Turistilippu junaan?

Amstraildam

Olen menossa syksyllä Amsterdamiin ja tarkoitus on käydä junalla lähikaupungeissa. Onkohan siellä mahdollisuutta hankkia jotain muutaman päivän junalippua, vai onko ostettava joka lippu aina erikseen.
Tai onkohan olemassa jotain yleistä turistikorttia, jolla voisi mennä museoihin, matkustaa Ams:n sisäisillä julkisilla sekä junilla?
Onhan tuolla kaikenlaisia nettisivuja, mutta aina kiinnostaa kuulla "kokemuksen syvää rintaääntä".
Vastauksia innolla odotellen, ja nettisivulinkkejä myös.

3

209

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Damis_ja_muualkiKäyny

      Dui!
      Muutaman kerran olen käynyt Damis. En ole kuitenkaan käyttänyt matkalippuja, jotka oikeuttaisivat usean vrk matkustamiseen. Jos budjetti on tosi pieni, suosittelen Vondelpark -nimisessä puistossa itseohjautunutta joogaamista, joka pitäisi onnistua, jos ei ei kovin myöhäinen Syksy. Pohjanmeri aiheuttaa tuimaa tuulta, joka on rankempi sääilmasto kuin Pohjolassa, Itämeren rannikolla.

      Lähikaupungeista kun kysyit, niin sikäläisen rautatieyhtiön lippuluukut ovat auki Schipol -lentokentän yleisölle 24h auki olevalla Schipol Plaza:lla. Sikäläinen rautatietoimisto pitää luukkuja auki (muistaakseni ainakin keskiyöhön). Jos saavut Schipoliin kovin myöhään ja sinulla on majoitus vasta seuraavalle päivälle, voit odottaa Plazalla ja siirtyä sitten laiturille hyvissä ajoin (kytäten tavaroitasi, nukahtamatta.), oman junan lähtölaiturille. Esim. jos ostit ensin nopampiin juniin kertalipun ja halusit johonkin lähikaupunkiin, voit toki ottaa sen menopaluuna (jos haluat säästää). Siten pysytyit siirtymään hyvinkin jouhevasti vaikka toiselle puolelle Hollantia. Itse valitsin klo ~4-5 aamulla, IC-lähdön Eidhoven:n. Matka taittui muistaakseni Duivendrecht, vai oliko Davuen***) solmuaseman kautta kulkevaa raidetta, Daimin kupesta raiteet kaartaen oikealle Utrechtin läpi, johtaen aina Eteläiseen Hollannin maakuntaan.

      Sielläpäin Hollantia on sitten joitakin juna-asemia, yksi mm. nimeltä "s-Bosch*****" yms. ja sen jälkeen, ohitettua maakunnan pääkaupunki, ollaan melko etelässä Hollantia ja saavutaan Eindhoven:iin (kys. asema = solmukohta Saksaan/stapäin junalla matkustaville). Eindhovenissa on myös halpalentoyhtiöiden käyttämä lentokenttä.

    • Damis_ja_muualkiKäyny

      Hyv,matkaa!
      Tosta linkistä näkee ja voi lukea ihan englanniksi TravelInformation (sis. junavuorojen listan läpi solmukohdan) ja muuta informaatiota ("About Tickets"). Totetutin männävuotena itse juurikin Syksyisen matkan, jossa Schipol-Arrival ajoittui, muistaakseni 12. syyskuuta. Hotellivarailut Damiin ovat tarkkuutta vaativia, koska varauksia tapahtuu niin vilkkaasti ja omassa tilanteissa varausta ei vahvistettu, ja kaupunginvaihdon syystä piti ja sainkin sen peruutettua. Yksi syy oli majoituksen yms. kalleus, että jätin Damin vain päiväkäynniksi. Varausta ei kannata jättää myöhälle tuohon kaupunkiin ja kuvitella, että sitä tehdä viime tingassa. Paitsi jos sinulla on jokin järjestökortti ja tidät, että kys. majoitustiloissa on matala sesonki.

      Tuosta kielestä voi toki olla hyödyllistä sisäistää joitakin peruskäistteitä (kuten enkele reis = kertalippu) hollannin kielellä, jota voi hyödyntää myös flaamin kielisessä osassa Belgiaa, ainakin johonkin sen satamakaupunkiin, kuten Antwerpen:n asti. Meno-paluita voi ostaa tuon rajan ylittävillekkin junamatkoille edullisempaan hintaan.

      Goede reis!
      [Antwerpen -sana tarkoittaa Kädenojennusta]
      Danke veel!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe