Mikä on suurin ikäero joka saa olla...

nihhhhhhhhhhhh

...mikäli seksuaalisessa kanssakäymisessä toinen osapuoli on alle 16-vuotias (siis alle laillisen suojaikärajan) ja toinen suojaikärajan ylittänyt? Kuitenkaan kaikkia 16-vuotiaita tai 18-vuotiaitakaan ei ymmärtääkseni aina tuomita seksuaalisesta kanssakäymisestä esim. 14-15-vuotiaan kanssa.

Entä mihin tämä lainsäädäntö perustuu? Miksi vaikkapa 25-vuotiaan kanssa harrastettu seksi on aina hyväksikäyttöä mikäli toinen osapuoli on 15 mutta näin ei ole jos se vanhempi osapuoli onkin 17? Onko asiasta olemassa tieteellistä todistusaineistoa? Halutaanko menettelyllä pelata ikäänkuin varman päälle? Onko kyse kulttuurisesta tabusta jonka mukaan kaikki pidemmät ikäerot seksuaalisissa suhteissa koetaan vastenmielisinä mutta joka ei saa osakseen kaikkien maailman kulttuurien ja kansojen varauksetonta hyväksyntää?

2

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KysymyksesiOnAiheellinen

      Asiasta jota haet hakemaan vastausta, on käänteistakainenoikeus.

      Lähes kaikissa seksuaalirikoksissa (tai lainausmerkkejen kanssa "seksuaalirikoksissa", riippu välillä) pelataan lähes aina varman päälle, josta kysyit.

      Oikeudessa tämä tunnetaan käänteistakainen-käsitteenä, eli kansan kielellä syyllinen kunnes toisin todistetaan.

      Käänteistakainenoikeus on poikkeus, jota käytetään oikeudessa ainoastaan seksuaalirikoskysymyksissä, kuten suojaikärajakysymyksissä, morkkis-'raiskauksissa', "hyväksikäytöstä" (esim. sovintoseksi yms.). Peripohjasesti käänteistakainenoikeus on perustuslain vastaista, mutta sitä kyllä käytetään käytänössä seksuaalirikoksen käsittelyssä, jotta saataisiin 'varmasti' kaikki syylliset tuomittua, silläkin uhalla että syyttömiäkin saatetaan tuomita. Eli sinällään käänteistakaisella on hyvät mutta myös huonotkin puolensa.

      Monethan meistä ihmettelee miten ihmeessä pedofiliasta tai raiskauksista selviää vain muutamalla vuodella vankeutta, joissakin tapauksissa vain ehdonalaisella. Ikään kuin 'rikollisia suojellaan'.

      Kysymys on perimmiltään siitä, että oikeudessa sana sanaa vastaa uhrin sana painaa enemmän ja näin pelataan 'varman päälle' jolloin annetaan syytetylle ehdonalaista ja näin 'oikeus' on toteutunut. Tämä käänteistakaisuus on perimmiltään oikeusmurha niin syyttömille maineensa menettäneille, kuin myös oikeille raiskauksen uhreille.

      Nykyinen trendihän on se, että naisten itsemäärämisoikeutta pitäisi jatkuvasti parantaa. Tämähän on hieno idea, mutta nykypäivänä on menty siihen pisteeseen, että naisen morkkis yhdynnästä ja siitä mahdollisesta aiheutuvasta ahdistuksesta voidaan nähdä raiskauksena, jossa naisen ei tulisi ottaa lainkaan vastuuta teoistaan. Oikeat raiskaukset toki erikseen.

      Faktahan on, että Suomen lainsäädäntö on pahasti hukassa seksuaalikysymyksissä. Siinä missä kansan keskuudessa vallitsee ajatus, että seksuaalirikolliset pääsevät aivan liian vähällä ja heitä suojellaan, niin todellisuudessa monia syyttömiä on tuomittu ehdonalaiseen ja se ei ole mitään 'selviytymistä vähällä', kun maine on menetetty. Tämän ongelman tunnistetaan lakimiesten kuin poliisienkin piireissä, mutta siitä vaiettaan, sillä siitä on muodustunut tabu kyseenalaistaa seksuaalirikosta. Oikeushan siinä kärsii.

      Lakimiesten keskuudessa seksuaalilainsäädäntö on yleisestikin ottaen tabu. Monethan rikokset julistetaan salaiseksi yleensä 60 vuodeksi, eikä täten lakimiehet tarvitse koskaan ottaa vastuuta tuomion menetelyssä.

      Kyse on tabusta, joka on juurtunut ihan lainsäädäntöön asti. Eikä kukaan uskalla (niin lakimiehet kuin politiikot) ottaa esiin tätä tabu, sillä oma ura voi kärsiä kun saa tietynlaisen leiman 'rikoksen puolustajana'.

      Jos totta puhutaan, en minäkään vaarantaisi omaa uraani ottamalla julkisesti tätä tabua esiin. Jos olisin rehellinen itselleni.

    • baananitappi

      Se on aika jännää, että Venäjällä saa panna 14 vuotiaita likkoja laillisesti, mutta Suomessa alle 16 vuotias paneva on pedofiili. On toi Venäjän meno aika härskiä.

      Mä oon aina miettinyt et jos juuri täysikäisyyden täyttänyt poika (tai mies, miten sen mielii) paneskelee 15 vuotiaan likan kanssa, niin onko tämä poika sitten pedofiili? Kuitenkin kyseessähän on vain kolmen vuoden ikäero, kun taas pedofiliassa kyse on aikuisesta henkilöstä joka on lasten sekaantuja...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      26
      4458
    2. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      299
      3604
    3. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      33
      2580
    4. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      37
      2519
    5. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      142
      2132
    6. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      1956
    7. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      120
      1841
    8. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      8
      1545
    9. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1442
    10. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      20
      1368
    Aihe