Miksi Pieksämäen lukio ei menesty?

Vanhempi

26

1189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • perustuututkimukseen

      Oppilas aines oli todella huonoa ei ollut edellytystä menestyä vanhempien keenit ovat lähtökohtaisesti huonoa materiaalia ei niistä voi oikein mitään tulla ja tietenkin se pitkäaikainen huumeiden käyttö perheissä.

      • alistettunuoruus

        Kotiolot kun on vaikeat niin lapsikaan ei jaksa sieltä ponnistaa menestykseen.


      • nythaukutteväärääpuuta

        Minun mielestä opettajia ei kannata nyt arvostella vaan ei mekään saada loihdittua paskakasasta kermakakkua.


      • kouluturhake
        alistettunuoruus kirjoitti:

        Kotiolot kun on vaikeat niin lapsikaan ei jaksa sieltä ponnistaa menestykseen.

        Lukio on peruskoulun jatke ja se on yliarvostettu opinahjo, josta ei edes valmistu ammattiin. Ammattikoulun kauttakorkeakouluun on paljon parempi vaihtoehto monelle nuorelle, koska moni rahoittaa korkeakouluopintonsa olemalla töissä. Hankittu osaaminen takaa ainostaan menestymisen ja useimmille se mahdollistaa perustoimeentulon.


    • ankeetasakkia

      pmäkeläisistä nyt vaan ei ole mihinkään, ei ainakaan opiskelemaan. pmäen nuoret osaa vaan hillua aseman odotushuoneessa huutelemassa tuntemattomille ohikulkijoille, räkimässä, röökaamassa ja kaljoittelemassa.

    • EntinenOppilas

      Katsopa kuka siellä on rehtorina.

      • hakattuaamuinilloin

        Ei alistettu lapsi voi tasapainoisesti opiskella hyvällä menestyksellä kotiväkivaltaan olisi puututtava


      • napalangotpomot

        Toinen pitkänaama harjoitteli Kuttulassa ja toinen rauhanturvaajana ihmisten alistamista. Ei siinä tarvitse ihmissuhdetaitoa. Ole samaa mieltä tai katoa Kainuuseen. Mielistelijät palkitaan lipevästi. Lapsista sen näkee mitä on aikaan saatu.


      • Kumpivempvaisalok

        Samanlaisia stupit peni naamoja molemmat. Naiset samaa tasoo höyryjä. Aina on oltava samaa mieltä molemmille tai siperia kutsuu. Todellisuudessa näillä naiset määrää työssä ja kotona kaapinpaikan 24/7.


      • Lyhytnenäiset

        Ja siten kengänkokkokin on nro 39.


    • eettistämenoa

      osaa tunnistaa ja käsitellä yhteisiä ja yksilöllisiä eettisiä kysymyksiä... pmäen lukion keskeisiä tavoitteita. toissijaista on opiskelijan pääsy jatko-opintoihin. opiskelija itse tietää miten parahaiten oppii, ei siihen opettajia ja opoja tarvita...

      • entinenopettaja

        Yleinen sanontahan on opettaja piireissä että jos et muualle pääse opettajaksi niin viimeistään pieksämäelle kelpaavat opettajaksi ja jälkihän on sen mukaista.


      • lautakunta

        Selitys löytyy kaupungin ylimmästä johdosta, erityisesti koulutoimesta. Huono johtaminen tuottaa huonoa työnjälkeä kaikilla tasoilla. Ja lapset ja nuoret kärsivät. Improbatur johtamiselle ja onnittelut kevään ylioppilaille!


    • iltakoulu

      Pieksämäeltä nuoret hakeutuu muualle kouluun, koska muukin toisen asteen koulutus on siirtymässä isompiin yksiköihin lähinnä Kuopioon ja Mikkeliin. Varkauden lukioon hakeudutaan laajemmalta alueelta kuin Pieksämäen lukioon ja sillä on vaikutusta.

    • pysykääsiellävaan

      Minkähän ihmeen takia joku ulkopaikkakuntalainen hakeutuisi pmäen surkeaan, ankeaan, epäonnistuneeseen, huonosti johdettuun ja toimimattomaan lukioon. pmäen lukiossa on vain se hyvä puoli että edes osa pmäen tolloista kakaroista hakeutuu sinne ja pysyy pmäelä, poissa kunnon ihmisten silmistä. Jos oppilasaines, opettajat ja vanhemmat sekä ympäristö ovat kelvottomia niin mitä muuta kuin kelvottomia tuloksia voi koululta odottaa. Opettajia ja kouluja ei pmäellä osata arvostaa eikä koeta edes tarpeellisiksi-sossun tukiaiset kun osaa hakea niin se riittää kunnon, tavalliselle pmäkeläiselle.

    • suosittelen253
    • ajattelijajäppilästä

      Nämä keskustelut täällä ja muilla foorumeilla ovat valitettavan yleisiä. Ehkä ongelma ei olekkaan kuntalaisissa vaan kaupungin hallinnon huonosta asenteessa. Onko myös silkkaa tietämättömyyttä ja taitamattomuuttakin selittämässä kuntalaisten huonoja kokemuksia.

    • luikurikouku

      Lukionkoulutus on yliarvostettua ja siksi lukioinstuutiot pitää tälläisia tilastoja. Todellisuudessa ammattiin opiskelu alkaa vasta lukion jälkeen ja monella yläasteen kaverilla on ammatti siinä vaiheessa, kun saman ikäiset viettävät lakkiaisia. Siten hyvin monella lukiolaisella alkaa monen vuoden arpominen, mikä minusta isona tulee? Yli puolet valmistuneista lukiolaisista ovat itseään täynnä olevia osaamattomia luusereita tässä maassa. Yleissivistävällä teoriatemppukoulutuksella ei leipää pöytään saa. Vertailu pitäisi tehdä vasta 30 vuoden ikävuoden saavuttaneiden keskuudessa miten he ovat sijoittuneet yhteiskuntaan. Pojilla oppiminen punnitaan, vasta noin 23-vuoden iässä, kun he ovat siirtyneet "aikuisten sarjaan". 23-vuotiailla naisilla on mielessä perheen perustamiset ja he mielikuvaharjoittevat jo täysillä pesän rakentamista tai hepsankeikkailevat ympärimaailmaa mielikuvituksissaan.

    • kkoulutpoisvaan

      Luikurikoulu-kuvastaa hyvin sitä, miten paljon pmäellä koulutusta arvostetaan. Oikeastaanhan peruskoulukin on teidän tuppukylässänne ihan turha, sinne isin ja äipän työpaikkaan pääsee ilman sitäkin jos töitä haluaa tehdä. Ja kaikista viisaimmat ja arvostetuimmat pääsee työkkärin ja sossun tukiaisille ja sairaseläkkeelle psyykisten ja sosiaalisten syiden vuoksi.

      • hammastenkolistelua

        Varkauteen aletaan varmaankin rakentamaa moskeijakoulua tyhjään paperitehtaaseen? Pieksämäen tyhjenevät kaupungin osat eivät tarvitse kouluja. Suurin osa kerrostaloyhtiöistä on menossa konkurssiin Pieksämäellä ja kaupunki joutuu purkamaan rakennukset. Viimeiseksi asukkaiksi jää tahiniemen valojen sammuttajat ja kaupunkia metsittävät luonnonystävät. Koulutuksen arvostuksella ei ole mitään tekemistä osaamisen kanssa. Suomessa ei ole koulupakkoa, vaan oppivelvollisuuspakko. Pieksämäellä kouluhenkilöstöllä on hätä, kun henkilöstö joutuu yt-neuvottelujen kohteeksi. Karsinta tulee olemaa rajua, koska opetetettavat ikäpolvet pienenee. Opetetuspalvelut voitaisiin ihan hyvin ostaa ja unohtaa koko Hiekanpään kouluhanke. Pieksämäelle yksityskoulu, koska tiloista ei ole pulaa.


      • yrkkikön

        Kirjoittajan kanssa samaa mieltä, aivan umpihullu hanke koko Hiekanpää. Opettajilla Pieksämäellä jo löysät housuissa, pudotuspelit alkaa.!!


    • AgrivaiAkrikaatti

      Kun katsot millaisia kommentteja tänne on tullut, selviää varmaan sinullekin syy miksi. Kirotusvihreet, pisteet, pilkut ja isot kirjaimet tuottavat jo ongelmia perusfoorumilaiselle, saati sitten muut kieliopilliset ongelmat (kuten sanojen taivuttelu).

      • aggrekaatti

        Tänne tuskin kirjoittavat Pieksämäen koululaiset tai lukion opettajat. Tämän vuoksi en oikein ymmärrä, mitä ajat takaa kirjoituksellasi. Pystytkö ilmaisemaan ajatuksesi selkeämmin?


      • vinkuiitat

        Kukaan ei tarvitse nykyisin oikolukijoita ja perfektionisteja kyttäämään kirjoitusvirheitä työpaikoille. Lukihäiriö ja älykkyys eivät korrelloi keskenään. Ammattikoulu ja lukio ovat samanarvoisia koulutuksia sillä erolla, että ammattikoulusta valmistutaan ammattiin. peruskoulusta ammattikouluun ja sieltä korkeakouluun on osoittautunut monelle hyvin toimivaksi ratkaisuksi ja heillä on myös kysyntää työmarkkinoilla. Ei paljon kiinnosta jokin suomenkielen opettajanvirka homeisessa koulussa oppilaiden kirjoitusvirheitä korjailemassa.


      • Lukihäiriöperiytyy

        Jos isä on miljoona perijä ja äiti maisteri niin ei se mitään haittaa jos adhd lapsi pääsi sairaanhoitajaksi Kotkaan.


      • piikkitädit
        Lukihäiriöperiytyy kirjoitti:

        Jos isä on miljoona perijä ja äiti maisteri niin ei se mitään haittaa jos adhd lapsi pääsi sairaanhoitajaksi Kotkaan.

        Niin perityy kaljuuskin, värisokeus, sokeritauti, sydäntauti, aivoinfartti ja munattomuus. Monejt Saraanhoitajat ovat lääkeriippuvaisia ja ovat menettäneet ammatinharjoittamisoikeuden.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      452
      3284
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      411
      2909
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      127
      2789
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2162
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      1990
    6. 176
      1390
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1337
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1216
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      77
      1181
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1030
    Aihe