä on riski tulla haavoitetuksi. Toisaaalta se riski pitää ottaa, jotta ei jää kauas tunteistaan, todellisesta minästään. Se, kuka uskaltaa mennä toista ihmistä lähelle ja ottaa riskin, myös saa suhteistaan enemmän, syvempää ja kestävämpää. Uskallus kuitenkin pitkälti riippuu siitä, miten uskoo elämän kannattelevan, silloin kun on vaikeaa. Jos pelko pakottaa olemaan vain pinnallisissa suhteissa tai pysyttelemään riskeistä etäällä, on elämä vain varjo sen todellisesta luonteesta. Ansaitset täyttä elämää.

      Omaa elämäntarinaansa voi työstää mm terapiassa tai eriliaisilla itseilmaisun keinoilla. Jotta voit antautua syvälliseen parisuhteesen ja oppia rakastamaan, pitää sinun ensin oppia rakastamaan ja hyväksymään oma itsesi. Vasta itsensä kanssa sinut oleva voi luoda läheisen, terveen, vuorovaikutuksellisen suhteen toiseen. Suhteessa tarvitaan sekä kykyä sitoutumiseen ja läheisyyteen että kykyä erillisyyteen (esim. että ei rajoita tai kontrolloi toista mustasukkaisuuden riivaamana). Mitä tämä kirjoittamani sinussa herättää?


      Merja, kuuntelevan kirkon diakoni

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe