Kiitti vaan, mulle riitti kolme yritystä

vituttaasairaasti

Kolmas yritys, yht. 26.5 pistettä eikä toivoakaan läpimenosta, olisin puolivalmis tradenomi jos olisin heti alussa unohtanut koko kauppiksen, nyt olen vaan loikoillut porukoiden luona, ryypännyt viikonloput ja lukenut arkipäivät. Kai mä sitten olen liian tyhmä kauppikseen tai ainakin minulla ei ole tarvittavaa "lukupäätä" - mene ja tiedä. Tosin mä töppäsin ja hermoilin kyllä kokeessa aivan sairaasti, lähes kaikki tyhjäksi jätetyt olisi vittu mennyt oikein

Nyt on niin maailman vitutus menossa etten tiedä mitä tekisin jatkossa, kai mä sit aloitan tradeopinnot, mutta sekin ärsyttää kun ajattelen että voisin olla jo pitkällä jos olisin tajunnut heti aloittaa. Kaksi vuotta aivan hukkaan heitettyä pänttäämistä, kai tässä on pakko vetää kunnon kaatokännit koko kesän ennen kuin tästä taas nousen:(

17

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tsemppiäsulle

      Voi ei toi ei oo kyllä yhtään kiva.. se pääsykoetilanne on kyllä järjettömän piinaava eikä edesauta yhtään.. Eikö sulla oo yo-todistuksesta yhtään pisteitä että pääsis yhteispiste kiintiössä johonkin vähän pienempiin kaupunkeihin? :/ Surettaa kun itekin tietää sen tuskasen pänttäämisen määrän kun välillä tuntuu ettei pää kestä sitä paniikkia eikä tiedä jättääkö ihan turhaan kaiken hauskan vaan sen takia että sais lukea muutaman tunnin kauemmin..

    • päättäväisyyttä

      Jos päättää että sisälle mennään, niin jo on kumma jos ei pääse. Itse irtisanouduin töistä, sain 3 kk karenssin ja muutenkin koko talouteni sekaisin. Lopetin ryyppäämisen, söin terveellisesti ja kävin lähes päivittäin juoksemassa kaikki höyryt pihalle, sosiaalinen elämä kuihtui täysin. Istuin vain kotona ja luin kaiken ajan mikä ei mennyt välttämättömyyksiin. Läpi taisi mennä...

    • Kirjansyöjä

      Makuasia. Oulu ja joensuu ... Olisit päässyt. Ps itse ekalla yrityksellä vaasaan 31.25 pistettä. Lukiossa B:n paperit.

      • nojaaoisko

        tuskin ois päässy ouluun tai joensuuhun noilla pojoilla tänävuonna ja jos pääsisi niin olisi kyllä aivan juuri ja juuri.


    • aaltovaasaoulu

      Riippuu mihin hait ja kuuluuko tuohon 26,5 pisteeseen ne ensisijaisuuspisteet.Omat pisteet kokeesta on noin 28,5 3 ensisijaisuuspistettä.

    • Cold-Truth

      Ryyppääminen ei kuulu pääsykokeisiin valmistautumiseen.
      Jos joit pe ja la menetit myös sunnuntain lukupäivänä krapulan vuoksi, eli lähes puolet tehokkaasta lukuajasta.

      • kodakdoask

        Eikai sitä koko päivää juonu ole tarvinnut? Itse kyllä join viimeisiä viikkoja lukuunottamatta (poislukien valmistujais päivä) ja näillä näkymin sisään ollaan menossa.


    • nääh

      Mun teki mieli vittuilla sulle, mutta en mä oikeastaan viiti. Tsemppiä!

    • pettynyt3vuottaputkeen

      No jo on perskule ihan kun meitsin omaa tarinaa lukis tässä alottajan viestissä. Itellä kans nyt sama tilanne et 3 hakukerta nyt ja ei mitään varmuutta läpimenosta kokeesta 26p 3 ensisijaisuuspistettä Joensuuhun hain nyt ykkösenä aikasempina vuosina oon hakenu Turkuun mut pisteet jääny siihen 19p ekalla kerralla ja 23p tokalla kerralla kokeesta. Ite en vaan oo ryypänny vaan lukenu 7 päivänä viikossa nyt 3 kevättä putkeen ja tuntuu ku olis hakannu päätä seinään näiden tulosten perusteella... itellä kanssa Tradenomipaikka nyt plakkarissa mutta sinne sit vissii pitää mennä jos tässä käy jälleen kylmät kauppatieteiden suhteen... Tyhmä mäki sit vaan vissiin oon

    • menekotiin---

      Mitä helvettiä sä ryyppäät viikonloput jos oot menossa pääsykokeisiin?! Ei kuulukkaaan päästä tommosel höntyilyl

    • Unkallu

      Mitä helvettiä? :D taidat olla ihan helvetin kallu jos ei kolmannella kerralla tule yli 35p kokeesta. 23,5p kokeesta on ihan helvetin huono suoritus, jonka valehtelematta saisi ekakertalainen lukemalla kerran kirjat. Tarkoitus ei ollut tulla haukkumaan sua, vaan lähinnä tehdä selväksi että lopetat sen pelleilyn ja alat lukemaan. Seurasin vierestä valmennuskurssilla kun idiootit muijat puhuivat toistensa kanssa kuinka rankkaa on olla töissä ja käydä baarissa ja samalla lukea pääsykokeisiin. Ja sit kun luetaan niin pistetään snapchatteja ja instgramiin kuvia joman takakansista. Ei hyvää päivää.

      Motivaatio kohdilleen, fokus lukemiseen, riittävästi aikaa ja riittävästi myös kertausta.

      T. Ensimmäisellä hakukerralla 37p

      • vähemmälläkipääsee

        Haha olin juurikin kuvaamasi biletyssomehoro, mutta kokeesta 38 3 ;)


    • Opiskelemaankoitataan

      Noh itsehän valmistuin tradenomiksi ja nyt kolmatta vuotta työttömänä. Rahaa ei oikein ole mihinkään. Harrastuksena jotain kehonrakennusta neljä-viisi kertaa viikossa sekä kaikkea pienimuotoista kirjoittelua ja jotain musisointia. Siihenpä ne kaikki rahat ruoan lisäksi meneekin.

      Jos asuu isossa kaupungissa niin tradeillekin voi ehkä jotain palkkatyötä löytyä, mutta omasta puolesta täytyy sanoa että heikolta näyttää työllistymistilanne tradeilla. Puhelinmyyntiin provikalla pääset ilman papereitakin.

      Ei tärpännyt haut uusiin opintoihin tällä erää, eli syksyllä uudestaan... Kai tässä pitää yrittää uutta tutkintoa ihan eri alalle päästä opiskelemaan, ei auta ei. Ikää kohta 30v, joten vähän sieppaa ajatus 3-4v opinnoista tässä vaiheessa, mutta ei auta.

      Työhaastatteluihin pääsi valmistuttuaankin aika kehnosti, muttei sitten niistä eteenpäin (hakijamäärä oli jo tuolloin suuri ja työttömyyskin kasvanut Suomessa), ja nyt alkaa jo olla työttömyyden pitkittyessä niihinkään hankala päästä ollenkaan. Ei auta vaikka olisi kolmenumeroinen määrä hakemuksia vuodessa, sama tulos olisi varmaan ollut vaikka olisi lähettänyt vain kymmenen tai kaksi.

      Palkattomasti en töitä tee jonkun muodollisuuden vuoksi, etenkään kun niissäkin on nykyisin suuret vaateet eikä vapaaehtoisesti voi tehdä hommia ilman että siitäkin rapsahtaa karenssia, jos päättää jättää hommat oman päänsä mukaan, vaikka palkkaa ei maksettaisikaan. Saman saattaa saada, jos koittaa palkattoman työpaikan työtunteihin sanoa oman sanansa. Hullua sinänsä.

      • gkgjgkj

        Mikset hae kauppatieteiden maisteriksi? Tradenomin papereillahan se onnistuu.


    • Mai1234567890

      Hei, jos ei jo kahdella kerralla onnista, niin suosittelen pohtimaan oikeasti, mikä on itsellesi paras tapa oppia. Tämä siis vaustauksena etenkin niille, jotka päätyvät tätä ketjua lukemaan ja ovat ainakin kerran epäonnistuneet.

      Aikanaan 2008, kun hain Helsingin Kauppakorkeaan (nyk. Aalto) ja pääsinkin, niin kävin lyhyehkön valmennuskurssin eräässä pienemmässä kaupungissa. Kun vetäjä puhui lukemisesta ja lukustrategista, niin tällä kurssilla oli sitten muutamia, jotka olivat seitsemättä (!) kertaa lukeneet kaikki 5 kirjaa läpi (kurssin alkuun mennessä). Ainoa ajatukseni oli, että siinä on kyllä tehokas oppimisaika mennyt pahasti hukkaan. Hyvin harva oppii mitään vaan lukemalla ja jos seitsemän kertaa on ehtinyt kaiken käydä läpi, niin vauhti on ollut hurja ja oletettavasti keskittyminen huonoa.

      Suosittelen ottamaan ihan uuden strategian pääsykoelukemiseen. Vaikka konsultoimaan jotakuta, joka on päässyt suht lukupainotteiselle alalle sisään ja jolla vähän kokemusta jo yliopistosta (esim. kauppis, oikis, valtsikka..), siitä, miten parhaiten omaksua monia konsepteja. Tee aikataulu, pidä vapaapäiviä ja mieti, millä tavalla aiot omaksua asiat ja missä järjestyksessä. Lisäksi kannattaa harjoitella kellon kanssa vanhoja kokeita (http://www.kauppatieteet.fi/valintatulokset/valintakokeita_edellisilta_vuosilta). Ja aina jos et ole 100% varma vanhan tentin vastauksesta, selvitä se perin juurin vaikka muutamasta eri lähteestä ja niin, että jos yhtään aihetta liippaavaa kysymystä tulee kokeeseen, tiedät, miten vastata.

      Valmennuskurssit ovat hyviä, jos itsenäisestä opiskelusta ei ole muuta kokemusta, kuin yo-kirjoitukset. Itselläni meni vähän niin, että luin yo-kokeisiin liian vähän ja petyinkin suurimpaan osaan tuloksista. Tästä sitten ymmärsin, että opiskeluun on oikeasti nähtävä vaivaa ja pääsin sitten sisälle. Nyt vuosien saatossa opiskelun työkalupakki on tullut aika täyteen ja tunnen itseni oppijana huomattavasti paremmin.

    • Mietinvaa

      Itse hain samaan paikkaan helsingissä tänä vuonna nyt kun peruskoulu päättymässä. Pääsykoe oli helppo suoritin sen 15-20min en tiedä miten tein sen nii nopeesti mut koetta tehdessä kannattaa keskittyä pelkkään kokeeseen ja unohtaa kaikki muu. sain pisteitä 32 ja siihen tarvittiin vain 30 mutta syy miksi en päässyt sinne vaikka halusin oli se että en laittanu sitä 1 toiveeksi koska kun mietin 5 vaihtoehtoa en vielä tiennyt että ylin toive otetaan automaattisesti vastaan ja oon tavallaan vasta pääsykoevaihees tajunnu että haluan kauppis alalle... Oon miettiny et voiks toi pistemäärä vaan olla sattumaa. Kannattaako hakea ens vuonna uudestaan vai ei?

      • Mietinvaa

        Ja tähän vielä hain siis kauppa opistoon... Sori tästä virheestä :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 121
      2843
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      83
      2612
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2141
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1489
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1459
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe