Rotax = X30 / 2016

taruako

Hei
Loppuuko Rotax luokat kauden 2015 päätteeksi ja sen korvaa kaudella 2016 x30 moottorit. Kertokaa heti, jos tiedätte paremmin, niin halvalla lähtee tai sitten ei. On tämä ihmeellistä vatvomista, ensin AKK:n päätökset ja nyt harrastajien merkkiluokka.
Näillä joka suunnan muutoksilla loppuu harrastajat!

15

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tässäkötulevaisuus

      Hiipuvan Jammun tilalle X30 mosa olisi ihan paikallaan, myöskin Euroopassa suosittu luokka arvokilpailu kauden päätteeksi.

      • 1260

        mikset muuta sinne eurooppaas, kun on niin suosittu luokka?


    • Rottataksi

      tuo on taas näitä höpöhöpö propagandahuhuja. Rotax ei lopu, AKKn isoista luokista kannattaisi kantaa enemmän huolta.

    • röjö16

      Ehdottomasti ei jammun tilalle. Jammu jatkakoon entiseen malliin. Ei laman takia kannata heti panikoida jos joku vuosi on vähemmän kisaajia. Kyllä se harrastajamäärä siitä kasvaa kun ajat paranee. Nyt jos lopetellaan sitä ja muutetaan tätä... Niin se on varmin tapa saada karting suomessa loppumaan.. Oli lama tai ei.

      • aluekkisoihinpiristystä

        Nähty on. Uskokaahan ny tekohengitys Jammulla ei ny auta yhtikäs mittään. Jammulla voi harrastella halvalla, mut kisatouhuihin ja SM - pelastajaksi siitä ei ole enää nykyaikana. Kannattaisi miettiä Jammuja aluetason kisoihin ja seuratasolle, saada ne näin käyttöön, eikä verkkojen painoksi, samoin Raketit 85 ja miks ei 95 koneetkin.


    • halooonkoajatusta

      Rotax on tehtaan merkkiluokka , eli eri valmistaja kuin X30 koneella. Ei lopu . Ihan eri organisaatio .

    • Kökköratkori

      X30 on IAMEN yksimerkkiluokka. Eli italialaisten "vastine" itävaltalaiselle Rotaxille. Ei korvaa tai tule Rotaxin sijalle, koska Rotaxin ajattaa oma organisaatio. Yamahan se voisi korvata, jos AKK haluaa jonkun toisen vaihtoehdon antiikkijammulle.

      • despe

        Kyllä jammun kohtaloksi koitui sm. Ja sm:n kohtaloksi rotax. Eli on äänestetty lompakolla. Nyt forumissa käydään kovasti keskustelua Kouvolan lisäluokan kustannuksista eikä syyttä suotta. Onko mitään järkeä pitää sm sarjaa hengissä sellaisten luokkien kustannuksella jotka on tarkoitettu kaikille sopiviksi esim. jammu. Miten on mahdollista esim se, että aluekilpailussa on enemmän jammuja viivalla kuin sm:ssä. Puheiden mukaan kahdessa tänä kesänä ajetussa aluekilpailussa on molemmissa ollut enemmän autoja viivalla kuin sm kisassa.


      • KT100

        Ei ole puhetta vaan näin on ollut 7 piirissä.


      • ejkrbfv

        Molempia luokkia ajaneena voin vain todeta että se rotaxi on ihan saman hintasta kuin sm kisan ajaminen. Hinta eroo ei tuu eurookaan. Se mikä on erotus on että seurat ei saa samaa liksaa. Tiikkainen tienaa hyvin. Ihan sama. Yamaha on kaatunut kuljettajapulaan. Jos uusia ei tule ja vanhat lopettaa niin näinhän siinä käy. Koneet on kaikki ikäloppuja vai väittääkö joku ostaneensa uuden jammun viimeiseen viiteen vuoteen. Päräys jo keväällä näytti suunnan. Ikävää mutta totta. Mielenkiintoista sitten nähdä mitä noi uudet koneet tuo tullessaan.


    • äx30eipelasta

      Kartingissa uusittu mosia viimevuosina aikas tiuhaa tahtia ja kuinkas käynyt.
      Suoravetoiset oli pakko saada raksuja myöden kytkimelliseksi, niinkuin suunniteltiin myös yammut. Pikkuluokkien muututtua kytkimellisiksi alkoi valitettavasti niin hyvän luokan kuin yammun alamäki.
      Ja jälleen uusi suunta.
      Kannattaako suomessa lähteä ajamaan sm-luokkia tulevilla uusilla cikin koneilla?
      Eikö kannata keskittyä jo oleviin ja ratkoa sm:t esim rotaxeilla seuraavat 5vuotta?
      Hyvät pikkuluokat.
      Pitkäjänteisyyttä!

    • eisenväliä

      Älkää sekoittako Rotaxia SM luokkiin , ei sitä kaipaa kukaan , antaa olla meidän Rotax - porukan ihan omana sakkina ja hyvä niin. Ei kaivata sitä arvoa , on ihan mukavaa näin.

      • D1D2D3

        Täsmälleen näin!


      • kaikkihanonsekaisin

        Nythän siellä ajelee muutama kuljettaja molempia sarjoja...ota siinä nyt selvää kumpaan porukkaan kuuluu. Tämmönen touhu pitäs heti saada loppumaan...jotain rajaa että pysyy porukat omana sakkina.


    • Omanelämänsankari

      Turha puuttu kenkään ajamiseen useamassa luokassa. Kilpailut on avoimia kaikille ja jokainen tekee (toivottavasti itsenäisesti)omat päätöksensä milloin ja mihin kisaan tai sarjaan tai osakilpailuun osallistuu. Antakaa toisten elää omaa elämäänsä kuten haluavat. Eläkää omaa elämänne ja ajakaa ne kisat, jotka teitä tai teidän junnua kiinnostaa. Jos on "raharajoitteita" niin joutuu tekemään valintoja eri vaihtoehtojen välillä. Eli toisilla on varaa mihin vaan ja toisilla ei. Itse kuulun siihen joukkoon, että yritetään keskittyä vain tuohon RMC-sarjaan tämä kausi. Kallistahan se on, mutta tämä on meidän valinta ja päätös, jonka mukaan mennään tämä kausi. Tulevaisuudesta tai jatkosta ajamisessa emme tiedä.....onneksi vielä mitään. Eletään kaikki omaa elämäämme ja annetaan toisten elää omaansa kuten haluavat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      305
      3559
    2. 204
      2981
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2544
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      238
      2020
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1445
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1337
    8. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      170
      1324
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1318
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe