Tullaan asuntoon x - x päivänä tarkastamaan

asukasvaan

"muistakaa poistaa varmuulukko käytöstä ja huolehtikaa että vihaiset lemmikit eivät ole asunnossa käynnin aikana"

Tarkemmin jos aattelee niin, mitä jos olen nukkumassa kun asuntoon vaan tullaan sisälle, ei jumalauta mitä touhua moinen. Meilläkin on ääntä eristävä ovi että jos ei ovikelloa kuule niin joku seisoo varmaan sitten sängyn vieressä kun nukun, tarkastamassa...

Oliskin varmuuslukko niin se olisi kiinni.

Mutta, jos asiassa tulen vähän vastaan niin olisiko vaihtoehtona se että antaisi puhelinnumeron johon voivat soittaa kun käynnin ajankohta on lähellä.
Olisi hyväntavan mukaista niin heidän kuin minun kohdalta.

Asia siis koskee talon remontin jälkeistä tarkastamista.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kjhkkjhj

      Ei muuta kuin soitto heti ma-aamuna remontoijalle ja sopia.

    • itku_ja_kitinä

      Joo joo, jokaisesta käynnistä pitää käydä jokaisen asukkana kanssa 10 min puhalinneuvottelu, jossa sovitaan hlökohtainen käyntiaika. Eikä kaikkia saa ensiyrittämällä kiinni, joten aikojen sopimiseen valtaosan kanssa menee koko työpäivä (70 asunnon talossa) ja niitä muutamaa vaikeampaa tapausta jäljitetään vielä koko loppuviikon ajan (tunti/päivä). Kuka maksaa?

      Sitten alkaa huoneistokäynnit. Sen sijaan, että koko talo kierrettäisiin päivässä, käydään 8:15 huoneistossa A17, sitten päästään 8:30 huoneistoon D8, klo 9:00 oli sovittu aika huoneiston C11 asukkaan kanssa, mutta hän on unohtanut, joten odotellaan pääsyä huoneistoon, A3, jonne saatiin sovittua aika iltapäivälle. Toki on pari asukasta, jolle ei koko viikko sopinut, joten muutamaa kämppää varten tullaan ensi viikolla paikkaamana. Ja joka kerta puoli tuntia matkaan toimistolta, pahimmassa tapauksessa pitää käydä kuittamassa avaimia lainaan isännöitsijältä (puoli tuntia lisää/keikka) -> päivän työstä tulee pelleilyineen 3 päivän työ. Sinäkö maksat?

      • kjhkkjhj

        Kyse oli siitä, että huoneistoon tulevilla on tiedossa ennalta parin tunnin marginaalilla mihin aikaan tulevat, mutta sen erikseen ilmoittaminen etukäteen jokaiselle kohteelle on työlästä ja suurimmalta osin tarpeetonta. Käynnistä ei siis sovita vaan sen jo tiedossa olevaa aikaa kysytään. Iso ero.


      • ei.vaikeaa

        Ei sitä tarvitse tehdä noin vaikeasti, koska useimmille normaaleille ihmisille sopii, että huoneistossa käydään ennakkoon ilmoitettuna päivänä. Sitten on yksi änkyrä, jonka luokse päästään vain poliisin kanssa, ja pari joilla on lemmikki, ja muutama jotka haluavat itse olla paikalla. 99%:iin asunnoista päästään ongelmitta ilmoittamalla että tiettynä päivänä käydään sopimatta tarkkaa aikaa ja vain noihin muutamaan täytyy jollain tarkkuudella sopia aika. Ja sinne yhteen sitten poliisin kanssa.


      • vaadimme_palvelua
        kjhkkjhj kirjoitti:

        Kyse oli siitä, että huoneistoon tulevilla on tiedossa ennalta parin tunnin marginaalilla mihin aikaan tulevat, mutta sen erikseen ilmoittaminen etukäteen jokaiselle kohteelle on työlästä ja suurimmalta osin tarpeetonta. Käynnistä ei siis sovita vaan sen jo tiedossa olevaa aikaa kysytään. Iso ero.

        Mitä ihmettä tässä kommentoitiin?

        Kyse oli juuri siitä, että tässä taas yksi sankari vaati hlökohtaista palvelua - pitää vähintäänkin soittaa etukäteen ellei peräti sopia parempaa aikaa.

        Mistä ketusta ne tarkastuksen tekijät tietää, kenelle pitää soittaa ja mihin numeroon? Aiiivaan. Pitää olla varattuna se puhelinpalvelija, jolle asukkaat soittelee ja purkaa huolensa kauneusunistaan. Sitten tehdään lista, jossa on poikkeukselliset käyntiajat yms. erityisvaatimukset, kuten puhe-elinnumerot, mihin pitää kilauttaa. Eli käytetään puoli päivää siihen puhelinpalveluun ja listan laadintaan ja sitten kierroksella tulee parin minuutin viive joka kämpän välissä, kun pitää selata papereita ja roikkua puhelimissa odottelemassa, josko sieltä joku ehkä mahdollisesti vastaisi. Pari tuntia lisää mittaa työpäivään ... ja jos kierroksella on usempi ukku (esim. urakoitsija, valvoja, isännöitsijä) tämä pari tuntia/ukko tekee yhteensä kokonaisen päivän lisätyötä. Plus se puhelinpalvelijan puoli päivää.

        No, eihän tästä tule kuin tonnin lisäkustannus. Yhden/kahden asukkaan päiväunien vuoksi.


      • iopre89809
        ei.vaikeaa kirjoitti:

        Ei sitä tarvitse tehdä noin vaikeasti, koska useimmille normaaleille ihmisille sopii, että huoneistossa käydään ennakkoon ilmoitettuna päivänä. Sitten on yksi änkyrä, jonka luokse päästään vain poliisin kanssa, ja pari joilla on lemmikki, ja muutama jotka haluavat itse olla paikalla. 99%:iin asunnoista päästään ongelmitta ilmoittamalla että tiettynä päivänä käydään sopimatta tarkkaa aikaa ja vain noihin muutamaan täytyy jollain tarkkuudella sopia aika. Ja sinne yhteen sitten poliisin kanssa.

        Se vain, että sitten tulette kanssa silloin kun olette ilmoittaneet, eikä vasta joskus "paremmalla ajalla"!


    • oikeus.sopia

      Kyllä heillä on oikeus suorittaa tarkastus, mutta ajankohta on sovittavissa. Kokonaan ei voi kieltää.

    • werfe32323223

      Ei kai kukaan ole kieltämässä mitään kokonaan vaan se että kun asunnossa käyntiajankohta on annettu että 2 päivän aikana jossain kohtaa käydään asunnossa. En tiedä miten muilla sitten on asiaan suhtautuminen, palstalla ainakin on näköjään ei paljoa kiinnosta, jättäkää kotiovi auki sitten..

    • tyytyväinen_

      Suosittelen lämpimästi sen turvalukon asennusta. Lisäksi, nuo remonttimiehet eivät 80 % varmuudella tule silloin kuin pitäisi. Kun asunnossa on eläimiä/sairaita perheenjäseniä tmv, niin ei todellakaan voi tulla pytkähtää milloin sattuu. Jos on luvattu tulla 30.7. klo 14, niin silloin tullaan myös sitten eikä seuraavan päivän iltana. Ja jos on varmuuslukko lukittuna muuna aikana, mitä suositan, niin ainutkaan remonttijaska ei tule silloin kuin ei pitäisi. Lisäksi haluan olla itse paikalla kun ties kuka remonttijaska meille tulee hääräämään. Suosittelen lämmöllä varmuuslukkoa ja ota se kunnon lukkoliikkeestä etkä miltään kiertävältä kauppiaalta.

    • AvoimienOvienPäivät

      Kun ei ilmoiteta edes päivän tarkkuudella käyntiaikaa, niin olisi kiva edes ilmoittaa mistä tarkistukset aloitetaan, esim. A-rapun ylin kerros. Tällöin olisi helppo laskea milloin suunnilleen on oma vuoro. Meillä on vähän väliä näitä viikon-parin käyntivaroituksia. Osa ihmisistä on ilta- tai yötöissä ja nukkuu sitten kaksi viikkoa koiran unta odottaen koko ajan, että joku ryntää sisään. Usein aikataulu pettää, ei tulla edes niiden annettujen päivien tai viikkojen aikana.

      Näissä monen viikon varoitusajoissa, jotka ovat lisäksi usein myöhässä edellytetään usein asukkaalta jotain toimenpiteitä. Esim. ikkunan edusta pitää tyhjentää kahden metrin säteeltä (Jos ei ole tyhjennetty, asukas maksaa itse uuden käynnin. Eikä vastata vahingoista jos jotain on liian lähellä ikkunaa). Tai viimeksi piti siirtää kaikki vaatekaapit pois seinän vierestä, ja siirtoa varten ne piti tietysti tyhjentää. On oikein kiva esim. yksiössä elelle viikko, kaksi tai kolme huonekalut varmuuden vuoksi siirrettynä kahden metrin päähän ikkunasta tai vaatekaapit tyhjennettyinä ja poissa paikoiltaan. Tai vaihtoehtoisesti siirtää ne joka aamu pois ja joka ilta takaisin. Mutta asukkaathan ne tietenkin pikkumaisia ovat, kun haluavat tietää käynnin ajankohdan.

      Jos ei ole itse paikalla kun jotain korjataan, niin yleensä jokin juttu on mennyt pieleen. Tyyliin seinässä on ruskeat kaakelit valkoisten sijasta.

      • palvelua

        Itse olen aina paikalla kun näitä remonttireiskoja tulee. Jos eivät tule kun pitäisi (kuten usein käy), ilmoitus työnjohdolle! Emme maksa olemattomista lupauksista ja huonosta palvelusta. Lisäksi suositan myös varmuuslukon ottamista. Jos ei tulla silloin kuin on luvattu, pidät lukon kiinni muuna aikana, eikä varpilla tulla vääränä aikana koska ovi on lukossa. Eläinten omistajana tämä on suorastaan välttämättömyys. Ei ne remonttireiskat koskaan paranna tapojaan jollei niitä opeta ja toisaalta myös pitää ilmoittaa työn johdolle.

        Meillä sähkörempassa oli tuota ongelmaa, oli huonekalut keskellä lattiaa useamman päivän suotta kun remonttimiehelle oli ryyppyputki hirttänyt kiinni. Annettiin palautetta firmaan ja saatiin hyvityksenä oman asuntomme lisätyöt veloituksetta.
        Palvelu ei parane jos asukkaat / osakkaat kiltisti vaan alistuvat kaikkeen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1565
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1243
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1080
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      997
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      910
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      841
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      828
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      754
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe