Minne hävisi karppaus ?

kerron_totuuden

Noin 5-6 v sitten karppaus oli suurta huutoa ja jokainen leipomo valmisti karppausleipiä koska niillä oli niin suuri kysyntä. Nyt saa hakemalla hakea jos mieli löytää sellainen leipä koska niitä ei enää leivota koska kysyntä romahti.

Mutta miksi kysyntä romahti jos aate ja oppi ovat niin mainioita? Miksi karppari lopetti karppauksen, hyvä kysymys. Vastaus on helppo, koska sillä ei saavutettu tuloksia ja ihmiset pettyivät tyhjiin lupauksiin.

Olisihan karppausinnon pitänyt näkyä esim. diabeetikkojen määrän hurjana laskuna noina vuosina mutta näkyikö. Ei muuten näkynyt ja ainoa mikä näkyi oli kolesteroliarvojen tuntuva nousu.

Siinä lyhyesti esitettynä valeen nimeltä karppaus surkea historia.

37

239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hpv

      Karppaus rajoittaa elämää liikaa eikä ole muita keinoja parempi painonhallintaan. Tiukasti karppaavien ostoslista on sangen lyhyt kun noin 95% elintarvikkeista on kiellettyjä. Jostain Siwasta ei saa kuin voita, kermaa, rasvaista lihaa yhtä laatua, juustoa ja valkokaalia, joka sopii dieettiin. Näillä henkilöillä on kieltolistalla makkarat ja pekoni koska niissä on nitriittiä, maan alla kasvavat kasvikset (koska esimerkiksi lantussa on 4.6% hiilihydraattia), ruokaöljyt (koska ne ovat Heikkilän mielestä epäterveellisiä), pähkinät (niissä on kasviöljyä), kaikki jauhotuotteet, hedelmät ja suurin osa marjoista (vadelma jää ehkä jäljelle) jne.. Ei työssä käyvä kerta kaikkiaan pysty noudattamaan tuollaista dieettiä.

      Karppaus olisi aika helppoa löysemmällä asenteella eli jättää pois leivän, hiilihydraattilisukkeet ja lisättyä sokeria sisältävät tuotteet mutta ei lisää rasvaisia lihatuotteita niiden tilalle. Jos suosisi kasvirasvaa niin tuollainen dieetti olisi myös terveellinen.

      Karppausbuumin aikana ehkä 50 000 kakkostyypin diabeetikkoa kokeili karppausta. Kakkosten määrä kuitenkin lisääntyi tuona aikana normaalia tahtia eli reilut 10 000 henkeä vuodessa. Karppauksen ainut hyöty kakkostyypin diabeetikoille on laihtuminen ja hyvin harva laihtuu millään dieetillä pysyvästi. Karppausta kokeili noin miljoona suomalaista eikä lihavien osuus laskenut lainkaan.

      Joillekin karppaus on uskonto eikä pelkkä ruokavalio.

    • Hyvä_olo_

      No minulta ainakin tiukka karppaus hävisi kun tavoite oli saavutettu. Ensin pudotin tiukalla ketokarppaamisella (kasvisversio, jossa kananmunaa ja maitotuotteita) vuoden aikana 15 kiloa. Sitten vaihdoin ruokavalioon, jossa oli lisäksi mukana täysjyväviljatuotteita. Huomasin että ne eivät sovi minulle ja modifioin ruokavaliota vielä sen verran että jätin uudelleen viljat pois ja lisäsin laajemmin marjoja ja hedelmiä. Pähkinöitä ja siemeniä olen syönyt koko ajan. Mitään korviketuotteita kuten karppileipiä karppaamisessa ei mielestäni tarvitse. Hyvää syötävää riittää pilvin pimein.

      Vaikeimpia tiukan karppaamisen aikana olivat pullakahvikyläilyt kun ei olisi halunnut rikkoa hyvää linjaa siksi, että söisi pelkästään toisen mieliksi leivonnaisia. Silloin tuntui että kaiken maailman kissanristiäisiä oli harva se päivä. Toisen mieltäkään ei ole kiva pahoittaa. Luulen että monen sosiaalisen karppaajan dieetti kaatuu kaffetteluihin ja ulkonasyömistilanteisiin.

      Nyt olen kaiken kaikkiaan hoikistunut 25 kiloa eli vähitellen viimeisten vuosien aikana on lähtenyt vielä 10 kiloa. Olen 38-vuotias nainen ja olen ollut tämän kokoinen (172 cm/60 kg) viimeksi päälle parikymppisenä. Minulle karppaus sopii ja voin hyvin, kaikilla se ei välttämättä toimi. Itse en esimerkiksi ole kovin perso makealle. Läskit kasasin aikanaan pikaruoalla ja sipseillä.

      • hpv

        Joo, laihdutuskuurina (ts. rajallisen ajan) toimii ihan hyvin. Ihan sama miten laihduttaa, se rajoittaa aina elämää. Samaten karppaus onnistuu jos ei ole liian tiukka ts. vaikka jättämällä makeiset, virvoitusjuomat, roskaruuan, leivän ja hiilihydraattilisukkeet.

        Sitten jos mennään linjalle, että ainut syötävä marja on vadelma, sinapin pitää olla dijonia, lihan rasvaista kuten juustojenkin niin ollaan ongelmissa.


    • leviäväLCHFVPu

      Katsele täältä niin et tarvitse luulla että koska sinä et ymmärrä asiasta yhtään mitään niinmuutkaan ei ymmättä:

      http://www.kostdoktorn.se/nytt

    • ihankovajuttutämä

      Joku käytti karppausta laihdutukseen ja sai tietenkin laihtumisen takia 2-tyypin parempaan tasapainoon. Syy parempaan ei kuitenkaan ollut karppaus vaan laihtuminen. Sama on vaikutus laihtuupa millä lailla tahansa, tiedän kokemuksesta. Eräs tuttu kun pudotti painonsa 113 kilosta 87:ään ja HbA1c melkein puolittui. Mutta ei todellakaan karpannut.

    • ihanhyväkunkatosi

      Karppausbuumin aikana ei todellakaan näkynyt minkäänlaista notkahdusta diabetesluvuissa mutta kylläkin näkyi selvä nousu kansan kolesteroleissa. Että tämmönen oli karppauksen saldo. Onneksi se on jo ohi, LOPULLISESTI.

      • hpv

        Valitettavasti karppauksesta jäi jälkeen selvästi suurempi kovan rasvan kulutus. Tuon takia suomalaisten kolesterolitasot ovat edelleen huonommat kuin ennen karppausbuumia.


      • kaikukaan-ei-vastaa

        Karppausbuumi tuli ja meni eikä tule takaisin, onneksi. Kansa on fiksuuntunut jo niin paljon, että kaiken maailman mielettömyydet eivät enää saa vastakaikua. Karppaushysteerikot huutavat ressukat tuuleen omaa huutoaan mutta enää ei heille vastaa edes kaiku.


    • ettäsillälaillaVPU
      • oletsinäurpo

        Rasva on tukkinut aivosuonesi eikä tehty lobotomiakaan ole kyennyt sinua rauhoittamaan. Olet edelleen maanisessa häiriköintivaiheessa. Söisit lääkkeesikin vai onko voi alkanut estää niiden vaikutuksen.


    • ei-vaan-löydy

      Tampereen suurimmistakaan kaupoista ei enää tahdo löytää karppausleipää. Kuulemma kun ei mene enää kaupaksi. Jos tulokset ovat olleet hyviä niin miksi entiset karpparit eivät enää halua sitä ostaa?

    • atamaatti

      Kolesteroli ei ole nykytiedon valossa riskitekijä svk-sairauksille, mutta sen alentamiseen käytettävät lääkkeet sensijaan omaavat laajan sivuvaikutusprofiilin (muistihäiriöt, lihaskivut jne). Kalsium on tärkeämpi verisuoniston tukkeuttaja kuin rasva. Vältä nopeita hiilihydraatteja.

      • hpv

        Miksiköhän sitten ihmiset, joilla on huonot kolesteroliarvot, kuolevat todennäköisemmin sydänkohtauksiin?

        Kun LDL on alle 1.8 mmol/l niin sydänkohtauksia esiintyy erittäin vähän. Kun LDL ylittää arvon 6 mmol/l niin ihminen kuolee todennäköisesti sydänkohtaukseen ennen kuin täyttää 60-vuotta.

        Kolesterolin merkitystä sydänterveyteen on tutkittu jo yli 100 vuotta. Tarina sai alkunsa siitä kun havaittiin, että verisuoniplakissa on jopa 30 kertaa enemmän kolesterolia kuin veressä.


      • maukastaruokaa
        hpv kirjoitti:

        Miksiköhän sitten ihmiset, joilla on huonot kolesteroliarvot, kuolevat todennäköisemmin sydänkohtauksiin?

        Kun LDL on alle 1.8 mmol/l niin sydänkohtauksia esiintyy erittäin vähän. Kun LDL ylittää arvon 6 mmol/l niin ihminen kuolee todennäköisesti sydänkohtaukseen ennen kuin täyttää 60-vuotta.

        Kolesterolin merkitystä sydänterveyteen on tutkittu jo yli 100 vuotta. Tarina sai alkunsa siitä kun havaittiin, että verisuoniplakissa on jopa 30 kertaa enemmän kolesterolia kuin veressä.

        Ei kuole.

        Tuon olet keksinyt ihan itse.


      • jupinat-sikseen

        ----Vältä nopeita hiilihydraatteja.----

        Joo, minä vältän, ei minulla ole niin kovin kiirettä minnekään.


    • maukastaruokaa

      VHH (vähähiilihydraattinen ruokavalio, jota myös karppaukseksi kutsutaan) on yli 200 vuotta vanha ruokavalio, jolla saa verensokerin hallintaan, ihminen laihtuu ja yleensä pääsee eroon myös elitapasairauksien oireiden hoitoon käytetyistä "turhista" lääkkeistä (kolesteroli, verenpaine, närästys, nesteenpoisto, insuliini jne...). Media ja virallinen taho sekä heidän edustajansa (mm. viralliset ravitsemusterapeutit) virheellisesti väittävät, että VHH olisi rasva- tai proteiinidieetti, jossa syödään mielettömiä määriä rasvaa tai proteiinia, vaikka näin ei ole.

      Miksi?

      VHH:ssa syödään ihan virallisen suosituksen mukaan rasvoja ja proteiinia, joka keskivertonaisella on n. 80 grammaa rasvoja ja proteiinia päivässä. Kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja syödään 500-1000 grammaa päivässä. Ruokavaliosta jätetään pois nopeat ja ravintoköyhät hiilihydraatit sekä tärkkelykset eli sokerit, viljat, riisi ja peruna.

      Näinollen verensokeri pysyy tasaisena ja ihminen polttaa rasvavarastoja. Herkkujakin voi syödä kerran pari viikossa. Joten elämä on ruokavalion suhteen todella nautinnollista, eikä mistään tarvitse luopua.

      Kirjastossa on lukuisia kirjoja, joista voi katsoa ruokaohjeita sekä myös internet on täynnä ruokaohjeita, joilla saat ravitsevaa ja maukasta ruokaa.

      • Suo_siellä

        Äärimmilleen viety karppaus alkaa "syödä" lihaksiakin eikä pelkkää rasvaa. Kroppa menee "säästöliekille" ja laihtuminen pysähtyy.


      • oppositioinsinua

        ------- ihminen laihtuu ja yleensä pääsee eroon myös elitapasairauksien oireiden hoitoon käytetyistä "turhista" lääkkeistä (kolesteroli, verenpaine, närästys, nesteenpoisto, insuliini jne...-----

        Älä syötä noin vaarallista roskaa, että karppauksella pääsee noista eroon. Meinnaatko todella, että 1-tyypin diabeetikko pääsee eroon insuliinista kun syö teidän karpparien ohjeitten mukaan, älä naurata.

        Tunnen erään kaverin jolla oli geneettinen taippumus korkeaan verenpaiseen. Oli laiha ja käytti kaiken karppaus- ja ravitsemustieteen verenpaineensa hoitamiseen ilman lääkkeitä. Selitti kovasti minullekin miten turhia lääkkieet ovat kun syö oiken vailla paine onkin kova. Nyt on sitten istunut lähes 5 v pyörätuolissa aivohalvauksen seurauksena. Että se siitä ruokavaliohoidosta.


      • hpv

      • Anonyymi

        "VHH:ssa syödään ihan virallisen suosituksen mukaan rasvoja ja proteiinia, joka keskivertonaisella on n. 80 grammaa rasvoja ja proteiinia päivässä. Kasviksia/vihanneksia, syödään 500-1000 grammaa päivässä."

        Lasketaanpa:
        80 g rasvoja = 720 kcal
        80 g proteiineja = 320 kcal
        20 g hiilihydraatteja = 80 kcal
        Yhteensä 1120 kcal

        "Todella nautinnollista, eikä mistään tarvitse luopua."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "VHH:ssa syödään ihan virallisen suosituksen mukaan rasvoja ja proteiinia, joka keskivertonaisella on n. 80 grammaa rasvoja ja proteiinia päivässä. Kasviksia/vihanneksia, syödään 500-1000 grammaa päivässä."

        Lasketaanpa:
        80 g rasvoja = 720 kcal
        80 g proteiineja = 320 kcal
        20 g hiilihydraatteja = 80 kcal
        Yhteensä 1120 kcal

        "Todella nautinnollista, eikä mistään tarvitse luopua."

        Sitten vielä kehutaan, kun paino maagisesti putoaa.


    • tieto.ei.pysähdy

      Jostain syystä jotkut ihmiset etsivät jeesusta kaikkiin ongelmiinsa sen sijaan, että ajattelisivat itse, ja tekisivät jotain asiansa eteen. Yleensä jokin trendi alkaa sillä, että kritiikittömät perässähiihtäjät innostuvat ja levittävät löytämänsä uuden jutun/julistajan ilosanomaa samalla nostattaen hurmoksellaan tervejärkisten ihmisten niskakarvat pystyyn. Aikaa kun kuluu, niin asia löydetään uudestaan. Niinhän tässäkin käy.

      Itseäni oksetti Heikkilän päällepainava tunteenomainen tyyli, joka vetosi mm. erään johdateltavissa olevan sukulaiseni tyyliin. Hän kaipasi johdatusta, ja löysi sen. Minä sen sijaan haluan kuivan asiallista tietoa. Tunteenpalo kyseenalaistaa informaation uskottavuuden. Mielestäni hörhöt pilasivat asiallisen keskustelun hiilhydraattien mahdollisesista haitoista ja sopivasta määrästä ilman haittoja.

      Aikoinaan ionisaattori tuli Suomen markkinoille 1970-luvulla. Huuhaaksi todettiin ihan vaan naistenlehtiasiantuntemuksella, ja markkinat romahtivat. Sen jälkeen sitä käyttivät lähinnä siivousliikkeet hajujen poistoon. Nyt 2000-luvulla niitä saa itsenäisenä laitteena tai ilmanpuhdistimiin tai ilmalämpöpumppuihin liitettynä. Ionisaattorin hyödyt eivät tiettävästi aiheuta aihdistusta enäämkenellekeään.

    • häirikötpois

      Karppauksen suosion katoamiseen on suurena syynä erilaiset palstojen aktiivi-häiriköt kuten täällä tunnettu VP. Koko oppia aletaan inhota kun se kannattajat ovat varsinaisia natsien ja bolseviikkien yhdistelmiä ja keskittyvät vain häiriköintiin sekä eri mieltä olevien herjaamiseen sen sijaan, että esittäisivät perusteluja eli keskustelisivat asiallisesti.

      • aivotniiillämenneet

        Liika rasva on hautonut aivot pilalle. Siitä se häiriköintimania johtuu.


      • totuudentunnistaja

        Totta, Suomessa olisi karppaajia aika paljon nykyistä enemmän ilman VP?:ä. Hän on diabeetikkojen onneksi kyennyt vähentämään karppaajien lukumäärää useilla tuhansilla.

        Jatkakoon vaan niin lopulta häipyvät loputkin jos joku vielä on.


    • pälänpälän

      Muotivillityksiä tulee ja menee. Niin meni karppauskin.

    • janikahuldya

      Karppaussuosion laantumiseen on osaltaan vaikuttanut se, että monet karppausfanaatikot (Mattila, Puustinen jne.) ovat sekopäitä.

    • näinmullekäy

      Olen 2-tyypin diabeetikko, en enää ihan nuori, ja minulla alkaa kädet vapisemaan jos en syö hiilareita vaikka verensokeri ei kovin alhaalla olisikaan.

    • näinsillekävi

      No tietäähän sen minne se oppi hävisi, kansa veti sen vessanpytystä alas. Kun sokeri ei laskenut mutta huono kolesteroli nousi niin kuka sellaista haluaa jatkaa. Ei kukaan.

    • 4gwq

      Jos ihminen jättää pois ravinnostaan makaroonin, riisin ja perunan niin se on terveysriski. Ne kun on kaikki terveystuotteita? Siksi ei karpatra.

    • ei-karppausta-ei

      Palstalla riehuva sekopää on tehnyt meidän kaikkien onneksi karppauksesta kirosanan. Niin sitä pitää, on pelastunut monta diabeetikkoa pahoilta seuraamuksilta tuon sekon ansiosta. Tosin toisin kuin mitä se yrittää opettaa (lue: valehtelee). On se niin vastenmielinen tyyppi, että jokainen täysipäinen inhoo kaikkea mitä se selittää ja siksi karppauskin on menneen talven lumia.

    • Anonyymi

      Lääketehtaat maksoi leipomoille että poistavat karppileivät tuotannosta. Niiden syöjät pääsi eroon statiineista ja lääketehtaat menetti rahaa.

      • Anonyymi

        Karppaaminen on ihan oma ekosysteeminsä, ei sitä kukaan kovin kauan jaksa.

        Karppileipää, karppijäätelöä, karppisokeria


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Karppaaminen on ihan oma ekosysteeminsä, ei sitä kukaan kovin kauan jaksa.

        Karppileipää, karppijäätelöä, karppisokeria

        Noi tuotteet jotka mainitsit ovat karppajalle tarpeettomia. Tietenkin leipurit muut paakarit rahasampoo havittelivat.


      • Anonyymi

        Todennäköisesti kävi juuri päinvastoin. Leivät jäivät myymättöminä kauppaan eikä niitä kukaan ostanut edes punalaputettuna. Sitte kaupat eivät enää tilanneet niitä.


    • Anonyymi

      Ei ole hävinnyt mihinkään vaan leviää maailmalla kuin kulopalo.

    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1335
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      916
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      679
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe