Missä on Sulkavankosken betoniponttoonilaituri?

ex_rotari

Linkki Sulkavankosken kunnostusraporttiin http://www.kylapirtti.fi/kylayhdistys/sulkavankoski/loppuraportti_sulkavankoski.pdf
Lause kohdassa 4. Tontin maanrakennus ja ympäristötyöt : "Myllyn viereen rantaan hankittiin betoniponttonilaituri palvelemaan vesiliikennettä."

Onko kukaan koskaan nähnyt tätä laituria Sulkavankoskessa? Missä laituri mahtaa olla ja miksi se on poissa? Kuka sen nykyisin omistaa ja millä kaupalla laituri on hävitetty?

226

3419

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TorillaTiedetään

      Kenkälaatikkotutkijat taas liikkeellä. Tutkii vanhojen veljiensä touhuja.

      • ilman_muuta

        Sais jo kyllä löytyä.


    • maanviljelijännaapuri

      Kauan vaiettu julkinen salaisuus Heinolassa. Ei ole yksikään ukko tai akka laiturilla kesäpäiväänsä viettänyt. Kuka löytäisi arkistojen kätköistä yhdenkin valokuvan laiturista? Ei löydy valokuvia vaikka valokuvakilpailun järjestäisi. Yhdistyksen ihmiset tietävät paremmin. Kysykää heiltä.

    • TorinKulmilta

      Onko tämä sen tunnetun insinöörin aikaansaannosta? Aina tutkimassa jotain kunnan hämärämeininkiä tai kampittamassa jotain. Pitäisihän se laituri löytyä, ei ole niin iso paikkakunta etteikö joku jotain tietäisi.

      • Anonyymi

        Onko sitä edes kukaan koskaan nähnyt?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko sitä edes kukaan koskaan nähnyt?

        Legenda


    • tietämättömyyttä

      Tämä voi olla kovempi paukku kuin kesäteatterin kuittisotku. Mitä torilla kerrotaan?

    • sdfsdfsdf

      Ei ole mulla tietoa. Toriparlamentin paikka. Onko kellään muistikuvaa, että olisi laiturin joskus nähnyt koskessa?

    • uistelijasyvissävesissä

      Asun lähellä Sulkavankoskea. Myllyn kunnostuksen aikaan oli aivan varmasti ostettu laiturikin, tästä on myös varmuudella olemassa paperitkin kyläyhdistyksessä. Niinhän se lukee raportissakin, että laituri hankittu. Näin olen myös kuullut varmalta taholta.

    • TiedäHäntäSitten

      Taisi mennä tuohon aikaan asiat niin, että sihteerille hankittiin palkka valtion rahapussista. En tiedä miten asiat nykyisin. Jos yhdelle saadaan jotain ilmaista valtiolta, tulee myös kavereille saada jotain uutta ja ihanaa. Tasapuolisuutta oltava. Ei ole laituria näkynyt, ei ole......

    • WanhaaHeinolaa

      Muun muassa Untola ja Grenman keräävät tietoa historiastamme. Tämä on mitä suuremmassa määrin lähihistoriaa, kunnostettu kulttuurihistoriallinen paikka ja hankittu sinne uusi laituri. Itä-Häme lehden tai jonkun muun historiaamme esittelevän ja keräävän tulee pikimmiten julistaa valokuvakilpailu: Kaunein valokuva Sulkavankosken kunnostetusta myllystä ja uudesta laiturista. Heinolan kirkonkylän kyläyhdistys voisi olla oikea taho järjestämään valokuvakilpailun?

      • ProHeinola

        Heinolan Yrittäjät ry kerää nyt historiatietoa yhdistyksen vaiheista eli historian kerääminen on kaupungissamme kunnia asia ja historian vaaliminen monen sydäntä lähellä. Tämä on osa yhteistä historiaamme, mistä laituri löytyy?


      • imehtelen
        ProHeinola kirjoitti:

        Heinolan Yrittäjät ry kerää nyt historiatietoa yhdistyksen vaiheista eli historian kerääminen on kaupungissamme kunnia asia ja historian vaaliminen monen sydäntä lähellä. Tämä on osa yhteistä historiaamme, mistä laituri löytyy?

        Onko sitä edes kukaan koskaan nähnyt?


      • Anonyymi
        imehtelen kirjoitti:

        Onko sitä edes kukaan koskaan nähnyt?

        Ei, pelkkää optista harhaa


    • löytyykölaituria

      Heinola-Seura lisää kotiseututietämystä mm. julkaisemalla kotiseutu- ja perinnekirjoja Heinolasta. Luulen, että seura olisi oikea taho etsimään laituria? Nyt vaan silmät ja korvat auki ja kyselemään silminnäkijöiltä!

      • AutoilijaHeinolasta

        Mylly näkyy Kouvolan tielle hyvin ja olen säännöllisesti vuosien ajan joko pysähtynyt tai muuten ohi kulkiessa katsonut myllyn suuntaan. Ei ole koskaan laituria näkynyt. Pitäähän hyvänen aika jonkun tietää missä se laituri on?


    • On_Löydyttävä

      Niin avoin mysteeri, että kaupunginvaltuuston tulee nostaa asia käsittelyyn! 20 000 asukkaan kaupungissa kukaan ei tiedä mitä on tapahtunut? Kenen etu on peitellä asiaa? Herätkää poliittisesti aktiiviset ja toimeliaat kotiseutumme historiaa vaalivat!

      • olsa1

        mitä se kaupungille kuuluu jos joku on hävittäny laiturin.


    • Kylämme_parhaaksi

      Kirkonkylän kyläyhdistys hankkii meille laiturin, mutta hävittää sen ennen kuin kukaan ehtii sitä käyttää? Kirkonkylä on valittu vuoden 2005 kyläksi ansiokkaasta toiminnasta. Miten tämä tapahtuma on selitettävissä? Skandaali, sitä tämä on, suoraan sanottuna skandaali! Tämä jää kylämme historiankirjoihin mustanpimeänä tapahtumana! Kuinka jokainen kynnelle kykenevä voisi auttaa asian selvittämisessä? Nyt tarvitaan apua.

      • Anonyymi

        Ettei vaan olisi anettu "jollekkin" ja vielä vastikkeeta. Eiköhän tuo jonkun huvilanrannasta löytyne.


    • mummolakirkonkylällä

      Aivan kamala tapaus. Ostaako kyläyhdistys uuden laiturin kadonneen tilalle?

      • Torillakuuleejanäkee

        On tästä torikeskusteluissa tihkunut tietoa. Aika pahalta näyttää, mutta tekijöistä on sentään jotain havaintoja.


    • NaapuriNäkeeKenenPihassa

      Oli tuotu suoraan "seuraavan omistajan" pihaan odottamaan kyläyhdistyksen kirjanpidon poistoajan kulumista. Ei löydy sellaisia valokuvia, joissa laituri olisi myllyn rannassa. Vai mitä sanovat kaikki ne lukuisat ja arvoisat kylän historian "vaalijat" ja muut tukijat? Heitähän on melkoinen joukkue keräämässä kylämme historiaa. Missä nyt on historiantuntemus tästä synkästä lähihistoriasta?

    • ajelehtinuttuulenmukana

      Minkäs hintanen tollanen betonionttooni laituri on ? Veikkaan tonnin paukku. Eiköhän tollasia paukkuja ajaudu puuhahenkilöiden pihalle monessa yhdistyksessä ja kallliissa EU:n rahoittamissa huu-haa-hankkeissa...

    • kyläläinenajaja

      Yleensä 5-6 tuhatta tuollaiset maksavat. Missä lieneekään, en ole nähnyt ohi ajaessani ja kuljen siitä päivittäin.

    • missäkenkälaatikot

      Pari oman kylän kenkälaatikkotutkijaa liikkeelle ELY-keskukseen hankkeen alkuperäisiä papereita tutkimaan? Seppäilmariselle ja Laivurille sopiva homma?

      • IkuinenArvoitus

        Olen pettynyt Vasemmistoliiton edustajien aktiivisuuteen selvittää kaupungin rötöksiä. Eiköhän Keskustan ja Kokoomuksen edustajat suojele omiaan.


      • ulkomaalainen11

        edelleen lue kenen laituri. opettele lukemaan. ei kaupungin.


      • kirkonkyläläinen

        Vain poliittisilla toimenpiteillä ja yhteistyöllä saamme kaupunkimme epäselvät asiat selvitettyä. Perinnehistorian vaaliminen (Sulkavankosken historiallinen mylly) on kaupungin ja sen kaikkien asukkaiden asia. Ryhdistäydy sinäkin ulkomaalainen ja ala elämään perinteidemme mukaista elämää. Tai ainakin osoita edes jotain kunnioitusta perinteitämme kohtaan. Tämän asian selvittäminen on koko kaupunkimme ja kaikkien sen asukkaiden asia.


      • ulkomaalainen11

        toottakai pitää vaalia, mutta se laiturin omistaminen ja hankkiminen ei ollut kaupungin asia. Jos naapurilta varastetaan jotain olisko se sitten sinun vika. ymmärrä hyvä ihminen. asiahan ei ole vanha,joten jonkun on kyläyhdistyksessä tiedettävä tapaus. tai sitten sitä ei oltu vielä edes hankittu ja homma on menny jäihin.


    • MoniTahoMukana

      Myllyn historiaa
      Ala-Rievelistä Konninveteen laskevassa Sulkavankoskessa oleva mylly on rakennettu vuonna 1826. Samalta ajalta on viereinen myllytupa. Mylly on ollut toiminnassa vuoteen 1945, jonka jälkeen se myytiin yksityiselle kesäasunnoksi.
      .
      Myllyn sekä myllytuvan oltua tyhjillään vuosikausia, niiden kunto huonontui hälyttävästi.
      Kattoa ja rakenteita on suojattu ja tuettu väliaikaisratkaisuilla kyläyhdistyksen toimesta useamman kerran omistajien suostumuksella.
      Rakennusryhmäalueesta solmittiin pitkäaikainen vuokrasopimus omistajan kanssa.

      2. Hankkeen taustaa
      Sulkavankosken myllyn alueen kehittämisestä on Heinolan kirkonkylän kyläyhdistys ry tehnyt esiselvityksen 1.3. – 31.12.2005. Siinä selviteltiin alueen soveltumista kulttuuri ja matkailunähtävyydeksi ja alueen kunnostamisen ja rakennusryhmän entisöinnin kannattavuutta.
      Alue on Päijät-Hämeen Liiton inventointiraportissa arvotettu maakunnallisesti
      arvokkaaksi alueeksi. Osana ylimaakunnallista retkeilyhankkeen reitistöä (Sulkava –
      Saksala) myllyn alue tarjoaa upeat puitteet vaellukseen ja samalla tutustumiskohteen alueen perinteisiin ja historiaan.
      Kyläyhdistys on tehnyt Sulkavankosken myllystä maanvuokrasopimuksen
      maanomistaja Pekka Pulkkilan kanssa ajalle 16.6. – 15.6.2030. Vuokrasopimukseen
      kuuluvat rakennukset ja rakennelmat sekä vesialueet.
      Koko alueen kehittämiseksi käydään neuvotteluja eri yhteistyökumppaneiden kanssa.
      Heinolan seurakuntayhtymän kanssa neuvotellaan Sulkavankosken leirikeskuksen
      alueen liittämisestä toiminnallisesti myllyn alueeseen kokonaisuudeksi.
      Seurakuntayhtymä ja Heinolan kaupunki ovat mukana Sulkavankosken ylittävän
      yhdyssillan suunnittelussa ja toteutuksessa.

      Myllyn viereen rantaan hankittiin betoniponttonilaituri palvelemaan vesiliikennettä.

      • kohta200vuotta

        Myllyä ei ole jälkeenpäin hoidettu juuri mitenkään eikä siellä taida käydä ketään? Miten kehitys on nyt näin pysähtynyt paikoilleen? Vuokrasopimusta tulisi hyödyntää edes jotenkin, onhan vuokra-aikaa jäljellä noin 15 vuotta. Kaupungin edustajat, herätkää vaalimaan yhteistä, kohta kaksisataa vuotta vanhaa perintöämme! Kyllä on peiliin katsomisen paikka päättäjien tykönä. Ja tietty se laituri pitäisi löytää.


    • demaristi

      Aivan kamalaa, aivan kamalaa. Kaikki ränsistyy myllyllä eikä kukaan tunnu tietävän mitään. Taitavat kaverit nyt jeesata laiturinpiilottelijoita, kun ei tahdo mitenkään löytyä?

      • TietoaKiitos

        Mitä kyläyhdistyksen jäsenet tietävät tapauksesta? Toki tietoa on tarjolla jäsenistön keskuudessa. Vai onko asiasta kielletty puhumasta? Nyt suut puhtaaksi, arvoisat kulttuuriperinnön vaalijat! Tämä on koko kaupunkimme asia.


      • joopajootaas

        Kuinkahan paljon kyläyhdistyksen kassaan saatiin rahaa tämän arviolta 5000 euron laiturin "hävittämisestä"? Veikkaan että ei penniäkään. Varmaankin kyläyhdistyksen jäsenet tietävät tarkan summan? Olisi meinaan ollut tarpeellinen raha kylätoiminnan kehittämisen kannalta. Mitä sanoo kyläyhdistyksen sihteeri? Vai sanooko mitään? Entä muut jäsenet?


    • PolttaaPolttaaaaaa

      Kirkonkylällä on ollut kaikki nämä vuodet, tunnetun maajussin pihassa. Ehkä jo siirretty uuteen piiloon, käykää katsomassa. Pieni kylä, ihmiset tietävät tekijät. Etsivät lopulta selvittävät ja löytävät, ehkä laivuri tai seppä voisivat terästäytyä ja etsiä?

    • JokuTietää

      Jahas, taitaa tekijät pian löytyä?

    • TotuuttaEtsien

      Kirkonkylän kyläyhdistyksen hallitus vuonna 2015:
      Outi Rautkoski
      Aira Seppälä
      Jarmo Rauhala
      Leena Paakkinen
      Kalevi Porvari
      Marja Tuovinen
      Ari Nokelainen
      Heli Lyijynen
      Varajäsenet:
      Pauli Dufva
      Maisa Krokfors
      Tuomo Orasmaa

      Tietäisikö kukaan heistä? Eikö jonkun tulisi nyt puhua suunsa puhtaaksi tästä salaperäisestä tapahtumasta?

    • SielläSielläSeLaituriOn

      Jonkun henkilön tulisi tehdä haastattelukierros näiden hallituksen jäsenien keskuudessa. Totuus alkaisi paljastumaan tämän jälkeen.

    • turhaa_hommoo

      asiantuntijat asialle, Jarmo Laitinen ja Insinööri Seppä.
      He keksivät valtituskanavat ja tutkintakeinot , ainiin, ei heitä voi käyttää
      Ovat hävinneet kaikki valituksensa. Unohdetaan koko juttu. Menee samaan poliisien tutkintamappiin kuin kymmenet vuosittaiset Heinolassa tehdyt venevarkaudet.

      • AapeliArmas

        Jos tarpeeksi monta kyläyhdistyksen hallituksen jäsentä haastattelisi, niin varmasti jokin tiedonjyvä löytyisi? Varmaankin osa jäsenistöstä haluaa vain peitellä asiaa? Erittäin tyhmää edes puhua kyläyhdistyksen toiminnasta ja kulttuuriperinnön vaalimisesta, ei totuuden peittelyllä kannata edetä missään toiminnassa. Laitinen ja Seppä saisivat ottaa homman hoitaakseen.


    • Laituri_takaisin

      Kaupungin sivistyslautakunnalle voisi tehdä esityksen toimista, joita kaupunki aikoo tehdä laiturin palauttamiseksi? Kaupunki on ollut joka käänteessä mukana Sulkavankosken kehittämisessä, mm. siinä suunnitteluasteelle jääneessä kevyessä ylikulkusillassa, ja siksi kaupungin tulee huolehtia kehityksen esteistä. Missä laituri piileksii?

    • KotiinVietäväLaituri

      Uutiset 17.9.2013, klo 09:29. Päivitetty 15.8.2014, klo 14:19
      Sulkavankosken alueen valmistelu matkailu- ja yrityskäyttöön etenee

      Heinolan Sulkavankosken myllyä ja myllytupaa koskeva historiallinen kunnostus lähti ripeästi käyntiin vuonna 2006. Pahasti rapautumassa oleva mylly onnistuttiinkin pelastamaan kosken kynsistä. Sen jälkeen kunnostustyöt hiljenivät.

      - Hanke on todellakin ollut viime vuodet pysähdyksissä. Kun välttämättömät ensiapukorjaukset tehtiin, loppuivat myös hankerahat. Nyt toisaalta on aikaa miettiä, kuka tekee seuraavat panostukset, sanoo kehittämisen moottorina toimivan Heinolan kirkonkylän kyläyhdistyksen puheenjohtaja Outi Rautkoski.

      Kyläyhdistyksellä on vuokrasopimukset myllyalueen maanomistajan sekä seurakunnan kanssa. Seurakunnan sopimusta tarvitaan jatkossa kosken yli suunnitellun kävelysillan tieyhteyttä varten. Kymmenen vuoden sopimusajasta on kulunut jo puolet mietiskelyyn.

      - Lähin tavoite on käydä neuvotteluja vuokranantajien kanssa alueen jatkokehittelystä. Ratkaistavana on myllyn jatkokunnostus sekä kävelysillan rakentaminen. Olisi hyvä tietää myös kuinka alueen yrittäjäkuvioita voitaisiin edistää, Rautkoski sanoo.

      Niin kyläyhdistyksellä, kaupungilla kuin seurakunnalla on ajatuksia Sulkavankosken matkailu- ja yrityskäytöstä. Kaikki tahot odottavat aluetta liippaavan Ala-Räävelin uuden yleiskaavan valmistumista.

      Lue lisää tiistain Itä-Hämeestä.

      Rautkoski voisi vastata missä laituri?

    • Palasokerin-puolesta

      Miten Sulkavankoskea on määrä kehittää, jos laiturikin häviää? Aivan varmasti kyläyhdistyksessä tiedetään asian laita. Minne laituri kadonnut?

    • LaivuriAsialle

      Kuka kyläyhdistyksessä tietää ja vastaa asiasta? Onko joku kyläyhdistyksen jäsen saanut laiturin itselleen?

    • LöydämmeLaiturin

      Meille kaikille heinolaisille tehtävä: kun kohtaat jonkun kyläyhdistyksen jäsenen niin kysy asiasta! Heillä on tietoa miten asia meni, miksi laituri hävitettiin ilman että sitä koskaan käytettiin ja missä laituri nyt on. Tehdään tämä yhteisen Heinolan hyväksi! Käykö tämä kaikille?

    • Masainssi

      Nyt Jarmo Laitinen ja Matti Seppä selvittämään laiturin kohtaloa.
      Laitisellaha on kokemusta mm. Veneiden katoamisesta. Pöhähähhääää.

    • Jalajallajalajalavei

      Voisiko laiturin löytämiseksi järjestää etsinnät? Aloittaisi lähimaastosta ja etenisi kirkonkylälle päin? Tarkistelisi taloista ja tiloista isänniltä onko näkynyt? Aivan varmasti jollakin maajussilla voisi olla omakohtaisia kokemuksia laiturista?

    • Laituri_takaisin

      Mikä tilanne, kuka tietää ja mitä?

    • cmc

      Plaanin mäen herrasmiehillähän on nykyään löytötavara piste. jos vaikka olisi joku lainkuulianen sinne vieny :D

      • VääräSuuntaVääräSuunta

        Ei ole plaanilaisilla herroilla, niillä ei ole hallintaan vaadittavia valkoisia kauluksia vetimissään. Oisko kuitenkin kirkonkylän herraskansalla tuo laituri?


    • Kyläyhdistykseltavastaus

      Heinola-palstalla vouhotetaan aivan turhanpäiväisistä asioista, nämä tärkeimmät jäävät turhuuden varjoon. Missä laituri on, vastaako kyläyhdistys?

    • politiikkaapakolaisista

      En kannata pakolaisongelmasta valittamista. Omat ongelmat on ensin ratkaistava ja sitten vasta puututtava muslimi-kysymyksiin.

      • Kisakulma

        Kylläpä kyllä! Laituri on löydyttävä ja kassa-asiat saatava saatava asianmukaiseen kuntoon, ennen kuin kaupunkia voidaan markkinoida rehellisenä ja turvallisena paikkana.


    • MissäMissäLaiturOn

      Valtaisa mamuista ja suvakeista vouhottaminen hautaa alleen kaupungin tärkeimmät asiat. Mitä kuuluu kadonneelle laiturille?

    • Suvakkisuloinen

      Eiks Laitinen ja Seppä tiedä senkin arvoituksen. Vähemmän tärkeä,
      mites Laitisen tuomio? Ei tainnut hovi hyväksyä valitusta? Onks tuomio
      lainvoimainen, ei ole tietoo!

      • KaikkiApuunNyt

        Sinä myös voisit auttaa, kysellä tutuilta ja kertoa täällä meille missä laituri luuraa. Minulla ei ole tuttuja kyläyhdistyksessä eikä kirkonkylällä.


    • Kierokallet

      Laituri on kuuleman mukaan myyty. On kieroa, on.

      • Kaikkeatapahtuu

        Kuka sai myyntirahat?


      • Laiturilaiturilaituri

        Hahhhhaaahhh, mitkä rahat? Miksi pitäisi käyttää rahaa, kun voi käyttää (vaikka keksittyä) velkaa? Joulupukki, joulupukki, valkoparta harmaahampsi.... voisitko kiltti pukki tuoda sen laiturin takaisin, jotta sitä ei käytettäisi muussa kuin kyläyhdistyksen käytössä, kiitos!


    • TuleApuunSeppäjaLaivuri

      Yhtään järkevää asiaa ei palstoilla ole ollut sen jälkeen matut ja suvakit valtasivat palstatilan. Joulun pieni toive vain, missä laitur on ja takaisin sais?

      • Pönttööni

        Toivottavasti toive toteutuu ja saadaan tämä laituriviestittely loppumaan. Johan sitä on etsittykin.


      • KuumeneeKuumenee
        Pönttööni kirjoitti:

        Toivottavasti toive toteutuu ja saadaan tämä laituriviestittely loppumaan. Johan sitä on etsittykin.

        Missä se laituri on, onko se sinun pihassasi? Asutko kirkonkylällä?


    • KasvimaanKasvatti

      Kaikille laiturin kohtaloa selvittäville hyvää joulua!

    • Nopeinkäsivoittaa

      Eikö kannattaisi kirjallisesti kysyä kyläyhdistyksen hallitukselta laiturin kohtaloa. Jos ei vastausta tule silloinhan laiturin voidaan todeta kadonneen, mahdollisesti varastetun.
      Silloin on peruste rikosilmoituksen tekemiseen. Se on taas eri asia ehtiikö Koljonen asiaa tutkimaan kun tarvii olla valvomassa opekon rauhaa. Kokeilla ainakin kannattaa.

    • Päästäiseroontästä

      Saitko Laiturin Joululahkaksi?

      • PukinHarminAihe

        Tuliko sulle laituri pukinkontissa? Tämä laiturin katoaminen jää ikuiseksi puheenaiheeksi, ainakin meille kyläyhdistyksen tuvalla satunnaisesti kävijöille.


    • Suuri_Kulttuuriteko

      Kyläyhdistys on poistanut linkin internetistä!! Miksi ihmeessä raportti on pitänyt poistaa ja miksi tämä ajankohta? Onkohan kyläyhdistyksen ihmisillä jotain salattavaa kun raportti ei saa enää lukea? Saisikohan raportin paperitulosteena kyläyhdistyksen pirtiltä? Kadonnut laituri on osa kylämme kulttuurihistoria ja siksi kadonnut laituri on ehdottomasti laitettava Heinolan historiikkiin, on se niin suuri kunniateko tuo laiturin kadottaminen!

    • HuhHahHeiLöytyyyy
      • hyvänenaikasentään

        "Kohde on saanut hyvin julkisuutta ja näkyvyyttä eri medioissa. Sulkavankosken myllyn internet sivut ovat osoitteessa: http://koti.phnet.fi/hlakk/hankkeet/sulkavankoski
        Kohteen matkailullinen hyödyntäminen on mahdollista täysipainoisesti vasta sillan rakentamisen jälkeen."
        Voi hyvänen aika sentään! Matkailun kannalta sen laiturin löytyminen olisi ensi askel kohti parempaa tulevaisuutta!?!? Missä on kyläyhdistyksen vastuu?


      • Jossakin-se-on-piilossa

        Loppuraportin tekijä: Hannu Rinne, Heinolan kirkonkylän kyläyhdistys ry sihteeri.

        Mitä Rinne tietää asiasta?


      • Joko-on-löytynyt

        Onko laituri jo löytynyt?


    • onkovesillä

      Outi Rautkoskelle kysymys?Tiedätkö sinä,missä kadonnut bonttooni laituri on???Joku kyläyhdistyksenjäsen sen kyllä tietää!!!

      • Laituri.valssit.kesällä

      • Lisätietoa-laiturista

        Outi saisi kertoa lisää laiturista? Haastattelu aiheesta Itikseen?


    • hannusalama

      Yes!Kannatan.Saatais Juhannustanssit aikaiseksi, vai mitä .Orkesterina vois olla senaikainen kyläyhdistyksen hallitus,kun se johonkin hävisi!

    • kysepätietoinen

      Onko laituria näkynyt?

    • Laitinen.valtuustoon

      Eduskuntavaalit 2019 lähestyvät! Laiturin löytäjällä olisi hyvät mahdollisuudet läpimenoon vaaleissa!

    • UlosottomiehetOvella

      Mikä ryhmä ottaa Laitisen listalleen? Samoin Seppää ei kukaan huoli.
      Molemmat ovat näyttönsä antaneet.

    • takaisinpalautus

      Laituri on hukkunut lumeen, tai silmänlumeen? Etsintä alkanut! Löytäjälle eduskuntapaikka esim.liike nyttin Ville Matti Kuusela!

    • Olisikojokumuu

      On Laitinen liittynyt ilm. etsijöiden joukkoon, kun kerran eduskuntaan haluaa(fasen Heinolan keskusteluseinä edk. mainos), olishan se hienoa jos hän bonttoonin löytäisi ja pääsis läpi. Siinä asiassa voi olla kuitenkin Iso mutta. Seuraavat kunnallisvaalit kuitenkin odottavat löytäjää. Ai että.! Pääsis läpimennessään Laitinen, Railia oikein kädestä tervehtimään kaupungintalolla. Siispä,käykää joukolla etsimään!

      • Anonyymi

        Eurovaalit muutaman päivän päästä ja vielä Sulkavankosken petoni ponttoni laituri on kadoksissa.

        Laiturin löytäjälle koituisi suuri kansansuosio Päijät-Hämeessä! Eurovaaliehdokkaat kaikki liikkeelle laituria etsimään.


    • Anonyymi

      M/S Pyhäjärvi aloittaa risteilyt, etsikää laituri.

    • Anonyymi

      Juhannus lähestyy pika pikaa ja laituri ei vielä ole omalla paikallaan?

    • Anonyymi

      Wau! Kuvaako tämä juttu koko Heinolaa pienoiskoossa?

      • Anonyymi

        Juhannus taas lähestyy, mutta missä on bonttoonilaituri? Kysyn vaan? Koronatanssit Sulkavankoskella, siinä olis menoa, kunhan virus laantuisi. Kimolakin on auki ja veneilijätkin pääsisi mukaan.


    • Anonyymi

      Tietoa kyllä on kuka laiturin vei parempaan turistirysään. Parempi ei ole sopivin termi. Laituri on mahtava paikka dronelle nousu- ja laskualustaksi kun tehdään mainosvideoita.

      • Anonyymi

        Mikäköhän mainopätkä on kyseessä? Kerro,kerro!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikäköhän mainopätkä on kyseessä? Kerro,kerro!

        Ei voi kertoa.... monet alueen asukkaista kuitenkin tietää tapauksesta paljonkin... ja pelkäävät kostoa.


    • Anonyymi

      Paikkakunnan musta menneisyys.

    • Anonyymi

      Hinattiin se ja upotettiin.
      Olihan hauskaa mutta vaati kyllä yrittämistä.
      Upposi vasta 7 yrittämällä, kun oli hakattu ensin pieniksi.
      Haha ehkä joku ajaa siihen veneensä ja sekin uppoaa, jäi onneksi vene väylälle.

    • Anonyymi

      Laituri voi videoklippien mukaan hyvin, tosin pintalaudoitus vaatisi öljyämistä. Laiturin pois vienyt ei ole muiden tärkeämpien kiireiden takia ehtinyt huoltaa laituria.

    • Anonyymi

      Sulkavankosken myllyn rannan laiturin arvoitus on edelleen päivänpolttava mysteeri. Onneksi olkoon kaikille asiasta perillä oleville!

    • Anonyymi

      Näin keskikesän päivänä on aihetta nostaa malja kirkonkylän kehittämiseksi! Mikä olisikaan hienompi päivä kuin tämä?

      On kulunut jo 15 vuotta laiturin hankkimisesta, eikä se ole edelleenkään sillä paikalla jonne se alun perin hankittiin!

      • Anonyymi

        15-vuotta?taitaa olla liian vähän. Laituri on kadonnut vuonna 1996.Silloinen myllynrakennus oli jonkun käsissä. Vai mitä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        15-vuotta?taitaa olla liian vähän. Laituri on kadonnut vuonna 1996.Silloinen myllynrakennus oli jonkun käsissä. Vai mitä?

        Sinulla on väärää tietoa. Raportti on tässä ketjussa.

        Sulkavankosken myllyn rakennusryhmän kunnostus

        LOPPURAPORTTI

        Investointihanke, Leader yhteisöaloite ohjelma

        1.4.2006 – 29.2.2008.

        Sivulla 8. kirjoitetaan - Myllyn viereen rantaan hankittiin betoniponttonilaituri palvelemaan vesiliikennettä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinulla on väärää tietoa. Raportti on tässä ketjussa.

        Sulkavankosken myllyn rakennusryhmän kunnostus

        LOPPURAPORTTI

        Investointihanke, Leader yhteisöaloite ohjelma

        1.4.2006 – 29.2.2008.

        Sivulla 8. kirjoitetaan - Myllyn viereen rantaan hankittiin betoniponttonilaituri palvelemaan vesiliikennettä.

        Sivu ei aakee, joku on eliminoinut sen. Vahva epäilys pohjoiseen päin.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      On kulunut jo 15 vuotta laiturin hankkimisesta !

      • Anonyymi

        Tänä vuonna uusi


    • Anonyymi

      Mahtava asia, että Sulkavankosken myllyn kunnostuksen raportin voi lukea. Kulttuuriteko kaikille kadonnutta laituria kokoaikaisesti tai harrastemielellö etsiville!

      Siellä se lukee: Myllyn viereen rantaan hankittiin betoniponttonilaituri palvelemaan vesiliikennettä.

    • Anonyymi

      Wau! Kuvaako tämä juttu koko Heinolaa pienoiskoossa?!

      • Anonyymi

        Mainio kuvaus Heinolan kirkonkylän synkästä lähihistoriasta. Vastaus on kyllä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mainio kuvaus Heinolan kirkonkylän synkästä lähihistoriasta. Vastaus on kyllä.

        Kyllä, syyllinen vehkalahti


    • Anonyymi

      Olen kiinnostunut sulkava laituri kohtalosta. Kerrotko lisää?

      • Anonyymi

        Puolen tunnin rykäisy oikealle paikalle. Vanhasta klipistä näkyy, että ei ole pintalautoja öljytty, vaan on huonolla hoidolla, ilmaiseksi kun on saatu rantautujia palvelemaan.


    • Anonyymi

      Koko Suomen edun mukaista olisi, että väärintekijä palauttaisi laiturin. Tätä on turha odottaa, jos tekijä on häiriintynyt. Tämä on todennäköisin olettama.

    • Anonyymi

      Kirkonkylän kylätalo eli osakasperiaatteella toteutettu talo on nyt velaton. Antaa mahdollisuuden kehittää uutta kylätoimintaa. Kylätoiminnan keskeinen kohde on Sulkavankosken myllyn rannan rantautumismahdollisuuden kehittäminen alueen liikkujille ja turisteille. Vielä pitäisi löytää se kadonnut betoniponttonilaituri. Pitäisi tehdä kysely oman väen kesken kenelle laituri on jäänyt nurkkiin tai varastoon?

    • Anonyymi

      tässä esimerkki aivan idiootista kyselee vuosikausia laituria . 😂😂😂😂😂😂

      • Anonyymi

        Kirkonkylän koko väki on huolissaan laiturin katoamisesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirkonkylän koko väki on huolissaan laiturin katoamisesta.

        Hyvä peliitat


      • Anonyymi

        Ei suinkaan. Laiturin varastaminen on rikos. Jos sinulta viedään jotakin, onko sillä väliä?


    • Anonyymi

      Varastaminen on eri asia verrattuna katoamiseen. Kuka väittää varastetuksi?

    • Anonyymi

      Heinolan kirkonkylän kyläyhdistyksen tarkoituksena on edistää kylän asukkaiden yhteistyötä, omatoimisuutta, kylän elinkelpoisuutta ja toimia sen edunvalvojana. Vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana on ehditty muun muassa lasketella laskiaista seurakunnan piha-alueella, kokoonnuttu neulekahvilassa, pantu hyvälle alulle kylätalon remonttisuunnitelmat ja järjestetty vilkas ennakkoäänestysrupeama pirtillä. Voi kun se laituri olisi löytynyt tänä vuonna....

      • Anonyymi

        Peliitat on rautaa..


    • Anonyymi

      Jännittävää odottaa kuka valitaan vuoden kirkonkyläläiseksi. Mahtaako tällä olla tietoa laiturista? Ensi viikolla se selviää!

      • Anonyymi

        PELIITAT NOUSUUN !!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        PELIITAT NOUSUUN !!

        se selviää!


    • Anonyymi

      Toukko Tekoäly yrittää vaivuttaa tätä koko kaupunkia koskevaa mysteeri tapauksen ketjua unholaan.

    • Anonyymi

      Huhu kertoo (torin kafferinki) että kaupunginvaltuuston kokouksessa käsiteltäisiin ehdotus, että kaupunki perustaa totuuskomission selvittämään Sulkavankosken mysteeriä. Voisiko pitää paikkansa? Olisi niin iso joululahja meille kirkonkyläläisille.

    • Anonyymi

      peliitat nousuun ei muuta

    • Anonyymi

      Hyvää joulua kaikille Heinolan kirkonkylän vapaaehtoistyön tekijöille. Kulttuuritekona valmis, mutta vain laituri puuttuu!

    • Anonyymi

      laituri myyty kiinteistökaupan yhteydessä

      • Anonyymi

        Taisi olla sellainen tapaus että kunnanvarikko ns. "käytöstä poistettuna" myytiin lähes sisäpiirikaupoin tehtynä irtaimistoineen ja tarpeineen, joten siellä kaikki varastoituna olleet hyödykkeet jäi ostajalle, joka kyynärpäät levällään toimi, ollessaan kepun valtuutettu Heinolassa. Tunnetusti ainakin muissa asioissa pyrki omaan etuun! Kyllä tuo puhe että laituri olisi siirtynyt ystävälleen omana tavarana kumppaninsa mökille voisi pitää paikkansa, ainakin mökin rakennus oli menossa luottorakentajakaverilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taisi olla sellainen tapaus että kunnanvarikko ns. "käytöstä poistettuna" myytiin lähes sisäpiirikaupoin tehtynä irtaimistoineen ja tarpeineen, joten siellä kaikki varastoituna olleet hyödykkeet jäi ostajalle, joka kyynärpäät levällään toimi, ollessaan kepun valtuutettu Heinolassa. Tunnetusti ainakin muissa asioissa pyrki omaan etuun! Kyllä tuo puhe että laituri olisi siirtynyt ystävälleen omana tavarana kumppaninsa mökille voisi pitää paikkansa, ainakin mökin rakennus oli menossa luottorakentajakaverilla.

        rouva teetätti lehtijutunkin mökin rakennuksesta" kuinka rakentaja olisi kaivanut perustuskivetkin tontin kuusen juurien alta" kumppanuus-rakentaja peeärrää?


    • Anonyymi

      Ei liity kiinteistökauppaan. Väärää tietoa.

    • Anonyymi

      Kaupungin päivänpolttavin aihe on vaarassa unohtua erilaisten huuhaa aiheiden sekaan.

    • Anonyymi

      Erikoispalveluiden saaminen, eli Sulkavankosken alueen kehittämisen konsultointipalveluita, olisi saatava muista kaupungin toiminnoista säästämällä kertyneillä varoilla.

    • Anonyymi

      Hankkeen loppuraportti on tämän ketjun noin puolessa välissä.

    • Anonyymi

      huuhaa miten pääjaksaa vuonna 2015 aloitettu kertomus 😂😂😂😂😂😂

      • Anonyymi

        Löytyy bonttooni,vielä joskus.Usko pois.Suunta on ollut,jo monta vuotta oikeanlainen .L.tietoa löytyy kyllä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Löytyy bonttooni,vielä joskus.Usko pois.Suunta on ollut,jo monta vuotta oikeanlainen .L.tietoa löytyy kyllä.

        Puolet kylästä tietää kenen homma. Samalla tavalla kuin Italiassa. On pidettävä suu kiinni ettei käy ikävästi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puolet kylästä tietää kenen homma. Samalla tavalla kuin Italiassa. On pidettävä suu kiinni ettei käy ikävästi.

        varikon koko omaisuuden sai kaupassa ostaja


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        varikon koko omaisuuden sai kaupassa ostaja

        Hah sinä se älysit että varikon on liityttävä tähän. Väärin meni. Käy kuule kyläpirtillä jutustelemassa niin joku voi vahingossa lipsauttaa totuuksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hah sinä se älysit että varikon on liityttävä tähän. Väärin meni. Käy kuule kyläpirtillä jutustelemassa niin joku voi vahingossa lipsauttaa totuuksia.

        ei kai se nyt valtuutettu rupea määräämään että varikko tyhjäksi ennen kauppaa jos näkee siellä kompressorit, laitteet, laiturit tulossa kaupassa. Virheen teki myyjän edustaja, vaikkakin ostaja oli valtuustossa ja mahdollisuus sisäpiiritietoon.


    • Anonyymi

      Kun kunnanvarikko oli käyttämättömänä, oli laituri varastoituna rakennuksen päätyseinustalle, sitä hakiko omistaja vai jälleenhävitti ostaja, sitä en tiedä.

      • Anonyymi

        Maalaiskunnan varikko taidettiin myydä edullisesti ja nopeasti? Asfalttipihat ja turvalliset aidat, ostajaa en tosin tiedä.


    • Anonyymi

      Laituri oli muualla säilytyksessä. Maatilalla. Nyt uudessa paikassa.

      • Anonyymi

        Silloin ku näin maalaiskunnan varikon käytöstä poistuneena, oli siellä päädyssä ponttoonilaituri säilössä. On se voinut joskus olla maatilallakin, aiemmin ehkä ? Jos tiedät maatilan niin kerro se, kirkolla on tasan yksi maatila, tila jossa siementäkin varastoidaan.


      • Anonyymi

        #Laituri oli muualla säilytyksessä. Maatilalla. Nyt uudessa paikassa. ( 20.02.24 12.51.03)#

        Tämä kirjoittaja vihjaa maatilasäilytyksestä, se joka näki laiturin varikolla ei vihjaa maatilasta ollenkaan vaan kysyy oheisen lauseen kirjoittajalta että mainitse maatila jos kerta sen tiedät!


      • Anonyymi

        polttaako varikon ostajan käsiä kun harhaanjohtavasti syyttää kirjoittajaa maatilanimittelystä ?


      • Anonyymi

        eikö rouvakin ole aikas paljon sormella osoittanut vainossaan ?


    • Anonyymi

      Nyt on kovaa peliä Heinolassa. On maatilaa ja varikkoa. Tulee hyvä poliisi tutkinta ja asia selvitetään vihdoin viimein poliisissa missä se laituri on! Mahtava käänne! Vapiskaa kuin haavan lehdet!

      • Anonyymi

        kauanko olet laiturista haaveillut .
        ex_rotari
        2015-06-07 00:10:06


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kauanko olet laiturista haaveillut .
        ex_rotari
        2015-06-07 00:10:06

        On omituinen tapahtuma tuo laiturin katoaminen . Hyvä kun saadaan selvitys . Meille kirkonkyläläisiä tämä on tärkeä asia . Se on puhuttanut pitkään .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On omituinen tapahtuma tuo laiturin katoaminen . Hyvä kun saadaan selvitys . Meille kirkonkyläläisiä tämä on tärkeä asia . Se on puhuttanut pitkään .

        Betoniponttoonilaiturin voisi kuljettaa motolla ja ajokoneella omalle paikalleen. Nyt lunta ja kuusen oksia niin puunjuuret ei vaurioidu teloista.


    • Anonyymi

      kauanko olet laiturista haaveillut .

    • Anonyymi

      Kyläpirtillä on haaveiltu laiturista yhtä kauan kun se on ollut säilytyksessä, ensin *:n luona ja sitten nykyisessä sijoituspaikassa. Videomateriaaliakin on, jollei ole jo poistettu netistä?

    • Anonyymi

      moto ajaa tyhjäkäynnillä kun betoniponttoonilaiturin kuskaa, routa maassa ja ei tuhoudu kuusten ja mäntyjen juuristot. Korjuuyrittäjä nimenomaan mainosti taannoin että laittavat ajokoneen telojen alle kuusen oksia jottei vaurioidu juuret.

    • Anonyymi

      Rauta-Juurikkala Oy ja K-Rauta ainakin neuvoo uuden ponttoonilaiturin tekijän Heinolassa. Ihan saat Heinolasta tukevan laiturin Rst laadulla mittojesi mukaan!

    • Anonyymi

      No,misäs se bonttooni majailee,kerro?

      • Anonyymi

        Kaksi paikkaa kerrottu . Paikan omistajan tehtyä rikosilmoitus alkaa poliisitutkinta . Alkaa puntit tutisemaan kuin haavan lehdet .


    • Anonyymi

      tulee varmasti tutkinta näistä kirjoitteluista !

      • Anonyymi

        Kuka maksaa laiturin arvon alennuksen poissaoloajalta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka maksaa laiturin arvon alennuksen poissaoloajalta?

        Ostaja eli omistaja


    • Anonyymi

      Rikosilmoituksesta lähtee koko vyyhti avautumaan.

      • Anonyymi

        Eikö laiturin katoamisesta ole tehty vuosia sitten jo rikosilmoitus? Nyt ilmeisesti täydennetään lisätodisteilla ? tutkittu vuosia ja vyyhti ei vaan ole ottanut auetakseen ? Voisiko olla niin että on jokin syy että asian julkaisu on arka asia ?? Politiikkaa tai päällystö virkamies joukossa ? Venäjällä myöskään totuus ei ole oikeus, tutkintatulokset julkaistaan julkaisijan mieltymyksen mukaan.


    • Anonyymi

      ex_rotari
      2015-06-07 00:10:06😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      • Anonyymi

        Rotarillako laituri tai on ollut?


    • Anonyymi

      Paljonko on tämä betoniponttooni laituri maksanut ?

      • Anonyymi

        Paljon


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paljon

        paljonko on paljon?


    • Anonyymi

      Kunnallispolitiikka liittyy sillä tavalla, että kadotustempun tehneen aviopuoliso on ollut mukana paikallispolitiikassa.

      • Anonyymi

        nyt rantatontteja?


    • Anonyymi

      Ei. Eri henkilö.

      • Anonyymi

        Isot motot ei ole rantatontteja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Isot motot ei ole rantatontteja.

        Motossa tai ajokoneessa kun laittaa kaasun isolle niin hydraulipumppu antaa kunnon vauhdin puomille, siinä lähtee lähes lentoon betoniponttoonilaituri sulkavankosken rannalta.


    • Anonyymi

      Eiköhän ne paineet ole aina vakiot.Se bonttoni,nyt pitäis löytyä,missähän se lienee?

      • Anonyymi

        paine vakio vaan hydraulimoottori pyörii nopeammin kierrosnopeuden noustessa ja syöttää öljyä enemmän, eli litraa/ minuutti tekee nopeuden sylkylle!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        paine vakio vaan hydraulimoottori pyörii nopeammin kierrosnopeuden noustessa ja syöttää öljyä enemmän, eli litraa/ minuutti tekee nopeuden sylkylle!

        mikä merkki on hyvä heinolassa motolle, onko John Deere ? Timberjack ?


    • Anonyymi

      Vaihtokoneet

      Ponsse
      https://www.ponsse.com › vaihtokoneet
      Ponsselta markkinoiden parhaat käytetyt metsäkoneet turvallisesti ja valmiiksi huollettuina. Käytettävissä myös vahtipalvelu. Tervetuloa koneostoksille!

    • Anonyymi

      SCORPION KING
      YLEISKATSAUS
      Tasapainoisinta suorituskykyä
      Legendaarinen PONSSE Scorpion King on syntynyt uudelleen. Käytettävyyden ja tuottavuuden perikuva on nyt entistäkin parempi. Raaka voima kesyyntyy kuljettajan käsissä tehokkaaksi ja tarkaksi hakkuutyöksi, josta Scorpion King on tunnettu.

      PONSSE Scorpion Kingin suunnittelun keskiössä on ihminen. Kun kuljettaja voi hyvin, hän voi ottaa koneesta työtehoa irti, ja sitä Scorpion King todella tarjoaa.

      PONSSE Future Cabin
      PONSSE Scorpion King on entistä sivistyneempi, tyylikkäämpi ja miellyttävämpi käytökseltään. Ohjaamossa on arvokkuutta, jota ei aiemmin ole työkoneissa nähty. Laadukkaat materiaalit ja tilavuus saavat tuntemaan, että kaikki on paikoillaan, mutta entistä paremmin. Parhaista ominaisuuksista ei ole luovuttu, niitä on vain parannettu. Täysin uusi ohjaamo tarkoittaa parempaa näkyvyyttä, turvallisuutta,ergonomiaa ja käytettävyyttä. Ne lisäävät kuljettajan viihtymistä ja jaksamista. Kääntyvä istuin, reilut säilytystilat ja kymmenet muut uudistukset viimeistelevät viihtyisän kokonaisuuden.

      • Anonyymi

        "Uuden maailmanjärjestyksen rakentamiseen menee aikaa. Tulemme näkemään niin vallan alueellistumista kuin epäpyhiä liittolaisuuksia, siis eräänlaisen à la carte -maailman, jossa kumppaneita poimitaan kuin rusinoita pullasta. Meidän on oltava valppaita."

        Lue presidentti Alexander Stubbin puhe kokonaan – ”Tiukan paikan tullen olen myös valmis tekemään vaikeita päätöksiä”
        https://www.is.fi/politiikka/art-2000010264363.html

        Hmmmm.


    • Anonyymi

      onko Stubb varikon uusi omistaja ?

    • Anonyymi

      Betoniponttoonilaituri nostettiin kuorma-auton lavalta auton nosturilla paikoilleen erään järven rannalle . Olen nähnyt videon . Laiturista on tehty muitakin videoita , joissa laiturin puupinta on huonolla hoidolla . Umpihankihiihto vie kaiken ajan näin talvisin .

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.is.fi/politiikka/art-2000010264363.html !

        "Uuden maailmanjärjestyksen rakentamiseen menee aikaa. Tulemme näkemään niin vallan alueellistumista kuin epäpyhiä liittolaisuuksia, siis eräänlaisen à la carte -maailman


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Uuden maailmanjärjestyksen rakentamiseen menee aikaa. Tulemme näkemään niin vallan alueellistumista kuin epäpyhiä liittolaisuuksia, siis eräänlaisen à la carte -maailman

        ”Tiukan paikan tullen olen myös valmis tekemään vaikeita päätöksiä”


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Tiukan paikan tullen olen myös valmis tekemään vaikeita päätöksiä”

        2015-06-07 00:10:06😂!


    • Anonyymi

      Noin viiden vuoden päästä loppuu myllyn vuokrasuhde! Nyt on viimeiset vuodet saada laituri takaisin koko kylän iloksi!

    • Anonyymi

      Gansteri M on ollut koko elämänsä aika epeli. Häikäilemätön kuten on rouvansakin.

    • Anonyymi

      Voitteko kuvitella: tämä kaupunkimme tärkein aihe oli murjottu mitättömien ketjujen sekaan 11:sta sivulle Heinolan foorumilla!

    • Anonyymi

      Itä-Häme lehti on ollut yllättävän hiljaa tästä tapahtumasta, vaikka myllyn tilanteesta on muutoin kerrottu.

    • Anonyymi

      Vivon,varvon uudeks terveeks,mulle bonttoonilaituri,sulle Juhannuksen laiturivalssit.

      • Anonyymi

        VITTUU, MÄÄ SAAN VIEDÄ KAIKKEN JOS PERKELE KIINTEISTÖKAUPAN TEIN, PERKELE!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        VITTUU, MÄÄ SAAN VIEDÄ KAIKKEN JOS PERKELE KIINTEISTÖKAUPAN TEIN, PERKELE!

        Et se ollut sinä, arvoisa kiinteistön ostanut . Se oli se hyvin hämäristä jutuistaan ja uunon bisneksistään tunnettu henkilö.


    • Anonyymi

      Ehdotan että Sulkavankoskelle haetaan uusi kehittämishanke, tällä kertaa tavoitteena voisi olla miljoonapotti verorahoista. Sillä rahalla saisi monta laituria ja monta kosken ylittävää kevytrakenteista siltaa. Olisi taas materiaalia, jota voisi ....

      • Anonyymi

        hyvä idea mutta nyt ei varastointia enää varikon tykö....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        hyvä idea mutta nyt ei varastointia enää varikon tykö....

        Tunnistan tyylisi tuokko. Ei kannata yrittää kääntää epäilyjä viattomaan kiinteistön ostajaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tunnistan tyylisi tuokko. Ei kannata yrittää kääntää epäilyjä viattomaan kiinteistön ostajaan.

        vai viaton kiinteistön ostaja, heh heh. Ei asiasta keskusteltaisi vuosikausia jos tausta ei painaisi. terveisin tuokon eukko.


    • Anonyymi

      heh heh heh heh

    • Anonyymi

      Ei ehkä tuokko , voi olla tommo . Umpihankihiihtäjä tietää mitä ja missä . Hah hah hah

    • Anonyymi

      Umpihankihiihtäjä on ainut joka ei voi pyytää apua poliisilta . Omat hommat paljastuisi . touomuodikas .

    • Anonyymi

      Sulkavankoskelle pitäisi saada jokin piristysruiske. Muuten maaseutu surkastuu. Jotain joka nostaisi alueen uuteen kukoistukseen.

    • Anonyymi

      Ketä ovat umpihankihiihtäjät?Ei taida enää suksiluistaa.

    • Anonyymi

      Umpihankihiihtäjä hiihtää retkisuksilla omaa reittiä umpihangessa . Olen nähnyt lehdessä, että mottona voi olla Hiihtäessä unohtuu kaikki muu . Sanontaa voi soveltaa Golfatessa unohtuu kaikki muu . Ja niin edelleen .

      • Anonyymi

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        😍 K­­­u­­u­m­­­a­­­t­­ ­t­­y­t­­­ö­­­t­­ ­o­d­o­­t­­t­a­­­v­­a­­­t­ ­s­­­i­­n­­u­­­a­­­ -> https://wbze.de/sexygirls?18381342

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Me kaikki kirkonkylän asukkaat olemme saaneet mittamme täyteen. Vaadimme Sulkavankosken myllyn kunnostusryhmää aktivoitumaan ja hakemaan rahoituksen uuden kunnostusprojektin aloittamiseksi. Kevytrakenteinen silta yli Sulkavankosken on vielä toteuttamatta. Vaadimme siltaa asennettavaksi mitä pikimmiten. Uutta hankittavaa siltaa vaanii uhka katoamisesta, siksi tällä kertaa tulee järjestää 24/7 vartiointi sillan varastoinnissa.

    • Anonyymi

      Niin,se kadonnut oli bonttoonilaituri.Ei mikään silta!

      • Anonyymi

        Laituri sillan jatkumona tai toisinpäin, ei ole väliä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laituri sillan jatkumona tai toisinpäin, ei ole väliä.

        jos se on teknisellä varikolla kyläyhdistyksen säilömänä?


    • Anonyymi

      Ei,sinne mtään siltaa ole koskaan tilattu,kyseessä on bonttonilaituri,joka on kadonnut.Hajuja sillasta,kyllä voi löytyä. aikaa ,tosin on kulunut.

      • Anonyymi

        Laituria ei ole toimitettu kun sitä ei ole maksettu. Eli ei ole edes tilattu mitään laituria, joku jorisee joutavia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laituria ei ole toimitettu kun sitä ei ole maksettu. Eli ei ole edes tilattu mitään laituria, joku jorisee joutavia.

        Laituri on tilattu ja kadotettu.Kyllä se vielä löytyy.


    • Anonyymi

      Silta jäi suunnittelu asteelle . Laituri hankittiin vero rahoilla . Laituri katosi . Silta jäi harmittamaan laiturin kadottamisen yhteydessä koska kevyt rakenteiselle sillalle oli myös toinen paikka katsottu valmiiksi . Onnistu vaan laituri kadottaa . Koska siltaa ei ostettu jäi sen kadottamisen epäonnistuminen harmittamaan kotiseutu rakkaiden tyyppien mieltä . Siksi kevyt rakenteinen silta pitäisi ostaa nyt uuden projektin vero rahoilla , että sen voisi kadottaa .

    • Anonyymi

      Kafferingissä on varma tieto.

    • Anonyymi

      On epäselvä tapaus. Kuinka monelta onkaan jäänyt yöunet vähiin tämän tapauksen takia?

    • Anonyymi

      Vappu tulee ja kesän laituritanssit. Nyt se umpihankihiihtäjä saisi tuoda sen takaisin.

      • Anonyymi

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        😍 K­­­u­­u­m­­­a­­­t­­ ­t­­y­t­­­ö­­­t­­ ­o­d­o­­t­­t­a­­­v­­a­­­t­ ­s­­­i­­n­­u­­­a­­­ -> https://wbze.de/sexygirls?18381342

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Kirkonkylän puuha-petet , nyt aktivoitukaan . Myös se herra kulttuuriteon tekijä .

    • Anonyymi

      Umpihankihiihtäjät.Keitä he ovat!Löytyykö vastaus sieltä?

    • Anonyymi

      Varmasti olet nähnyt hänet umpihangessa hiihtämässä . Välillä pitää porukassa ryyppy ja laulujuhlia . Sinne ei pääse kun ryhmän jäsenet ja toisesta ryhmästä vierailevat jäsenet . Siellä voidellaan , voidellaan , ja ollaan kaupungin kermaa .

    • Anonyymi

      Olen kesälomareissut usein suunnannut Kuopion-Joensuun tienoille, pari vuotta ollaan nyt oltu Outokummussa kesä. Tuusniemi on tuttu paikka ja olen ihastellut elämänmenoa keskustassa, huoltoaseman kahviossa ja näiden tubettajien kautta.

      Olipa shokki tulla tänne, onko täällä yksi sairas joka laukoo mitä sattuu vai oletteko tosiaan kaikki tämmöisiä? Pakkomielteenomaista kateutta, ei kai tuo muuta ole.

      Tubettajat tuovat uutta rahaa kuntaan, osaltaan tukevat niitä pieniä kauppoja, huoltoasemia jne jne. Tuovat mainetta kunnalle ja ovat edelläkävijöitä reality-tubettamisessa. En ymmärrä miksi puhutte heistä tuohon sävyyn, onko se teiltä pois jos toinen pärjää? Ei pitäisi olla. No, kiitos , kesä tulee taas, tietääpä ettei valtatieltä poikkea eikä jarruttele. Ihme sakkia, omat koirat purevat ilman syytä.

      • Anonyymi

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        😍 K­­­u­­u­m­­­a­­­t­­ ­t­­y­t­­­ö­­­t­­ ­o­d­o­­t­­t­a­­­v­­a­­­t­ ­s­­­i­­n­­u­­­a­­­ -> https://wbze.de/sexygirls?18381342

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Sulkavankosken myllyn kadonnut betoniponttoonilaituri aiheena , ei tubettajat . Tubettajat saavat mielellään auttaa etsinnöissä . Tubettajat voisivat aloittaa haastattelemalla kylätoimikuntaa ? Ja kulttuuriteon toteuttajia ja esitelmöijiä !

    • Anonyymi

      Kulttuuritapahtumia tulee ja menee , niitä ei kukaan myöhemmin enää kaipaa . Toista se on Suljavankosken laituri , jota kyläläiset kaipaavat kuin karjalaiset sodassa menetettyä maataan . Kadonnut laituri on musta historian likatahra , jonka tekijä on paljastettava .

    • Anonyymi

      Mahtava umpihankihiihtäjä etsii rahoitusta.

    • Anonyymi

      Rahoituskumppania tarvitaan jos omat rahat ei riitä , rikkaasta aviopuolisosta myös apua mutta vain jos rahat ei ole tuhlattu . Rahoitus avaa uusi mahdollisuuksia . Kaupunki perustamaan totuus komissio etsimään laituria !

    • Anonyymi

      Kulttuuritapahtumia tulee ja menee , niitä ei kukaan myöhemmin enää kaipaa .

      • Anonyymi

        Suurta kulttuurijuhlaa odottelemassa, eli milloin kirkonkylän historiikissä kerrotaan totuus Sulkavankosken kadonneen laiturin tarina ja miten sen nykyinen omistaja sai sen haltuunsa!


    • Anonyymi

      Olisiko,joku palkkio laaiturista.Mene ja tiedä,jos näin on?

    • Anonyymi

      Jos pääset perille tekijästä , niin hän saattaisi maksaa , jottei yhteiskunnallinen imago kärsi . Kaupunginhallitukselle esitys löytöpalkkiosta , jotta saataisiin puhtia salapoliisityöhön .

    • Anonyymi

      Kevään kunniaksi kiertokäyntejä kirkonkylän eri taloissa kyselemässä onko laituria näkynyt piilossa? Arvokasta työtä kyläyhteisön hyväksi.

    • Anonyymi

      🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞

    Ketjusta on poistettu 26 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi laatikkomansikoihin jätetty kannat?

      Tympeä homma kotona sitten poistaa...
      Maailman menoa
      150
      2259
    2. Mikä oli se hetki

      kun tajusit rakastuneesi?
      Ikävä
      94
      1723
    3. Ymmärrät sanomattakin

      Että ollaan kielletyllä alueella. Silti nainen sinun vaikutus on suurempi kuin kenekään toisen koskaan. En voi tälle as
      Ikävä
      87
      1424
    4. Älä turhaan nainen ikävöi minua

      Olen sellainen jäntevä pantteri ja sinä jo melkein rollaattorikamaa. Ei onnistu mikään.
      Ikävä
      96
      1394
    5. En ollut varma

      Tunnistiko/hoksasiko kuka olen niin siksi en viitsinyt sanoa mitään 😔🫣😂 yleensä kyllä tervehdin tuttuja, paitsi sillo
      Ikävä
      9
      1382
    6. Mitä sanoisit kaivatullesi juuri nyt?

      Mitä sanoisit hänelle?
      Ikävä
      146
      1313
    7. Kuinka paljon voi olla rakastunut..

      ....ja välittää ihmisestä jota ei edes tunnen kunnolla? Eikö silloin ole kysymys jostain suuremmasta? Mitä on yhteenkuul
      Ikävä
      64
      949
    8. SDP-johtoinen hallitus luo vakaan yritys- sekä työmarkkinaympäristön

      Vaikka mitä puhutaan SDP-johtoinen hallitus luo vakaimman ja ennustettavimman yritys- ja työelämäympäristön. Mm. niin e
      Maailman menoa
      113
      939
    9. Kuvaile nainen itseäsi

      Niin katsotaan, oletko kaivattuni. Kiitos. 💛
      Ikävä
      46
      923
    10. Sä olet nainen niin

      Loistava ihminen että en muista ketään kuka pääsisi samalle tasolle kanssasi. Piristystä päivääsi. T:J
      Ikävä
      36
      872
    Aihe