Hyvä Jari Larikka

Hölkkä

Et ole kolmeen vuoteen antanut valtuustolle mitään selkokielistä selvitystä Monitoimiratamon kuluista, kuoletuksista ja toiminnasta. Tarkoittaako tämä että tuon hintaluokan homma käynnistetään laput silmillä. ?
Olet yllättävän ylimielinen, vai etkö tajua. Kunta on elänyt velaksi monta vuotta ja sama touhu jatkuu.
Eli otatko rahat taskuun ja lähdet maailmalle.

374

2716

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tvpöllö

      Olipa ainutlaatuinen valtuustonkokous, 2 päätoimista kaupunginjoht. samaan aikaan, eri kaupungeista istui orrella.
      Mutta asiaan, se kehonkieli, hyttinen piruili kaupungin taloudesta ja lamminmäki, kuuppa punaisena, kuunteli ansaittua läksytystä. näkyi ruudun läpi kuinka hyttinen silminnähden nautti tilanteesta ja antaa, niinkuin sanoikin vielä perästä kuulua.
      kouvolan kokomuksessa kiehuu ja leppänen tulee olemaan linjanvetäjä.
      larikasta ei tarvi puhua mitään, koska hän tulee tippumaan kuvioista äänestäjien päätöksellä, mutta saihan hänkin olla ihan oikea päättäjä. harmi vain, liian kauan.
      tämä antaa mahdollisuuden oikeaan yhteistyöhön puolueiden välille, toivottavasti käytätte sen mahdollisuuden hyväksi.
      kouvolassa on pakko alkaa kuuntelemaan järjen ääntä, kiitos sunisen.

      • Anonyymi

        ME KOTKALAISET OTAMME TÄYDEN VASTUUN RATAMOSTAKIN.


    • Jari Larikkaa kiinnostaa se mitä hän ja Marjo Lakka ei ole nähneet niin paljon, että Larikka on tehnyt henkilöstöjohtaja Karhulle viran puolesta selvityspyynnön. Huvittavinta on, että kaksinaismoralisti on häiriintynyt niin paljon siitä mitä ei hänelle ole näytetty, että purkautui siitä puhujanpöntössä. Kaippa se on sitten satojen miljoonien eurojen arvoinen asia tässä yhteydessä selvittää, kun Ratamo hankkeesta on kysymys, että kaikki menee asiallisesti. Viis siitä Marjo Lakan mainitsemista kabinettipolitiikan harrastajista ja hyväveli -kulttuurista mikä piinaa kaupunginhallitusta. Larikkaa jostainsyystä kiinnostaa seksiasiat enemmän.

      • Valko-la

        Kovat on syytteet. Miksi asia hoidetaan kaupungin sisäisenä tutkintana. Eikö raiskaukset ole aina poliisiasia. Henkilöstöpäälikkö voi moittia jos teko on tapahtunut valtuustosalissa kokouksen aikana. Ylimielinen kokkareryhmä heittää aika raskasta syytettä ilman mitään perusteita.


    • hyvin-zexualista

      Vieläköhän Nyyperin ja Lakan välillä "kipunoi" silleen kivasti?

      • HyväEttäTutkitaan

        Tuo on asiatonta. Nyt tutkinnan aiheena on Lakan mainitsemat kabinettipolitiikka ja hyväveli systeemit. Tuossa tutkinnassa taitaa monella korvat punoittaa jos tutkijat ei ole sitten näitä tuttuja kasvottomia asiantuntijoita ja konsultteja joihin luotetaan kun vuoreen.


      • jotenASIAAN
        HyväEttäTutkitaan kirjoitti:

        Tuo on asiatonta. Nyt tutkinnan aiheena on Lakan mainitsemat kabinettipolitiikka ja hyväveli systeemit. Tuossa tutkinnassa taitaa monella korvat punoittaa jos tutkijat ei ole sitten näitä tuttuja kasvottomia asiantuntijoita ja konsultteja joihin luotetaan kun vuoreen.

        Vai Lakan mainitsemat hyvävelisysteemit. Minusta näistä hyväveli- ja kabinettikähminnöistä on puhunut jo useaman vuoden ajan J. Suninen ja V.Vainio.
        Eikös tämä takkiaan kääntelevä Lakka ole ollut eräänkainen seireeni juuri yhdelle näistä kabinettipolitiikan pahimmista kuusaankoskelaisista pukareista?


      • Kivaksi

        Nyberg on rakennusneuvoksen kaveri ja Lakka toimii, kuten Nyberg häntä ohjeistaa.


      • NiinpäNii
        jotenASIAAN kirjoitti:

        Vai Lakan mainitsemat hyvävelisysteemit. Minusta näistä hyväveli- ja kabinettikähminnöistä on puhunut jo useaman vuoden ajan J. Suninen ja V.Vainio.
        Eikös tämä takkiaan kääntelevä Lakka ole ollut eräänkainen seireeni juuri yhdelle näistä kabinettipolitiikan pahimmista kuusaankoskelaisista pukareista?

        Lakka puhui valtuuston kokouksessa omalla puheenvuorollaan kun käsiteltiin Ratamoa.


    • lakanneet_varpaan_kynnet

      Tuleeko ratamoon myös seksiaddektiosta kärsivien poli vai peräti osasto?

    • maukkaanmaistuvaalakrits

      Ai juma. Mie kun luulin, että tässä on erään toisen herran kuvioista kyse. Mutta jätetään se hamaaseen tulevaisuuteen. Katsotaan nyt ensin, että kuinka paljon kirkon/kaupungin miehet lähtee ajamaan erään rouvan laku-harrastusta eteenpäin.

    • Atte77

      Meniköhän sairaalan sähkö ja Iv urakka uusiksi kun kuvioon tuli isoja muutoksia. Vai pelataanko vanhalla kaavalla. Tuntilaskutus kunnan avoimeen piikkiin.

      Kouvolassa laku maistuu.

    • Viheralue

      tulisi rauhoittaa.

    • Sillikäs

      Jonninjoutava vapaamuurari. Likaisen työn tekijä että kummisetät ei tahraannu.

      • jojenvarrelta

        Eipä tunnu olevan koulutuksella pilatun.


    • kohtuu_ton

      Kreikan tilanne vaikeutuu. pääministeri ei ollut kertonut kansalleen mitään neuvotteluista. merkel oli julkaissut salaiset neuvotteluehdot (mtv3) oikean kuvan saamiseksi.
      jotenkin tulee mieleen eräs pieni kaupunki pohjoisesta joka painii samojen asioiden äärellä.
      kuka oikeasti on populisti, kuka oikeasti ajaa kenenkin asiaa. aikanaan sekin selviää

    • tuttu_juttu

      Ilmainen neuvo larikalle: Myy se pärnuun luukku ja muuta kuitenkin kreikkaan, siellä olet omiesi joukossa.

    • nero_se_on

      Seuraako jl esikuvansa käteisen mallia: ota rahat ja juokse.
      fantastista.

    • KauniitJaRohkeat

      On tää kouvolan touhu ihan mahdotonta. Suoratamo vuosisadan puhallus, valtuuston kokouksessa aletaan käsittelemään pornoa kesken asiallisen asian käsittelyn ja siitä saadaan uutisotsikot jota muutama pikku nilkki mieluusti kommentoi ja näin saa käsitellyn asian sivuun paikallisen lehden toimittajan hyvällä avustuksella.

      Toivottavasti kun käsitellään tuota jotain alastoman ihmisen kuvan näyttämisesta tulleita traumoja niin käsitellään sitten oikeasti seksuaalista häirintää. Otetaan luottamushenkilöiden ja virkasuhteessa olevien kohdalta kaikki kopsimiset ja muut "hempeät" ehdotukset samaan keskusteluun. Samoin kuin kaikista pahin että kuka pettää kenekin kanssa omaa aviopuolisoaan, joka on paljon pahempaa kun joku kuvan vilauttaminen.

      Avoin pohdinta ja suut puhtaaksi ilman kiertelyä.

    • Kivaksi

      Juuri näin. Parikymmentä vuotta salarakastelua ukkomiehen kanssa ei ole verrattavissa nettikuvan vilautteluun. Ns. jatkettu ja suunnitelmallinen hauskanpito.

    • Tutkitaan

      Kova on parku syyllisillä. Hyvä vaan kun tutkivat Korpivaaran tekemiset, niin törkeätä sanailua koko ajan.

    • Kivaksi

      Miten Timo Oksasen talousrikosten tutkinta etenee? Ulottuuko tutkinta rakennusneuvokseen, Larikkaan ja Lamminmäkeen?

    • 578664456

      Pystyhoitoa palotornista.
      Liian kallis omillekin.

    • 847562123552

      KANSANEDUSTAJA Antti Häkkänen tänään Allun torikahvilassa 15.30-16.30
      Myöhemmin KPL:n pelissä.

    • meneehän_tää_ilta_näin

      Pannaampa päivän larikka: Uskomaton on miehen kultainen kosketus kouvolaan, jo vuosikymmenien ajan. jonka jokainen kouvolalainen on kokenut elämän varrella.
      Mutta palataampa uusimpaan:
      KS:ssä oli keskustelu kouvolan vero%:ta. Suninen teki tuloveroprosentissa pilkkuvirheen johon tämä kouvolan päättäjä tarttui ja vetosi että se vaikuttaa kouvolan investoinneissa helpottavasti, että ratamo halventuu.
      Mies on myynyt valtuustoolle ratamoa investointirahastolla, lupauksella ettei vero% nouse ratamon takia, elinkaarimallilla ja ties millä. kaikki täyttä puppua.
      Täälläkö talousosaamisella kouvolaa johdetaan. kyllä!
      Nykyisin mies on siirtynyt aikuisviihdevalvontaan, mikä on pelkästään positiivista kouvolan veronmaksajille. mutta katsoen historiaa, eiköhän tämäkin mene reisille.
      Onhan tämä kuva ruudulla kouvolan veronmaksajille paljon tärkeämpi kuin maksaa veroja 4:n hengen perheessä 20.000e seuraavan 20-30 aikana ylimääräisenä.
      Siis veroja bruttotuloista.
      Uskomaton veli.

      • JariLarikka

        Suninen ei tehnyt pelkästään pilkkuvirhettä, vaan käytti virhettään laskennan perusteena ja sai laskutuloksensa pahasti pieleen. Eikä Suninen virhettään vahingossa tehnyt, hän tarvitsee virhettä, jotta saisi Ratamon näyttämään kalliilta investoinnilta. Kansan pelottelu 2,5 % yksikön veronkorotuksilla on huomattavasti helpompaa kuin vajaan prosentin.

        Puheet että olisin myynyt Ratamoa "investointirahastolla, lupauksella ettei vero% nouse ratamon takia, elinkaarimallilla ja ties millä," ovat täyttä puppua. Kouvolan kaupunginvaltuusto on asian kahdesti päättänyt tehtyjen selvitysten perusteella, ei kenenkään myyntipuheiden.

        On totta, että olen halunnut kaupungin virkamiesjohdon tutkivan perusteellisesti väitteet seksuaalisesta häirinnästä. Asiaa ei voi jättää tutkimatta, lakaista maton alle tai sopia, että nyt ei tehdä mitään. Asia on tietysti kiusallinen tämänkin nimimerkin käyttäjälle, joka ei kaukana sylttytehtaasta ole. Mitä järkeä on panostaa työturvallisuuteen ja viihtyvyyteen, jos sovittuja keinoja niiden edistämiseksi ei käytetä?

        Väitteet, että Kouvolassa maksettaisiin ylimääräisiä veroja on myös puppua. Terveydenhuollon kustannukset nousevat kaikissa Suomen kunnissa väestön ikääntymisen johdosta. Minusta siihen pitää reagoida toimintatapoja muuttamalla, verkostoa uudistamalla ja vasta sen jälkeen verotuksen keinoin. Jonkun mielestä se on ylimääräistä, minusta ei.

        Huumorina pidän kuitenkin kirjoittajan väitettä, että 4 henkinen perhe maksaa enemmän veroja. Veroja maksetaan tulojen, ei perheen jäsenten lukumäärän mukaan.


      • jargonjargonjargon
        JariLarikka kirjoitti:

        Suninen ei tehnyt pelkästään pilkkuvirhettä, vaan käytti virhettään laskennan perusteena ja sai laskutuloksensa pahasti pieleen. Eikä Suninen virhettään vahingossa tehnyt, hän tarvitsee virhettä, jotta saisi Ratamon näyttämään kalliilta investoinnilta. Kansan pelottelu 2,5 % yksikön veronkorotuksilla on huomattavasti helpompaa kuin vajaan prosentin.

        Puheet että olisin myynyt Ratamoa "investointirahastolla, lupauksella ettei vero% nouse ratamon takia, elinkaarimallilla ja ties millä," ovat täyttä puppua. Kouvolan kaupunginvaltuusto on asian kahdesti päättänyt tehtyjen selvitysten perusteella, ei kenenkään myyntipuheiden.

        On totta, että olen halunnut kaupungin virkamiesjohdon tutkivan perusteellisesti väitteet seksuaalisesta häirinnästä. Asiaa ei voi jättää tutkimatta, lakaista maton alle tai sopia, että nyt ei tehdä mitään. Asia on tietysti kiusallinen tämänkin nimimerkin käyttäjälle, joka ei kaukana sylttytehtaasta ole. Mitä järkeä on panostaa työturvallisuuteen ja viihtyvyyteen, jos sovittuja keinoja niiden edistämiseksi ei käytetä?

        Väitteet, että Kouvolassa maksettaisiin ylimääräisiä veroja on myös puppua. Terveydenhuollon kustannukset nousevat kaikissa Suomen kunnissa väestön ikääntymisen johdosta. Minusta siihen pitää reagoida toimintatapoja muuttamalla, verkostoa uudistamalla ja vasta sen jälkeen verotuksen keinoin. Jonkun mielestä se on ylimääräistä, minusta ei.

        Huumorina pidän kuitenkin kirjoittajan väitettä, että 4 henkinen perhe maksaa enemmän veroja. Veroja maksetaan tulojen, ei perheen jäsenten lukumäärän mukaan.

        Onhan tämä satumainen onni kouvolalle että on rakentaja, suunnittelija, poliisi, palomies ja vieläpä verovirkailija samassa silhuetissa. Bonuksen paikka.
        Mitä mieltä muuten olet julkisuuteen tulleesta pelastuslaitoksen moninkertaisesta hallinnosta?


      • JariLarikka
        jargonjargonjargon kirjoitti:

        Onhan tämä satumainen onni kouvolalle että on rakentaja, suunnittelija, poliisi, palomies ja vieläpä verovirkailija samassa silhuetissa. Bonuksen paikka.
        Mitä mieltä muuten olet julkisuuteen tulleesta pelastuslaitoksen moninkertaisesta hallinnosta?

        Tietojeni mukaan hallintoa on purettu rankalla kädellä viimeisen uudistuksen aikana. Esimerkiksi sopii Kymenlaakson pelastuslaitos, jossa Kotka, Kouvola, Hamina ja Kuusankoski seutukuntineen ja VPK:neen yhdistivät voimansa. Hallinto puolittui.

        Ministeri Räsäsen aikana suunniteltu uusi, suuremmat alueet muodostava uudistus tyssäsi siihen, että siitä ei olisi saatu hyötyä.

        Eli, Mikä on lähdetietosi? Mikä julkisuuteen tullut TIETO?


      • jargonjargonjargon
        JariLarikka kirjoitti:

        Tietojeni mukaan hallintoa on purettu rankalla kädellä viimeisen uudistuksen aikana. Esimerkiksi sopii Kymenlaakson pelastuslaitos, jossa Kotka, Kouvola, Hamina ja Kuusankoski seutukuntineen ja VPK:neen yhdistivät voimansa. Hallinto puolittui.

        Ministeri Räsäsen aikana suunniteltu uusi, suuremmat alueet muodostava uudistus tyssäsi siihen, että siitä ei olisi saatu hyötyä.

        Eli, Mikä on lähdetietosi? Mikä julkisuuteen tullut TIETO?

        Googleta esim: Savon Sanomat pelastuslaitoksilla kallis tuplahallinto.(ilta-sanomat)

        Noin yleisesti muistamattomuutesi menee lievästi sanottuna.....persoonaliseksi. (vero%, investointirahasto,elinkaarimalli , investoinnin hinta/ vero%. myös huomion vetäminen ylikalliista ratamoinvestoinnista versus s. häirintä vaikuttaa harhaanjohtamiselta, yritykseltä viedä asoita sivupolulle itse aiheesta)
        Painotan , että myös minusta s. häirintä on tuomittavaa.
        Mutta itsepähän ojasi kaivat.
        Empä malta olla kysymättä, vieläkö kannatat Ns. pystyhoitoa? koska kouvolan sairaalapaikat vähevät ratamon myötä 1/3:aan nykyisestä.
        Kannatat tai et, tulen laittamaan esimerkkejä nykyisestä palvelutasosta ja työpaikkaviihtyvyydestä jäjettömien säästötalkoiden takia.
        Nyt kerätään rahaa siihen kuuluisaan investointirahastoon.
        -palataan-


      • old-palataan-
        jargonjargonjargon kirjoitti:

        Googleta esim: Savon Sanomat pelastuslaitoksilla kallis tuplahallinto.(ilta-sanomat)

        Noin yleisesti muistamattomuutesi menee lievästi sanottuna.....persoonaliseksi. (vero%, investointirahasto,elinkaarimalli , investoinnin hinta/ vero%. myös huomion vetäminen ylikalliista ratamoinvestoinnista versus s. häirintä vaikuttaa harhaanjohtamiselta, yritykseltä viedä asoita sivupolulle itse aiheesta)
        Painotan , että myös minusta s. häirintä on tuomittavaa.
        Mutta itsepähän ojasi kaivat.
        Empä malta olla kysymättä, vieläkö kannatat Ns. pystyhoitoa? koska kouvolan sairaalapaikat vähevät ratamon myötä 1/3:aan nykyisestä.
        Kannatat tai et, tulen laittamaan esimerkkejä nykyisestä palvelutasosta ja työpaikkaviihtyvyydestä jäjettömien säästötalkoiden takia.
        Nyt kerätään rahaa siihen kuuluisaan investointirahastoon.
        -palataan-

        Ja tuo jos mikä, ei ole kouvolan veronmaksajien etu.


      • JariaLarikka
        jargonjargonjargon kirjoitti:

        Googleta esim: Savon Sanomat pelastuslaitoksilla kallis tuplahallinto.(ilta-sanomat)

        Noin yleisesti muistamattomuutesi menee lievästi sanottuna.....persoonaliseksi. (vero%, investointirahasto,elinkaarimalli , investoinnin hinta/ vero%. myös huomion vetäminen ylikalliista ratamoinvestoinnista versus s. häirintä vaikuttaa harhaanjohtamiselta, yritykseltä viedä asoita sivupolulle itse aiheesta)
        Painotan , että myös minusta s. häirintä on tuomittavaa.
        Mutta itsepähän ojasi kaivat.
        Empä malta olla kysymättä, vieläkö kannatat Ns. pystyhoitoa? koska kouvolan sairaalapaikat vähevät ratamon myötä 1/3:aan nykyisestä.
        Kannatat tai et, tulen laittamaan esimerkkejä nykyisestä palvelutasosta ja työpaikkaviihtyvyydestä jäjettömien säästötalkoiden takia.
        Nyt kerätään rahaa siihen kuuluisaan investointirahastoon.
        -palataan-

        Otsikko oli harhaanjohtava ja et ole asiaa ymmärtänyt. Ei pelastuslaitoksissa ole tuplahallintoa, sitä jutussa ei edes tarkoitettu. Ongelma on ministeriössä ja sen toimimattomuudessa.

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015060919831215_uu.shtml

        Tutkinta seksuaalisesta häirinnästä on oma juttunsa, joka tutkitaan sisäisesti Kouvolan kaupungin toimesta. Näin on toimittava, meillä on siihen selvät ohjeet kirjattuna tämän kaltaisten asioiden tullessa esiin. Tuloksia tulee syksyn aikana, Kouvolassa on nollatoleranssi seksuaalista häirintää koskien. Siihen ei saa syyllistyä edes valtuutetut, puhumattakan johtavassa asemassa olevat.

        Eikä asioilla yritetä peitellä Ratamoinvestointia. Päätökset Ratamosta on tehty vuosia sitten ja asiat ovat suunnitellusti esillä ja toteutuksessa, ei niitä tarvitse peitellä. Nämä kaksi asiaa on koplattu yhteen nimimerkkien takaa, asianosaisten toimesta.

        Se että maallikkoasiantuntijat piirtävät omia sairaalapiiroksiaan ja suunnitelmia, ei vaikuta valtuuston päätöksien toimeenpanoon. Ratamo etenee päätösten mukaisesti. Näin on myös sovittu valtuustoryhmien kesken ensimmäisessä valtuustosopimuksessa. Ratamo avaa ovensa 2018 syksyllä.

        Kouvolan terveydenhuoltoa uudistetaan ja sen mukana myös toimintatavat ja menetelmät muuttuvat. Sairaalan makuutuspaikat vähenevät ja siirtyvät eri paikkoihin. Miksi niitä pitäisi olla sairaalassa, jos jatkohoito pystytää suorittamaan jossain muualla helpommin, kustannustehokkaammin, turvallisemmin ja potilaan kannalta katsottuna paremmin?

        Nimimerkkien takaa tulevat maallikkoasiantuntijalausunnot, ovat maallikkoasiantuntijalausuntoja. Toki on hyvä, että laitat esimerkkejä NYKYISESTÄ palvelutasosta, sitähän olemme muuttamassa parempaa. En vain ymmärrä, että et ole tyytyväinen nykyiseen, mutta vastustat muutosta???


      • jargonjargonjargon
        JariaLarikka kirjoitti:

        Otsikko oli harhaanjohtava ja et ole asiaa ymmärtänyt. Ei pelastuslaitoksissa ole tuplahallintoa, sitä jutussa ei edes tarkoitettu. Ongelma on ministeriössä ja sen toimimattomuudessa.

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015060919831215_uu.shtml

        Tutkinta seksuaalisesta häirinnästä on oma juttunsa, joka tutkitaan sisäisesti Kouvolan kaupungin toimesta. Näin on toimittava, meillä on siihen selvät ohjeet kirjattuna tämän kaltaisten asioiden tullessa esiin. Tuloksia tulee syksyn aikana, Kouvolassa on nollatoleranssi seksuaalista häirintää koskien. Siihen ei saa syyllistyä edes valtuutetut, puhumattakan johtavassa asemassa olevat.

        Eikä asioilla yritetä peitellä Ratamoinvestointia. Päätökset Ratamosta on tehty vuosia sitten ja asiat ovat suunnitellusti esillä ja toteutuksessa, ei niitä tarvitse peitellä. Nämä kaksi asiaa on koplattu yhteen nimimerkkien takaa, asianosaisten toimesta.

        Se että maallikkoasiantuntijat piirtävät omia sairaalapiiroksiaan ja suunnitelmia, ei vaikuta valtuuston päätöksien toimeenpanoon. Ratamo etenee päätösten mukaisesti. Näin on myös sovittu valtuustoryhmien kesken ensimmäisessä valtuustosopimuksessa. Ratamo avaa ovensa 2018 syksyllä.

        Kouvolan terveydenhuoltoa uudistetaan ja sen mukana myös toimintatavat ja menetelmät muuttuvat. Sairaalan makuutuspaikat vähenevät ja siirtyvät eri paikkoihin. Miksi niitä pitäisi olla sairaalassa, jos jatkohoito pystytää suorittamaan jossain muualla helpommin, kustannustehokkaammin, turvallisemmin ja potilaan kannalta katsottuna paremmin?

        Nimimerkkien takaa tulevat maallikkoasiantuntijalausunnot, ovat maallikkoasiantuntijalausuntoja. Toki on hyvä, että laitat esimerkkejä NYKYISESTÄ palvelutasosta, sitähän olemme muuttamassa parempaa. En vain ymmärrä, että et ole tyytyväinen nykyiseen, mutta vastustat muutosta???

        Aika rohkeaa puhetta kouvolalaiselta paloesimieheltä sanoa oman alansa ministeriötä ongelmalliseksi ja toimimattomaksi. Toivottavasti ministeriö huomioi tämän, ja kutsuu jari larikan palvelukseensa tai vaikkapa konsultoimaan.
        Tai voihan joku vinkata ;D
        palolaitosta voi rahoittaa sekä kunta että valtio. Rahaa tulee kahdella toisistaan riippumattomalla kädellä. Jokainen joka yleensä ymmärtää, ymmärtää että molemmilla on oma hallinto. Kyseessä on yksiselitteisesti kaksoishallinto.
        Valikoiva muistisi svengasi taas kuin hirvi.
        Tuo seksuaalinen häirintä tuntuu olevan sinulle sinulle sydämmen asia. Olet valitellut tavasta miten tuodaan keskeneräisiä valtuustoasioita julkisuuteen. Nyt toimit itse juuri moittimallasi tavalla. Asiahan on täysin selvä: keppiä tulee jos on aihetta. Mutta valikoiva muistisi teki taas kepposensa.
        Piirustuksia ratamosta ei ole näkynyt, ei edes asiasta päätettäessä, myös rakennuspaikka oli täysi arvoitus, mikä kertoo hallinnon taidosta, yksiselitteisesti.
        Sairaala piti tulla, tulikin....? mikä? en muista, minäkään, mutta kerro sinä, viimeisin tieto. Nyt kuitenkin puhut hajautetusta mallista.
        Miten palvelutasoon seinät vaikuttavat? aivan heikentävästi koska rahat seisovat tässä tapauksessa siinä turhakkeessa. Kouvolassa on tehty rankkoja säästöjä suorittavassa portaassa(jos muistat) ja työnkijät on ajettu varsin ahtaalle monella tapaa.
        Kerroppa vielä lopuksi onko Suomessa missään rakennettu rakennusta ilmaan n:1m maasta ja miksi.
        Voit myös arvioida oliko myös tämä maallikkoasiantuntijan kirjoitus.
        Pahoitteluni.
        -palataan-


      • JariLarikka

        Pelastuslaitosten rahoituksesta vastaavat niitä omistavat kunnat. Eli Siasianministeriön pelastusosasto ei vastaa pelastuslaitosten rahoituksesta, vaan kunnat.

        Se että arvion ministeriön toimintaa on minun oikeuteni. Teen sen vielä nimelläni, mihin sinä et näillä palstoilla pysty.

        Valtuutettu Lakan esiintuoma seksuaalinen häirintä on häneltä rohkea teko. Asiaa yritettiin eräiden tahojen taholta heti mollata ja vääristellä ja painaa villasella, mutta asia tutkitaan kyllä. Asialla ei ole mitään tekemistä perussuomalaisten tavalla tuoda keskeneräisiä tai kokouskeskusteluja julkisuuteen sosiaalisessa mediassa (Korpivaara). Kun asiaa tarkastellan syksyllä valtuustossa, on asia tutkittu ennen sitä.

        Piirrustuksia on ollut nähtävillä jo useamman kerran Ratamon ohjausryhmässä ja hyvältä näyttää. Rakennus on aikataulussa ja valmistuneen sovitusti. Samoin rakennuspaikka on ollut arvioitavana jo kolme vuotta sitten ja valikoitui selvitysten jälkeen Kotiharjuun.

        Ratamo rakentuu paalutuksen varaan, kuten lähes kaikki tämän kokoluokan rakennukset. Asiassa ei ole mitään ihmeellistä, vaikka niin annat ymmärtää.


      • Ärty

        Harvemmin kalliolle rakennettaessa paaluja tarvii.


      • ylipappi11
        Ärty kirjoitti:

        Harvemmin kalliolle rakennettaessa paaluja tarvii.

        Paaluja käytetään käytännössä kaikissa muissa maalajeissa, paitsi kalliopohjalla.
        Mutta, ainoa paikka missä on rakennettu paalujen varaan, ilmaan , on venetsia.
        Kaupunki painuu, josta johtuen kaupungista on valtava muuttoliike pois, koska korjaaminen on liian kallista. Tällä menolla kaupungissa ei asu ketään v.2030.
        Venetsiaa kutsutaan kuoleman kaupungiksi. lähde(wikipedia)
        Onko tämä kallis, täynnä riskejä oleva rakennustapa kouvolan maaperällä oikea?
        Minunkaan tietojen mukaan missään Suomessa ei ole ollut tarvetta rakentaa näin.
        On oikeus kysyä: miksi kouvolassa?


      • Letkumestaria

        Tämä rakennustapa soveltuu hyvin vapaamuurareille, joihin myös Larikka lukeutuu. Kaikki perverssi on näille kavereille ns. normaalia.


      • kiinnostaa25
        JariLarikka kirjoitti:

        Pelastuslaitosten rahoituksesta vastaavat niitä omistavat kunnat. Eli Siasianministeriön pelastusosasto ei vastaa pelastuslaitosten rahoituksesta, vaan kunnat.

        Se että arvion ministeriön toimintaa on minun oikeuteni. Teen sen vielä nimelläni, mihin sinä et näillä palstoilla pysty.

        Valtuutettu Lakan esiintuoma seksuaalinen häirintä on häneltä rohkea teko. Asiaa yritettiin eräiden tahojen taholta heti mollata ja vääristellä ja painaa villasella, mutta asia tutkitaan kyllä. Asialla ei ole mitään tekemistä perussuomalaisten tavalla tuoda keskeneräisiä tai kokouskeskusteluja julkisuuteen sosiaalisessa mediassa (Korpivaara). Kun asiaa tarkastellan syksyllä valtuustossa, on asia tutkittu ennen sitä.

        Piirrustuksia on ollut nähtävillä jo useamman kerran Ratamon ohjausryhmässä ja hyvältä näyttää. Rakennus on aikataulussa ja valmistuneen sovitusti. Samoin rakennuspaikka on ollut arvioitavana jo kolme vuotta sitten ja valikoitui selvitysten jälkeen Kotiharjuun.

        Ratamo rakentuu paalutuksen varaan, kuten lähes kaikki tämän kokoluokan rakennukset. Asiassa ei ole mitään ihmeellistä, vaikka niin annat ymmärtää.

        Siis, onko pelastuslaitoksella kaksoishallinto?


      • Palomieskvl

        Ei ole.


      • jargonjargonjargon
        kiinnostaa25 kirjoitti:

        Siis, onko pelastuslaitoksella kaksoishallinto?

        jari larikka on luxus-kouvolan kohtalainen edunvalvoja.Ylimielinen, ei tarpeeksi laajaa piiriä kuunteleva, kapeakatseinen, perusteetta jankkaava , ei todellakaan edes ydin kouvolaa edustava kylä poliitikko. Perusteena kouvolan kehitys lähes kaikilla suomen mittareilla sekä menestys viime aikojen vaaleissa. Ei larikka päätöksiä yksin ole tehnyt, päätökset ovat syntyneet demokraattisesti, mutta kohtalainenkin poliitikko osaa ja voi manipuloida, ihan ilmasta heitettynä esim: teillä lukio säilyy jos kannatat sairaalaa, hinnoista ei puhuta, sitäpaitsi ne ovat vaikeaselkoisia. Pieni ongelmahan on siinä että kylälle lukio on tärkeä.
        Mutta mennäämpä itse tuplahallintoon:
        Kysyin larikalta mielipidettä pelastuslaitoksen kaksoishallinnosta. larikka vastasi(kivat sille) pöyristyneenä, kysyen faktaa ajatuksilleni. Vastasin.
        larikka pani itsetunnossaan omassa vastauksessaan kuntoon sekä minut että ministeriön.
        Ministeriö voi ja ajattelee kouvolaisesta paloesimiehestä mitä haluaa, mutta tässä yhteenveto minun ajatusmaailmastani:
        Sipilän hallitus suunnittelee pelastuslaitoksen siirtämistä "yhden katon alle" ongelma on se että syntyy kaksi toisistaan riippumatonta hallintoa, johon myös IL puuttui. Rahaa jaetaan kahdella kädellä sekä valtion että kunnan päätösten toimesta. Tuntien Kouvolan päätöksenteon, kysyin larikan mielipidettä.
        Painotan vielä että ensin kysyin larikan mielipidettä ja ja toisen kirjoitukseni aloitin sanoilla: voi käydä niin.......
        Olen kai maallikkoasintuntija, larikkaa lainaten, mutta tuo ikuinen suninen/korpivaara pelkosi saa lähes skitsofreenisen piirteen.
        Edellinen keskustelu tällä palstalla käytiin investointirahastosta, jonka lopputuloksen voi jokainen kouvolan äänestäjä ja veronmaksaja arvioida.
        Näillä ajatuksilla, mutta
        -palataan-


      • jargonjargonjargon
        JariLarikka kirjoitti:

        Suninen ei tehnyt pelkästään pilkkuvirhettä, vaan käytti virhettään laskennan perusteena ja sai laskutuloksensa pahasti pieleen. Eikä Suninen virhettään vahingossa tehnyt, hän tarvitsee virhettä, jotta saisi Ratamon näyttämään kalliilta investoinnilta. Kansan pelottelu 2,5 % yksikön veronkorotuksilla on huomattavasti helpompaa kuin vajaan prosentin.

        Puheet että olisin myynyt Ratamoa "investointirahastolla, lupauksella ettei vero% nouse ratamon takia, elinkaarimallilla ja ties millä," ovat täyttä puppua. Kouvolan kaupunginvaltuusto on asian kahdesti päättänyt tehtyjen selvitysten perusteella, ei kenenkään myyntipuheiden.

        On totta, että olen halunnut kaupungin virkamiesjohdon tutkivan perusteellisesti väitteet seksuaalisesta häirinnästä. Asiaa ei voi jättää tutkimatta, lakaista maton alle tai sopia, että nyt ei tehdä mitään. Asia on tietysti kiusallinen tämänkin nimimerkin käyttäjälle, joka ei kaukana sylttytehtaasta ole. Mitä järkeä on panostaa työturvallisuuteen ja viihtyvyyteen, jos sovittuja keinoja niiden edistämiseksi ei käytetä?

        Väitteet, että Kouvolassa maksettaisiin ylimääräisiä veroja on myös puppua. Terveydenhuollon kustannukset nousevat kaikissa Suomen kunnissa väestön ikääntymisen johdosta. Minusta siihen pitää reagoida toimintatapoja muuttamalla, verkostoa uudistamalla ja vasta sen jälkeen verotuksen keinoin. Jonkun mielestä se on ylimääräistä, minusta ei.

        Huumorina pidän kuitenkin kirjoittajan väitettä, että 4 henkinen perhe maksaa enemmän veroja. Veroja maksetaan tulojen, ei perheen jäsenten lukumäärän mukaan.

        jari larikan kirjoituksen viimeinen kappale aiheutti syvän hiljaisuuden pääkopassani.
        Jos Suomen 6:si suurimman kaupungin hallituksen puh. joht. kirjoittaa tällaista tekstiä, on syytä huoleen, joko tietämättömyyttään tai, vielä pahempaa tietoisesti.
        Ymmärrän kirjoituksen niin, että on kysymys itsensä yliarvioinnista ja lukijan aliarvioimisesta.

        Hannu Helineva kirjoitti (taas) ansiokkaan pääkirjoituksen kaupunkilehti vartissa 5.8.2015 vesilaitosten koplaamisesta veronmaksajien ja vedenkäyttäjien kannalta.
        Kirjoituksessa todettiin yksiselitteisesti, että asiassa liikutaan lain harmaalla alueella ja kysymys on piiloverotuksesta joka koskee jokaista vedenkäyttäjää.

        Kaiken kruununa Helineva toteaa: Käytönnössä kuntalaiset joutuisivat myös maksamaan kerran tehdyt vesi- ja jätevesilaitosinvestoinnit uudelleen.
        Fuusiosta ei ole vielä tehty päätöstä.

        Kaikeksi onneksi kuntapäättäjien työ voidaan laskea pätkätyöksi, vaikkei se päätoimista olekaan.

        -palataan-


      • rahanarikka
        jargonjargonjargon kirjoitti:

        jari larikan kirjoituksen viimeinen kappale aiheutti syvän hiljaisuuden pääkopassani.
        Jos Suomen 6:si suurimman kaupungin hallituksen puh. joht. kirjoittaa tällaista tekstiä, on syytä huoleen, joko tietämättömyyttään tai, vielä pahempaa tietoisesti.
        Ymmärrän kirjoituksen niin, että on kysymys itsensä yliarvioinnista ja lukijan aliarvioimisesta.

        Hannu Helineva kirjoitti (taas) ansiokkaan pääkirjoituksen kaupunkilehti vartissa 5.8.2015 vesilaitosten koplaamisesta veronmaksajien ja vedenkäyttäjien kannalta.
        Kirjoituksessa todettiin yksiselitteisesti, että asiassa liikutaan lain harmaalla alueella ja kysymys on piiloverotuksesta joka koskee jokaista vedenkäyttäjää.

        Kaiken kruununa Helineva toteaa: Käytönnössä kuntalaiset joutuisivat myös maksamaan kerran tehdyt vesi- ja jätevesilaitosinvestoinnit uudelleen.
        Fuusiosta ei ole vielä tehty päätöstä.

        Kaikeksi onneksi kuntapäättäjien työ voidaan laskea pätkätyöksi, vaikkei se päätoimista olekaan.

        -palataan-

        KS :))))


      • jargonjargonjargon
        JariaLarikka kirjoitti:

        Otsikko oli harhaanjohtava ja et ole asiaa ymmärtänyt. Ei pelastuslaitoksissa ole tuplahallintoa, sitä jutussa ei edes tarkoitettu. Ongelma on ministeriössä ja sen toimimattomuudessa.

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015060919831215_uu.shtml

        Tutkinta seksuaalisesta häirinnästä on oma juttunsa, joka tutkitaan sisäisesti Kouvolan kaupungin toimesta. Näin on toimittava, meillä on siihen selvät ohjeet kirjattuna tämän kaltaisten asioiden tullessa esiin. Tuloksia tulee syksyn aikana, Kouvolassa on nollatoleranssi seksuaalista häirintää koskien. Siihen ei saa syyllistyä edes valtuutetut, puhumattakan johtavassa asemassa olevat.

        Eikä asioilla yritetä peitellä Ratamoinvestointia. Päätökset Ratamosta on tehty vuosia sitten ja asiat ovat suunnitellusti esillä ja toteutuksessa, ei niitä tarvitse peitellä. Nämä kaksi asiaa on koplattu yhteen nimimerkkien takaa, asianosaisten toimesta.

        Se että maallikkoasiantuntijat piirtävät omia sairaalapiiroksiaan ja suunnitelmia, ei vaikuta valtuuston päätöksien toimeenpanoon. Ratamo etenee päätösten mukaisesti. Näin on myös sovittu valtuustoryhmien kesken ensimmäisessä valtuustosopimuksessa. Ratamo avaa ovensa 2018 syksyllä.

        Kouvolan terveydenhuoltoa uudistetaan ja sen mukana myös toimintatavat ja menetelmät muuttuvat. Sairaalan makuutuspaikat vähenevät ja siirtyvät eri paikkoihin. Miksi niitä pitäisi olla sairaalassa, jos jatkohoito pystytää suorittamaan jossain muualla helpommin, kustannustehokkaammin, turvallisemmin ja potilaan kannalta katsottuna paremmin?

        Nimimerkkien takaa tulevat maallikkoasiantuntijalausunnot, ovat maallikkoasiantuntijalausuntoja. Toki on hyvä, että laitat esimerkkejä NYKYISESTÄ palvelutasosta, sitähän olemme muuttamassa parempaa. En vain ymmärrä, että et ole tyytyväinen nykyiseen, mutta vastustat muutosta???

        Palataampa vielä tämän kirjoituksesi pariin viimeiseen kappaleeseen, alkuosahan tulikin jo selväksi, perusteettomia mielipiteitähän tulikin jargonmaisesti vaikka et edes ymmärtänyt faktatietoja. No, ihminenhän on erehtyväinen.
        Muistitiedoistasi poiketen olen ehdottomasti eri mieltä Kouvolan terveyspalveluiden tämän hetken tasosta ja tulevaisuudesta kuin sinä, joka noin yleisesti ja varsin niukasti perustelet ajatuksiasi, liekö ajankäyttösi ei anna muuta mahdollisuutta. (Viisi virkaa, kuusi nälkää)

        Aihe on varsin arka, koska käsitellään ihmisen yksityisyyttä, joten saanen minäkin käsitellä asiaa laajemmin muutaman esimerkin voimalla.
        - Ajat kunnallisiin hoitolaitoksiin ovat kohtuuttomat
        -Myös lääkäriajat ovat pidentyneet yli puolella ja vastuu potilaan kunnon arvioinnista on siirretty puhelimen kautta hoitajalle.
        -Kunnantyöntekijät, suorittava porras painii valtavan työtaakan alla, työt lisääntyvät.
        -palveluiden laatu on heikentynyt monin tavoin, samoin saatavuus.
        Mitä näistä on seurannut, tässä muutama esimerkki:

        -Työntekijä palasi pitkän poissaolon jälkeen töihin, työkaverit viestittivä ennen sitä: tervetuloa maanpäälliseen helvettiin.
        -jalat menivät alta, ambulanssi ei suostunut ottamaan potilasta vaan vetosivat taxikyyditykseen, pitkän ulkopuolisten kanssa riitelyn jälkeen, isokokoinen potilas otettiin ja potilas oli osastolla viikon.
        -lähelle sata kuin 50:tä vuotias vanhus oli asunut hoitokodissa jo viisi vuotta viihtyen hyvin. Hän on pyörätuolipotilas. Hänet siirrettiin kotiin ja samanikäisestä puolisosta tuli omaishoitaja.
        En muista ymmärtää miten suolle rakennennettava sairaala, uusine seinineen ja pienentyvine tiloineen millään lailla auttaa tilannetta.

        Kouvolallahan piti olla investointirahasto, jos uskoi sinuun. Mutta aikuisten oikeasti , nyt sitä rahaa säästetään kissojen ja koirien kanssa, asiaan joka on kaiken ymmärryksen yläpuolella.

        Sen sinäkin joudut katkerasti vielä toteamaan.

        -palataan-


      • Ohoohooho

        Mitä mieltä kirjoittaja oikein on? Luettelee kasan ongelmia ja samassa kirjoituksessa vastustaa kaupungin aloittaamaa Ratamoprojektia, jolla juuri edellä luettelemiin ongelmiin yritetään pureutua.

        On hyvä, että että myönnät, että et ymmärrä. Tosin kirjoitus on niin ristiriitainen, että sen kyllä lukija ymmärtää muutenkin.


      • ylipappi11

        Hyvä vastaus! yritetään pureutua.
        Sote tulee kaatamaan velilinnanne.

        Katu-uskottavuutenne varmistamiseksi Kouvolalaiset tulevat seuraamaan, kumman: lamminmäeen vai larikan tontit tulevat olemaan lähempänä palolaitosta ;DDD

        Kouvolan halutuin asuinalue, jo vuosikymmeniä, suo.
        Etteks te tajua, te olette jo rasitus, jopa veljille.


      • Anonyymi
        JariLarikka kirjoitti:

        Suninen ei tehnyt pelkästään pilkkuvirhettä, vaan käytti virhettään laskennan perusteena ja sai laskutuloksensa pahasti pieleen. Eikä Suninen virhettään vahingossa tehnyt, hän tarvitsee virhettä, jotta saisi Ratamon näyttämään kalliilta investoinnilta. Kansan pelottelu 2,5 % yksikön veronkorotuksilla on huomattavasti helpompaa kuin vajaan prosentin.

        Puheet että olisin myynyt Ratamoa "investointirahastolla, lupauksella ettei vero% nouse ratamon takia, elinkaarimallilla ja ties millä," ovat täyttä puppua. Kouvolan kaupunginvaltuusto on asian kahdesti päättänyt tehtyjen selvitysten perusteella, ei kenenkään myyntipuheiden.

        On totta, että olen halunnut kaupungin virkamiesjohdon tutkivan perusteellisesti väitteet seksuaalisesta häirinnästä. Asiaa ei voi jättää tutkimatta, lakaista maton alle tai sopia, että nyt ei tehdä mitään. Asia on tietysti kiusallinen tämänkin nimimerkin käyttäjälle, joka ei kaukana sylttytehtaasta ole. Mitä järkeä on panostaa työturvallisuuteen ja viihtyvyyteen, jos sovittuja keinoja niiden edistämiseksi ei käytetä?

        Väitteet, että Kouvolassa maksettaisiin ylimääräisiä veroja on myös puppua. Terveydenhuollon kustannukset nousevat kaikissa Suomen kunnissa väestön ikääntymisen johdosta. Minusta siihen pitää reagoida toimintatapoja muuttamalla, verkostoa uudistamalla ja vasta sen jälkeen verotuksen keinoin. Jonkun mielestä se on ylimääräistä, minusta ei.

        Huumorina pidän kuitenkin kirjoittajan väitettä, että 4 henkinen perhe maksaa enemmän veroja. Veroja maksetaan tulojen, ei perheen jäsenten lukumäärän mukaan.

        Larikka jaksaa vaan nillittää.Kouvola olisi paljon paremmassa kunnossa jos Larikka olisi keskittynyt vaan pesemään palomiesten vaatteita.


    • väriä_puikoissa

      KS:n lomapähkinä:laskekaapa kuinka monta ehdollista lauseketta on kirjoitettu johanna värjän 4.7.2015 kirjoittamaan juttuun ratamon energian käytöstä.
      Tarinan helmi on, sitaatti: kangas käytti ratamo-keskuksen arviointiin pohjoi-kymen sairaalan kulutusta.
      tämä johtuu siitä, että ratamon energiakulutuksesta ei vielä ole tietoa. :DDDDDD

      • o7p

        Ei tietoa. Siksipä Ritva Sorvali kyseli että tuleeko aurinkopaneelit vai maalämpö suohon. Toki sen toiminta on liki nolla, sammal on hyvä eriste. Mutta nollahan se laitos on muutenkin.


    • Atte77

      Nelihenginen perhe maksaa veroja enempi. Verot syntyy vesi ja sähkölaskuista. Tämä siksi että Larikka & Lamminmäki myy ratamon rahoituksen takia kunnan omistamaa omaisuuttaa.

    • MakeitaNaurujaKaikille

      Larikka ja Sorvali ovat ainoat Ratamokeskuksen puolesta äänestäneet valtuutetut jotka asian tiimoilta jotain julkisesti joskus kirjoittelee. Ja melkoista kansanhuvia ovatkin saaneet aikaiseksi koko rahan edestä vaikka sitä rahaa meneekin rutosti.

      Jos minä olisin se joka on tämän kaiken takana niin sanoisin Larikalle ja Sorvalille että kirjoittelu loppui nyt heti. Mutta parempi että kirjoittelee, niin ei jää yhdellekään epäselväksi tämä touhu.

      Mitähän niiden muiden päässä oikeasti liikku jotka äänestivät samoin?

      • jommo_kikiranta

        Aluksi lehmänkaupat sitten v_tutus ja nyttemmin paniikki.


    • Raksapieru

      Epäilen, että hyvin vähän liikkui. Näin vanhassa Kouvolassa on toimittu. Kari Soininen totesi tämän jo vuonna 2007 mielipidekirjoituksessaan. Älykkyystaso päätöksissä hipoo 80:ksaa. Sata on keskimääräinen älykkyysosamäärä.

    • Huippujakaja

      Larikka on ansioituneesti esittänyt ratamon rahoitusmalleja, jopa 4 eri tapaa. Hienoja ja yhteistä kaikille, veronmaksajat hoitaa.
      Sunine puuttuu tuohon rahoitukseen niin Larikka leimaa pölhöpopulismiksi peruen kaikki omat puheensa asiasta.
      Eli 150 miljoonan rahoitus on täysin avoin. Onneksi valtuusto on aiheen hyväksynyt jo monta kertaa.

      • jotain_outoa_täällä

        Jos on eri mieltä kun Larikka niin hovitoimittaja Kouvolan-Sanomissa tekee heti hyökkäysen kyseistä tahoa kohtaan. Tämä on jo pitkään huomattu ihmisten keskuudessa.

        Tuossa juuri äsken juteltiin muutaman kanssa että jos ei ole Larikan kanssa samaa mieltä niin saa asioiden vastutamisen maineen toimittajalta, mutta jos Larikka vastustaa jotain ja on samaa mieltä hänen kanssaan niin ei olekkaan asioiden vastustaja.


      • KVLkyselee

        Näyttää enemmänkin siltä, että kun Larikka vastaa asiallisesti esitettyihin kysymyksiin, niin kaikki pipipäät saavat aivohalvauksen ja syyttävät nimimerkkien takaa mitä ihmeellisemmistä asioista Larikkkaa.

        Olisiko Korpivaaran ja Sunisen aika katsoa peiliin?


    • Larikanfani

      Aijjai möhömaha larikka puolustelee itseään kjehkjeh ;)

    • Mikä_tässä_on_takana

      Mistä johtuu että kun taho A haluaa lopettaa kouluja ja muita palveluita kuntalaisilta muutaman kymppitonnin säästöjen vuoksi ja taho B vastustaa haluten pitää palvelut. Niin paikallisessa lehdessä toimittajia myöten kehutaan tätä tahoa A näiden palveluiden lopettamisista ja taho B uutisoidaan yhteityökelvottomaksi ja keksitään melkoisia taruja.

      Kun tämä taho A haluaa että uuteen invenstointiin käytetään 200 miljoonaa liikaa siihen nähden millä saataisiin sama lopputulos niin taas paikalisessa lehdessä toimittajia myöten kehutaan tätä tahoa A tästä tyhmyydestä ja melkein patsasta suunnitellaan. Tässäkin kun tämä taho B on tätä kallista vastaan ja perustelee niin selvästi että tyhmempikin tajuaa että saadaan sama satoja miljoonia halvemmalla niin taas lehden sivuilla toimittajia myöten todetaan taho B taas yhteistyökelvottomaksi.

      Jotta kaikki olisi vielä surkuhupaisampaa niin lehden sivuilla kirjoittelee useasti taho Ö tuosta kalliista investoinnista mitä itse oli päättämässä. Julkisesti tuo hyvin esiin millä perustein itse ja taho A tekee päätöksiä. Mutta nyt jostain syystä tuo sama tietty pieni piiri on lehden sivuilla hiljaa kuten lehden toimittajatkin.

      • KouvolanMalliin

        Raha, valta ja politiikka.

        Yritäppä laittaa tuo Kouvolan-Sanomiin.


      • TahoB

        Johtuen siitä varmaankin, että kirjoittajan väitteet muutamasta kymppitonnista ovat poliittisesti värittyneitä ja valheellisia. Taho A tiivistää palvelutuotantoa kuuden kunnan jäljiltä yhden kunnan tarpeita vastaamaan.

        Samaalla tavoin kirjoittaja ei ole ymmärtänyt, että taho A tiivistää ja nykyaikaistaa palvelutuotantoa myös terveydenhuollon tiimoilta. Asia on kirjoittajalle selkeästi liian vaike, kun heittelle tuota 200 miljoonan hintalappua noin herkästi. Kirjoittaja ei myöskään näytä ymmärtävän, että maallikkoasiantuntijanero ei ole saa sanomaansa perille sen huonouden ja valheellisuuden vuoksi. Satoja miljoonia ei säästy halpaa tyrkyttämällä.

        Ratamon kannattajat eivät ole tyhmiä, vaan asioihin aikanaan hyvin tutustuneita valtuutettuja. He ovat lukeneet selvitykset ja vasta sitten tehneet päätöksensä.

        Keskustelu asian ympärillä ehkä jatkuu vielä jonkin aikaa. Vaikea asia ilmeisesti ymmärtää. Onhan asiat päätetty jo kolme vuotta sitten. Olisiko taho B:n aika mennä peilin eteen?


      • TahoKuntalaiset
        TahoB kirjoitti:

        Johtuen siitä varmaankin, että kirjoittajan väitteet muutamasta kymppitonnista ovat poliittisesti värittyneitä ja valheellisia. Taho A tiivistää palvelutuotantoa kuuden kunnan jäljiltä yhden kunnan tarpeita vastaamaan.

        Samaalla tavoin kirjoittaja ei ole ymmärtänyt, että taho A tiivistää ja nykyaikaistaa palvelutuotantoa myös terveydenhuollon tiimoilta. Asia on kirjoittajalle selkeästi liian vaike, kun heittelle tuota 200 miljoonan hintalappua noin herkästi. Kirjoittaja ei myöskään näytä ymmärtävän, että maallikkoasiantuntijanero ei ole saa sanomaansa perille sen huonouden ja valheellisuuden vuoksi. Satoja miljoonia ei säästy halpaa tyrkyttämällä.

        Ratamon kannattajat eivät ole tyhmiä, vaan asioihin aikanaan hyvin tutustuneita valtuutettuja. He ovat lukeneet selvitykset ja vasta sitten tehneet päätöksensä.

        Keskustelu asian ympärillä ehkä jatkuu vielä jonkin aikaa. Vaikea asia ilmeisesti ymmärtää. Onhan asiat päätetty jo kolme vuotta sitten. Olisiko taho B:n aika mennä peilin eteen?

        Se on kuitenkin selvää että joka Ratamokeskusta tuossa muodossa ja tuohon paikkaan kannattaa, oli sitten kyse tavallisista kuntalaisista tai valtuutetuista niin joko ei ymmärrä asiaa tai ei ole puhtaat jauhot pussissa.

        Valtuutetuhan ovat moni itse paljastaneet kuka milläkin tavalla ettei he ymmärrä asiasta yhtään mitään.

        Oli sitten kyse 100 miljoonasta tai 200 miljoonasta korkomenoineen liiasta törsäämisestä niin se on joka tapauksessa paljon Kouvolan taloudessa.

        Tuo on jo nyt se kaikista typerin perustelu nykyaikaistaa palvelutuotanto myös terveydenhuollon osalta ja osoittaa että jotkut pitää ihmisiä täysinä idiootteina. Uusi sairaala tarvitaan mutta tuo muuten haluttu terveydenhuollon "nykyaikaistaminen" voidaan aloittaa vaikka huomenna ilman mitään investointeja.

        Rakentakaa ja rahastakaa mutta älkää jälkikäteen sitten selitelkö rahan ja potilaiden suhteen mitään ettei tätä voinut kukaan arvata. Koska kaikki sen jo nyt tietää.

        Mikä muuten on tuo mainostettu pystyhoito niille jotka ei mahdu tuohon supistettuun uuteen systeemiin?


      • TahoKuntalaiset
        TahoKuntalaiset kirjoitti:

        Se on kuitenkin selvää että joka Ratamokeskusta tuossa muodossa ja tuohon paikkaan kannattaa, oli sitten kyse tavallisista kuntalaisista tai valtuutetuista niin joko ei ymmärrä asiaa tai ei ole puhtaat jauhot pussissa.

        Valtuutetuhan ovat moni itse paljastaneet kuka milläkin tavalla ettei he ymmärrä asiasta yhtään mitään.

        Oli sitten kyse 100 miljoonasta tai 200 miljoonasta korkomenoineen liiasta törsäämisestä niin se on joka tapauksessa paljon Kouvolan taloudessa.

        Tuo on jo nyt se kaikista typerin perustelu nykyaikaistaa palvelutuotanto myös terveydenhuollon osalta ja osoittaa että jotkut pitää ihmisiä täysinä idiootteina. Uusi sairaala tarvitaan mutta tuo muuten haluttu terveydenhuollon "nykyaikaistaminen" voidaan aloittaa vaikka huomenna ilman mitään investointeja.

        Rakentakaa ja rahastakaa mutta älkää jälkikäteen sitten selitelkö rahan ja potilaiden suhteen mitään ettei tätä voinut kukaan arvata. Koska kaikki sen jo nyt tietää.

        Mikä muuten on tuo mainostettu pystyhoito niille jotka ei mahdu tuohon supistettuun uuteen systeemiin?

        Turha ehkä mainita että tämän tapainen kirjoitus ei mene Kouvolan-Sanomien palstoilla läpi vaikka ketään ei mainitse nimeltä. Mutta jos "ymmärrys" on toinen ja mainitsee Persut tai Sunisen tahoksi joka ei ymmärrä mitään ja on yhteiskuntakelvoton niin varmasti julkaistaan.

        Itse en ole Perussuomalainen ja en koskaan ole heitä äänestänyt. Mutta paikallinen asioiden käsittely ja uutisointi ilmeisesti tulee muuttamaan minunkin tapoja.


      • sairaalarules

        Missä on sanottu, että uusi sairaala tarvitaan. Ei Kouvola tarvitse uutta, pientä erikoissairaanhoidon yksikköä, niitähän ollaan lopettamassa koko Suomesta ja tilalle tulee suurempia ja monipuolisempia osaamisyksiköitä.

        Sama asia on sairaalapaikkojen vähentämisessä. Mitä järkeä ihmisiä on makuuttaa siellä missä se on kaikkein kalleinta ja sisältää vielä riskin saada joku mukava sairaalapöpö. Miten ihmeessä joku voi haluta monipotilashuoneita näin paljon?


      • Päättäjät_pihalla
        sairaalarules kirjoitti:

        Missä on sanottu, että uusi sairaala tarvitaan. Ei Kouvola tarvitse uutta, pientä erikoissairaanhoidon yksikköä, niitähän ollaan lopettamassa koko Suomesta ja tilalle tulee suurempia ja monipuolisempia osaamisyksiköitä.

        Sama asia on sairaalapaikkojen vähentämisessä. Mitä järkeä ihmisiä on makuuttaa siellä missä se on kaikkein kalleinta ja sisältää vielä riskin saada joku mukava sairaalapöpö. Miten ihmeessä joku voi haluta monipotilashuoneita näin paljon?

        Tarkoitatko että sairaat monttuun ja kivi päälle?

        Mitä tarkoitat tuolla että joku haluaa monipotilashuoneita näin paljon?

        Uusi tilava sairaala Sairaalanmäelle, se sitten on toinen pohdinta mitkä terkkarit säilytetään.

        Jos terveyskeskukset halutaan lopettaa ja jos ei haluta sairaita makuuttaa ja hoitaa niin sen voi tehdä ihan hyvin vaikka heti ei siihen tarvita mitään hirvittävän kallista monitoimikeskusta.

        Parhaat naurut sain tuosta mitä taho B kirjoitti:"Ratamon kannattajat eivät ole tyhmiä, vaan asioihin aikanaan hyvin tutustuneita valtuutettuja. He ovat lukeneet selvitykset ja vasta sitten tehneet päätöksensä."


    • Hash

      Kouvolassa kaikki on paskaa. Paitsi kusi. Mun ja sun betonihelvetti.

    • PuhdastaKorruptiota

      Kouvolan-Sanomien sivuilla Lar.. tai siis totuus kunniaan, tai siis keskustan asukas, tai siis joku samasta päivystyksestä tekee itsestään pellen. Onko tämä kaikki tuon arvoista, ilmeisesti joillekin on.

      Yrittäkää laittaa vastine nyt esimerkiksi vaikka noille "totuus kunniaan" tai "keskustan asukas" niin jos olette toista mieltä niin ei puhettakaan että Vär... tai siis lehden toimitus sen julkaisee.

    • kova_syytös

      Paloesimies JariLarikka, kirjoitit tällä palstalla kaksoishallinto keskustelussa, sitaatti:
      Ongelma on palolaitosta johtavassa ministeriössä ja sen toimimattomuudessa.
      Kerro lähemmin!

      • perhetrakedia

        Nyt on isoveli hyvin, hyvin vihainen. Siitä hiljaisuus.


      • menopaluumuuttaja
        perhetrakedia kirjoitti:

        Nyt on isoveli hyvin, hyvin vihainen. Siitä hiljaisuus.

        Onks larikka ministeriössä töissä kun on niin hiljaista?


      • tyhjiö_stadista
        menopaluumuuttaja kirjoitti:

        Onks larikka ministeriössä töissä kun on niin hiljaista?

        Ei ole! Näkee unta pormestarista joka sukkuloi kouvolan ja ministeriön väliä uudella 117ke mersulla ja pitää jargonpuheita alamaisilleen.
        Jos muistaa.


    • Anastaaskos_loppurahos

      HS varoittaa tänään asuntojen roimasta hinnanlaskusta.
      Ja kukas muukaan siellä on kakkosena, kuin ihmeen ihana kouvola. Kaikki valuu sormienvälistä kuin hiekka, meno kuin venäjällä, lääniä on vaikka muille jakaa, mutta ne vähäisetkin investointirahat pitää käyttää kertarakentamiseen luxus-larikan johdolla, ja minkälaiseen paikkaan.
      Muita moititaan, mutta kun loppuu selitykset, hävitään kuin se kuuluisa pieru saharaan.
      jos jotain järkeä pystytte vielä kuuntelemaan, voi vihjata että rakentaminen on 5:n vuoden päästä 20-30%:a halvempaa ja silloin on muutkin asiat selkiytyneet.
      voin sanoa myös, että tällä hallinnolla sekä työttömyyden nousu että muuttotappio tulee olemaa niin.............. suomen kärjessä.

    • anastaaskos_loppurahos

      KS:ssä kovin ruuhkaisaa jo pari päivää, joten yritetään tänne.

      Sähkön voi kilpailuttaa mutta siirtoa ei. Yhtiöt voivat sekä nostaa että laskea vapaasti siirtohintaa. Hintoja valvoo energiavirasto joka puuttuu peliin, jos hinta nousee kohtuuttomasti, mutta mikä on kohtuuttomasti?

      Tässä esimerkki siirtohinnan vaihteluista: Omakotitalo kulutus 18000kw/v

      Suomen halvin 912e/v
      Suomen kallein 1570e/v Lähde: kilpailuvirasto 2012

    • jargonjargonjargon

      Ratamon lyhyt oppimäärä:
      -Ennen kuntaliitosta puhuttiin uuden sairaalan tarpeesta
      -Kati Myllymäki puhui sekä Valkealassa että elimäellä ns. kuntakierroksella että kouvola on varannut alueet sairaalaa varten sekä k-koski- kouvola tien etelä sekä pohjois puolelta ja että poliitikot päättävät mihin paikka sijoittuu.(ratamo alue)
      - Kati Myllymäki lopetti työsuhteensa kouvolan kaupungin kanssa ensimmäisen ratamopaikkapäätöksen jälkeen.
      -Monien mutkien kautta paikka valikoitui ent. paskosuolle nyk. kotiharjuun.Perusteluiksi mainittiin mm.: Vihreät: Sorvali: olihan tässä onneakin mukana.
      -Rahoituksessa petti kaikki ja se tulee olemaan Kouvolan veronmaksajien ongelma, tavalla tai toisella.
      - Nyt pohditaan tuottavan omaisuuden myymistä, lyhytnäköisesti.

      -Tämä vaatii,että Kouvolan valtuusto, tekee enemmistöpäätöksen asian puolesta , Kouvolan, ja sen asukkaiden sekä veronmaksajien edun mukaikaisesti.
      -Vaa,ankielenä tulee olemaan demarit ja kepu.
      -Kymenlaakson sähkön varsinainen yhtiökokous 16.4.2015.
      Osinkoa jaettiin 10.7milj.e.
      Hallituksen jäseneksi valittiin uudelleen harri helminen kouvolasta.
      Hallintoneuvoston uudeksi puhj. joht. valittiin kimmo jokiranta kouvolasta. (jokiranta on tullut esiin ratamokriittisenä, julkisuudessa, äänestyksissä toki toisinpäin)

      Mitä tästä ajattelee Kouvolan suurin vallankäyttäjä, minä, äänestäjä?
      Keskeneräisistä asioista ei sa maksajat puhua, niin neuvooo eräs vallankäyttäjä, kyllä olen sanaton.
      -palataan-

    • Odotellaan

      Kaikkihan tuntuu yhdistyvän Larkikkaan. Annetaan hänen näyttää asiantuntijoineen Ratamokeskuksen hyvvyys. Toistakin mieltä olevia on ja paljon, taitaa olla suurin osa.

      Mutta jos ei Ratamokeksus tuonne suolle tule paljon halvemmaksi kun normaaliin paikkaan. Jos ei nykyisen sairaalan ahtaus parane. Jos ei saavuteta Larikan luupamia 13 mljoonan vuotuisia säästöjä. Jos ei saada apua Larikankin mainitsemiiin nykyisen sairaalan liiaan pieneen kapasiteettiin. Niin sitten on monella muullakin kun Larikalla selittämistä valtuustossa ja vastuullisia pitää alkaa etsimään, kyse on suurista summista ja tulevaisuuden terveydenhoidosta.

      Vastuu on valtuutetuillakin päätöksistään ja uskomuksistaan, mutta jos toimii niin hyvä niin. Nyt tosin kaikki epäilee.

    • palikat_hukassa

      Mistä on ratamo tehty mm:
      -vesiyhtiö
      -päivähoito
      -sosiaalitoimi
      -terveydenhoito
      -kulttuuri
      -kirjastot
      -koulutoimi
      -harrastukset
      -parkkimaksut
      -ehdolla, kun ei mikään riitä: verot ja sähköyhtiö.

      Näistä on ratamo tehty.

    • kustannukset

      Ratamo-sairaalan on arvioitu tuovan n. 12 miljoonan euron säästöt vuosittain. Tämä tarkoittaa, että sairaalan investointi olisi 10:ssä vuodessa maksettu takaisin.

      Oli miten oli, 100-200 miljoonaa modernista sairaalasta on ihan järkeenkäypä ja kohtuullinen kustannus.

      Onko teillä harmainta hajua, paljonko sairaalan rakentaminen maksaa? Kannattaa varmaaan tutustua minkä kokoiset, minkä palvelutasoiset ja monenko vuodepaikan sairaalat ovat maksaneet ympäri maailmaa. Sairaalat maksavat n. 25 miljoonasta alkaen useisiin miljardeihin. Kaikki riippuu siitä, mitä halutaan ja kuinka paljon. Suolla rakennusalustana on marginaalisen kokoinen vaikutus kokonaiskustannuksiin.

      Mutta jatkakaa valittamista vaan.

      • Järkiajattelua

        Siis kuka on arvioinut tuovan 12 miljoonan säästöt vuosittain. Ei kukaan uskottava taho ole tuollaista maininnut, ainut joka tuollaisia kirjoitellut on Larikka.

        Moderni sairaala ja Ratamokeskus on kaksi ihan eri asiaa. Ratamokeskus korkomenoineen menee reilusti yli tuon 200 miljoonan. Eihän tuo uusi moderni sairaala Sairaalanmäelle myöskään halpa ole mutta varmasti yli puolet halvempi.

        Eikä kukaan normaali ihminen millä ei ole mitään siteitä mihinkään varmasti kannata tuon oli se sitten suo tai pohjavesikaivo päälle rakentamista joka sijaitsee vielä muutenkin tälle asialle ehkä kunnan surkeimmassa paikkassa kaikkineen.


      • JariLarikka

        Arvio on Rataselvityksen yhteydessä tehty arvio kustannushyödyistä verrattuna nykytilaan. Se ei ole minun tekemä, vaan Kouvolan kaupungin terveydenhuollon henkilöstön, virkamiesjohdon ja alan asiantuntijoiden tekemä. Perustuu tietoon tulevaisuuden näkymistä ja jo saaduista kokemuksista maailmalta.

        Selvitys on jaettu valtuutetuille ennen päätöksentekoa ja asiasta on käyty valtuuston iltakouluja ja muita suunnitteluun liittyviä tiedonantoja jo kolmen vuoden ajan.

        Moderni sairaala kuulostaa houkuttelevalta, kun sen vielä ilmoittaa tulevan puolta halvemmaksi. Eri asia kuitenkin on, tarvitsemmeko sellaista.

        Ratamon tarve perustuu tulevaisuuden näkymiin hoidontarpeen lisääntymisestä. Ongelmat ovat perusterveydenhuollon tarpeen kasvussa, johon ei uuden, pienen erikoisairaanhoidonyksikön rakentaminen auta. Ei vaikka sitä moderniksi kutsuttaisiin.

        Rakentamispaikka on ihanteellinen ottaen huomioon väestömme tarpeet ja sijoittumisen kaupunkimme alueelle. Paikka sopii rakentamiseen nykyaikaisin menetelmin oikein hyvin. Tosin samankaltaisiin paikkoihin on rakennettu jo muutama sata vuotta. Ja tullaan aina rakentamaan, esimerkkeinä Helsingin ja Kotkan laajentuminen meren päälle jo nyt.

        Nämä nimimerkkien takaa annetut valheelliset totuudet ovat aikansa eläneitä.


      • Pystyhoitoparoni
        JariLarikka kirjoitti:

        Arvio on Rataselvityksen yhteydessä tehty arvio kustannushyödyistä verrattuna nykytilaan. Se ei ole minun tekemä, vaan Kouvolan kaupungin terveydenhuollon henkilöstön, virkamiesjohdon ja alan asiantuntijoiden tekemä. Perustuu tietoon tulevaisuuden näkymistä ja jo saaduista kokemuksista maailmalta.

        Selvitys on jaettu valtuutetuille ennen päätöksentekoa ja asiasta on käyty valtuuston iltakouluja ja muita suunnitteluun liittyviä tiedonantoja jo kolmen vuoden ajan.

        Moderni sairaala kuulostaa houkuttelevalta, kun sen vielä ilmoittaa tulevan puolta halvemmaksi. Eri asia kuitenkin on, tarvitsemmeko sellaista.

        Ratamon tarve perustuu tulevaisuuden näkymiin hoidontarpeen lisääntymisestä. Ongelmat ovat perusterveydenhuollon tarpeen kasvussa, johon ei uuden, pienen erikoisairaanhoidonyksikön rakentaminen auta. Ei vaikka sitä moderniksi kutsuttaisiin.

        Rakentamispaikka on ihanteellinen ottaen huomioon väestömme tarpeet ja sijoittumisen kaupunkimme alueelle. Paikka sopii rakentamiseen nykyaikaisin menetelmin oikein hyvin. Tosin samankaltaisiin paikkoihin on rakennettu jo muutama sata vuotta. Ja tullaan aina rakentamaan, esimerkkeinä Helsingin ja Kotkan laajentuminen meren päälle jo nyt.

        Nämä nimimerkkien takaa annetut valheelliset totuudet ovat aikansa eläneitä.

        "Moderni sairaala kuulostaa houkuttelevalta, kun sen vielä ilmoittaa tulevan puolta halvemmaksi. Eri asia kuitenkin on, tarvitsemmeko sellaista."

        "Ratamon tarve perustuu tulevaisuuden näkymiin hoidontarpeen lisääntymisestä. Ongelmat ovat perusterveydenhuollon tarpeen kasvussa, johon ei uuden, pienen erikoisairaanhoidonyksikön rakentaminen auta. Ei vaikka sitä moderniksi kutsuttaisiin."

        "Rakentamispaikka on ihanteellinen ottaen huomioon väestömme tarpeet ja sijoittumisen kaupunkimme alueelle. Paikka sopii rakentamiseen nykyaikaisin menetelmin oikein hyvin"

        "Nämä nimimerkkien takaa annetut valheelliset totuudet ovat aikansa eläneitä."

        Mitä tuo kaveri oikeasti itse ajattelee kun nuo kaikki on samassa kirjoituksessa.


      • Kuka.nyt.sitä.sairaalaa
        JariLarikka kirjoitti:

        Arvio on Rataselvityksen yhteydessä tehty arvio kustannushyödyistä verrattuna nykytilaan. Se ei ole minun tekemä, vaan Kouvolan kaupungin terveydenhuollon henkilöstön, virkamiesjohdon ja alan asiantuntijoiden tekemä. Perustuu tietoon tulevaisuuden näkymistä ja jo saaduista kokemuksista maailmalta.

        Selvitys on jaettu valtuutetuille ennen päätöksentekoa ja asiasta on käyty valtuuston iltakouluja ja muita suunnitteluun liittyviä tiedonantoja jo kolmen vuoden ajan.

        Moderni sairaala kuulostaa houkuttelevalta, kun sen vielä ilmoittaa tulevan puolta halvemmaksi. Eri asia kuitenkin on, tarvitsemmeko sellaista.

        Ratamon tarve perustuu tulevaisuuden näkymiin hoidontarpeen lisääntymisestä. Ongelmat ovat perusterveydenhuollon tarpeen kasvussa, johon ei uuden, pienen erikoisairaanhoidonyksikön rakentaminen auta. Ei vaikka sitä moderniksi kutsuttaisiin.

        Rakentamispaikka on ihanteellinen ottaen huomioon väestömme tarpeet ja sijoittumisen kaupunkimme alueelle. Paikka sopii rakentamiseen nykyaikaisin menetelmin oikein hyvin. Tosin samankaltaisiin paikkoihin on rakennettu jo muutama sata vuotta. Ja tullaan aina rakentamaan, esimerkkeinä Helsingin ja Kotkan laajentuminen meren päälle jo nyt.

        Nämä nimimerkkien takaa annetut valheelliset totuudet ovat aikansa eläneitä.

        Niin, mitä Kouvola nyt sairaalalla tekee. huomaa että ymmärrät asiat.


    • toimikaa

      Rakentakaa jo se sairaala ja lopettakaa riitely ja jahkailu. Tehkää niin mikä on kouvolalle parasta ja palvelee asukkaita parhaiten.
      Johtajan joka ei osaa asioista päättää on paras erota omasta pyynnöstään.
      Verorahat on nykyisin tiukalla niitä ei voi turhuuteen tuhlata.

    • Raksapieru

      Kari Soininen kirjoittaa viimeisessä PK:ssa sairaalapaikkojen sekä jatkohoitopaikkojen vähyydestä. PoKS:ssa on suljettu osastoja samoin kuin Marjoniemen terveyskeskussairaalassa. Tämä on tehty Niirasen johdolla säästösyistä, jotka ovat kuitenkin kääntyneet itseään vastaa eli lisänneet kustannuksia. Myös potilaiden ja omaisten oikeuksia kohtuulliseen hoitoon ei ole huomioitu. Näitä silmänkääntötemppuja on tehty muitakin Niirasen johdolla. Ketkä muut ovat olleet näistä vastuussa?

      • Sairaspieru

        Tuon kaikki ymmärtää vaikka ollaankin tuon erään mainitsemia tyhmiä maallikoita.

        No ei sen enempää maallikkona mutta Ratamokeskus kusee noiden eräiden tietävien ja heidän "asiantuntijoiden" kintuille.

        "Vastuussa ei ole ketään kun ei näitä asioita voinut millään edeltä kukaan arvata."


    • MaallikkoMinäkin

      Kaikki tuon jo muutenkin ymmärtää mutta jos Jari Larikkakin pienen porukkansa kanssa lukisi ja ymmärtäisi niin varmasti hänkin unohtaa tuon unelmansa tuhota Kouvolan terveydenhuolto Ratamokeskuksen myötä. Nykyisen sairaalan potilaspaikkojen puolitus ja terveyskeskusten potilasosastojen lopettaminen on kuntalaisten tuho.

      En ylistä tuota kirjoitusta koska siinä ei ole mitään uutta mutta nostan hattua sisätautilääkäri Kari Sistoselle kirjoituksestaan ja tuskin Larikkakaan häntä tyhmäksi maallikoksi kehtaa haukkua.

      Sivulta kuusi kirjoitus löytyy

      http://www.lehtiluukku.fi/lehti/kaupunkilehti-pohjois-kymenlaakso/_read/22.07.2015/84784.html

      • kokemus_kertoo

        Elimäen Sanomat lehdessä oli 22.7.2015 erittäin analyyttinen ja koskettava kirjoitus yleisönosastossa vanhuksen kirjoittamana. Teksti oli johdonmukainen , mutta varsin pitkä ja siksi en voi kirjoittaa sitä tänne.
        Linkittäkääpä osaavat se tänne tai vielä parempi KS:ään, jos vaikka sen julkaisisivat.


    • toivomus

      Toivottavasti uudessa sairaalassa on riittävän isot käytävät että potilaat mahtuu edes sinne sänkyineen.

      • maallikkoasiantuntija

        Sinne tehdään ns. liukusängyt, ne voidaan näppärästi nostaa pystyyn seinille.
        Siitä termi pystyhoito. Ryhmää tulee johtamaan pystyhoitonostoryhmän johtaja ja sihteeri. Ryhmään voidaan palkata vain yksi suorittava työntekijä joka tosin tukee kouvolan normi henkilöstön rakennetta.


    • Lienevät-osaajia

      On tuo larikka hölmö. Haukkuu halvemman vaihtoehdon ja kertoo että liian pieni lisääntyvään käyttöön. Kuitenkin ylistää suoponni ratkaisua vaikka se on satapaikkaisena kolmasosa Poksin vuodepaikoista. Kuusaalla on pahin ongelma ylikuormitus mitä Niiranen & Larikka on aiheuttanut "säästöohjelmallaan" Ei paljoa ole vastuuta Niiranen & Larikka pelleilyllä. Mutta hanakasti naureskeleevat sairaalan vanhanaikaisuutta.

      • Lekur1

        Mitä , uuden ja pienen sairaalan uudelleen rakentaminen auttaisi? Ei Kouvolan ongelmat ole erikoissairaanhoidossa, vaan perusterveydenhuollossa. Koko Sote on perusterveydenhuollon ongelmia varten perustettu.


      • Sadettameille

        Kunnalispolitiikassa ei ole vastuunkantajia. Asiat päätetään ryhmissä yksi laitetaan hoitamaan käytännönjärjestelyt. Sen jälkeen hän siirtyy muihin tehtäviin tai toiselle paikkakunnalle.
        Sana säästö on suuremmanluokan kusetus.


      • Kunnallispolitikko
        Sadettameille kirjoitti:

        Kunnalispolitiikassa ei ole vastuunkantajia. Asiat päätetään ryhmissä yksi laitetaan hoitamaan käytännönjärjestelyt. Sen jälkeen hän siirtyy muihin tehtäviin tai toiselle paikkakunnalle.
        Sana säästö on suuremmanluokan kusetus.

        Mitä väärää siinä on, että asiat päätetään ryhmissä? Silloinhan valtuutetut asian päättävät. Perussuomalaisilla on paljon huonompi systeemi käytössä. Heillä asiat päättää yhdistys valtuustoryhmän puolesta. Siinä on demokratia kaukana.


    • NolatkaaSittenKunnolla

      Kosarin sivulla Larikan porukka Ratamokeskuksen myötä hovitoimittajineen jaksaa aina enemmän ja enemmän nolata itsensä. Eikö noin tuhat ääntä eduskuntavaaleista jo luulisi saavan ymmärtämään jotain. Ei taida olla lehden toimittajaksikaan kovin kummoiset vaatimukset, taitaa pelkkä puoluekirja riittää ja jos osaa sisään toimitukseen ilman avustajaa ovesta tulla.

      • KoSaa

        Mistä Olli Immosia aina tänne tulee? Ei mitää sanottavaa, ainoastaan muita haukkumassa. Takaisin sinne vuokrayksiöön murjottamaan ja einesruokia mutustamaan..


      • persulandia

        Ne on kato näitä elämänkoululais persuja jotka polttaa kaverinsakin roviolla jos "luottamus" menee. Näitä kouvoloisissa riittää...


      • Idiootitpistävituttamaan

        Itehän te persulaiset tollaset psykopaatit sinne eduskuntaan halusitte! "Kaikki ulkomaalaiset murhattava vie meidän työpaikat ja marjat!!!!!!!111" t. elämänkoulu


    • Immonenkouvolanjeesus

      Eiköhän Olli Immonen asu omillaan kiitos teidän idioottien jotka sinne sen äänesti. Eduskunnassa ihan pienet palkat ole. Ei ihme et SUomella menee paskasti kun tuollaisia hemuleita päättämässä asioista. Varmaan kotoisin Kouvolasta...

      • Perseestä

        Kouvolasta monta Ollia, jotka vaan samaa asiaa remuavat. Täälläkin palstalla pelkkää vihaasetelmaa alusta loppuun. Syyttelyä ja ja haukkumista. Aina vika on muissa. Politiikka on perseestä. Ei ku persut on perseestä!


      • elämänkouluvalaisi

        Ei kukaan kai poliitiikkaa ole haukkunut? Ainoastaan näitä persujen valopäitä. ..Tietty persut puolustaa Immosta tavalleen uskollisena puhumatta ollenkaan hänen sanomisistaan, vaan etsimälllä vikoja hänen sanomisiaan arvostelleista. Huomaa kehityksen jääneen sinne lastentarhatasolle!!!


      • huono_yritys
        elämänkouluvalaisi kirjoitti:

        Ei kukaan kai poliitiikkaa ole haukkunut? Ainoastaan näitä persujen valopäitä. ..Tietty persut puolustaa Immosta tavalleen uskollisena puhumatta ollenkaan hänen sanomisistaan, vaan etsimälllä vikoja hänen sanomisiaan arvostelleista. Huomaa kehityksen jääneen sinne lastentarhatasolle!!!

        Miksi Larikan touhut taas yritettiin kääntää noihin Perussuomalaisiin?

        Valitettavasti pakko todeta, ei onnistu. Mutta tsemppiä yrityksille.


    • Kati13

      Mitä pahaa perussuomalaiset on tehneet Suomalaisille?
      Mielestäni yrittävät pitää Meille Suomenmaata. Mitä pahaa siinä on?

    • Valitettavasti

      Larikan poliittinen ura päättyy Ratamokeskukseen. En tunne miestä ja ilmeisesti ihan mukava kaveri. Mutta kyläpolitiikkaan hairahtaminen ja väärät asiantuntijat ovat ne joita hän vielä kiroaa joskus.

      • jargonjargonjargon

        Ja se, jos mikä, on Kouvolan veronmaksajien etu

        -palataan-

        Keskimmäinen lause ei kyllä pidä paikkaansa.


      • odotetaanrauhassa

        Eiköhän muutaman politikon ura katkea aikaisemmin kuin Larikan. Jahka nämä seksuaalisen häirinnän tutkimuksen tulokset julkaistaan, harvenee Kouvolan valtuusto taas muutamalla perussuomalaisella. Olli Immonen on pikkupoika Kouvolan suulaiden korstojen seurassa.

        Larikka on mies paikallaan kun kerran nimellään mielipiteitään puolustaa, toista se on nämä Korpivaaran - palataan- jutut. Katsotaan kuinka kauan palataan, taitaa mennä pohjaan saakka.


      • jargonjargonjargon

        Elähän hermostu!
        Muistisi löi taas tyhjää, minulla ei ole mitään tekemistä Korpivaaran kanssa, en ole edes koskaan tavannut miestä.
        Teoista miestä ja sarvista härkää, jos ymmärrät eli olisi suotavaa että pystyy perustelemaan ajatuksensa.
        Siksi:

        -palataan-


    • maxwell_smart

      Saako keskeneräisiä asioita tuoda julkisuuteen? ;D
      Kyseessä täytyy olla valtuutettu, koska on sisäpiiritietoa.

    • Suopursua

      Ylen Kymenlaakson uutisissa 27.7. puhuttiin Ruskeasuolle suunnitellusta Ratamokeskuksesta. Enää ei puhuta Kotiharjusta. Mediakin alkaa ymmärtää, mistä sumutuksesta on kyse. Voi teitä Larikan vapaamuurariveljiä, minkä sopan olette saaneet aikaiseksi. Kohta IS uutisoi Kouvolan suorakentamisesta. Ei ole hyvää mainosta uudelle Kymijoen kaupungille.

    • rahapillu

      Naamas on nii ruma et väkisinki murjotuttaa...helppoa se on keulia kun aviomies on hommannut maalta homeisen oman asunnon missä pummit haha

    • Tör-kyä

      Suoponnisairaala menee uusintakäsittelyyn. Jokohan selviää miten ylikuormitettu 250 paikkainen korvataan 100 paikkaisella laitoksella. Samalla voidaan tutkia 85 miljoonaisen betoniläjän hinnan tuplaantumista. Vihje. Kuusaan palvelutalo oli 4 miljoonaa.

      • suosilmä

        Tulee taas punaisia kauloja ja hikisiä päitä, ihan elävässä kuvassa.
        pelkäämpä että tulee krom.... teknisiä vaikeuksia lähetyksen kanssa.


    • maalaistollo_000

      jari larikka, miten kaupungin veroprosentti voi vaikuttaa investoinnin hintaan?

      Investointi maksaa aina saman verran, olkoon veroprosentti 1 tai 100.

      • 26548751245888

        Hiljaisuus on (tässäkin) myöntymisen merkki, taisi investointirahasto opettaa ;))))


      • Kokoomukselainen
        26548751245888 kirjoitti:

        Hiljaisuus on (tässäkin) myöntymisen merkki, taisi investointirahasto opettaa ;))))

        Turha irvailla. Larikka on ilmoittanut ettei investoinnit mitenkään vaikuta kunnan menoihin tai veroprosenttiin, ne on ihan oma maailmansa. Se on taas toinen asia kun kyläkoulu lopetetaan, siitä saadaan heti oikea muutaman satasen vuotuinen säästö.


      • Hymyilyttääavuttomuus

        Täällä kaikki neropatit kokoontuu tyhmien kysymysten kanssa. Persujen typistynyt lokaosasto pistää parastaa, mutta ei taida älli riittää. Tältä pohjalta ei paljon kannata lähteä muita neuvomaan. Avutonta.


      • tietämättömyys

        Tyhmiä kysymyksiä ei ole, on vain tyhmiä ihmisiä. Tässä tapauksessa sinä joka et osaa vastata ;)


    • lurahti

      Kouvolassa ei ole tyhmä se joka kysyy vaan se joka ei vastaa kysymykseen, ja jokainen tietää että miksi "se" ei vastaa kysymykseen.

      • tyhmiäon

        Tyhmää Kouvolassa olisi vastata vuodesta toiseen samalle ihmiselle samoihin kysymyksiin, vain sen vuoski, että "se" ei vaan tajuu. Tyhmiä kysymyksiä on, aivan samalla tavalla kuin tyhmäksi tekeytyviä kysyjiä.


      • tavantollot

        Machiavellin lause:
        Qui nescit dissimulare, nescit regnare – Ken ei osaa valehdella ei osaa hallita

        Tätähän se tuntuu olevan


      • Larikanmaha

        Lastentarha meininkiä. Sä oot tyhmä, eikun sä oot!


      • Valmistujo

        Ilman elämistä rinnakkaistodellisuudessa emme saa tietää, kuinka kauan tämä leikki tulisi kestämään. Varmaa kuitenkin on, että länkytys loppuu, kun Ratamo valmistuu. Silloin on kaikki hyvin.


      • NäinsemeniKouvola

        Silloin kouvolasta tulee uusi hyvä imperiumi. Ratamo on sen keskus ja pohjolatalo saa näyttävän jatko-osan. Jes!


    • veroissa-riittää

      Tämä ratamopelleily tuo hyvin esille kouvostoliiton toiminnan. Pankin patruuna on päättänyt ja homma toteutuu vaikka kaikki asiantuntijat pitää sitä sairaana.

      • hoh-hoijaa

        Asialla on toinenkin puoli. Larikka sai tuhat ääntä eduskuntavaaleissa Kouvolassa, että kannatusta on.

        No tuo oli tuollainen piikki mutta kaikki ymmärtää asian. Hyttinen kiroaa tuon ratamopolitiikan koska tietää että ilman sitä olisi nyt eduskunnassa. Tosin muutenkin on ihan toisilla linjoilla kunnan politiikasta ja sen talouden hoidosta kun nämä surkuhupaisat "asiantuntijat". Tosin nyt sai kunnanjohtajan paikan omin avuin eikä sitä pystyneet "omat" estämään. Jotain ilmeisesti kirvelee.


    • satu-maa

      Ritva leijuu pilvilinnoissa eikä tajua koko asiasta mitään. Siksipä onkin valtuustossa muiden hupsujen kera.

      • Herätys_toimittajat

        Ratamokeskuksen kannattaja Sorvali on hyvä esimerkki valtuustossa joka tekee kuten joku käskee. Kesken perusasian eli kaavamuutoksen Sorvali oli pyytänyt puheenvuoroa ja pyytänyt heille tusinavaltuutetuille jotain opastusta siitä mistä päättävät. Oli kuulemma useammalla naurussa pitämistä.

        Että tälläisiä Ratamokeskus asiantuntijoita ja vielä kirjoittelee kaiken huipuksi täysin tyhjää Kouvolan Sanomiin. Toimittajat herätys ja kyselemään oikeita asioita valtuutetuilta.


    • erittäin.tyytyväinen

      Loistavaa että sairaala tulee. On sitä odotettukin. Päätetty paikka on ehdottomasti paras sairaalan paikka.

      • Larikanpoikaystävät

        Larikan suojatti vauhdissa ja haukkumassa kaikki eri mieltä olevat suohon kaikissa yhteyksissä. Ettei olisi peräti Larikan äiti?


    • muille_velkaa

      jariiiii........huhuu.....et kai ole valeh... siis ottanut liikaa.

    • Sotva_Rirvali

      Joku Larikan porukasta kirjoitti Kouvolan Sanomiin nimimerkillä Juoni Suninen:

      "Täällä ne rakennusalan ammattilaiset pitävät ilmeisesti syyskokoustaan. Kommenteista päätellen.

      On fakta että Ratamokeskus tarvitaan ja paikka on demokraattiseti valittu. Nyt myönnän sen. "

      Minä vastasin kirjoitukseen jota ei ilmeisesti ole lupa lehden julkaista seuraavasti:

      Luuletko Jar... tai siis mikä nyt sitten tänään luulet olevasikin että olet jotenkin hauska.

      Olet sitten kuka tahansa niin teet melkoisesti(siitä kiitos) hallaa tuolle pienelle teidän porukalle.

      Selvä ei Ratamokeskukselle ja etenkin tuohon täysin typerään paikkaan.

      Selvä kyllä Ratamosairaalalle järkevään paikkaan.

      Monihan ei edes esimerkiksi tunnu ymmärtävän pelkästään tuon suunnitellun monitoimikeskuksen ja sairaalan eroa, vaikka kummastakin saa saman tehveydenhuollon. Siis sairaala tarvitaan ei Ratamokeskusta. Rakennuspaikan osalta tuon suon suosiminen alkaa saada jo humoristisia piirteitä.

      Nyt on tässä kyse monessa asiassa puhtaasti järkevyydessä, eikä vähiten rahasta. Sinulla Lar... tai mikä lien Suoninen olet tällä kertaa, ei ole puhtaat jauhot nytkään pussissa. Et ole koskaan pystynyt vastaamaan yhteenkään järkevään kysymykseen tässä asiassa.

      • JariLarikka

        On tietysti ikävää Ratamoa vastustavien joukoissa, kun jotkut vielä kolmen vuoden jäkeenkin vaivautuvat vastaamaan omin mielipitein näihin keskustelujatkumoihin. Kuitenkaan minilla ei ole mitään porukkaa nimimerkkien takana, ajatukset ovat ihan jokaisen omia.

        Nimimerkki Sotva_Rirvali ei näytä itse ymmärtävän Kouvolan terveydenhuollon uuditusta. Kouvola, eikä Suomi tarvitse pieniä erikoissairaanhoidon yksiköitä ( tai sairaaloita, joiksi nimimerkki niitä kutsuu) Kouvola uudistaa perusterveydenhuoltoaan isolla kädellä, koska hoidontarpeen kasvu sitä edellyttää.

        Mitä järkeä olisi uudistaa terveydenhuoltoa uuden, pienen sairaalan rakentamisella, kun se on vain 20% kustannuksistamme? Eli Kouvola on aivan oikealla asialla. Rakennuspaikkakin on aivan oikea, keskellä Kouvolaa.


      • vähä-päisyys

        Mitä järkeä rakentaa pieni. Eikö 100 paikkainen ole pieni. 200 miljoonaa on suurisumma. Lasketko näiden keskiarvon vai ymmärrätkö yhtikäs mitään.
        Kouvostoliiton terveyspalvelut hajoitettiin isolla kädellä. Toivottavasti olet tyytyväinen valkolahtaripuolueen palvelija.


      • 875487558449
        JariLarikka kirjoitti:

        On tietysti ikävää Ratamoa vastustavien joukoissa, kun jotkut vielä kolmen vuoden jäkeenkin vaivautuvat vastaamaan omin mielipitein näihin keskustelujatkumoihin. Kuitenkaan minilla ei ole mitään porukkaa nimimerkkien takana, ajatukset ovat ihan jokaisen omia.

        Nimimerkki Sotva_Rirvali ei näytä itse ymmärtävän Kouvolan terveydenhuollon uuditusta. Kouvola, eikä Suomi tarvitse pieniä erikoissairaanhoidon yksiköitä ( tai sairaaloita, joiksi nimimerkki niitä kutsuu) Kouvola uudistaa perusterveydenhuoltoaan isolla kädellä, koska hoidontarpeen kasvu sitä edellyttää.

        Mitä järkeä olisi uudistaa terveydenhuoltoa uuden, pienen sairaalan rakentamisella, kun se on vain 20% kustannuksistamme? Eli Kouvola on aivan oikealla asialla. Rakennuspaikkakin on aivan oikea, keskellä Kouvolaa.

        Mitä yrität sanoa? 300 paikkaa on pieni ja 100 paikkaa on iso!
        Ja tuo paikka, munaat itsesi totaalisesti.

        Ei voi kuin ihmetellä.


      • NoJokaLähtöön
        875487558449 kirjoitti:

        Mitä yrität sanoa? 300 paikkaa on pieni ja 100 paikkaa on iso!
        Ja tuo paikka, munaat itsesi totaalisesti.

        Ei voi kuin ihmetellä.

        Kaikki taitaa jo nauraa tuolle maallikkosaarnaajalle joka ei itse ymmärrä että muut ymmärtää asiat ja luulee että on sen tarinat menee paremmin joihinkin kun oikeitten asiantuntijoiden. Tosin pelkällä maalaisjärjellä pystyy jo helposti kumoamaan Jarin ja Ritvan manskin marttakerhon potaskan.


    • mun-mielipide

      Yhtä tyhjän p*skan jauhamista. Tuossa on Kouvolan kartta:

      https://www.google.fi/maps/place/Kouvola/data=!4m2!3m1!1s0x46904d716f23ae03:0x400b551554bb320?sa=X&ved=0CIgBEPIBMA5qFQoTCPncg4iwqccCFQWmcgodiYoOhQ

      Osoittakaa sille sairaalalle paras paikka! Jotain konkreettista kiitos. Niin, että se on "liikenteellistesti ja rakennusalustaltaan parhaassa mahdollisessa paikassa".

      Maailmalla rakennetaan pilvenpiirtäjiä vielä paljon pahempiin ja syvempiin soihin, niin millä logiikalla varsin normaalikokoista sairaalaa ei pystytä rakentamaan tuolle tontille?

      Ei millään pahalla, mutta tässä mielestäni vastustetaan vaan vastustamisen takia jo päätettyä asiaa.

      • TaasYksiTorvi

        "niin millä logiikalla varsin normaalikokoista sairaalaa ei pystytä rakentamaan tuolle tontille?"

        Sille tontille ei kun ole edes suunniteltu mitään normaalikokoista sairaalaa.

        Rakentaa voi toki ihan mihin vaan vaikka kuuhun.


      • i_diootit

        Nim. mun mielipide:
        Ratamon tontille.
        Sitaatti: Kati Myllymäki: Ratamon tontille on varattu alue uudelle sairaalalle, joko etelä- tai pohjoispuoleelle kuusaan tietä. Kirkko keskellelle kylää, mutta poliitikot päättävät.
        Ja olokokemuspoliitikot todella päättivät :(


    • ylipappi11

      Suomen Tasavallan Presidentti Sauli Niinistöä haastateltiin tänään 17.8.2015 MTV- seitsemän uutisissa:
      Onko presidentillä mitään sanottavaa ns: portugalin veropakolaisille?
      Niinistö: Olisi suotavaa, jos joku tällaista suunnittelee kertoisi sen etukäteen jotta voisimme karttaa häntä jo nyt.
      Näin Niinistö.
      Tullee uudestaan kympin uutisissa tai katsokaa MTV:n sivuilta.

    • kaikki_muu_kelpaa

      jari tajuaa, ettei kannatusta enää ole.
      Haluaa kouvolan pormestariksi ! Noilla näytöillä, voi hyvä jumala säästä meidät siltä.
      Veljet on häviävä luonnonvara ja muualle on sillat poltettu. Epätoivoinen tapaus.

      • Jalipalikanfani

        Pömppömaha pomppii kun palikka puolet nuorempia teinejä onkii!!!


    • 457852136958455

      Kyllä tulee Kuosmasta ikävä, senjälkeen kehitys pysähtyi tämän luxus silhuetin jälkeen.

    • me_tienaamme_tällä

      Tänään halpuutamme osan kouvolalaisista omistusasunnoista

    • money_from_heaven

      Jos Suomessa syttyy sota ja suomalainen terve nuori aikoo ottaa ritolat, hän löytää hyvin suurella todennäköisyydellä itsensä teloituskompanjan edestä.
      Nyt sotaa käydään tuhansien km:n päässä ja Suomeen on alkanut virrata nuoria miehiä "pakolais" statuksella.
      Ja mitä tekee suomi? Pystyy pikaisella aikataululla tarjoamaan asunnon, vaatetuksen,kaikenpuolisen terveydenhoidon(ohi kanta-asukkaiden) ruokahuollon, opiskelupaikan, vapaa-ajan virikkeet, nämä kaikki ilmaiseksi ja käyttörahan, joka on yhtä suuri kuin koko ikänsä suomessa asuneella.
      Koska kaikki tämä tehdään velkarahalla edesmennyt hyvinvointisuomi joutuu kiristämään omien asukkaiden palveluita entisestään. Sekä laatu että määrä heikkenevät.

      Tämä kirjoitus ei ole rasismia vaan realismia, jos joku on toista mieltä todistakoon sen.

      • Hekohekooo

        Miten itse aiot todistaa?


      • Pöpitvauhdissa

        Niin miten todistat omat väitteesi? Aivan! Et mitenkään koskat et kykene siihen. Kuule, ressukka. Suomalaiset nuoret miehet ovat kaukana Suomesta siinä vaiheessa kun sota on syttynyt. Sieltä vaan Bahamalta ettimään teloituskomppanian kanssa:)

        Ei ihme et Suomella menee huonosti kun persulaispöpit kertovat mielikuvituksestaan juttuja jotka vanhukset yleensä ottavat todesta. Luoja meitä auttokoon...


      • jäikö-koulu-käymättä

        Tuossa mitään todistettavaa ole. Lukemat löytyy tilastoista ja jopa sanomalehdistä.


      • kurikasta_lankku_never
        Pöpitvauhdissa kirjoitti:

        Niin miten todistat omat väitteesi? Aivan! Et mitenkään koskat et kykene siihen. Kuule, ressukka. Suomalaiset nuoret miehet ovat kaukana Suomesta siinä vaiheessa kun sota on syttynyt. Sieltä vaan Bahamalta ettimään teloituskomppanian kanssa:)

        Ei ihme et Suomella menee huonosti kun persulaispöpit kertovat mielikuvituksestaan juttuja jotka vanhukset yleensä ottavat todesta. Luoja meitä auttokoon...

        Ei se luoja joka paikkaan ehdi, kunhan vaan hoitaisi ettei larikasta tule pormestaria, kouvolan talous ei kestä sitä.


      • Voivoivoivoivoivoi

        Ja sinä raukka uskot kaiken mitä hörhösanomista luet. Voi voi...vaikka maapalloa väitettäisiin litteäksi niin uskoisit täysin koska on lehteen painettu.


    • punttala2

      Investointirahastossa on rahaa ja voidaan vipata vielä Suomellekin :)))))

    • punttalan_kuski

      Ja myös, kun emme nosta veroprosenttia, investoinnit halpenevat :DDDDD

    • narujen_vetäjä

      Suo on halpa ja hyvä rakennuspaikka

      • päätöksenteon-perusteet

        jari larikka tässä ketjussa 11.8.2015
        sitaatti: rakennuspaikkakin on aivan oikea, KESKELLÄ kouvolaa.


      • jargonjargonjargon
        päätöksenteon-perusteet kirjoitti:

        jari larikka tässä ketjussa 11.8.2015
        sitaatti: rakennuspaikkakin on aivan oikea, KESKELLÄ kouvolaa.

        Tulevan ratamon tontille kaivettiin muutama aika sitten oja. Hyvä niin , mutta:kouvolan kaupungin töinä ja kävi näin, ensimmäinen kone meinasi upota, tilattiin pitkäpuominen (voi kaivaa kauempaa,kantavalta maalta) vaan eihän millään pitkäpuomisella voi ojaa kaivaa,tehot huonot ja näkyvyys samoin. Sitten kaivamisen toteutti suotelavarusteinen kone.
        Jopa KS:n toimittajalle tapahtui joku suonenveto, kirjoitti viemärin kaivusta, liekö viittasi vuosikymmenien hulevesiin jotka muhivat paskosuon pinnan alla.

        Tarkoitus oli saada tontti rakennuskuntoon, pohjatutkimuksen mukaan pintavesi on n. 1m maanpinnan alapuolella ja pohja täyttä höttöä pinnasta pohjaan n.20m.
        Ei tule onnistumaan.
        Ei voi kuin ihmetellä kuinka joku voi kirjoittaa ja munata itsensä noin perusteellisesti että paikka on oikea. Reippaan kilometrin päässä on tonttia, tilaa liikenteelle, raitista ilmaa, laajennusvaraa ym. ym.
        Kova on palo olokekemuksella saada päättää.
        Kouvolan hallinnon hinta tähän mennessä ratamoseikkailulle pyörinee n. 20milj.e kantturoissa.
        Jos ratamo toteutuu pannaan 0 lisää, vai miten se oikein menee ,nollahan ei merkitse mitään?&#" &%#¤#" :/
        Mutta, se, jos mikä ei ole kouvolan veronmaksien etu.

        -palataan-


    • silhuetin-varaäänestäjä

      jari vaikutti tänään KS:ssä turhautuneelta: Rahoitus joko on tai ei ole budjetissa. Tällainen ei vie hanketta eteenpäin.
      kyseessä kouvolan kärkihankkeet.
      Mita, mita, mina paatan, juoksen tassa jousipussin pakeille.

      • Ajattelensiisolen

        Perussuomalaiset ihan turhaan valittavat ja mollaavat Larikkaa. Keskittyisivät omiin asioihin. Korpivaara on kokouksessa samaa mieltä, kavereiden kanssa muuttaa mielipidettä. Lindströmin sähköposti on jäänyt matkalle ja Korpivaara ei tiedä mitä äänestää. Lindström Helsingissä haluaa pakolaisia ja Kouvolassa ei? Suninen selittää asioita minkä kerkeää.

        Kukahan se turhautunut oikein on?


      • veljmies
        Ajattelensiisolen kirjoitti:

        Perussuomalaiset ihan turhaan valittavat ja mollaavat Larikkaa. Keskittyisivät omiin asioihin. Korpivaara on kokouksessa samaa mieltä, kavereiden kanssa muuttaa mielipidettä. Lindströmin sähköposti on jäänyt matkalle ja Korpivaara ei tiedä mitä äänestää. Lindström Helsingissä haluaa pakolaisia ja Kouvolassa ei? Suninen selittää asioita minkä kerkeää.

        Kukahan se turhautunut oikein on?

        Salainen valmistelu vie asiat eteenpäin, aina.


      • eivoikäyttää-vihapuhetta

        Ei minua kiinnosta PS asiat. Mutta Larikan pitäisi selvittää missä mennään. Edes valtuustolle. Toki he mieluusti Jarin päätöstä äänestää kun tieto puuttuu.
        On siinä ryhmänjohtaja, voi helv...


    • h0h0h0h0h00h0

      Onks tää joku julkkis= )

      • in_potintentiaalinen

        Ei, perustaa ajatuksensa realismiin ja itsenäiseen ajatteluun. Ja tosiasiasioihin.
        Kaikin tavoin roikkumaton ;)


    • Keskustelukulttuuri

      Jouko Leppänen, kaupunginvaltuutettu.
      Kuusankoskitalon Kyöperilä- kokoushuoneessa to 10.09.2015 klo 18.00-19.30
      Kahvia ja pullaa.

      • 3265874566215

        Ylös


    • över-elev-otaksun

      On peräti kummallista että valtuutettu jari larikka (kok) on ajamassa Kouvolan kaupunkia ja -laisia monen vuosikymmenen velkavankeuteen vaikka sama puolue on ottanut linjakkaasti suunnan Suomen valtionvelan lyhentämiseksi.
      Erittäin monissa puheenvuoroissa koklaiset ovat käyttäneet sanontaa: Suomi on uppoamassa suohon.
      Keinoihin suomilaivan kääntämiseksi uuteen, terveempään suuntaan en tässä ota kantaa, mutta kuntatasolla ylihinnoiteltu,tarpeeton , velaksi tehty investointi ei taatusti ole ratkaisu talouden alamäkeen.
      Se vaan vähentää kaikenpuolista toimeliaisuutta.

    • narikkamaksulisä

      Mitä tulee sote vaikuttamaan Kouvolan osalta? Julkisuudessa on mainittu että 60%:a Kouvolan verotuloista tullaan päättämään muualla kuin Kouvolassa. Jos näin käy , Kouvolasta tulee käpykylä ja sitä parempi mitä vähemmin velkaa on.
      Sote on suora seuraus onnettomista kuntapäättäjistä.

    • vanha-pieru

      Sekä KooKoo että larikka, rehellisesti, siitä pitää sosiaalien media huolen.

    • jargonjargonjargon

      Korjaan, ratamo on maksanut tähän mennessä kouvolan veronmaksajille about 2milj.e, ei 20milj.e
      mutta sekään ei ole kouvolan veronmaksajien etu.
      -palataan-

      • takaisin-ei-mitään

        Suunnitteluun annattiin keväällä 8 miljoonaa lisää. Uskoisin että summa on liki syöty.


      • jargonjargonjargon

        Yritän kirjoittaa niillä tiedoilla mitä minulla on ja minulla on vara olla väärässä.
        Mutta tässä ratamoasiassa totuus tulee vääjäämättä esiin, kiitos Sunisen, osaltaan.
        larikka, joutuu perustelematta, syyttämään persuja yrittäen pitää kasvonsa, mutta meitä on paljon jotka seuraavat politiikkaa ja vaihtavat ajatuksia .
        larikka ei tajua että veljiä on vähemmän kuin äänestäjiä, mitä on väistämättä näkynyt kannatuksessa.
        Mikä on kouvolan veronmaksajien etu.
        -palataan-


      • Terveyttä

        Vieläkö näitä Sunisen lahkolaisia löytyy? Ratamojumalan palvominen ei taida tehdä mielenterveydelle hyvää, sekaisin koko sakki. Sunismi on sairautta!


      • 5832654128
        Terveyttä kirjoitti:

        Vieläkö näitä Sunisen lahkolaisia löytyy? Ratamojumalan palvominen ei taida tehdä mielenterveydelle hyvää, sekaisin koko sakki. Sunismi on sairautta!

        Tämä mielipide kannattaa varmistaa oikeudessa.


    • tanan-pellet

      Mutta missä on ministeri joka kehuu 80milj. suomen tasolla. tule esiin kolostasi jarppa tässä ratamoasiassa etkös ole kvl:n hallintoelimissä myös?

    • toto

      hyvä ketju larikka on pelimies. Onko veljillä rahaa enemmän kuin åånestäjillä. antaa
      Tällä hetkellä johtaa veljet :))))))

    • 458891548995

      Elämässä sattuu ja tapahtuu, KS 14.9.2015:
      Kouvolan toimitilajoht. timo oksanen säästi vuokrissa 13v:tta.Tähän mennessä oksanen on maksanut takaisin vain 2:ta vuodelta. Asia on poliisitutkinnassa.
      oksanen oli vuorannut lisäksi tyttärelleen kaksion 300e:n vuokraa vastaan.
      oksasen esimiehinä ovat olleet v:2009:sta lähtien kaup.joht. lauri lamminmäki, talous ja statetigiajohtaja jyrki harjula ja talous- ja rahoitusjohtaja tuukka Forsell, kukin vuorollaan ja vaihtelevan ajan.
      Tätä taustaa vasten tuntuu peräti ihmeelliseltä että vasta verottaja puuttui asiaan ja sekin sekin siltä osin kuin laki antaa myöten, eli viisi vuotta taannehtivasti.
      Lisäksi oksanen jatkaa virassaan vaikka häntä tutkitaan varsin vakavasta ja pitkäkestoisista rikkeestä, virkamiehenä.
      Vuokraushan oli kestänyt ajan 2001-2014 saakka.

      ----------------------------------------------------------------------------------------------------
      Asiasta toiseen ja kolmanteen joka ei liity millään lailla ylläolevaan tekstiin:

      Wikipedia: jari larikka on toiminut KVL:n kaupunginvaltuustossa vuodesta 2001 ja -hallituksessa vuodesta 2005-

      Varsin ansiokas ura jarilla.

      -palataan-

      • ihmeen_mukavaa

        Herran siunausta vaan, tulevaan oikeusprosessiin :))))))))


    • olette-ureassa

      Marjoniemi: Eihän se ole kuin 3.5%:a investointirahastosta, lillukanvarsia, sitä tässä kerätään.
      Voi veljet!

    • hieno_kaupunki

      Larikan porukkaa taas iskee sairaisiin ja vanhuuksiin. Tokihan pakko taas lopettaa kun kyseiseltä alalta on vähennetty rajusti porukkaa että saadaan jotain lukuja aikaiseksi ja pystytään pitämään hyväveli porukalla johdossa vanhat paikat näiilä luvuilla. Sääliksi käy näitä matalapalkka alojen naisia kun kuuntelee miten Kouvolassa toimitaan ja heitä kohdellaan. Sanoisin että tämä on oikeaa rasismia.

      • Jaripalikanfani

        Täynnä itseään koko möhömaha ukko! Huomaa siitäkin että käy yömyöhään (kukaan muu ei mahdu samaan rakennukseen egon kanssa) salilla poikaystävänsä kanssa!


    • jargonjargonjargon

      Kouvolan veronmaksajat ovat ratamon vankeja:
      Sote alkaa avautumaan, vaikka monia asioita onkin avoinna. Ministeri Rehula kehoitti Kouvolaa etsimään yhteistyökumppania päijät-hämeen suunnalta.

      Mitä tulee tapahtumaan? Yhteistyökumppani tulee puolitiehen vastaan, antaen poskisuudelmia aitoon venäläiseen tapaan kehuen kouvolalaista hallintoa ja päätöksentekoa ja investointeja. Ei,ei,ei,ei ja vielä kerran ei.

      Mietitäämpä tätä, suurta ja mahtavaa (ainakin hinnaltaan) ratamoa, joka aiotaan rakentaa suolle, paalujen varaan, liikenteelliseen sumppuun vailla laajennusvaraa.
      Sairaala joka ei olekaan sairaala, vaan jokin epämääräinen kioski jonka käyttötarkoitus ja hinta tulee esiin aikanaan. Ostakee,ostakee.
      Ministeri Rehula kiitti lamminmäkeä aktiivisesta yhteydenpidosta, minkä ymmärtää, puhallettu pallo polttaa kaikkien käsissä ja Kouvola saa sen ihan itse pitää ja maksaa tai myydä pilkkahintaan.

      Ajatelkaa, jos olisi toimittu ilman politikointia, Kouvolassa olisi aito sairaala veturin nurkilla ja Kouvolan asema neuvotteluissa ja tulevissa verotuloissa olisi aivan toinen.

      Ja se, jos mikä, olisi ollut Kouvolan veronmaksajien etu.

      -palataan-

      • odotetaan

        Pahinta mitä tässä Ratamokammossa on ollut, on tämä mukaasiantuntijoiden todistusten kirjoittelu. Kouvolan suurin virhe olisi rakentaa UUSI pikkusairaala samaan aikaan kun pieniä yksiköitä tullaan poistamaan valtion toimesta. Yhteistoiminta-alueet kasvavat ja yksiköiden määrää tullaan vähentämään.

        Kouvola on tehnyt juuri oikeat ratkaisut suunnitellessaan omaa terveydenhuollon saneerausta. Näitä mukaasiantuntijoita putkahtelee esiin montuistaan kommentoimaan asioita - ilman merkittävää uutta antia.

        Politikointia Ratamon kohdalla on ollut, mutta ei asian todellisen etenemisen kanssa. Politikoinnista syyttää juurikin ne tahot, jotka siihen syyllistyvät. Poliittiset ryhmät sopivat vaalien jälkeen, että päätös tehdään asiasta vielä uudestaa ja sen mukaan edetään. Vain perussuomalaiset ovat politikoineet asialla vastoin sopimuksia.

        - odotetaan-


      • mukaasiantuntijavoittaja
        odotetaan kirjoitti:

        Pahinta mitä tässä Ratamokammossa on ollut, on tämä mukaasiantuntijoiden todistusten kirjoittelu. Kouvolan suurin virhe olisi rakentaa UUSI pikkusairaala samaan aikaan kun pieniä yksiköitä tullaan poistamaan valtion toimesta. Yhteistoiminta-alueet kasvavat ja yksiköiden määrää tullaan vähentämään.

        Kouvola on tehnyt juuri oikeat ratkaisut suunnitellessaan omaa terveydenhuollon saneerausta. Näitä mukaasiantuntijoita putkahtelee esiin montuistaan kommentoimaan asioita - ilman merkittävää uutta antia.

        Politikointia Ratamon kohdalla on ollut, mutta ei asian todellisen etenemisen kanssa. Politikoinnista syyttää juurikin ne tahot, jotka siihen syyllistyvät. Poliittiset ryhmät sopivat vaalien jälkeen, että päätös tehdään asiasta vielä uudestaa ja sen mukaan edetään. Vain perussuomalaiset ovat politikoineet asialla vastoin sopimuksia.

        - odotetaan-

        Aivan loistavaa tuo persujen toiminta ratamon suhteen.
        Lindströmin poppoota ei voi laskea tähän, mikä tulee näkymään seuraavissa vaaleissa.


    • jargonjargonjargon

      larikka laittaa asiat kuntoon.
      Palo- ja pelastustoimi lienee pelkkänä korvana, aina ministeriötä myöten, kun kouvolalainen paloesimies laukoo totuuksia ja taittaa laman sekä nostaa seutukunnat uuteen nousuun. Kouvolan kehitys lienee paras esimerkki tästä.

      Kouvolassa rakennetaan 100:n vuodepaikan sairaala entisen 300:n tilalle, suolle, tolppien varaan. Suomessa ajetaan kehitystä isoihin yksiköihin kevyisiin terv. keskuksiin lähelle asiakkaita. No, eihän se nyt ole niin noko nuukaa, ei aina voi onnistua, Kouvolassa, Tällä hallinnolla. Mutta kaikella on hintansa.

      Myös Lahdessa on herätty tähän nurkanvaltaukseen, yön pimeydessä on on ruvettu kuskaamaan uusia asukkaita, katu-uskottavuuden vahvistamiseksi ;))
      Tiukille menee.

      Päijät_häme: -sairaalapaikkoja 650
      -työntekijöitä 4500

      -palataan-

    • nyt_riitti

      Kuntalinkki KS:ssä: Hallinto valehdelkaa niin paljon kuin jaksatte, ei Kouvolalaiset ole niin tyhmiä kuin luulette.
      Varatkaa Suniselle kontti ääniä varten.
      larikalle riittää uurna.

    • letkunlutkuttaja

      Larikka väitti että hallintoa on kevennetty 580 ihmistä. Kirjanpito ja palkanmaksu ei tuoe tuota väittämää.
      Onhan tuo totuutta väistänyt ennenkin.

      • Turhaavaletelua

        Larikan väite on osavuosikatsauksesta1-8 ja kyllä se väitteen toodeksi todistaa. Mutta eihän se näille vatipäille kelpaa...


    • iitin-tiltu2

      Ei kelvannut larikan ratamo Iittiläisillekään.
      Yksin olet sä ihminen, kaiken keskellä niin yksin.

    • kukkuuuluuruuu

      Kuntaliitos tullaan purkamaan seuraavaksi!

      • Ruskeat_munat

        Ei pureta! sorsalla on kaupassakäynti juuri samaan aikaan.


      • Röhiväsika

        Ainoa mikä on ruskeata on paska housussasi kun olet läskimahastasi ripulia vääntänyt viidettä viikkoa putkeen! Söisit joskus muutakin kuin niitä leivonnaisia. Samat haisevat verkkaritkin joka päivä päällä...


    • oiPenikka

      30 miljoonaa vuonna 2016 sitten 30 joka vuosi....

    • eihyväseuraa

      Tänä vuonna 8 miljoonaa. Siksi ollaan kirjastojen ja koulujen kimpussa. Kunnan toiminta on myös 8 miljoonaa alijäämäinen.
      Suomessa ei lama kirvelisi jon nuo päättäjät ymmärtäisi jotain talouselämästä. Mutta ei. Manskin uusi päällyste noin 7 milliä. Tarpeellisuus ja tuotto nolla. Elintärkee lasikatto, löysää rahaa on. Pelleporukan palkankorotukset, röyhkeetä sikailua

      • Matikkaavaan

        "Tänä vuonna 8 miljoonaa. Siksi ollaan kirjastojen ja koulujen kimpussa. Kunnan toiminta on myös 8 miljoonaa alijäämäinen."

        Tämä se huima matemaatikko on. Eli jos Kouvola ei ota 8 miljoonaa velkaa, niin 8 miljoonan käyttötalouden alijäämä muuttuu saatavaksi/rahaksi.

        Tässä Ratamokammosten matematiikka oikein loistaa. Sunisen opetuslapset sekoittavat asioita oikein urakalla. Heidän mukaansa talous tasapainottuu sillä, että ensin meinataan ottaa paljon lainaa ja sitten perutaan se, niin sen jälkeen tilillä on paljon rahaa.


    • korialainen

      On tää huima veli, tämä ms korialta, silhuetin silhuetti. Kirvesmies niinkuin lamminmäkikin, täysin eripuolilla, mutta kun isi opetti. Omat aivot täysin narikassa.

      Kertoo kyllä kuusalaisista ja korialaisista äänestäjistä tyhjentävästi kaiken.

      Terveiset lieksasta, pääsin eroon , vuoktratuloilla elelen.

      • ota_yhteyttä

        Tuliko kalaa? Kiinnostas kyllä tuo elämäntapa tästä perseestä.


    • jargonjargonjargon

      MOT 5.10.2015 Yle areena
      IL 6.10.2015
      Julkisuuteen on noussut nousukauden aikaan perustettu soijajalastomo Uuteenkaupunkiin joka ajettiin alas, monestakin syystä, viimeisenä niittinä mm. laittomat lakot. Tappio lasketaan lähes 100:ssa miljonassa. Nyt tehdasta ollaan nostamassa ylös, näinhän se on toisen tappio on toisen voitto.

      Tätä voidaan verrata ratamoon, Kouvola investoi reippaasti kaksinkertaisen summan veronmaksajien rahoja laitokseen jonka tuottoa voidaan säädellä minimaalisesti. Laitokseen, joka tullaan lunastamaan rajusti rakennuskustannuksia alempaan hintaan, jota lisää vielä onneton paikka monessa mielessä , jolla ei ole odotusarvoa.

      On päivänselvää kun vertaa soijajalostamoa ja ratamoa, jälkimmäinen tulee olemaan lööppikamaa jos se tolppien varaan, suolle nousee.

      Ratamossakin pätee totuus: toisen tappio on toisen voitto.

      Ja se, jos mikä, ei ole Kouvolan veronmaksijien etu.

      -palataan-

    • 457812546

      Haja-asutusalueiden lapset istuvat taksissa 4milj euron edestä/ vuosi.

      Kiehtova Kouvola.

      Kiitos jari tästäkin. Tulikohan säästöä?

      • Taidetta

        Boring, tottahan se on. Näin aina ollut, kuka sieltä kävellen kouluun lähtisi? Vai mitä Suninen?


      • eisielläverojamaksella

        Niin, tulikohan säästöä?


    • rupeetulemaantoruja

      Jari Larikan pitäisi selvittää veronmaksajille vähän totuuksia . Muutoin on vaara että olet huijarin, petosmiehen leimalla lopun ikääsi.

    • haluanhyväneläkkeen

      Pormestarin arvio: odotusarvo................:DDDDDDDDDD

    • kokoomuksensynkkähetki

      Lari Jarikka ei pysty enää suosta nousemaan. Historian kirjat kertoo JL tuhon kaudesta. Ryhmään kuuluu Niiranen ja Lamminmäki, parit pankkiukot ja urakoitsija

      • 12723

        Vakuttaa lihavan lakimiehen hörinöiltä. sekavaa, sekavaa ihan ku ukko ite. suosta juttua, ei tehoo enää...


    • ViheralueenArvo

      nousisi jatkossa paljon. Sairaalan voi rakentaa muualle.
      Luonnosta oulaa - ei sairaaloista.

    • jargonjargonjargon

      jari larikka oli peräti tohkeissaan Kotkan irtaautumisyriyrityksestä kymenlaakson sähköstä. KS 10.10.2015. larikka toteaa:Jäljelle jääneet omistajat olisivat naimisissa tämän kaupan kanssa seuraavat 7:n vuotta.Kaikki investoinnit olisivat jäissä sen ajan. Katsotaampa asiaa pelkkinä numeroina:

      Kouvolan maksuosuus nousisi/v. 1.3milj:aan.
      Kymenlaakson sähkön voitto on pyörinyt vuositasolla /- 10milj.
      = Kouvolan voitto (>20% osuus) olisi vuositasolla n. miljoona. Ei paha!

      Entä ratamo:
      Ratamon elinkaaren pelkät pääomakulut tulisivat olemaan n. 8milj:aa/vuosi.
      Siis pelkät seinät. 33tuh.e/työpäivä. Tällä summalla maksamme pelkkää pääomavelkaa. Lisäksi kioskista pitäisi saada toimiva, veronmaksajia, edullisesti ja tehokkaasti palveleva hoitolaitos.
      larikka ei sano ääneen olevansa huolissaan ratamon suhteen.

      Ja, se jos mikä, ei ole Kouvolan veronmaksajien etu.

      -palataan-

      • seurataan_kehitystä

        "Lisäksi kioskista pitäisi saada toimiva, veronmaksajia, edullisesti ja tehokkaasti palveleva hoitolaitos."

        Ei kai Ratamoa muuten tehtäisikään. Vuisittainen säästötavoite kustannuksista nykytasoon verrattuna on 10 - 13 miljoonaa, ei ihme, että valtuusto siihen luottaa. Eli miksi pelätä vuosittaisia 8 miljoonan pääomakuluja. Nämä muka asiantuntija laskelmat, jotka eivät ota tuottavuuden kasvua huomioon, kuuluvat kultaiselle 70 luvulle kirjoittajiensa kanssa.

        On aika kouvolalaista nähdä kaikissa asioissa vain negatiivista. On hyvä, että meillä on henkilöitä, jotka uskovat tulevaisuuteen ja uskaltavat olla asioista aidosti jotain mieltä.

        Veronmaksajien etu on, että larikoita löytyy, nämä valittajat eivät kehuja ansaitse.


      • anonyymi_minäkin
        seurataan_kehitystä kirjoitti:

        "Lisäksi kioskista pitäisi saada toimiva, veronmaksajia, edullisesti ja tehokkaasti palveleva hoitolaitos."

        Ei kai Ratamoa muuten tehtäisikään. Vuisittainen säästötavoite kustannuksista nykytasoon verrattuna on 10 - 13 miljoonaa, ei ihme, että valtuusto siihen luottaa. Eli miksi pelätä vuosittaisia 8 miljoonan pääomakuluja. Nämä muka asiantuntija laskelmat, jotka eivät ota tuottavuuden kasvua huomioon, kuuluvat kultaiselle 70 luvulle kirjoittajiensa kanssa.

        On aika kouvolalaista nähdä kaikissa asioissa vain negatiivista. On hyvä, että meillä on henkilöitä, jotka uskovat tulevaisuuteen ja uskaltavat olla asioista aidosti jotain mieltä.

        Veronmaksajien etu on, että larikoita löytyy, nämä valittajat eivät kehuja ansaitse.

        Hienoa, "jari" että vastaat anonyyminä , mutta realismi puuttuu ja jargonia tulee.
        Viitaten kirjoitukseesi, ratamon lähtökohta on että takkiin tulee 21 milj/v. =pääoma odotusarvo, jota aletaan kuromaan kiinni.
        Ratamossa pitäisi olla vajaat 3000 asiakaskäyntiä/pv että edes pääoma ja voitto tulisi kuitattua. Tämä vaatisi n. 125 lääkäriä. Joka päivä.
        Tässä ei ole mukana MITÄÄN muita kuluja kuin pääoma ja odotusarvo?
        Toki ne peräti 100 vuodepaikkaa kuittaa jotain, mutta kun se tulee olemaan sixty/fifty. Koska henkilökuntaa ym.ym.ym. ei ole laskelmassa mukana.
        En tiedä Suomessa yhtään kunnallista sairaalaa joka tuottaa voittoa.

        Toivon (turhaan) että joku ratamofanaatikko osoittaa, luvuin, ratamon järkeväksi investoinniksi.

        Se, että Kouvolan terveydenhoito ajetaan alas, ei tule olemaan meriitti kenellekään tämänhetkiselle Kouvolan päättäjälle.


    • larikka-selitä

      100-0

    • menennukkuun

      vois selittää ton sähköjutun kanss

    • petettykansa

      Uskoimme Kataiseen. Nyt elämme hyvinvointivaltiossa. Ei anneta Larikan jatkaa.

    • tosirumaapeliä

      Helsingin herrat jarruttaa turhaa törsäämistä. Kouvolan mahtipapat ei välitä. Riski on pieni kun sukua on töissää hallintotasolla.

    • osuis_ees_kerran

      Kouvolan kultasormi, joko ei ymmärtänyt Mikkeli areenan rahoitusta tai antoi siitä tarkoituksellisesti väärää tietoa.
      Ihme gubbe!

    • jargonjargonjargon

      Reisille menee....... taas Kouvolassa.
      jari larikka, on esimerkillesesti pitänyt esillä ahdisteluja kuntatasolla, mutta... mitä on jäänyt käteen? Ei mitään, inkeroisten bemari valt.puh.joht., häpeillen, kertoi tänään radiossa että tässä vaan vähän ohjeistetaan valtuutettuja oikeaan käytökseen, ihan liiaan pitkiä puheenvuovuorajakin on pidetty.
      Voi hellanlettas!
      Oletteko huomanneet, jari larikka on vienyt pintapäättäjät sivuhuoneeseen neuvotteluun kesken kokouksen.
      Mutta, se tässä kummastuttaa, miksei ahdistelusta ole annettu ulospäin MITÄÄN näyttöä.

      Minua kiinnostaa paljon enemmän, veronmaksajana, järjetön ratamoprojekti ja muut harhautukset (manskin katot, lämmitykset ym.ym.ym.)

      Maailma on muuttunut ja jari larikka käyttä valtaansa (epätoivoisesti) vanhoilla valtakirjoilla mutta seuraavat kuntavaalit tuovat esiin realistisempiakin vaihtoehtoja.

      Ja se, jos mikä, on veronmaksijien etu.

    • minun_ja_minun

      Moititte, mitä moititte, niin jarin betonimylly on tehnyt betonia enemmin kuin taivaalla on pilviä, joka päivä.

    • siinäjannunluonne

      Onneksi ei hällä ole hakkuria. Silloinhan raatamo tehtäisiin hakkeesta.

    • sgtyujjyhthy

      Pankaapas botoks-tyttö tai matsa= tai jari illanviihdettä tähän ketjuun.

      kissa vienyt kielen ;)

      Etenkin sähkö, ratamokonttori ja seksi kiinnostaa. Toki myös pelastusministeriö.

      • jsyermkalty

        Sähköasiat lamminmäelle, ratamokonttori suniselle, larikalle pelastusministeriö ja korpivaaralle seksiasiat. tulee hauskaa.


      • ihmeen_ihana

        Lisätäämpä tähän investoinnit<>käyttötalous.....varsinaiset talousnerot.


    • oikeuttaeläimillery

      Lamminmäelle enintään 1,5 voltin pikkupatteri. Ratamokonttori pousille. larikalle letkunpätkä, korpivaaralle iso Kiitos

      • uksjnegty

        Korpivaaralaiset on häviävä kansantuote. Lähtevät Sunisen kanssa maata kiertävälle radalle!


    • kouvolan_valot

      D)))))))))))))
      Moraalinen voitto jousipussille.
      Äänestysaikaa jatketaan.);

    • jargonjargonjargon

      Tänään radiossa: Sote ei tule tukemaan rakentamista muutoin kuin korjaus- ja tarpeellisten suurten yksiköiden kohdalla.
      Muut jäävät kuntien itsensä kustannettavaksi.
      Tämä tietää sitä, että kyläpoliitikko jari larikan lähtölaskenta on alkanut muutaman muun lisäksi.
      Ratamojuna on puksuttamisensa puksuttanut.

      Ja se jos, mikä, on Kouvolan veronmaksijien etu.

      -palataan-

      • 18276

        Tarpeellisten suurten yksiköiden kohdalla. Niin sellaista Kouvolaan suunnitellaan ja puolitetaan samalla terveydenhuollon yksiköiden määrä. Panostus perusterveydenhuoltoon on juuri sitä mitä Kouvolassa tehdään.

        Ja sen Kouvolan veronmaksajien etu.

        -jatketaan-


      • mainenkunnia
        18276 kirjoitti:

        Tarpeellisten suurten yksiköiden kohdalla. Niin sellaista Kouvolaan suunnitellaan ja puolitetaan samalla terveydenhuollon yksiköiden määrä. Panostus perusterveydenhuoltoon on juuri sitä mitä Kouvolassa tehdään.

        Ja sen Kouvolan veronmaksajien etu.

        -jatketaan-

        ......Seuraaviin vaaleihin


    • jargonjargonjargon

      Viikon larikka: KS 6.11.2015 En tiennyt, että Minna Laakso on mukana patrik säätiön ostojen valmistelussa.
      larikan muisti/ tieto saa yhä huolestuttavampia piirteitä, näin äänestäjän kannalta.

      Sotejuna sensijaan puksuttaa etenpäin, yhtä varmasti kuin ratamoresiinan harvat pumppaajat tuntevat olonsa kovin yksinäiseksi. No, kaikella on hintansa, siitä myöhemmin.
      Kouvolan verotulot puolittuvat, toinen osa menee sote itsehallinnolle.
      Empä malta olla piruilematta, mikä taisto tulee ratamon rakentamisessa, kouvola vastaan sote itsehallintoalue.
      Kouvola tulee passaamaan pallon soten puolelle, mutta..... näillä käsivarsilla pallon liito ei riitä edes verkon toiselle puolelle, vaan itsehallinto tulee puhkaisemaan pallon yhdellä iskulla. Olkoon itsehallinto miltä suunnalla tahansa.

      Seuraavaksi Kouvolan halinnossa selitellään larikka/lamminmäen johdolla demokraattisesta päätöksenteosta.
      Niimpä, ei tule minulta jutunaiheet loppumaan.

      ja, se, jos mikä ei ole kouvolan veronmaksajien etu.

      -palataan-

    • poispoispoispois

      hyvältä näyttäää (kari kristell) lpr:ta 700 paikkaa päijäthäme 650 ja kouvola100/150milj. investoitava.
      Ootte te huimia päättäjiä.

      • Kouvolarules

        Vertaat nyt erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yksiköitä. Erikoissairaanhoidon yksiköt ovat myös Kouvolan käytössä, erityisesti Kotkassa. Ratamoon tulee 100 sairaansijaa, muuten kotoutus/hoito/kuntoutus tapahtuu niihin erikoistuneissa laitoksissa.

        Kouvola on kehityksessään Suomen kärkeä. Hyvä Kouvola!


      • olkkutapani

        maailma paras joka asiassa perusteluita ei tarvita t. mainostyttö tapani


    • jargonjargonjargon

      Voiko tämä olla totta?

      jari larikka KS 11.11.2015: Parik-säätiö (ym. yhdistykset) ovat rohjenneet kyseenalaistaa kaupungin menettelyn. Hän vihjaa, että yhdistysten on syytä muistaa asemansa: kaupunki jakaa niille avustusrahaa.

      jari larikka tuo itse itsensä peräti kummallisempaan valoon, äänestäjien valtuutettamana, yhteisten asioiden hoitajana, verovaroin.

      Tämä on hyvä olla mielessä, kun seuraavia kuntapäättäjiä vaaleissa valitaan.

      Ja, se , jos mikä on Kouvolan veronmaksajien etu.

      -palataan-

    • naurattiettämeisnashapp

      Pahaa pilaa on myös Ebickiä koskevat uusi. Hirveitä laskuja eiä ukot edes tiedä onko jotain tehty. tai edes tilattu.
      Miten voi olla näin avutonta aikuisilta .

    • tieto_taito

      Tänään 16.11.2015 jari larikka esittää yksityiskohtaisen laskelman ratamosta.
      Valtuuston kokous tulee myös netissä, alkaen klo 17.00

      Paitsi ei esitä, jargonia tulee tuutin täydeltä.

    • jargonjargonjargon

      Pannaampa päivän larikka:
      --------------
      Siis mitä ihmettä? Kyllä tämä on totta, ei sammakoita vielä alkuviikosta....... yritti kokouksessakin keskuskustella lamminmäen kanssa, että näyttäisi luontevalta, lamminmäkeä v-tutti kokomies, oli hiljaa, sössitty koko ratamo.

      Sensijaan koko sammakon ansaitsee KS:n toimittaja: käädyin, pienoislipuin ja kultaisin kädenpuristuksin. Väitti että KS olisi ollut puolueellinen ratamoasiassa.

      Ei ole totta, puolueeton maakuntalehti , jo vuosikymmeniä.

      Sanoma konserni: -20% v. 2014 Sitä saa mitä tilaa.

      Sensijaan voi olla lähes varma, että toimittaja kirjoitti irtisanomisilmoituksensa.

      Ja, se, jos mikä, ei ole Kouvolan veronmaksjien etu

      -palataan-

      • voivoitätätouhua

        Tuota toimittajan ulos tuloa moni ihmetteli, mutta kertoo asiasta aika paljon ja sen sisäisen paineen omantuntonsa kanssa painivien kosarin toimittajien osalta.
        Mikä lie päätoimittajan puoluetausta mutta nyt sitäkin on helppo arvailla.
        Päätoimittaja lähinnä laittanut toimituksen naiset asialle.
        1-2 naistoimittajan kirjoitukset ovat olleet silmään pistäviä. Täyttä Ratamokeskus huumaa suolle ilman mitään perusteita, ainoa oli tuo nykyisen sairaalan putkiremontti. No siitä on jo monet naurut saatu, mutta varmasti parastaan yritti esimiehen ohjeiden ja omien resurssien mukaan.
        Toki asiaan liittyi myös tuo toimittajan meno sairaahoitajille kellokalleksi ja siitä "asiantunteva" kirjoitus. Itse toimittaja pelkäsi että omaiset kirjoituksestaan kärsii mutta maksaja päättää mitä hän kirjoittaa, eikä varmasti hänen omaiset tuosta kärsi lähinnä itse toimittaja sai myötähäpeää ja sääliä.

        Tosin voihan olla että Larikka yllättä meidät kaikki ja puhdistaa toimittajien maineen ja viimein antaa järkevää tietoa, potilaat ja kaupungin talous ovatkin saaneet oikeasti lotto voiton.


      • Evp_valkeala

        Hyvän päätöksen kaupunginvaltuusto on aikanaan tehnyt, kun Ratamon päätti rakentaa. Eihän sitä Suninen ja muut pölhöpopulistit ymmärrä, mutta sille ei voi mitään. Hyvä juttu oli KS: sivuilla, parempaa tiedonvälitystä, kuin Sunisella, joka sotkee kaikki asiat keskenään ja valehtelee loput. Tietysti lehden toimittajia voidaan arvostella, kun eivät Sunisen dokriineja huomioi, mutta eihän niitä kukaan arvostanut Sunisen palvelusaikana muutenkaan. Nyt niissä menee todellisuus, mielikuvitus ja poliittinen tarkoitusperä niin sekaisin, että vastuu jää lukijalle. Kaupungin taloudesta Suninen turhaan antaa kokoajan huonomman kuvan kuin on totuus. Tosin taloudesta Suninen mitään tiedä, kun ei ole enää ryhmää ympärillä sitä sille selittämässä.


    • japuistonpuut

      Ei siinä Sunista tarvita. Kouvolan talous on tosi huono. Velkaa takoo lisää, ihme vippaskauppoja omaisuudella, verojen korotukset ja palvelujen riisumiset.

    • yrjöttelee
    • 2348723156

      Asiantuntijoihin vetoaminen tuntuu kovin lapselliselta ja vastuuttomalta, alkaa maa polttaa jalkojen alla.

      Miksi maksaa tällaiselle, joka vetoaa aina ja ikuisesti muihin?

      On kyllä Kouvolan historian yksi kalleimmista päättäjistä ellei kallein.

    • kouvolan_valot

      oksanen ja esimiehet lamminmäki, harjula ja forsell , olikohan tää kaikki sen arvoista?

      Olette leimanneet itsenne loppuelämäksi, riippumatta oikeuden päätöksestä.

      Leikit vaan on leikitty.

    • 5746892312

      Lopuksi A Aimo ja studio-orkesteri esittää jenkan: k_sessa ollaan.

      Adventtia vaan, Kouvolan hallinnolle.

    • jargojargonjargon

      Oppia ikä kaikki.
      Kouvolan hallinto yrittää epätoivoisesti pitää kasvonsa talouden suhteen, edes tasapainossa, vaikkei ratamoinvestointia ole vielä edes aloitettu.
      Ensin yritettiin myydä sähköosakkeet, mutta asian tultua julkiseksi ja yleiseen arviointiin asia raukesi. Kaiken huipuksi Kotka ehti ensin jolloin jari larikka päästi suustaan varsinaisen helmen: Sähköyhtiön ivestointimahdollisuudet suljetaan pitkäksi aikaa jos omistusosuus vaihtuu edes pieneltäosin. Tämä lausunto osoittaa taas karulla tavalla, millä osaamisella Kouvolaa hallinnoidaan.

      Mutta taloutta on pakko tasapainottaa, uskottavuuden vuoksi. Kasvojenpesuyritykset jatkuivat.
      Myytiin tykkimäki "keittiön" kautta, hinnalla esim. jolla voidaan maksaa koululaisten taksikyytejä peräti 4kk:n ajan.
      Kukahan "asiantuntitija" on tämän kaupan takana, poliitiikothan eivät tule tästäkään kaupasta vastuuta kantamaan.

      Ja,se, jos mikä, ei ole Kouvolan veronmaksajien etu.

      -palataan-

    • ääntenlaskija

      9.4.2017

    • vähäntaashajahtaa

      Woodinno lukittiin korkeimman hallinto-oikeuden käskyllä.

    • kallis_minä

      Ennen kurki kuolee kuin suo sulaa.

    • Asiantuntijan_veli

      Koska ratamoa ei voida rakentaa, kouvolaan tulee Suomen ensimmäinen valaistu ja ilmastoitu suo.
      Sopimukset ko. urakoista on jo tehty vuosia sitten, ilman piirustuksia!

      On siinä köyhillä ihmettelemistä.

    • kouvolan_taantuma

      Mita,mita,mita, juoksen jousipussin pakeille, jalleen.
      Mina paatan.
      Betonia v:1991:sta

    • 26587548

      Odotan mielenkiinnolla koska KS julkaisee sairaaloiden jäädyttämisen.
      Voipi olla kova pala.
      Ymmärtää tämän sisäsiittoisen päätöksenteon loppua.
      Hyvä SSS.

    • consut

      Kouvolan veroäyri oli v.1963 Suomen halvin: 13.5p...Brofeltin aikaa.
      Oli hienoa olla lyseossa.
      Silhuetti saatiin kuvastimeksi, rahalla, ja Kuosmanen sai mennä, ja se mitä sen jälkeen tapahtui on pelkkää alamäkeä.
      Raha alkoi puhua, lyhytnäköisesti.
      Ylimielisyydellä on aina hintansa, ja sen maksavat Kouvolan asukkaat.

      Pysäkki ilman lipunmyyntiä, pärjätään omillaan.
      Olemmeko, me, Kouvolan asukkaat ansainneet tämän?

    • V_tukkaako

      Kalevi siren ja kumppanit, viherkommarit, tulkaa esiin ratamon puolesta, perustelkaa.
      oikeus voitti.

    • eletäänajassa

      Nyt vielä lasikatot ja manskin katukivet. unholaan. Pääsee kuntamme ehkä tasapainoon

    • vallanpalo

      Mutta, jari larikan unelmahöttö kuntaliitoksen kautta päästä eduskuntaan maksoi veronmaksajille about 15milj.e. Rahaa piti kertymän suokuokalla, mutta mies ei koskaan ole joutunut kokemaan elämän realiteettaja.
      Pelkkä verorahoilla eläjä.

    • Peiliä_parempi

      Kuulun etusivulle, Minä.

    • ihmeen_ihanaa

      Kyllähän me haluamme pitää jarin ja tämän hienon hallinnon etusivulla aina seuraaviin kuntavaaleihin saakka.
      Uusin todiste siitä on tänään IL 2.1.2016
      Suomen väkiluku nousee ennusteen mukaan 7%:a vuoteen 2040 mennessä. Kouvola onneksi tasapainottaa asiaa johtamalla muuttotappiokunnissa, 9%:a (7547) asukasta lähtee Kouvolasta samassa ajassa.
      On sitten niitä maalaisasiantuntijoita vähemmän.
      Kirjoittelemassa ja esittämässä mielipiteitään.

      • eiilmaisialippuja

        Tylyä on iltsarin teksti, synnit syvimmät saa jokainen äänestäjä miettiä päässään.


    • Ballaadijarille

      Opiksi, ohjeeksi sekä varoitukseksi tämä pitää tallentaa. Kuinka helposti kansaa petetään täysin naurettavilla puheilla.

    • ihmeen_ihanaa

      Hyvä näin, että tallennat, kun jarikin on vaipunut talvihorrokseen ;/
      Kuuluu sammakoiden lajiin, ajatukset...... mutta kyllä me äänestäjät pidetään jari esilä, ei toki jarin äänestäjät ;DDDD

      • Halvatonhuvit

        Halvat on huvit joillakin. Pelkkää parjaamista nimimerkin takaa. Perussuomalaisuus on jotakin, mitä ei voi ymmärtää. Idiotismista puhumattakaan...


      • asiaanmentävä

        Hauskanpito on halpaa. Mutta viestisi on pelkkää parjaamista.


    • rajatrajat

      Tähän ilotteluun on Lindströmminkin ollut tottuminen. Omat koirat purevat - luottamusta ei tahdo enää löytyä mistään. Täysin turha porukka, silmukka kiristyy!

    • kookookalpa

      Jarin pitää olla eka. Joko ylimielisyys tai muuten. kova kisa taitaa olla kaup. joht. kanssa. terkkuja kuopioooojosta, hieno kaupunki. kossuva.

    • meidänjari

      Jari v:91:sta betonia...... hieno silhuetti.

    • 65215732

      Huoltosuhde Kouvolassa punaisella.... tietenkin

    • implantti_irma

      jarin maailmankuva....... palsta puksuttaa vääjäämättä kohti kuntavaaleja.

    • Kissanpaskat

      Larikka kerää rahat suoratamoon, Manskin kattamiseen, matkakeskukseen ja Lamminmäen uuteen työsuhdemersuun eläkeläisiltä, vanhuksilta ja lapsiperheiltä 30 - 100 prosentin korotetuilla sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuilla.

      Eikö yhtään omatunto kolkuta palomiestä? Oletko puhunut demarit puolellesi luottamushenkilöiden vuosi- ja kokouspalkkioiden korotusesityksellä?

      Hovioikeuden talon kellariin saadaan ilmeisesti tilat myös Kouvolan vapaamuurarien loosille.

    • tahto-vai-taito

      Onko tämä paloesimies larikka (?) Kouvolasta pistänyt palastusministeriön asiat kuntoon. Niistä hän kirjoitti 9.7.2015 tässä ketjussa.
      Mikä on oikein miehiään, paikallinen kylähullu? vai mikä?

      Tekstien perusteella, ei ainakaan mikään ruudinkeksijä.

    • minä_luulin

      Hupsista, enkö olekaan korvaamaton.

    • keskusjohtoista

      Ompa pohjalla, tämä Kouvolan hallinto ja vallankäyttö.

    • laman-aivot

      Sääliksi käy henkilöä joka joutuu esittelemään Kouvolan "sairaalan" sote-valtuuskunnalle. Me tässä ajateltiin rakentaa tolppien varaan, suolle, tällainen kioski, jonka käyttötarkoitus ja rahoitus on vähän hakusessa.... mutta piirrellään sen mukaan.
      Saattaa vähän uskottavuus sillä hetkellä ja tulevaisuudessa olla koetuksella.

    • Ajallisestisattuisi

      Korotappa Jari sen Timpan kanssa vuokria että saadaan kunta nurin. Aika näppärä investointirahaston kertymä. Onkohan paljonkin tällaista vuskupeliä ? Ihme että rahat meni investointikassaan. Yleensähän liukuu pomojen taskuun. Saattoi tietysti poliisitutkinta aiheuttaa tuon rehellisyyspiikin.

    • parik23

      Minä juon nyt kahvia, olenko täysin arvoton, jari?

      • jaripalikka

        Jarin idealogiassa vain eliitti saisi äänestää. Liian vanhat eli eläkeläiset kupattava syömästä verovaroja.


    • faktajuttu23

      Osasto 4:n lakkautus pantiin uuteen harkintaan kaupunginhallituksessa.
      KS:n nettiversiossa kehuttiin päätöstä ja erityisesti sitä ettei jari ollut sotkemassa päätöksentekoa, oli pärnyyssä vuokrabungalovissa lomalla. Kommentti hävisi KS:n sivulta alta aikayksikön. Ja aiheesta.
      Tosi asiassa tämä isänmaallinen, sinivalkoinen suomalainen, Kouvolan ja Suomen edunvalvoja, jonka on näyttänyt Kouvolan kehittäjä kyntensä, omistaa itse pärnyyssä loma-asunnon.
      Joka täten korjattakoon.

    • naamaritpois

      Mitenkökän Kouvolan kultaisen vasikan käy?
      Tajuaako valtiovalta kuinka edelläkävijöitä jari kouvolan hallinto ovat, kaikenpuolisessa asioidenhoidossa ja etenkin terveydenhoidossa? joka on ajan myötä Kouvolassa muuttunut sairaanhoidoksi.

      Pahalta näyttää: Eilen uutisissa kysyttiin eräältä rouvalta Helsingissä, miksi hän menee Kotkaan onnibussilla eikä junalla, vaikka hinnat ovat tippuneet? Muori vastasi: koska juna menisi Kouvolan kautta.

      Ollaanko nyt pohjalla, ennen larikkavapaata ilmastoa? ja reaalimaailmaa.

    • kunnanpommi

      Kallis spede. hakee ideansa muualta. Ei vaan riitä..............eihän mulla ollut mitään omaa......kuin minä.

    • suursuomi

      "Tunnelma oli juhlallinen, kun tiesi lentävänsä avaruudessa maailmanhistorian ehkä ihmeellisimmän henkilön kanssa ja joka tapauksessa nykyajan kuuluisimman ihmisen ja suurimman neron seurassa...

      Hänellä oli suorastaan kauniit kasvot ja syvät tummansiniset, suurenpuoleiset silmät. Kasvojen väri oli erittäin terve."

      Kenraali Paavo Talvela Hitleristä

    • Kuneivätosaa

      Mikäli Kouvola olisi terve yhteisö, niin johtoryhmä olisi vaihdettu aikapäiviä sitten ja viranomaiset tutkisi isompia rahamenetyksiä.

      • 3276523

        Voi voitettuja


    • toimikunnan_päätös

      Kansannainen, senttari, botoxtyttö, valtuutettu, erinäinen määrä etuninimiä kalervosta kaisaan.... Ettäks jaksat KS:n nettipalstoilla.
      You have a`problem.
      Mihin on hävinnyt se ylivoimainen jari.
      Niimpä, kaikki päättäminen perustuu tukeen ja rahat on aikuisten oikeesti loppu.
      Ihminen on ihmiselle susi, hyvä veli.
      Seuraavaksi lähtee täysin raaka lindtrömin pihvi

      • 83654

        Voi voitettuja


    • suomijakouvola

      Kyllä ihmetyttää tämä kouvolan touhuilu, pari psalmia ja nyt jarppa, itsekin äänestäneenä ovat olleet valtuustossa täysin tossuja, nyt jarin toimesta tutkimusta ja toimikuntaa täynnä, valtakunnallisesti. Kun ei vaan takinkääntäjällä taito riitä.
      Jos jarppa uskaltaa kuntavaaleihin tulee tappio olemaan katkera, ja niin voittaja tulee olemaan isä aurinkoinen, kolmesta sukunimen etukirjaimesta jos voi päätellä...Hieno mies. Ja rehellinen.
      Ja hyvä niin.
      Rehellisyys on ollut Suomen kansan selkäranka.Aina.

      • 487639

        Voi Voitettuja


    • ripausmoraalia

      Noin kuvaannollisesti päitä putoo. Eikohän vielä löydy ryhtiä

    • silakan_syöjä

      Selittäkääs minulle, tavalliselle kahvinjuojalle tämä järjetön säästöbuumi Kouvolassa.
      Sitten toisaalla laitetaan 100:ja miljoonia johonkin konttoriin suolle.

    • 845762154

      Yle teema juuri nyt: Kultainen vasikka, näytelmä ahnaudesta ja keinottelusta ;)

    • 2587654124

      Kyllä potuttaa nämä kouvolan kuntapäättäjät, kihatti päähän , tämä kuntaliitos, että olisi rahaa kuin rosvopäälliköllä.

      Nyt taitaa käydä niin että valtiovalta, tai eu päättää mitä Suomessa tehdään.

    • pienon_vartia

      Kummallinen mies, tämä Jari Lindström, osaa hoitaa Suomen asioita, mutta ei saa suutaan auki Kouvolan asioissa.

      Omasta mielestään.
      Mutta pannaan lautakunta töihin.

    • kallisturhake

      Keskusta pelasi kuntaliitoksen ostamalla oikean vastauksen kohtuuttomilla palkkojen korotuksilla.
      Siitä lähtien on tullut miinusta talouteen.
      Nämä haavemaalarikan koulujen sulkemiset ei tuottaneet kuin tappiota. Missään ei kirjanpidossa näy että tuossa koulu lakkasi. Terveyspalvelut sekoitti myös. Ei taloudellista hyötyä. Mutta jonotusaika piteni ja palvelu huononi.

    • 8472654

      ratamo tulee ja pelastaa :DDDDDD

    • voikilinpil

      Kouvolan kunta aloittaa alhaalta. Eikä nouse koskaan (50vuotta kituu ainakin) Kaiken saatanan tahvot leikkii osaavaa.

    • helphelp145

      Mites jari kävi? nousiko kusi päähän kun tuli kuntaliitos. Rahaa tuli kuin suokuokalla Kouvolaan ympäristökunnista paperi/maatalous mutta maailma muuttui.
      Tutkimuksen mukaan Kouvolasta lähtee joko asukkaat tai hallinto.

      Muualle.

    • soraajabetonia

      Kyllähän tämä ratamo tulee olemaan ihan uskomaton projekti Kouvolalle, tulee olemaan ihan etusivun juttu Suomessakin.
      Ajatelkaa 150milj. yhteen kioskiin.

      On melkonen harppi, tämä larikka.

      • 48672

        Voi voitettuja


    • väliäkönoillakunhanrahaa

      Tasan ei käy onnenlahjat. Raatamosta oli onneksi LVI suunitelmat valmiina ja urakat sovittu ennenkuin rakennekuvat syntyi. Kivija nämä "sopimuskumppanit"
      Manskki on murhe erikseen. Työt pitäisi alkaa niin muistetaan jotain putkia puuttuvan.

      Mitenköhän yksinkertaiset eläkevaarit näitä hoitaa. ?

    • no_points

      Vaalit tulloo.... oletko valmis?

    • hahahaahohohooo

      Eikös kuusaalta ole noussut muitakin koomikkopellejä. Larikka ei vain kyennyt telkkariin

    • minäminäminäminäminä

      Voi voitettuja: pannaampa pääsiäisvisa.
      Kuka Kouvolalainen poliitikko lausuu näin 9.4.2017 klo21.00-22.00 kuntavaalien ratkettua: Tunnen kyllä läpimenneet mutta muuten en kommentoi vaaleja.
      Lisäksi em. ehdokas haukkuu äänestäjät seuraavan päivän kosarissa.

    • 7458965

      Panen kaksi, vaikka vähän kerroin kärsii: jari ja jari

    • 78952145

      Larikkalainen malli on tappanut kaiken yrittäjäisyyden ja positiivisuuden Kouvolassa, turha tapella tätä verkostoa vastaan Kouvolassa.
      Hyss hyss ja pois pois tästä sairaasta kouvolasta.

    • osaaminenpuuttuu

      Larikka & Lamminmäki osaamisella Kouvola ei korjaannu koskaan. Toki tulee hyviä selityksiä ja kikkailua.
      Verot ja maksut nousee, onneksi palvelut loppuu

      • 152756

        Voi voitettuja


    • kyländiktaattorit

      Laamanni, eversti, (? ) kuka kolmas.

    • idioottienihmemaa

      Siis eikö todellakaan edes tämän kokoisessa kylässä osata taloushallintoa tai mitään muutakaan. Kaupunki köyhtyy vaikka palvelut on alasajettu.
      Milloin fiskaalit herää ruusuisesta unesta ?

    • hyprfghj

      Nyt on jari k_sessa sähköyhtiön fuusion suhteen.
      Jos kannattaa, on nokka ruvella jos ei kannata on pyrstö kiinni (ratamo)

    • ketkulakylä

      Istekki Oy on kuulemma ollut mukana ratamon suunnittelussa. Nyt kouvola lähtee osakkaaksi että pääsevät ilman kilpailutusta sopimaan jutut. Eli rahastus on vapaa.

    • op784jhgf

      Kyllä on kummallista jos tämä Kouvolan naamakirja pelleilee vielä jatkossakin.
      Mies tappaa palveluita muutaman satasen takia ja toisaalla rakentaa jotain kioskia suolle 150.00-200.00 miljoonalla. Jopa Suomen tasolla tätä mietittäisiin tarkkaan.
      Voi veljet ja siskot.
      Kyllä pitää ihmetellä koko hallintoakin että tällaiseen on menty mukaan.
      Aina pitää olla joku häviäjä, ja Kouvola tulee olemaan se. Siitäs saitte kun äänestitte
      Tämä pelleily, joka on mennyt tosi vakavaksi meille veronmaksajille tulee kalliksi, syy ratamon .
      Ei menty ratamolla eduskuntaan, eikä tällaisia päättäjiä tarvita kuntatasollakaan.

    • mitäs_luvista

      Ratamo on sitten saanut rakennusluvan ;)
      Kosarin kuvassa jo altaiden liukumäet odottavat käyttäjiään, horisontissa.
      On se iso. ja tuottava. ja halpa.

    • uskomatonjääräpääsuorit

      Harvoin suomonttu saa noin hienon täytteen. Mutta täytyy nerreja ymmärtää kun kuivaa kalliotonttia ei vieressä ollut. Toivottavasti paskosuon vaihdettu nimi helpottaa myyntiä rahoitusyhtiölle.
      Joten nyt OP lainaa hirveästi. saadaan toimisto kuntoon ja herrat palkkansa

    • sattumiaratamosta

      Jarii, ensin rakennuslupa - luvat. Sitten vasta tontin raivaamiseen. Vai tekeekö kaupunki omalla vastuulla. (eli normikäytäntö)

      Täytyy muistaa että eräät tahot haluaa alueen säilyttää kaupungin keuhkoina ja rakentaa sinne polkuja sekä pienen lammikon ruopata ihmisten iloksi ja lintujen olotilaksi

    • ValoinkoSokkelinTurhaan

      Saako tontille rakentaa?

    • työtä_suomen_puolesta

      Saa, jos on valtio valtiossa eli Kouvolassa. Kyllä äijät on epätoivosia, käy taistelemaan täyden fiaskon puolesta. Suhteet todellisiin päättäjiin näyttää olevan täysin poikki, pelataan pelkästään omasta kunniasta.
      Suninen tulee olemaan seuraavien kuntavaalien sensaatio, kunhan on vaan jossain listoilla.
      Hieno Suomalainen mies. Jota voi myös suomen parhaat, Suomen ihanat naiset äänestää.

      • paha-saa-palkkansa

        Ei asiat niin ihmeellisiä ole mutta Larikan ansiosta Suninen tulee olemaan kyllä paikallisesti olemaan melkoinen megatähti.


    • Aivotoimintaratkaisee

      En tunne miestä mutta kyllähän Suninen on niitä harvoja mitkä jotain tietää.

    • takinkääntölimppu

      Sadetta lupaa, äänisadetta suniselle, takinkääntäjille ei.
      Hienoa perussuomi.

    • sunkorppi

      Kyllä tulee olemaan julmat vaalit larikalle ja takinkääntäjlle, minäkin , ihan oikeesti uskoin.

    • 6821loum

      Voihan botox ja halvaantunut juna.

    • mielensäpahoittaja007

      Miten Suninen jaksaa täällä itseään kehua nimimerkin takaa. Melkoinen omakehusyndrooma.

    • Tulevaisuudentekijät

      Mauno Ahonen: Lauri Lamminmäen ja Jari Larikan on nähty juoksevan, kilvan, kymenlukolta kohti paloasemaa, todennäköisesti määränpäänä entinen Paskosuo.
      Kouvolan tavoitelluin tonttimaa vapautui, vuosikymmeniin, ja pojat haluavat paaluttaa diilitalonsa. Jaa Jaa ja Oksanen näyttää olevan juottohommissa.
      Joukkueena toimitaan.

    • etvarmaaalennu

      Velka ei vaikuta käyttötalouteen.
      Näin Kouvolan KH:n hallituksen puh. joht. jari larikka.
      Kyllä......sama mies joka on valehdellut Kouvolalaisille ratamon suhteen esim. investointirahastosta, elinkaarikaarimallista, vero%:ta, palveluiden parantamisesta ym. ym.
      Vaikutat epätoivoivoiselta jari, pistäisit koko käyttötalouden ratamoon about 25v:si
      Mikä sinua ajaa?
      Puolustuksen puheenvuoro?

    • näinkouvolassa

      Voi fittan, minulle Kouvola on ollut nuoruudessa hieno mesta. Kouluni olen käynyt Kouvolassa ja me Kouvolan ulkopuoliset olemme tuoneet rahaa Kouvolaan , rasittamatta Kouvolan palveluita. Olen harpin ulkopuolelta. Ja se ollaan koettu kuntaliitoksen kautta, oikein isän kädestä.
      Kouvolan ylimielinen johto on tiensä päässä. Aika uskomatonta mitä Lamminmäki on pystynyt tekemään itselleen, näin lyhyessä ajassa.
      Hakihan mies töitä muualtakin mutta lopputulos tiedetään.
      Sensijaan Hyttinen ja myllymäki ottivat ritolat ja monet muut. Ja hyvät kelpaa.
      larikasta ei kannata kirjoittaa, se lähtee seuraavissa vaaleissa.

      Mutta eteenpäin, yhteistyökykyiset ja rehelliset Leppänen ja Suninen tulevat olemaan ääniharavia ja mikäs mieluisempaa kuin poimittaisiin se Hyttinen lapista johtamaan Kouvolaa uskottavuuden tielle.

      Ai, mihin unohtui Jarppa? Kun ei uskalla eikä osaa, mutta pannaan komitea asialle.En vaan osaa olla varma ja päättää. Paitsi hiekkalaatikolla,laskevan aurigon alla.

    • 254kdsafgh

      Nyt on nostettu kissat pöydälle.
      Aivan loistavaa Suninen.
      Hieno, Suomalainen mies ja korppi kanss.

    • matikkaonkala

      Kouluja lopetetaan taas!
      lamminmäki ja larikka on ollu töissä ja lamminmäelle ehdotetaan jopa palkankorotusta (valtuuston video) hallituksen toimesta.
      Onneksi velka ei ole pois käyttötaloudesta ;DDDDDDDDD

    • kevennys

      De e vappen!
      Muistakaa larikan malli, henkilötasolla:
      Ottakaa pikavippejä, niin paljon kuin sielu sietää...... se tule vaikuttamaan käyttötalouteen.
      Mutta larikkahan käyttää verovaroja.
      Äänestämisiin :DDDDDDDD
      vappupalloilaan. Kuplia sinnekin.

    • narssimminhinta

      Voi voi jari, jos saat pallon omaan maaliin tulee pitkät 5v:tta ennenkuin karkaat pärnyyn.onnea itsesi ja per-. kanssa.

    • Botoxpoika

      Ei tullut suolle sairaalaa, eikä marjoniemeen kerrostaloja.
      Mites meni? Noin niikun omasta mielestä?

      • Yksinkertaista

        Vanha rakennusneuvos mittaili muutama vuosi sitten Marjoniemen terveyskeskuksen tonttia, montako kerrostaloa siihen mahtuisi. Oli kyseessä vaihtokauppa, jossa rakennusneuvos antoi kaupungille suotontin ja vastaavasti sai käyttöönsä lähellä keskustaa olevan ylävän rakennustontin omiin bisneksiinsä.


    • taitovaje

      Historiantekijät ylös.
      Ja voi sitä jargonin määrää.......... tulevaisuudessa.
      Kouvolan kärkihallinto, erotkaa. Nyt eletään 2000:ta lukua.

    • jarilauri

      Mikähän hintalappu ratamoseikkailulle oikein tulee, kun ei maalaisasiantuntijat osaa, ei osaa herrat eikä narrit, vain minä osaan.

    • 47896521455

      Pahin skenaario toteutui, ja vaikka olen ollut ratamovastustaja niin ei tämä mikään riemun paikka todellakaan ole.
      Kouvolan johto, vaikka varoituksen ääniä kuului (vääristä suista) koko ratamomatkan ajan, sössinyt Kouvolan talouden perinpohjin ja monin eri tavoin, ja vuosikymmeniksi.
      On kaksi mahdollisuutta miksi näin tehtiin: Joko yliarvioitiin itseä tai aliarvioitiin muita.
      Oli, lähinnä noloa, kun kaupunginjohtaja vielä kehtasi reppu selässä (missä käädyt?) juosta pitkin Kouvolan katuja, betonia mainostaen. Kunnia meni mutta maine senkun kasvaa ja kaup. hallitushan on ehdotellut herralle palkankorotusta.

      -Kouvolaan tulee työttömiä lisää 200-400
      -Asuntojen ym. omaisuuden arvot tippuvat
      -sair.hoidon työmatkat, jos ne edes saa pitää , pitenevät tuntitolkulla. (vrt. koululapset)
      -kaikenkaikkinen negatiivinen trendi jatkuu ja pitkään

      avoimuus päätöksenteossa lisääntyy Kouvolassa
      - rahaa ratamoon paloi useita 10:ä milj. mutta onneksi kioskia ei rakennettu.
      jari larikka ei kuulu päätösentekijöiden joukkoon ensi kuntavaalien jälkeen ja toivottavasti lauri lamminmäkikin tuntee itsensä esteelliseksi, joku kaunis aamu.
      erittäin paha takaisku veljille.

    • rokotettu

      Kuuleppas jari tätä: Kouvola on pantu boikottiin, niin kauan kuin sinä ja lamminmäki jatkatte ei manskilla eikä ydinkeskustassa käy kukaan, harpin ulkopuolelta.se vaan on totuus.kun ei tarvi me pärjätään ilman sua ja sun betonia.yritä elää itsesi kanssa lyckka till.
      narsisseja.

    • 578962

      Voi voitettuja

    • kouvolan_ääni

      Myyrä Niiranen vei larikkaa ja Lamminmäkeä 100-0
      Veljien sillat on poltettu joka suuntaan. Silti rahaa ja aikaa on palanut tuhottomasti.
      Erotkaa.

    • ToniLampiranta

      Panisin.

    • jargonjargonjargon

      Niirasen kommentti kotkan ja etenkin kouvolan poliitikoille: Tehtiin poliittinen päätös, oli pisteliäs ja nerokas piikki kouvolan hallinnolle.
      Kouvolalla on varattu (30ha) paikka tervaskaalle sairaalaa varten, samalla kun veturillekin.Tällä saatiin liitoskunnat osaltaan myönteiseksi liitokselle. Näin puhui myös Kati Myllymäki.
      Tämän jälkeen politiikka astui peliin ja monen sattuman summana sairaala päätyi vihoviimeiseen paikkaan, josta päätöksestä ei tule tule vastuunkantajia löytymään.
      Tähän Niiranen osaltaan viittasi, ite sössitte, sitä saa mitä tilaa.

      Entä mitä nyt: Tähän myös Niiranen viittasi, Hänet on palkattu SOTE- työryhmään tekemään säästöjä ja niitä myös tehdään (ainakin teoriassa) kouvolan ja kotkan poliitikoilla ei ole kuin kuuntelijan osa tässä pelissä. Pelkään ja näin myös on, että kouvolan kortit on pelattu ja saa nähdä mitä sieltä tulee.

      Empä malta olla laittamatta tähän loppuun tapaukset lauri lamminmäki ja jari larikka sekä ylin virkamieskunta, lähes poikkeuksetta: Kouvolan veronmaksajana ihmettelen teidän päätöksenteon laatua. Jos käytätte valtaa, niinkuin te käytätte ei ole varaa isoihin virheisiin ja kaikenmaailman koplauksiin.

      Itse olette menettelytapanne valinneet ja harmi,että me Kouvolan asukkaat joudumme katselemaan asiaa ulkopuolelta. tapaus Iitti on tästä oiva esimerkki.

      Onneksi on vaalit tulossa.

      Ja,se, jos mikä on Kouvolan veronmaksjien etu.

    • jousipussi

      Oli taivas auki 2009
      Et vaan tajunnu...
      maksoit sitte kouvolalle20-60milj. ja Iitti lisän.

    • hyshyshys

      Paikallislehti ::)))))))))))
      Ja päälle larikka ja lamminmäki
      30-50milj. liikkuu. vitun pellet

    • kaikenkorjaaja3

      Jari, Matsasi ei käy kaikilla pytyillä.

    • 26775572987

      Eikä kaupunkilainen

    • 26775572987

      Eikä kaupunkilainen

    • 26775572987

      Eikä kaupunkilainen

    • 457891

      hhryudd

    • 457891

      hhryudd

    • 15789621

      kuu

    • 15789621

      kuu

    • 15789621

      kuu

    • voipyhäjysäys

      Kouvostoliiton voimakaksikko. Batmän ja Ropin. Eli lamminmäki ja larikka. Tulostakaa tämä ketju. Siinä sisältö tuleviin vaaleihin.
      Mitä tekee kunta tollaisilla tallukoilla jotka eivät pysty henkilöstöä suhteuttamaan tarpeeseen. Nahjukset, vetelät. Kunta pyörii tappiolla jota typerät hankkeenne lisää.

    • kivatpojat

      Kouvola, kytki naapurikunnat itseensä ja tuhosi ne. Pelkkää alamäkeä kymmenen vuotta, voimakaksikko letkumestari ja kylän johtaja pisti itsensä peliin.

    • Riisto

      Kiitos Jari hyvin hoidetusta Ratamo-projektista, sinun sitkeän ja peräksiantamattoman työn ansiosta saadaan nyt suuri ja monipuolinen sairaala kaikkine palveluineen kaupungin parhaiden liikenneyhteyksien äärelle.

      • HienoaVittuilua

        Tuosta kun ottaa vittuilun pois, niin sisältö onkin sen jälkeen aika lähelle nolla.


    • Mietitäänpäs

      Mitkä ovat ne huhut, että Marjoniementien Jatkeen stabilointi olisi epäonnistunut?

    • Ja.vielä.ihmetellään

      Kun joku veti tämän ketjun esiin niin tuli sitä illan ratoksi luettua. Muutkin voi lukea niin palaa asioita vuosien takaa mieleen.

      ihan kaikkea en lukenut mutta yksi oleellinen pisti silmään minkä silloisen Ratamokeskuksen puunamies kirjoitti ja tuon vuoksihan nyt ollaa tässä tilantessa Kouvolassa.

      Larikka kirjoitti: Moderni sairaala kuulostaa houkuttelevalta, kun sen vielä ilmoittaa tulevan puolta halvemmaksi. Eri asia kuitenkin on, tarvitsemmeko sellaista

      • Ei.uskois.jos.ei.näkisi

        "Larikka kirjoitti: Moderni sairaala kuulostaa houkuttelevalta, kun sen vielä ilmoittaa tulevan puolta halvemmaksi. Eri asia kuitenkin on, tarvitsemmeko sellaista"

        Vieläköhän Larikalla on pokkaa sanoa tuota samaa ja kävellä kokoomuskeikarina Manskilla?


    • suomonitoimikeskus

      Larikan toimet pitää nostaa näkyviin.

      Moderni sairaala kuulostaa houkuttelevalta, kun sen vielä ilmoittaa tulevan puolta halvemmaksi. Eri asia kuitenkin on, tarvitsemmeko sellaista

      Maanantaina aikaisin aamulla pimeällä lähden pienen 10 minuutin toimenpiteen vuoksi Larikan tahdosta ajamaan Kotkaan. Se voin sanoa että matkalla herra Larikka tulee monesti mieleen, unohtamatta rouva Sorvalia. No eläkkeellähän on aikaa siellä pimeässä silmiä siristellä, kela-taksikin tehty vaikeaksi ja kalliiksi mikä tietysti oli sen tarkoituskin.

    • Runkotienruumiit

      Kyllä suotontti kiroiluttaa minuakin, kun runkotietä pakotetaan ajamaan.

      10 vuoden päästä joutunee maksamaan hiilijalanjälkiveroakin ja se tulee ajokustannuksen päälle. Eikö mitään enää ole tehtävissä.

    • TerveKunPukki

      Olen Jari Larikan kanssa samaa mieltä tuosta että tarvitsemmeko me terveet edes sairaalaa Kouvolaan.

    • Ensin.itse.halusi.nyt.ei

      Tuolla toisaalla (kosarissa) nyt Larikka vaati ryhtiä Kouvolan edunvalvontaa Sipilän sote-sopassa. Itse vajaa 10 vuotta sitten ajoi Kouvolan sairaalan lopettamista, kun turha ihmisiä makuuttaa kalleilla potilaspaikoilla, missä onnistuikin. Nyt kun edetään kuten Sipilä ja Larikka itse aikoinaan halusi niin ei enää kelpaakaan. Onkohan asiantuntijat vaihtuneet kun oma poliittinen ura upposi suohon?

    • Hurraa

      Vaikea vaatia edunvalontaa, kun sopimukset on tehty !

    • KukaOliMitäkinMieltä

      Kaiken kaikkiaan olisi hyvä selvittää kuka halusi mitäkin Kouvolassa päättäjien osalta.

      -Kuka halusi oikeaa sairaalaa?

      -Kuka halusi monitoimikeskusta?

      -Kuka halusi tuota jo valtakunnallisestikin kuuluisaa rakennuspaikkaa?

      -Kuka halusi terveyspalvelut yksityiselle puolelle?

      -Kuka halusi sairaala ja terveyspalvelut Kotkaan?

      -Kuka syyllinen että palvelut nyt Kotkassa ja kouvolalaiset maksaa kotkalaistenkin palvelut?

      -Kuka halusi että Kouvolassa ei ole oikeaa sairaalaa?

      -Kuka oli sitä mieltä että Kouvolassa liian kallista hoitaa potilaita?

      -Kai valtuuston päätöksistä ja siitä mitä kukin esittänyt jotain saa selville?

      -Kuinka moni valtuustossa ymmärtää että heidän päätöksillä ei Kouvolassa ole sairaalaa?

      -Kuinka moni valtuustossa on vieläkin sitä mieltä että tarvitsemmeko me edes sairaalaa?

    • vimonen.sammuttaa.valot

      Kuntaliitoss tehtiin vanhan Kouvolan pelastamiseksi. Kaikki mitä sen jälkeen tapahtuntut ja mitä seurauksia siitä ollut saa ihmettelyä aikaiseksi. Eikö tuossa vanhan Kouvolan pelastusvaiheessa olisi pitänyt kaikki entisen vanhan Kouvola päättäjät laittaa sivuun?

      Sama kaiken tuhoava porukka kun saanut huseerata, niin nyt ei vanhan Kouvolan ulkopuolellakaan ole kohta mitään. Koulut lopetetaan, sairaalaa lopetettiin, nyt esitetään kaikki nuoriin ja lapsiin liittyvä tuki lopetettavaksi ja kaikki liikuntaan liityvä lapsille maksullisiksi.

      Manskiin laitetaan jatkuvasti rahaa suokuokalla kun yritetään keinotekoisesti elvyttää. Muuten, kenen suunnittelemat oli nuo 130 000 euron "jouluvalot". Tuohon suon suunnitteluun meni 6-8 vuodessa yli 10 miljonaa.

      Kuntaliitoksen idea oli että kuntien yhdistyessä saadaan monen miljoonan säästöt päällekkäisen hallinnon karisimisesta. Yhtään johtajaa eikä päällikköä karsittu. Päinvastoin, nuo virat lisäänty. ja kun tuota koetettiin peitellä niin esimerkiksi siivoojia ja vastaavia vähenettiin vaikka tiettyjen seinien sisällä ei kuntaliitos vaikuttanut mitenkään ja päällekkäisyyttä ei tullut. Tuli vaan oikeaa työuupumusta kun kaksi alkoi tekemään sen jota ennen teki kuusi henkilöä, joka näkyy selvästi tilastoissa.

    • Hoh.hoijaa

      Kokoomus tietysti yhtä kaukana tavallisesta tallaajasta ja palkansaajasta kun maapallo auringosta. Vaikka tuon unohtaa niin tulee se silti esiin Jari Larikan osalta väkisinkin. Kirjoittelee Kouvolan Sanomien kommenteissa ja niitä on enää vaikea käsitellä nauramatta, lähinnä menee säälin puolelle. Mutta hyvä että kirjoittelee niin alkaa aukeamaan asiat ja ketkä tähän meidät on ajaneet milläkin ajatuksen juoksulla.

    • Runkotienhaamu

      Kyllä. Kotkaan kun matka, niin Larikan kuva piirtyy verkkokalvolle.

    • Joulurauhaa

      Otetaan nyt tämä näkymään niin kaikki ymmärtää miksi ei Kouvolassa ole sairaalaa. Tuohon päätökseenhän kuului myös terveyskeskusten lopettaminen, Kuusaalta se sitten jo lähti sairaalan lisäksi.

    • VoiMorjensTätäMenoa

      Nostetaan tämäkin näkyviin. On nimittäin tämän sairaalan vastustajan ja pystyhoidon keksineen vuoksi ollut tapahtumia ja sattumia taas ihan riittävästi lähi viikkoina. Ennen tämä kaikki olisi ollut helpompaa ja pääsi paljon helpommalla vaivalla. Pahinta tämä tietysti on ollut yhdelle(toisiakin löytyy) itse kohteena olevalle jota heitellään paikasta toiseen ja väliilä melkein muumiona kotiin tähän kuuluisaan pystyhoitoon. Toivottavsti nyt saatte sen uuden teatterin sinne manskille ja tietysti ne elokuvateatterit kunnan piikkiin.

      • Suopursua

        Suoratamohanke etenee turpeen kaivuulla, jota Ruskeasuon tontilla on kolmisen metriä maanpinnasta. Nämä kaivinkoneitten tekemät kasat ovat Ruskeasuon turvekkerrosta, jonka alla on muutama metri savea. Sekään ei ole kantavaa maa-ainesta, koska sitä löytyy vasta 10 -24 metrin syvyydestä suunnitellun rakennuspaikan alta. Siihen syvyyteen pitää betonipaalut juntata, jotta perustuksia päästäisiin rakentamaan niitten varaan. Näihin töihin päästään vasta elokuussa 2019, johon mennessä on saatu rakennusurakoitsija valittua.

        Aikoinaan vuosina 2010 - 2017 pikku-Kouvolan virka- ja luottamushenkilöt puhuivat Kotiharjusta Ratamon rakennuspaikkana. Rakennuslupa on kuitenkin pitkän harkinnan jälkeen myönnetty Ruskeasuon kadun varrelle rakennettavalle kiinteistölle, jolloin näille älypäille viimeistään todentui, että rakennuspaikka onkin suota. Nyt siellä voivat käydä Kotiharjusta puhuneet veijarit seuraamassa turpeen nostoa suoratamon rakennuspaikalta. Myös Kouvolan Sanomien toimittajat voivat todeta, että Rambollin miesten tekemä rakennettavuusselvitys vuodelta 2012 kertoi sen, mitä nyt voidaan nähdä. Puheet Ratamokeskuksen rakennuspaikasta Kotiharjuna olivat tietenkin viittaus kaupunginosaan eikä suoperäiseen rakennuspaikkaan. Tämän tiesivät pikku-Kouvolan kokkarit Larikan johdolla ja he kantavat nyt vastuut rakentamisen lisäkustannuksista ja rakennuksen valmistumisen jälkeisistä kosteusongelmista.


    • Anonyymi

      Tuli tämä ketju mieleen kun tuli käytyä Poksissa ja luettua jotain ratamosta.

      Miten on toiminut tuo Kouvolassa keksitty pystyhoito. Onko siitä mitään tilastoja ja tutkittu kuinka sen avulla saatu sairaita parantumaan ja helpotettu heidän elämää.

    • Anonyymi

      Tämä pitää nostaa esiin. Oli pari Kotkassa käyntiä, ja siellä meni itse asioihin noin 3-5 minuuttia. Siellä päässäkin henkilö jonka kanssa asioitiin sanoi että onko tässä mitään järkeä ajaa tänne asti tämän asian kanssa. Tosin saatiin tuo 13 miljoonaa vuosittaista säästöä sairaalan lopettamisesta, jos ei niin olisi tehty niin viime vuosi olisi Kouvolan osalta 39 miljoonaa miinuksella.

      Ota nyt sitten näistä selvää mutta kuntaliitoksen jälkeen kyyti on ollut kylmää. Kuitenkin kun noita vanhoja asioita ja päätöksiä selaa niin aina tulee yksi nimi eteen.

    • Anonyymi

      Miten Larikan omasta mielestään tuo sairaalan lopettaminen meni ja siitä saadut säästöt on mennyt kouvolalaisten hyvinvoinnin kannalta. Tänään uutisoitiin että kaikki jääurheilua harrastavat nuoret saavat harrastaa sitä tulevaisuudessa vain ratapihalla. Huomenna ehkä uutisoidaan että sekin Kotkaan, mutta kouvolalaiset maksaa. Jotain ne uutisoi uimahalleistakin, sitä ei edes jaksanut kuunnella kun voi arvata mistä häviää ja mihin rakennetaan.

      • Anonyymi

        Tervetuloa vaan Kotkaan uimaan, meri on vielä lämmin ja vettä riittää. Eikä me siitä suurta maksua peritä.


    • Anonyymi

      Tuolta ylhäältä lainattua.
      "Moderni sairaala kuulostaa houkuttelevalta, kun sen vielä ilmoittaa tulevan puolta halvemmaksi. Eri asia kuitenkin on, tarvitsemmeko sellaista."

      Jokainen voi itse etsiä kenen mielipide.

    • Anonyymi

      Eikös se ollut tämä Larikka joka oli sitä mieltä että Kuusaalla oleva sairaala on vanha ja ahdas homeinen paikka joka pitää loptettaa. Nyt sama mies oli valtuuston (juutuubi ja yle) kokouksessa sitä mieltä että Kuusaan uimahallin altaan pohjatulppa pitää irrottaa ja hänen mielestään täysin ränsistyneeseen uimahalliin ei saa enää yhtään laittaa rahaa että saadaan jotenkin urheulupuiston uimahalli pidettyä pystyssä ja rahaa tulevaan manskin kivien vaihtoon. Kaveri on henkeen ja vereen kyläpoliittikko joka hakee vertaistaan. Larikan puheessa valtuustossa herätti huomion että mainitsi vain yhden uimahallin johon hänen mielestään ei vanhuuttaan saa laittaa rahaa. Sairaalan kohdalta on lausunnoissaan jo legenda.

    • Anonyymi

      Hävisikö Kuusankoskelta terveykeskus manskin kivien tuomien kustannusten vuoksi?
      Sairaalan lopettamisesta Larikan puheissa tuli 10 miljoonan säästöt. Paljonko tuli säästöjä Kuusaan terveyskeskuksen lopettamisesta? Valtuuston kokouksessa Larikan seuraava kohde oli Kuusaan uimahalli. No hyvä sinänsä että tuo oma sairaala lopetettiin, olisi nyt kaupungin talous vielä tuon 10 miljoonaa enemmän miinuksella jos ei olisi lopetettu.

    • Anonyymi

      Otsikon kaverin ajatukset, hänen asiantuntioiden ajatukset ja toimet jää historiaan tavalla jota vielä pitkään muistellaan. Jokainen saa ihan itse pohtia että miksi?
      Surullinen tapaus kuitenkin kyseessä kun pohditaan mikä meni pieleen kuntaliitoksen vuoksi.

    • Anonyymi

      Ketjun jossain kohdassa Larikka kertoo Ratamon ovien avautuvan 2018 syksyllä.. Ei ile miehestä ennustajaeukoksikaan.

      • Anonyymi

        No on noita vanhan Kouvolan kokkareita. Oli mukana suuna päänää lopettamassa sairaalaa Kuusankoskelta, ja todennäköisesti myös mukana terveyskeskuksen lopetaamisessa Kuusaalta. Toki onnistui mitä halusi.

        Vieläkin vaikka kokkarit jo heiti sivuun niin jokin aika sitten piti melkoisen puheen valtustossa että Kuusaan uimahalli pitää lopettaa. Aikanaan teki tietysti teki nuo tuhot mitä tiedetään mutta nyt tuo Kuusaan uimahallin lopetus yritys sai jo valtuustossakin lähinnä naurua aikaiseksi. Tuskin enää seuraavassa valtuustossa.

        No sai ilmeisesti sentään nuo mainitsemansa yli 10 miljoonan säästöt Kouvolan budjettiin kun sai sairaalan lopetettua. Hakee vertaistaan ajatuksineen ja puheineen.


    • Anonyymi

      Murheella muistellaan näitä älyköiden ajatuksia ja päätöksiä. Tällainenkin politikointi piti nähdä tällä seudulla.

    • Anonyymi

      Missä on oikeaa ja viraliista tietoa Myllym... tai siis Larikan puhumista säästöistä.

    • Anonyymi

      Nyt oli kosarissa uutinen että seudulle saadaan lääkäreitä. Aikaisemmin ei tietysti kukaan halunnut tulla ja ei ainakaan muuttaa perheineen kun Larikka ja kumppanit ilmoitti että mitä me oikeastaan sairaalla tehdään kun ilman sitä saadaan kymmenien miljoonien säästöt. Melkoiset seuraukset oli päätöksellä että lopetetaan sairaala ja sen tilalle rakennetaan monen sairaalan hintainen monitoimisosiaalitoimisto jossa julkistetun suunnitelman mukaan olisi ollut myös kukkakioski ja terkkari.

      • Anonyymi

        Kun ei sairaalaa kokkarit halunneet. Niin nyt ne sitten iskivät jälleen ettei uuden suoterkkarin henkilökunnan tauko ja sosiaalitilat riitä ettei vaan edes tämäkään vähäinen julkinen puoli toimi.

        https://www.kouvolansanomat.fi/paikalliset/4629798


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun ei sairaalaa kokkarit halunneet. Niin nyt ne sitten iskivät jälleen ettei uuden suoterkkarin henkilökunnan tauko ja sosiaalitilat riitä ettei vaan edes tämäkään vähäinen julkinen puoli toimi.

        https://www.kouvolansanomat.fi/paikalliset/4629798

        Toivottavasti hoito- ja työskentelytilat riittävät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivottavasti hoito- ja työskentelytilat riittävät.

        Vastustin Ratamokeskusta ja palvelut menivät Kotkaan. Kotkassa on myös tarpeelliset taukotilat. En päässyt jatkoon koska te nuijat ette ymmärrä.
        - J.S-


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastustin Ratamokeskusta ja palvelut menivät Kotkaan. Kotkassa on myös tarpeelliset taukotilat. En päässyt jatkoon koska te nuijat ette ymmärrä.
        - J.S-

        Larikka vastusti uutta sairaalaa.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3467
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2089
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      201
      1773
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1685
    5. 80
      1155
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      272
      1034
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      126
      984
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      929
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      885
    Aihe