golden sands3

dubai2016

Aurinkomatkoille tullut ensi talvelle golden sands 3. Kaikki kokemukset hotellista tervetulleita, esim. Uima-allas ja auringonottotilat, aamiainen hotellin siisteys yms. Mukana 3- ja 5-vuotiaat, joten lasten vinkkelistä tiedot tärkeitä. Vanhat tekstit olen lukenut, mutta nyt haussa tuoreet kokemukset. Kiitos asiallisista vastauksista!

28

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dubai4x

      Kovin on vaihtelevat mielipiteet Tripadvisorissa. Golden Sandseja on useita, osa murjuja, osa ihan asiallisia. Pätee edelleenkin. Valitse joku muu hotla jos haluat pelata varmaan päälle ja varmistaa ettei laatuloma mene pilalle.

    • Laas

      Samaa mieltä edellisen kanssa, jos haluat AM:n kautta matkan varata niin lisää pikkusen budjettia ja varaa vaikka Arabian courtyard. Itse buukkasin marraskuulle erikseen lennot ja hotellin, tuli paljon halvemmaks kuin pakettimatka. Mutta loistava valinta Dubai jokatapauksessa, itse 2xkäyneenä

      • dubai4x

        Arabian Courtyard on ihan hyvä hotelli, joskin aika kulahtanut ja vähän kaikinpuolin vanhanaikainen. Hyvä sijainti lähellä Creekiä, mutta kaukana metrosta ja lähistöllä vähän ruokapaikkoja. Alakerran pizzeria hyvä ja kohtuuhintainen. Samoin alhaalla on (oli?) Starbucks, josta saa kunnollista kahvia. Tripadvisorin arvostelut on vähän yläkanttiin.

        Suha Hotel Apartments voisi myös olla yksi vaihtoehto, siitä ei ole kokemuksia.


    • aloittanut

      Kiitos vastauksista! Toinen vaihtoehto meille olisi tuo jannah place huoneistot, mutta niissä arveluttaa tuo aamupalan puute sekä siivous vain kahdesti viikossa. Tuo Arabian courtyard ei tule kysymykseen, kun meitä on neljä henkeä ja pitäisi majoittua kahteen erilliseen huoneeseen. Katsoin myös lennot ja hotellit erikseen, mutta sillä viikolla on pelkät lennot yhtä paljon koko porukalta kuin aurinkomatkojen paketti. Emmekä lapsiperheenä pelkkään matkaan haluaisi laittaa useita tuhansia euroja. Onko tuo Jannah place sitten ehdottomasti parempi kuin golden sands?

      • dubai4x

        On siellä Arabiyan Courtyardissa huoneita (kaksio) myös neljälle hengelle. Meitä oli kaksi aikuista ja kaksi lasta. Toiselle lapselle tuotiin lisävuode. Jos varauspalveluissa ei ole mahdollisuutta lisävuoteeseen, mailaa suoraan hotlaan, niin mekin taidettiin tehdä.


      • 20xkäynyt

        Jos vaihtoehtoina on Golden Sands 3 tai Jannah Place niin valitse Golden Sands. GS on suht hyvällä paikalla lasten kanssa kulkea esim. metroasemalle, taxilla minne vaan, ostoskeskus lähellä, ilmainen rantakuljetus jne. Jannah Place on Marinassa ja sieltä on melkeinpä aina lähdettävä taxilla, metrolle hankala kulkea samoin rantaan (jossa ei ole lapsille varjoja), Jannah on "aikuisten" suosikki.


    • Eevalisa

      Moi! Osaatteko kertoa Golden Sands 3 huoneiden varustelutasosta? Olemme menossa kaksioon.. onko siinä erilliset vuoteet? Parivuode? Keittiövarustus? Millainen parveke? Kaikki tiedot ko. hotellista kiinnostaa!

      • goldensandskolme

        Hei! Olen keskustelun aloittaja ja mekin nyt sitten kuitenkin varasimme matkan kyseiseen hotelliin. Milloin teidän reissu on? Meillä heti tammikuun alussa, joten se kumpi ensin sinne menee voisi kirjoittaa tuoreet kommentit tänne:) Tai itse voin ainakin, mikäli teidän reissu on meidän jälkeen..


      • Eevalisa

        Moi! Meillä lähtö 8.1, alunperin olimme varanneet matkan Belvedere Court hotelliin, mutta nyt ko. hotelli on myyty ja sillä " joudumme" tuohon Golden Sands:iin. Kaikki kommentit kiinnostaa!!


      • goldensandskolme

        Ok, meillä lähtö muutama päivä ennen teitä. Yritän laittaa viestiä vaikka paikan päältä, jos kukaan ei ennen sitä ehdi täällä kommentoimaan. Viime marraskuussa olimme juuri tuossa belvedere courtissa pari viikkoa ja sinne olisimme ilomielin nytkin menneet, mutta ei ollut sinne sitten enää matkoja. Se oli ihan kelpo hotelli, joten toivon myös tuon golden sandsin olevan, kun aurinkomatkat on kuitenkin sen suht samoilla tähdillä arvostellut. Ikävä kyllä olen vaan lukenut vähän ristiriitaista tietoa esim. huoneiden kunnosta ja hajuista, mikä sitten aina vähän mietityttää kun mukana on kuitenkin lapset. Toivotaan kuitenkin parasta..


      • Eevalisa

        Moi!

        Juuri tuota minäkin " arvoin", ristiriitaista tietoa on vaikka kuinka ja paljon! Sijaintihan tuossa on ainakin huonompi kuin Belvederessä, kerrostalojen keskellä! Tykkäsin tosi paljon tuosta Belvederestä, siellä tuli oltua monella eri kerralla, ainoa mitä voisin moittia oli aamupala. Se oli tylsä ja yksipuolinen, jospa Golden Sands vetäisi sillä pisteet puolelleen.
        Pääasia kuitenkin on päästä taas Dubaihin!


    • BurDubai

      Meidätkin pakkosiirrettiin Belvederestä Golden Sandsiin ja harmittaa ihan vietävästi Näköalaa ei ole ja sijainti paljon huonompi. Muutenkin melko ristiriitaista tietoa ko hotellista.
      Olemme olleet Belvederessä jo useamman kerran ja nyt oli varattuna kahden viikon matka joulukuulle. Harmi, että Aurinkomatkoilla on niin heikko hotellivalikoima Bur Dubain alueella. Tekisi mieli perua koko reissu ja vaihtaa Finnmatkoille tai tehdä omatoimimatka, mutta siitä perumisesta taitaa tulla kustannuksia.

      • Eevalisa

        Hei!Meille ainakin sanottiin,että peruminen ilmaiseksi on mahdollista, hotellivaihdoksen takia. Meillä lähtee kavereita samaan hotelliin, joten ei peruta sen vuoksi. Hotellivalikoima on todellakin surkea Bur Dubain alueella ja tuo alue olisi kuitenkin sitä "aitoa Dubaita",vanhaa ja avarampaa. Osaatko suositella jotain "must"näkemistä Dubaissa?Kaikki ne tavalliset on nähty(Burj Khalifa, risteilyt, soukit, Abu Dhabi ym.).
        Oletteko käyneet Miracle Gardenissa? Se vaikuttaa paikalle,joka täytyy nähdä.
        Kaikki vinkit kuitenkin tervetulleita!


      • BurDubai

        Peruttiin matka. Golden Sands saatta toki olla ihan hyvä hotelli, mutta kun meillä kerrankin on kahden viikon loma tiedossa, niin haluamme varmasti meille mieluisan hotellin. Nyt meillä on pelkät lennot varattu ja alamme etsiä sopivaa hotellia.

        Kaikki ne tavalliset nähtävyydet olemme mekin jo käyneet läpi. Viimeksi emme ehtineet Miracle Gardeniin, mutta ehkä sitten ensi kerralla, jos se vain on auki.

        Viime matkalla teimme venereissun Al Ghubaibasta eli Greekiltä Marinaan. Se oli ihan mukava kokemus. RTA:n www.rta.ae englanninkielisiltä sivuilta löytyy kohdasta Marine Transport ja Dubai Ferry muitakin vaihtoehtoja.

        Kävimme myös Platinun Heritage Toursin villieläin- ja haukkasafarilla. Oppaat olivat erittäin asiantuntevia ja miellyttäviä. Safariin ei sisältänyt dyyneillä kaahailua lainkaan, joten se sopi hyvin meille selkävaivaisille. Ensi kerralla menemme yösafarille tähtiä katselemaan.

        Seuraavalla kerralla meillä on tarkoitus mennä Meydanin laukkaradalle laukkakilpailuihin. Pääkatsomoon pääsee ilmaiseksi ja paikan päälle taksilla. Ensi kauden kilpailukalenteria ei ole vielä julkaistu, mutta viime vuonna kisat olivat aina torstaisin.

        Loistohotelleja voi käydä ihailemassa, kun menee syömään tai teelle/kahville/drinksulle. Afternoon Tea jossain loistohotellissa on aika kiva ja vähän erilainen kokemus. Olemme käyneet teellä The Palace hotellin al Bayt ja Al Qasr hotellin Al Fayrooz loungessa.
        Burj al Arabin Al Iwan ravintolassa olemme käyneet omatoimisesti lounaalla. Ruoka oli suussasulavaa.
        Jos haluaa ihaillla Burj al Arab hotellia auringonlaskun aikaan tai illalla kannatta mennä esim. Jumeirah Beach hotellin La Veranda ravintolaan vaikka pizzalle. Myös itse Jumeirah Beach hotelli on upea iltavalaistuksessaan joten ruokailun jälkeen kannattaa kävellä aallonmurtajalle ihailemaan näkymiä. Aallonmurtajan päässä oleva 360 Degrees baari on yksi kaupungin suosituimmista.
        Atlantis Palmin Kaleidoskopessa käytiin kerran lounasbuffalla. Ruokavalikoima oli valtava tyyliin jokaiselle jotain. Muuten se oli melko kaoottinen paikka johtuen valtavista ihmismääristä, mutta tulipahan käytyä sielläkin :-)

        Seuraavaksi olis tarkoitus käydä jonkun huippuhotellin kylpylässä päiväreissulla.

        Kannattaa katsoa www.dubaicalendar.ae/en mitä kaupungissa tapahtuu oman matkan aikoihin. Me kävimme kerran jopa balettiesityksessä, jonka ko. sivuilta bongasimme. Viime maaliskussa olimme Dubaissa samaan aikaan kun siellä järjestettiin Emirates Classic Car Festival eli kaikenlaista mielenkiintoista sieltä voi löytää. Tapahtumat päivittyvät sivuille aika myöhäisessa vaiheessa, joten kannattaa katsoa niitä vielä lähempänä matkaa.


      • Eevalisa

        Kiitos! Ihana vastaus,tuosta saan noukittua monta hyvää käyntikohdetta! Harmi kuitenkin kun tuo hotellijuttu meni niinkuin meni! Saittehan maksutta peruttua?Meinaatteko mistä päin etsiä uutta hotellia?Mukava olisi jatkossakin kuulla millaisen majapaikan saitte varattua ja miten matkan suunnittelu sujuu! Mekin olisimme todennäköisesti vaihtaneet hotellia,jos olisimme olleet lähdössä kahdestaan,nyt ei enää viitsi monen ihmisen suunnitelmia alkaa muuttamaan.


      • goldensandskolme

        Moi taas! Mullakin olisi kysymys BurDubai nimimerkille: Saitteko lennot Aurinkomatkojen kautta vai peruutitko koko paketin ja otit lennot jostain muualta? Mietin samaa jos oltaisiin vaihdettu matka pelkkiin lentoihin, jos ne olisi saatu AM:n kautta edullisemmin. Jostain syystä kun he eivät pelkkiä lentoja myy, mitä esim. Finnmatkat taas tekevät..

        Edelleen itseäni epäilyttää kanssa tuo hotelli, sekä sijainniltaan että kunnoltaan, mutta katsoin silloin Finnairin suoria lentoja ja ne oli lähes yhtä kalliit meiltä neljältä, kuin tuo pakettimatka Aurinkomatkoilta.. Hinta sai meidät sitten kuitenkin valitsemaan tuon paketin, siihen kun saa kuitenkin edes jonkinlaisen majoituksen, kuljetukset, aamupalan yms. Me kuitenkin ajateltiin pelata varman päälle ja ottaa pariksi yöksi joku toinen "varmasti parempi" hotelli omatoimisesti joko Dubaista tai Abu Dhabista. Viimeksi kahden viikon matkalla oltiin yhteensä 5 yötä Ras al Khaimahissa ihan huippuihanissa 5 tähden rantahotelleissa (2 eri hotellia eri puolilla emiraattia) ihan pilkkahintaan kun ajoissa varasin. Dubaissa alkaa vaan "parempien hotellien" hinnat olemaan sen verran korkeita, että pitää harkita minne sitä menisi.. Ja samaa mieltä siitä, että on harmi kun AM:lla on niin huonot valikoimat juuri tuolla Bur Dubain alueella, jossa mekin monesti olemme olleet.. Finnamatkojen monet Dubain hotellit tuli käytyä ennen lapsia, mutta heidän kautta ei saa lapsista juuri mitään alennusta ja jotenkin ärsyttää maksaa juuri 3-v täyttäneestä sama hinta kuin itsestä..

        Täälläkin kiinnostaa siis kovasti mihin hotelliin päädyitte. Kiitos myös vinkeistä, osa olikin jo tuttuja ja osa ihan uusia. Myös Miracle Gardeniin aikoo meidän porukka tammikuussa suunnata kun viime kerralla loppui aika kesken kun lasten ehdoilla mentiin ja koluttiin vesi- ja huvipuistot:)

        Kiitos myös kaikille kommentoijille asiallisesta keskustelusta!

        Terkuin aloittaja..


      • BurDubai

        Kiva jos vinkeistäni on teille hyötyä.

        Saimme matka peruttua kuluitta ja varasimme lennot suoraa Finnairilta samoille päivämäärille. Hotelliksi varasimme nyt ainakin alustavasti Belvederen vieressä sijaitseman Baity Apartments hotellin. Se vaikuttaisi olevan samaa kaliiberia kuin Belvedere ja huoneen hintaa sisältyy aamiainen, mikä ei ole tavanomaista kun kyseessä on huoneistohotelli. Matkan hintaan tulee muutama satanen lisää verrattuna alkuperäiseen, mutta kun meitä on vain kaksi, niin se ei niin haittaa.

        Meillä on myös ollut ajatuksena viettää muttama päivä jossain tasokkaammassa paikassa. Se toinen hotelli on nyt vielä hakusessa.
        Goldensandskolme, missä hotelleissa olitte Ras al Khaimahissa? Se on ihan varteenotettava vaihtoehto meillekin, koska Dubain hienommat hotellit ovat melko hinnakkaita, kuten kirjoitit. Voitaisiin vaikka matkan alussa/lopussa olla muutama päivä jossain muualla kun tuota Baityn varausta pystyy muuttamaan.

        Dubai Entertainer kirja on hyvä ostos jos tunnette jo kaupunkia ja varsinkin jos olette reissussa lasten kanssa tai muuten isommalla porukalla. Kirja ilmestyy vuosittain ja siinä on alennuskuponkeja vesipuistoihin, ravintoloihin ym ym. Toimii periaatteella osta yksi pääsylippu, ateria, risteily tms, saat toisen ilmaiseksi. Tarjoukset ovat voimassa kalenterivuoden eli ensi vuoden kirja ilmestynee joulukuussa. Kirjaa voi ostaa kirjakaupoista ja marketeista. Sen voi tilata myös suoraa hotelliin tai vaikka kotiin ilman postikuluja.


      • Vanhukset

        Kaksi kertaa olemme ottaneet hotellin Bur Dubain alueelta vuoden vaihteeksi, kun halvalla saa varattua alkuvuodesta. Nyt saa riittää. Likaista ja ötököitä huoneissa.
        Hälläväliä tyyliä koko alueella. Varsinkin hotelleissa.
        Seuraavan kerran hotelli Marinasta tai vanhan kaupungin rannalta.
        Hinnat nousee aina loppuvuotta kohti mentäessä roimasti!


      • goldensandskolme
        BurDubai kirjoitti:

        Kiva jos vinkeistäni on teille hyötyä.

        Saimme matka peruttua kuluitta ja varasimme lennot suoraa Finnairilta samoille päivämäärille. Hotelliksi varasimme nyt ainakin alustavasti Belvederen vieressä sijaitseman Baity Apartments hotellin. Se vaikuttaisi olevan samaa kaliiberia kuin Belvedere ja huoneen hintaa sisältyy aamiainen, mikä ei ole tavanomaista kun kyseessä on huoneistohotelli. Matkan hintaan tulee muutama satanen lisää verrattuna alkuperäiseen, mutta kun meitä on vain kaksi, niin se ei niin haittaa.

        Meillä on myös ollut ajatuksena viettää muttama päivä jossain tasokkaammassa paikassa. Se toinen hotelli on nyt vielä hakusessa.
        Goldensandskolme, missä hotelleissa olitte Ras al Khaimahissa? Se on ihan varteenotettava vaihtoehto meillekin, koska Dubain hienommat hotellit ovat melko hinnakkaita, kuten kirjoitit. Voitaisiin vaikka matkan alussa/lopussa olla muutama päivä jossain muualla kun tuota Baityn varausta pystyy muuttamaan.

        Dubai Entertainer kirja on hyvä ostos jos tunnette jo kaupunkia ja varsinkin jos olette reissussa lasten kanssa tai muuten isommalla porukalla. Kirja ilmestyy vuosittain ja siinä on alennuskuponkeja vesipuistoihin, ravintoloihin ym ym. Toimii periaatteella osta yksi pääsylippu, ateria, risteily tms, saat toisen ilmaiseksi. Tarjoukset ovat voimassa kalenterivuoden eli ensi vuoden kirja ilmestynee joulukuussa. Kirjaa voi ostaa kirjakaupoista ja marketeista. Sen voi tilata myös suoraa hotelliin tai vaikka kotiin ilman postikuluja.

        Moikka taas, kiva kun on asiallista keskutelua vaihteeksi:) Me oltiin RAK:ssa ensin Hilton Ras al Khaimah Resort and Spa:ssa joka oli lähellä keskustaa ja ostoskeskuksia. Sieltä mentiin sitten Doubletree by Hilton Resort and Spa Marjan Island -hotelliin, joka oli noin puolen tunnin ajomatkan päässä Rak:n keskustasta, oikeastaan keskellä ei mitään:) Molemmista hotelleista tykättiin kyllä kovasti ihan löhöilyn kannalta, mutta Ras Al Khaimah ei muuten paikkana meitä niinkään ihastuttanut, on vielä sellainen kuin Dubai reilut 15 vuotta sitten, jolloin olen ensimmäisen kerran siellä itse käynyt. Hyvin erilainen mutta silti jotain samaa, paljon uutta on kuitenkin rakenteilla koko ajan. Oli siis ihan mainio kokemus käydä, mutta ei tarvitse ehkä uudestaan mennä ainakaan tulevalla viikon reissulla. Käydään ennemmin Abu Dhabin puolella tällä kertaa näyttämässä lapsille paikkoja:)
        Tuosta Ras Al Khaimahista vielä sen verran, että siellä on tiukemmat "säännöt" kuin Dubain puolella ja perinteet ovat suuremmassa kunniassa. Rak:ssa näkee myös huomattavan paljon enemmän paikallista väestöä kuin Dubain puolella nykyään. HIntataso on molemmissa paikoissa ihan sama vaikka meille taksikuski väittikin RAK:n olevan halvempi.. Hotellit olivat kyllä halvemmat, muuten aivan sama hintataso.
        Onneksi Dubaissa on Shopping Festivaalit meidän reissun aikana, on nimittäin sen verran nuo hinnat nousseet viime vuosina:)


    • perheemmesuosikit

      Minä voisin suositella Bur Dubaista kahta huoneistohotellia, joista myös saa aamiaista ellei itse halua tehdä. Xclusive ja Xclusive Casa, jotka lähellä Belvederia ja lähempänä Bur Jumania kuin Golden Sands. Molemmissa myös isoja huoneita (2 mh), uima-altaat katolla (Xclusivessa hieman isompi).

    • BurDubai

      Kiitos kaikille majoitusvinkeistä ja hyvää matkaa sitten,kun sen aika koittaa.

    • myösgoldensands

      Olisikohan jo tällä kaudella golden sandsissa käyneitä? Kommentteja otetaan mielellään myös vastaan..

    • ddddtt

      Menettelee, jos hotellilla käy lähinnä nukkumassa. Aamiainen runsas, useita lämpimiä ateriavaihtoehtoja. Uima-allas onnettoman pieni ja paikat heti aamusta varattu. Kannattaa mennä 10:n kattoaltaalle, vaikkei se sen suurempi. Näkymät harmaanruskeita, likaisia kerrostaloja. Pieni maksuton kuntosali. Rannalle kuljetus, jonka toimivuudessa toivomisen varaa. Pari Spinneys-ruokakauppa kävelyetäisyydellä, jos valmis pomppimaan kaistojen yli ilman suojateitä. Myös metroasema kohtuullisella etäisyydellä. Huone siisti ja iso. Parvekekin ok.

      • Goldensandsiin

        Kiitos tiedoista! Saako sinne golden sands 10 altaalle mennä ihan noin vain? Ja osaatko sanoa onko sen altaan vesi lämmitetty?


    • ddddttt

      10:n altaalle voi kävellä ilman mitään lupia. Altaalta katsottuna oikealla, miesten saunan kohdalta pieni silta tien yli GS 10:n puolelle, käytävää vasemmalle ja hissillä ylimpään kerrokseen, josta portaat katolle. Dubaissa oli lähes 50 astetta lämmintä ja erityisesti kattoterassilla olisi toivonut melkeinpä viilennettyä allasta eli veden lämpöisyydestä ei tarvitse olla huolissaan.

      Kuljetukset rannalle kannattaa varata edellisenä iltana/ aiemmin ennakkoon, muutoin voi olla haasteita päästä kyytiin. Minibussin lähtöpaikkaa ei ole merkitty mihinkään, mutta lähtee parkkipaikalle johtavalta ovelta katsottuna oikealta tien reunasta.

      • rantajauimaallas

        Kiitos taas sinulle! Meillä on vaan lapsi matkassa, joten sen vuoksi tuo lämpötila kiinnosti. Viimeksi kun olimme lokakuussa hotellissa jossa ei ollut lämmitettyä allasta, oli vesi todella kylmää.. Nyt mennään vielä "kylmempänä" ajankohtana, joten olisi kiva kuitenkin uskaltautua uimaan


    • mashunkin

      Onko kenellä jäi tämä Entertrainer 2015 kirja? Voin osta mielellään . Maria 0504440974

    • Dubaikeväällä

      Täälläkin kaivattaisiin lisää kokemuksia kyseisestä hotellista!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      311
      2834
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2193
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      82
      1643
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      189
      1541
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1345
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1233
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1094
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      20
      1092
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1039
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      921
    Aihe