Jumalan valtakunta on Pyhien yhteys

pyhien_yhteys

Sinulla_on tässä hyvä kirjoitus, siis tuo "Suviseuramuistoja". Minullakin on muistoja suviseuroista, hieman pidemmältä ajalta kuin Sinulla.

Sinun tarinasi tässä päättyy hoitokokousaikoihin. Hoitokokousaikoinahan kaikki meni päin persettä. Erkki Reinikainen on - sitten kun hän oli totaallisesti kääntänyt takkinsa Heikki Saaren opeista - hyvin analysoinut noita aikoja. Vaadittiin julkirippiä. Yritettiin tehdän puhdasta ihmisyhteisöä.

Kristillisyydessämme ei ole oikein kunnolla selvitelty noita aikoja, koska aihe on arka. On puhuttu, että se oli taistelujen aikaa. Totta helevetissä se oli! Mehän taistelimme itseämme ja toisiamme vastaan. Jumalan armo jäi silloin taka-alalle. On suusta harhaa väittää, että taisteltiin maallistumista vastaan ja "muutosten keskellä". Aina ja kaikkina aikoinahan olemme eläneet muutosten keskellä. Spiraalissa.

Minun tarinani ei päättynyt hoitokokouksiin. Rämmin niiden läpi niin kuin useimmat Jumalan lapset. Jumalan Henki eli noina aikoina uskovaisten syvissä riveissä, köyhässä kansassa. Niissäkin hoitomiehissä se eli, jotka eivät ymmärtäneet, mitä tässä haikkisaareslaisuudessa oikein oli tapahtumassa. Useimmat kristillisyyden 800 puhujasta olivat Heikki Saari -hengessä eli siis rytistelivät mopollaan pitkin pimeän laakson lohdutonta ryteikköä.

Sitten Jumala antoi armon ja rauhan palata valtakuntaansa. Taas kaikuu Jumalan valtakunnasta syntien sovituksen evankeliumi.

Nöyryyttä, hiljaisuutta
Jumala rakastaa.
Ei kärsi kopeutta
ylpeitä kavahtaa.

(Ohitan tässä se, että tohtori Johanna Hurtig kirjassaan pilkkasi mm. tätä laulua.)

Palstalla esiintyivät taannoin Leena Huovinen ja ex-vl, jotka molemmat olivat lähteneet (tai ulostettu) Jumalan valtakunnasta hoitokokousaikoina. Myös Admatan (Antti Pietilän) perheelle oli näin tapahtunut. Oikeastaanhan he näkemyksineen olivat oikeassa, mutta Jumala ei sittemmin kuitenkaan katsonut hyväksi kirkastaa totuuttaan heidän kauttaan, vaan erinäisten aivoitustensa jälkeen palautti Henkensä valtakuntaansa, jossa se kuitenkin oli ollut elävänä ja voimallisena köyhissä ja nöyrissä sydämissä yli vaikeiden vuosien. - Minulla on hyviä muistoja hoitokokouksesta, jossa takapenkin huonosti pukeutuneet ja tyhmännäköiset mummot kyynelsilmin laittoivat luun kurkkuun itselleen Heikki Saarelle.

Jumalan valtakunta on Pyhien yhteys. Se on uskovaisten ihmisten sydänten yhteyttä. Jumalan valtakunta ei ole esimerkiksi sosiaalinen ihmisyhteisö. Ihmisyhteisö toki voi erehtyä, mutta Jumalan valtakunta ei koskaan erehdy.

Vaasalainen Juhani Uljas on kirjassaan "Peltoon kätketty aarre" sanonut, että farisealaisuus ei ole kaukana yhdestäkään meistä. Aina silloin tällöin ja joskus jatkuvastikin haluaisimme tuoda lakia sisälle Jumalan valtakuntaan. Ihminen on sillä tavalla vajaa, kelvoton ja ymmärtämätön. Onneksi Jeesus Kristus on kärsimisellään, kuolemallaan ja ylösnousemisellaan tehnyt puolestamme kaiken.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hhrrtdfg

      """ Ihmisyhteisö toki voi erehtyä, mutta Jumalan valtakunta ei koskaan erehdy. """

      Siksi maanpäällinen hengellinen uskonyhteisö nimeltä "vanhoillislestadiolaisuus" ei voi olla Jumalan valtakunta (osittain tosin), koska siellä on kokonaisuudessaan erehdytty niin monta kertaa historian aikana. Tosin siellä on joukossa aitoja kristittyjä, uskovia, jotka ennemmin liputtavat Jeesuksen Kristuksen puolesta kuin vanhoillislestadiolaisuuden.

      • Niin_kuin_toi-

        sessa etusivun ketjussa on sanottu, meillä on tapana päästää mopo karkuun rytistelemään pitkin pimeän laakson lohdutonta ryteikköä ainakin kerran vuosikymmenessä, jotta Jumalan valtakunta säilyisi maailmalta salattuna.

        Ei me sitä tahallamme tehdä. Se on perkele, joka salakavalasti ujuttautuu meidän keskuuteemme ja aiheuttaa mopon kaasuvaijerin hirttymisen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5899
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      514
      3690
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      184
      3512
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2714
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2479
    6. 276
      2116
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1563
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      107
      1462
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1409
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1200
    Aihe