Yksinolemisen pelko

Turhis67

Miksi ihmiset varmistavat uuden suhteen toiminnan, ennenkuin ovat entisestä eronneet? Miksi yksinolo on joillekin niin kamalaa, että heti tarvitaan uusi suhde? Ja pahimmassa tapauksessa jätetty luulee, että ketään toista ei ole, ja ehkä haluaa jakaa paljon aikaa ja ajatuksiaan vielä eron jälkeenkin? Ja tämä, jos joku, syö uutta ihanaa rakastumisen tunteessa olevan uuden parin suhdetta. Miten pitkälle exän puuttumista elämään pitää kestää?

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näinsenajattelen

      Samaa ihmettelen itsekin, että miksi ei osata erota ensin, vaan nussiudutaan jo jonkun muun kanssa,kun uusi suhde tulee ilmi. Ja ikävintä on ettei asioista edes kerrota, vaan jatketaan touhua vuosikausia. Se oma ero pitäisi käydä kuitenkin läpi ennen kuin ryntää siihen uuteen suhteeseen, koska voi olla niin rikki ihmisenä ettei edes ole valmis siihen suhteeseen. Joskus vahvoja ihastumisia tapahtuu parisuhteen aikana, mutta silloinkin olisi kuitenkin nätisti tehty sitä nyksää kohtaan, että eroaisi ensin ja vasta sitten lähtisi kokeilemaan elämää sen ihastuksensa kanssa. Ihmiset eivät vain taida kestää kohdata niitä omia ikäviä tunteitaan ja yksinoloa, kun pitävät toista siinä varalla vielä, jos sen uuden kanssa ei onnistukaan. En ihmettelekään, miksi sitten "exät" ottavat vielä yhteyttä, kun heille sitä eroa ei ole selvin sanoin kerrottu ja on vain lopetettu yhteydenpito. Eli ihan oma vika on, jos uusi suhde menee sotkuun, ei se ole sen "exän" vika, joka ei edes tiedä, mitä toinen selän takana touhuaa. Exän puuttuminen omaan elämään loppuu siihen, kun hänelle on selkeästi kerrottu erosta, sen jälkeen ei ole enää mitään asiaa toisen elämään eikä tarvitse yhteydenottoihin vastata.

    • Juurikin näin. Ja jos ihastuu suhteen aikana, siitä pitäisi voida keskustella ja vielä miettiä ennen eroa, onko ero se varmasti ainut vaihtoehto. Mulla on laastarimainen olo ja pahalta tuntuu myös sen exän puolesta.... Mutta rakastumisen tunne on niin voimakas. Tässä on itsetutkiskelun paikka.

      • Näinsenajattelen

        Ikävää että koet olevasi laastari eli onko hän niin rikki, että sinun pitää korjata hänet ehjäksi? Toivottavasti hän antaa sulle samoin mitoin takaisin sitä välittämistä ja rakkautta sitten ehjänä, eikä jätä kuin nalli kalliolle pohdiskelemaan jälleen miksi niin kävi, kuten ilmeisesti on exänsä jättänyt.


    • Yksin10vSuhteessa10v

      Olisko toi vielä enemmän miesten k naisten ongelma tai tapa? Samat sanat muuten, ei käy mun ajattelumaailmaan enkä ymmärrä yhtään. Onkohan nää muutenkin niitä lapsuuden kodista suoraan yhteiseen kämppään-ihmisiä, asiat jaettu aina jnkn kanssa eikä ilman osata olla eikä itsenään ilman taustatukea... En siis ylhäältä paheksu kun en ymmärrä syitä mut en vaan tajua miten tohon edes pystyy tai ajautuu.

    • Mun niin tekis mieli lähettää asialliset viestit näille exille mutta ehkä asia vaan ei kuulu mulle vaan miehelle. Onko teistä joku ottanut yhteyksiä kumppanin exiin?

      • Näinsenjattelen

        Itse en ole ottanut, kun ei ole ollut ikinä tarvetta. Mutta ihmetyttää ,jos miehestäsi ei ole sanomaan kuinka asiat ovat vai eikö vaan halua kertoa, jotta exä notkuu ja kärkkyy vielä siinä taustalla varalla ja hän vain nauttii tilanteesta. Mieti ihan oikeasti millaiseen mieheen olet sotkeentunut ja haluatko itse kokea näin, jos tulet hänen taholtaan jätetyksi. Ja ihan rehellistä olisi sille eksälle tiedottaa, että mies on jo uudessa suhteessa ja ettei tosiaankaan häiritse elämäänne, mutta edelleenkin ihmettelen mikä saa miehen käyttäytymään noin.


    • Sitten vielä miehen yksinjäämisen pelko on valtava. Usein, siis monta kertaa päivässä kuulen, miten joku mies on eron jälkeen aloittanut ryyppäämisen ja alamäki on usein pitkä.... Olenko minä sitten se heinäpaali siinä alkavan alamäen tietyssä kohdassa,jonka tehtävänä on pitää vasta eronnut mies "kasassa". Ittelläni tällä hetkellä pukkaa taas masennusta päälle kroonisten kipujen vuoksi. Alkoo en käytä missään vaiheessa hoitona vaikka tuo toinen puolisko sen puolella onkin. Pysyn ihan lääkärinmääräämissä....

    • tietääkötodella

      Tietääkö exä todella olevansa exä?
      Vai annetaanko ymmärtää jotain muuta?

    • MäHajoan

      Toivottavasti ette anna mustavalkoisuuden vallata kalloanne.

      Joskus voi olla niinkin, että joku ei tahdo lähteä kamalastakaan suhteesta lasten vuoksi, mutta sydän on aistinut sielunkumppanin läheisyyden ja kiduttaa nyt koko kroppaa saadakseen tahtonsa läpi.

    • sovinistiseppo

      Kyl naisilla on tapana että on jo hyvä ote uudesta oksasta ennen ku päästää irti vanhasta.. Niin monta kertaa kokeneena.. Naiset on kieroja narsisteja..

      • Elämäjatkuu3

        Samaa voi sanoa yhtälailla miehistäkin valitettavasti, mutta ei sentään kaikista kuten ei varmasti naisistakaan, joilla on elämässään periaatteita ja joka uskaltaa olla sekä elää yksinkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      390
      3857
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      133
      2697
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      128
      1875
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1320
    5. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      51
      1192
    6. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      172
      1189
    7. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1167
    8. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      64
      1125
    9. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      51
      952
    10. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      291
      930
    Aihe