Mielikuvitus ja skitsofrenia?

sthtdhkydtgkduukgd

Skitsofreenikoillahan voi olla vaikeuksia erottaa todellisuutta ja mielikuvitusta. Voiko terveelle henkilölle liiallinen mielikuvitus ja eläytyminen aiheuttaa sitä että ei erota enää kuviteltua todellisuudesta?

19

867

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • grrgwrg

      Psyykenaineissa ei välttämättä erota todellisuutta unesta, mutta harvoinpa sellaista tulee pelkästään psyykkisenä reaktiona.

      • näin_menee

        skitsofreenikolla mieli on jakautunut. Harhat voivat tuntua todelta jne. Terveiden ihmisten haaveilu ja unelmointi asia erikseen.


      • troll___buster
        näin_menee kirjoitti:

        skitsofreenikolla mieli on jakautunut. Harhat voivat tuntua todelta jne. Terveiden ihmisten haaveilu ja unelmointi asia erikseen.

        roskapuhetta, trollaaja.


    • jkljkäl

      Ei kukaan tavallinen henkilö erota mielikuvitusta todellisuudesta. Mielikuvitus rakentuu aistiemme ja kielemme sekä kulttuurimme varassa, ei se voi mitenkään olla siitä riippumaton.Luuletko että meillä on mielikuvitus turhanpäiten? Mielikuvitus on sitä varten, että mallintamaan mahdollisia tapahtumia kokemusmaailman pohjalta. Mieli ohjaa muutenkin voimakkaasti sitä, mihin kiinnitämme huomiota ja mitä havaitsemme ylipäätään tietoisesti. Muutehnan me olisimme "hulluja", koska ympäristö sisältää äärettömästi erilaisia ärsykkkeitä, joista suurin osa ovat irrelevantteja selviytymisen kannalta. Joskus se ohjaa tunnereaktoitamme niin voimakkaasti, että se ohittaa tai väärintulkitsee ympäristön ärsykkeet ja johtaa psykoosiin, jos tietoisuus ei kykene kontrolloimaan "sisäistä" impulssitulvaa syystä tai toisesta Ei ole mitään rajaa psykoottisen ajattelun ja normaalin ajattelun välillä, kyseessä on jatkumo. Jos vähänkään tajuaa mistään mitään niin tajuaa, että esim. äänien kuuleminen ja näkyjen näkeminen on ikivanhaa kansanperinnettä. Sitä ei ole useinkaan edes mieletty sairaudeksi. Se on varsin yleisinhimillinen tapa jäsentää "todellisuutta", mitä se sitten kenenkin mielestä tarkoitaa.

    • oppivatvieläaikanaa

      nämä suomalaiset kallonkutistajat eivät todellakaan osaa erottaa kuka on harhainen ja kuka ei. ovat täysiä kusipäitä eivätkä myönnä virheitään.

      • Onko isäsi kallonkutistaja?


    • Monimutkaista

      Jos nyt on kohtalaisenkaan älykäs ihminen ymmärtää, että tämä aihe on oikeasti hyvin monimutkainen sanoa kuinka asiat ON.

      Mikäs on sitten se ilmiö, jos ihmiset uskovat valekertomuksia ja alkavat nähdä mielikuvia ikäänkuin se olisi totta mitä valehtija on kertonut.
      Onko heidän näkemänsä mielikuvat harhaa, jos mitään sellaista ei kuitenkaan konkreettisessa todellisuudessa ole ollut, mutta he uskovat olleen ?
      Kärsivätkö he harhoista ?
      Entä sitten jos joku oikeasti paikalla ollut tietää, että nuo ihmisten näkemät mielikuvat eivät ole totta, vaan valehtelijan manipulaatiota, joka sitten värittää heidän mielen maisemaansa, mutta enemmistön paineessa sitäkin, joka on oikean konkretian asiasta nähnyt, yritetään painostaa niitä epätosia mielikuvituksia uskomaan ja mahdollisesti jopa vihjaillaan, että hänen päässään voi olla vikaa, jos hän ei usko ? Jos hän sitten alkaa uskomaan, voiko hän oikeasti pysyä järjissään ???

    • onpapelleäporukkaa

      "Skitsofreenikoillahan voi olla vaikeuksia erottaa todellisuutta ja mielikuvitusta. Voiko terveelle henkilölle liiallinen mielikuvitus ja eläytyminen aiheuttaa sitä että ei erota enää kuviteltua todellisuudesta?"

      eivät ainakaan suomen psykiatrit erota kummastakaan. heidät hyväksytään latomaan ihmisten nimet hullun kirjoihin kun omat paperit on kunnossa.
      helppo duuni - ei tarvi ku pyytää kissalan poikia hakemaan "hullut" hoitoon.

      ja ovat itse varmasti vitun fiksuja!!

      • vajakitvittuun

        Jokainen suomalainen on psykiatri. Lisäksi jokainen suomalainen suvaitsee homoja. Vittu tällä palstalla on vajakkeja, eiköhän sullekin puhkea skitsofrenia kun saastainen homo raiskaa sut.


    • tumajumi

      https://en.wikipedia.org/wiki/Rosenhan_experiment
      No kun kallonkutistajien pakeille menet, niin ei ole mitään vaikeuksia saada skitsofreniadiagnoosia. En nyt sanoisi, että todellisuudentaju ei voisi olla ulalla, mutta sen tulkitseminen onko se ulalla voi olla kyllä aivan ulalla myös. Ja entäs sitten vaikka uskoisitkin jotakin väärää? Suomen mielisairaalat on täynnä väkeä, jotka saattavat luulla venettä autoksi tai kuulla valoa. Mieleltään terveet tappajat ja huumekauppiaat saavat sen vuoden ehdollisen ja sitten kävelevät vapaaksi:
      https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/863368/Yksi nyrkinisku koitui miehen kohtaloksi Turussa
      Psykiatreilla tuntuu olevan vähän todellisuudentaju hukassa...

      • Aikaoutoa

        Harrastatko useinkin
        kunnianloukkauksia?


      • enolerobotti22

        Eihän tuo psykiatrien vika ole, vaan elämän epäreiluuden. Elämä on kaikkea muuta kuin reilua joidenkin (ellei suhteellisen monienkin) ihmisten kohdalla. Tämä pitäisi lapsillekin teroittaa jo nuorena, että elämää on saatanan julmaa ja tästäkin koululuokasta jonkun elämä tulee menemään enemmän tai vähemmän vituillee. Realismia on se, ei pirujen maalaamista seinille.


    • Siili69

      Ehkä siinä on myös liika määrä dopamiinia mukana, tulee merkityselämyksiä. Liittää asioita toisiinsa ilman, että ne oikeasti liittyvät toisiinsa.

      Kyllä mulla varsinkin oli, että kuvitelmat rupes tuntumaan tosilta. Kun on aina luottanu intuitioonsa, niin sitten luuli suurinpiirtein kaiken kuvittelemansa olevan totta.

    • Huomioitanytsaatana

      Luin juuri iltasanomia. Kyllä, harhaista tekstiä on.

    • piupiu2

      sairaanhoitajat ja lääkärit ovat katsoneet skitsofrenian hoidon aakkoset
      adolf hitleri mein kampf kirjasta, karua mutta totta.

    • 980pu34t59

      Mielikuvitus ja skitsofrenia menevät hyvin yhteen. Onhan skitsofrenia mielikuvitussairaus.

    • Jos skitsofrenian hoidon aapinen on mein kamf niin skitsofreenikon aapinen on albumi Pantera - cowboys from hell.

    • 123d12312f3

      Skitsofreenikot on niitä jotka haluaa puhua yhteiskunnassa vaietuista "totuuksista": D

      • 123d123213f

        eikö skitsofrenian määritelmä ole se että skitsofreenikko pitää yhteiskuntaa itsensä tarkkailevana.
        entä jos tämä onkin totuus että yhteiskunta tarkkailee meitä esim tienvarsi kameroin ja ostoskeskuksiin asennetuin kameroin. :D

        mutta yhteiskunta ei halua myöntää vakoiluaan ja siksi määrittelee yhteiskunnan vakoilua uhkaavat henkilöt skitsofreenikoiksi 8-)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8336
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2539
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe