rehellinen puhelinmyynti

siissiissiis

Löytyykö Suomesta firmoja jossa tehdään rehellistä myyntityötä ja jossa kaikki käytännön asiat hoituu kuten palkanmaksu. siten kuin on sovittu?siis.

31

714

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tottajokasana22

      Vaikealta tuntuu kun näitäkin palstoja lukee, ja tietysti itse nähneenä ja kokeneena.
      Puhelinmyynti tuntuu olevan ala, joka saa vapaasti rehottaa miten sattuu ketään ei
      kiinnosta vähiten viranomaisia valvonta!!!!
      Valtaosa näistä b-luokan lattiatason yrityksistä on epärehellisiä ja tämä on faktaa.!!

    • työntekijä

      Kannattaa olla tarkkana työsopimuksien kanssa ennen kuin allekirjoitat sen, jos aiot hakea puhelinmyyntifirmaan. Itse olen sen oppinut työskennellessäni Buusterilla 1,5 vuotta opiskelujen ohella. Buusterilla tuntipalkaksi valehdeltiin 12 euroa, mutta paikan päällä se muuttui 2 euroksi, sitten kuulinkin, että on pelkästään provisiot käytössä. Istuin siellä siis ilmaiseksi! En tiedä Buusterin palkkapäiviä, mutta ensimmäinen palkka oli 40 euroa, työt lopetettua sain sen 300 euroa tilille. Olen myös lukenut ja kuullut, että pahimmassa tapauksessa Buusteri ei maksa edes palkkoja! Olin huono myyjä, taisin onnistua tekemään vain muutaman kaupan, ja niitäkin tuli vain harvoin. Pomot painosti ja painosti, niskaankin hengitettiin, kun niitä kauppoja ei tullut. Pomot myös välillä kyttäsi selän takana, että se kauppa varmasti tulee. Oli ihan kamala paikka, itku silmässä aina sinne lähdin. Buusterihan on entinen MediApex, netin kautta löytyy molemmista firmoista vain negatiivisia kommentteja.

      Tällä hetkellä teen kesätöitä Hyvät Lehdet Oy:ssa, ja tuosta firmasta etsin myös tietoa netin kautta. Oli negatiivisia sekä positiivisia kokemuksia, siinä sitten tuli epävarma olo, että kannattaako hakea. Ne positiiviset kommentit antoi luotettavan, mutta uskomattoman kuvan kyseisestä firmasta, sillä on vaikeaa uskoa, että puhelinmyyntifirmoissa voi sen tuntipalkan saada provision lisäksi.

      Aloitin viime viikolla työt Hyvät Lehdet Oy:ssa, ja ensimmäinen työpäivä oli kahden tunnin koulutusta, jossa kerrottiin työaikoihin, taukoihin, vaitolovelvollisuuteen, palkkaan ja myyntiin liittyviä asioita. Koulutuksessa pomo kertoi esimerkiksi, että jos asiakkaalle valehtelee tuotteeseen liittyen, niin siitä ei hyvää seuraa. Todennäköisesti potkut seuraa siitä, mutta sitä en tiedä joutuuko myyjä maksamaan tuotteen asiakkaan puolesta. Itse olen nimittäin kaverilta kuullut, että hänen sukulaisensa tekee töitä puhelinmyyntifirmassa, jonka nimeä en tiedä, jossa myyjä joutuu maksamaan tuotteen asiakkaan puolesta, jos möi tuotteen väärällä tekniikalla tai valehteli siihen liittyen.

      Itse ensimmäisellä viikolla onnistuin tekemään viisi kauppaa yhteensä, mitä en olisi uskonut. Tälläkin viikolla on tullut yhteensä myös viisi kauppaa. Kun tuo kauppojen tekeminen menee hyvin, niin kyllä sitä jaksaa töitä tehdä :) Totta kai nollapäiviä on hyvälläkin myyjällä, ja silloin on se takuupalkka, mikä ei kuitenkaan ole mitään hirveitä summia. Takuupalkkahan myyntien ansiosta nousee 7-8 euroon, mitä itse olen lukenut netistä tuon työpaikan palkkaukseen liittyen. Tosin jos kauan jää nollille, niin silloin ei töitäkään heru.

      Kaverini, joka teki kesätöitä ja on edelleenkin töissä, suosittelee Kareta-nimistä puhelinmyyntifirmaa. Kaverin sanojen mukaan hän sai kesätyöpalkkansa (800 euroa) tilille, eikä kyseinen paikka ole hänen sanojensa mukaan epärehellinen. Itsekin kävin tämän vuoden keväällä haastattelussa Karetalla, koska hain kesätyöpaikkaa ja kaverin kehutkin sai kiinnostumaan kyseisestä firmasta.

      Kannattaa siis hakea Hyvät Lehdet Oy:lle ja vaikkapa tuohon Karetaan. En tiedä, onko Karetalla sitten joka päivä niitä vittumaisia asiakkaita, mutta Buusterin aikoihin suurin osa asiakkaista haistatteli mulle vittuja, eikä edes asiallisesti sanonut: "Kiitos ei, ei kiinnosta kyseinen tuote.". Hyvät Lehdet Oy:ssa kuulen vain muutamalta asiakkaalta niitä huutoja ja haistatteluja, moni näistä asiakkaisa osaa sentään kohteliaasti sanoa: "Ei kiitos.".

    • Suosittelen suoramarkkinointi Megaa.
      Pieniä kosmeettisia virheitä sielläkin on joista voisi herkempi purnata.

      Kuitenkin se on aika reilu firma työnsä tosissaan tekevälle myyjälle. Minä olen viihtynyt siellä jo kolme vuotta.

    • hyväon

      Suosittelen JMgroovea

    • voielämänkevätt

      Minkä firman pomo on seuraavana tauollaan suosittelemassa omaa kusetuspuljuaan?

    • DAFSFWEERW

      VAIKEA LÖYTÄÄ AIKA ON KOVA JA KUSETTAJAT OVAT MONESSA ASIALLA, VIRANOMAISILLA EI OLE MINKÄÄNLAISTA HALUA EIKÄ ILMEISESTI KYKYÄNKÄÄN VALOVA MITÄÄN.... SAIRASTA ON ALALLA... VAROVAISUUS ON PAIKALLAAN JA OIKEUKSIEN PERÄÄMINEN!!!

    • voiteitäraukkoja

      Juhannusaattoiltana avatuminen. Yllä oleva viesti kertoo hyvin palstan ja varsinkin alan työntekijöiden tasosta. Syrjäytyneet luuserit epäonnistuvat työssä ja tottakai firma on silloin "laiton" tai vähintäänkin "hämärä".

      Suomessa on niin vahva virkamieskoneisto ettei laittomasti toimiva yritys saa olla olemassa yli puolta vuotta. Sellainen asia teiltä vain tapaa unohtua, kun itse asioitte poliisin kanssa viikottain.

      • ddsafdasfa

        mitä paskaa sinä täällä lässytät!!!
        EI OLE KYSYMYS LUUSEREISTA EIKÄ TYÖN VIEROKSUJISTA VAAN TYÖTÄ TEKEVISTÄ IHMISISTÄ. SINULLA ON SAIRAAT LUULOT, FIRMOISTA???

        MEITÄ ON KOKO JOUKKO ALAN KONKAREITA JOTKA TEEMME TYÖTÄ ALALLA KOKOAJAN, MUTTA OLEMME HYVIN TIETOISIA ALALLA TOIMIVISTA HUIJAREISTA, JOTKA MUSTAMAALAAVAT KOKO TOIMIALAA, EIKÄ KYSYMYS OLE
        TYÖNTEKIJÖISTÄ VAAN EPÄREHELLISISTÄ YRITTÄJISTÄ, NIITÄ RIITTÄÄ!!!

        JOTEN VEDÄ SINÄ VAAN TURPA RULALLE!!!


      • DSFAFASD

        nim voiteitäraukkoja Tuollainen päänaukoja jolla ei ole minkäänlaista käsitystä millaisen kokemuksen ja tiedon ihmiset täällä kirjoittaessaan omaavat. n
        Suomen virkamieskoneisto tiedetään ja tuon tunnetaan varsin kehno ja saamaton se on. kun on kysymys huijareista ja koijareista joita alalle on pesiintynyt melkoinen määrä.
        KUKA POLIISIN KANSSA ASIOI VIIKOTTAIN SE OLET VARMAAN SINÄ ITSE TYPERYS!!


      • Typerysootite

        Kyl se ajatus sullaki kirkastuu ku putki katkee


      • tyhmääon
        Typerysootite kirjoitti:

        Kyl se ajatus sullaki kirkastuu ku putki katkee

        ja mikä putki ja kellä???


    • puhmyyja

      A-lehtien omat toimistot, Finnacta Oy ja SM-Mega.

    • kokeilkaaitse

      Te "rehelliset, työtä tekevät sankarit" voisitte laittaa ihan itse yrityksen? Miettikää! Palkkiot ovat hyvät, kun kerran tulostakin teette eikä ketään ole vetämässä välistä.

      • 223321

        niinpä, niinpä !!!


    • jarkko6612

      Itsellä kokemusta Novia Finland ja siellä käytännöt asiat (työsopimukset, palkkaus) hoidettiin heti eka päivänä kuntoon eikä ole mitään epäselvyyttä. Hommat toimi siis mainiosti ja pystyi keskittymään siihen myyntihommaan kun tiesi että palkat jne. maksettiin sovitusti.

      Kun seuraan mol työpaikkailmoittelua ja keskustelua esim. täällä niin huomaa että alalla paljon b-luokan firmoja jotka pilaa alan maineen.

      • Rhfjov

        A on parasta B hopeaa. Vain parhaat kelpaa? Jos näin on niin pitää itsekin olla parasta A-ryhmää. Hyvä että on b,c, d firmoja myös niille jotka parhaista karsiutuu. Suurin pulma alalla on että ö-luokan työntekijät ilman näyttöjät vaativat a-tason työnantajaa. Hyviin firmoihin kun vaaditaan työntekijältäkin lapamatoa suurempaa asennetta


      • tottajokasa2321
        Rhfjov kirjoitti:

        A on parasta B hopeaa. Vain parhaat kelpaa? Jos näin on niin pitää itsekin olla parasta A-ryhmää. Hyvä että on b,c, d firmoja myös niille jotka parhaista karsiutuu. Suurin pulma alalla on että ö-luokan työntekijät ilman näyttöjät vaativat a-tason työnantajaa. Hyviin firmoihin kun vaaditaan työntekijältäkin lapamatoa suurempaa asennetta

        Sinulla on halpamainen asenne työntekijöitä kohtaan, alalla liikkuu paljon erilaisia työntekijöitä osa varmaan kokeilijoita ja osa kyllästyy. Mutta ei sitä noin voi yleistää,, Suurin ongelma on epärehelliset yrittäjät??!!

        Itse alalla töitä tehneenä olen nähnyt vuosikymmenten aikana kaikenlaista. Kuten sanoin, ettei ongelma ole työntekijöissä vaan yrittäjien on katsottava itseään peiliin, työntekijöiden asenteessa on varmasti aina korjaamisen varaa, mutta niin on huonojen esimiestenkin asenteessa.

        Ja kyllä siinä pitää yrittäjällä olla näyttöjä ennen kuin niitä alkaa työntekijältä vaatia näin on asia...


      • Rhfjov

        Mitä halpamaista asennetta on tuoda kolikon toinen puoli esiin? Oon ollut sekä myyjänä että pomona. Myyjänä oli mukavampaa ja reilumpaa. Ei rivityöntekijänä voinut käsittää mitä shittiä pomot saa niskaan ja mikä ei näy työkavereille.

        Sinä olet selvästi puolueellinen:
        "Suurin ongelma on epärehelliset yrittäjät??!! uten sanoin, ettei ongelma ole työntekijöissä vaan yrittäjien on katsottava itseään peiliin, työntekijöiden asenteessa on varmasti aina korjaamisen varaa, mutta niin on huonojen esimiestenkin asenteessa. "

        Minä sen sijaan yritin saada käsittämään ettei asia ole mustavalkoinen jossa toiset on syyllisempiä kuin toiset. Yleensä hyviin firmoihin pääsevät ja pysyvät hyvät työntekijät. Huonot työnantajat ja työntekijät löytävät myös toisensa koska sana kiirii myös työnantajien keskuudessa keiden palkkaamista kannattaa välttää. Sama tilanne näkyvämmin firmoista.

        Mutta osa työntekijöistä myös liioittelee työnantajan virheitä oman epäonnistumisen hetkellä. Mätiä omenia on aina molemmissa. Telemarkkinoinnissa ei oman kokemukseni mukaan kusetusta sen enempää kuin monessa muussakaan työssä. Huonoa taitoa kyllä kun jokainen "turbomyyjä" voi perustaa firman kun on aina parempi kuin pomonsa. No tulos näkyy sitten toiminnassa. Ennen omaa 2 vuoden esimieskokemusta ajattelin kyllä kuten sinäkin.


    • HellePermanto

      Jos mietitään yrityksen kannalta niin työntekijälle maksettava bruttopalkka pitää kertoa n. 1,6:lla, jotta saadaan oikea summa, jonka yritys maksaa. (eli jos työntekijä tienaa 1000e/kk niin yritys maksaa siitä 1600e/kk). Lisäksi yrittäjän, esimiehen/esimiesten ym pitää palkkansa jostain tehdä, toimitilavuokrat suht isot, soittojärjestelmä ja puhelinliittymien laskut ja kaikki muu mahdollinen. Hyvän myyjän kannattaisi koittaa saada myyntisopimus joltain kustantajalta suoraan niin silloin tienaa sitten niin paljon myynnillään, mitä mahdollista.

      Työnhakijan / puhelintyötä miettivän pitää valmiiksi vähän laskea, minkä verran työstä pitäisi saada palkkaa, jotta sillä kattaa menonsa ja onko järkeä lähteä kokeilemaan vai ei. Yksi asuu vanhempiensa luona ja jokainen euro on kotiapäin, toisella voi olla tilanne, että kuukauden pakolliset maksut ovat yli 1000e ja sen jälkeen vasta alkaa jäädä itselle rahaa.

      Jos yritys lupaa takuupalkkaa, niin silloin sen takuupalkan pitäisi olla tietty summa (olkoon vaikka 800e/kk), jonka saa ilman myynnin myyntiä (tosin potkut varmasti siinä samalla). Tosin moni lehtimyyntipulju taitaa käyttää tuota takuupalkan termiä ja silti siihen vaaditaan määrä x myyntiä, että sen saisi, jolloin se on pelkkää provisiota mitä maksetaan.

      Lehtimyynti ja mediatilan myynti (varsinkin erilaisiin sähköisiin hakemistoihin) on erittäin haasteellista ja harvoin kokopäiväiselle työntekijälle sopivaa. Fonectalla voinee tienata hyvinkin jos onnistuu tuossa mediatilan myynnissä. Lehtimyynnistä ei ole kokemusta, eikä siihen olisi koskaan täysi-ikäisenä ollut järkeä itse lähteä. Puhelinliittymiä ja muita töitä matkapuhelinoperaattorilla olen tehnyt yli 5v ja sieltä olen aina päässyt vuositasolla yli 25 000 euron palkoille, parhaimpana vuotena lähes 50 000 euroa myyntipuolella.

    • puhdastaerh

      taas alkaa pikkuhiljaa olla aika jolloin kesätyöntekijät alkavat saada ekoja palkkoja jos saavat. Jokavuotinen ilmiö joka aina vain toistuu, epärehelliset yrittäjät kelmuilevat
      palkanmaksussa minkä ehtivät. ja osa ei maksa mitään.. Näin tapahtuu ja on ollut sama alalla jo pitkään kenenkää siihen puuttumatta....

      Ja mitä tulee siihen että olisi kysymys huonoista työntekijöistä niin kuin täälläkin annetaan ymmärtää, alalla on aina ollut ja tulee olemaan kaikenlaisia työntekijöitä,
      mutta myös ahkeria ja tunnollisia jotka ovat palkkansa ansainneet.

      Ja siitä huolimatta työnantaja palkitsee tämä taidokkaat ja ahkerat työntekijät huonolla palkalla tai ei maksa sitä juuri lainkaan....

      Mainittakoon, että alalla on myös erinomaisia työnantajia jotka hoitavat kaikki esimerkillisesti. Mutta ikävä kyllä varsinkin näissä kakkosluokan yrityksissä
      valtaosa ja nimenomaan valtaosa hoitaa asiat huonosti.

      Ja tämän sanon kokemuksesta, olen yhä alalla ja seurannut kehitystä vuosikymmeniä pahempaan suuntaan on menty toiset pilaavat toisten maineen.
      Kokemusta on esimiestehtävistä sekä kenttätyöstä kuin yrittämisestäkin.

      Ja rehellisesti olen sitä mieltä että ala kaipaa puhdistusta ja pikaisesti!!

      • etsillee

        Juuri näin.


      • Resewwws

        Mikä se mielestäsi on se hyvän tekijän mittari? Minun mielestä se on tulos. Jotkut idiootithan luulee että ahkera soittelu on joku hyvän tekijän merkki. Pahin tappion tuottaja on osoitteiston tuhlaaja. Vähintään tulee olla määrään ja laatuun sidotut mittarit palkan ehtona jos on kiinteä palkka.


    • mattioooooo

      Itse oon ollut Hyvät Lehdet Oyllä - riippuu paljolti varmaan toimipisteestä, mutta itse olen tykännyt eikä palkanmaksussa tai muussa ole ollut valittamista. Kannattaa valita paikkakunnan isoin ja pisimpään pystyssä ollut yritys, ne epämääräisimmät kun tapaavat kaatua itsestään muutamissa vuosissa. Jos et ole varma mikä firma on vakain, varaa haastatteluaika kaikkialle ja katsele tarkasti ympärillesi, muistaen samalla että haastattelijasi ovat myynnin ammattilaisia ja osaavat myydä sen firmankin sinulle. Kysy palkkasysteemi ja kaikki kauhuskenaariot ("entä jos en myy viikkoon mitään, mitä te sitten teette?" "entä jos irtisanoudun kahden ja puolen viikon jälkeen, mitä lukee palkkakuitissa?") läpi niin monta kertaa että ymmärrät ne varmasti, ja kirjoita ne myös ylös. Ei kannata pelätä liikaa kriittisyyttä, hyvässä firmassa varmasti vaan arvostavat älyä ja tarkkanäköisyyttä.

      Hyvillä Lehdillä ainakin kouluttivat työhön oikein hyvin ja soittolistat (eli se olennaisin asia siinä tuleeko tulosta vai ei) olivat erinomaisia, ja niitä myös esimiehet olivat ripeitä vaihtamaan heti jos kauppa ei käynyt. Olen ollut myös muutamassa muussa firmassa ja mielestäni sekä koulutus, listat että palkka olivat tuolla parhaat. Joissain firmoissa saa parempaa provisiota, mutta niissä ei joko ole pohjapalkkaa tai listat ovat olleet huonompia (tai jopa on soitettu läpi fonecta-printtejä, mikä on ihan sama kuin hakkaisi päätä seinään ja toivoisi että katosta tipahtaa rahaa.)

      Palkkamalli on Hyvillä Lehdillä vähän monimutkainen. Jos kuukauden keskiansiosi on alle 27,5e/h saat pelkän provision 3,5%. Jos tuo 27,5e/h täyttyy saat pohjapalkan 4,5e provision 3,5% päiväkohtaisia porrastettuja bonuksia, 6-50e. Jos myyt yli 300e/päivä kannattaa valita palkkamalliksi pelkkä korkea provisio, eli 11,8% päiväbonukset. Lisäksi kaikenlaista pikkuroinaa ja sälää voi voitella sekä tuurilla että taidoilla kilpailuissa.

      Aluksi hirvitti saanko tuota pohjapalkkaehtoa eli 27,5/e täyteen millään, mutta sen verran tuli myyntiä heti ensimmäisestä päivästä alkaen, yleensä reilusti ylikin.

      Jos et ole aiemmin ollut puhelinmyynnissä ("ollut" tarkoittaen sitä että myös tienannut hommassa) kannattaa aloittaa kokopäiväduunilla. Osa-aikaisen tunneilla on vaikea oppia hommaa kunnolla, ja monesti nuo alun myynnit ovat vähän tuurimyyntejä, eli niitä asiakkaita jotka muutenkin haluavat ostaa lehden. Hyvien lehtien listoilla pitempään päivään mahtui itselleni näitä tuurimyyntejäkin aina pari, ja sillä saa sen pohjapalkkaehdon jo täyteen. Loppu on sitten omasta asenteesta ja oppimisnopeudesta kiinni. Nollan euron myyntipäiviäkin tulee, mutta niitä pitää oppia kestämään,. Eniten tuohon työhön vaaditaan sosiaalista pelisilmää, loputonta kärsivällisyyttä ja taitoa naurattaa mummoja ja vaareja puujalkavitseillä.

      Olen ylemmällä kirjoittajien kanssa kyllä samaa mieltä, että ala kaipaisi yleissitovan työehtosopimuksen ja muutenkin uudistusta. Nykyään firmoissa on se meninki, että kaikki pääsevät kokeilemaan, ja sitten jos ei mitään tulosta saa aikaiseksi ei mitään jää käteenkään ja potkitaan duunista ulos surkean palkkalaskelman kanssa. Pakollinen pohjapalkka pakottaisi yritykset seulomaan työntekijät paremmin ja myös panostamaan kunnon koulutukseen. Toisaalta nykyisellään alan hyvä puoli on, että niille joilla ei ole työkokemusta eikä erityisiä taitojakaan voi sieltä aueta sekä tienestejä että väylä parempiin myyntialan duuneihin. Millään "no tulinpas nyt tänne kun en muutakaan saannut" asenteella tuskin kunnon rahoja saa mistään puhelinmyyntifirmasta ulos, asenne kun tapaa kuulua myyjän äänestä vaikka sitä ei itse tiedostaisikaan.

      • mattioooooooooooooooo

        kunnes heräsin...


    • vinkkivinkkinä

      Työnantaja: Tässä keskustelussa on rikottu vaitiolovelvollisuuksia.

      Helppoa rahaa.

      Kirjoittajat: Käyttäkää niitä aivoja ennen kuin kirjoitatte mitään nettiin.

      Voi sitä kantapään kauttakin..

      • hjhjjk

        kerropa missä ja kuinka typerä !!! että on pässi kusipää!!


      • Tyyyyyyyyy

        Toivottavasti joka paikassa niin saa "palkkailmantyötä" -luuserit oppikoulun elämästä!!!!


      • bbjknnn
        Tyyyyyyyyy kirjoitti:

        Toivottavasti joka paikassa niin saa "palkkailmantyötä" -luuserit oppikoulun elämästä!!!!

        Nim tyyyyy jos joku on luuseri niin se olet sinä!!

        Sairas idiootti!!!


    • asvasva

      Eihän tällaista paskahommaa voi edes duuniksi kutsua, siksi kai sitä tekeviä kohdellaankin kuin roskasakkia niin "työnantajan" kuin asiakkaidenkin puolelta. Kukaan tuskin koskaan ilostuu, kun puhelimeen soittelee kaupustelija, minä sanoisin sitä pelkästään ihmisten päivän pilaamiseksi ja hyväuskoisten vanhusten huijaamiseksi jotka ei henno kieltäytyä mistään.

    • loistotyö

      Kyllä puhelin myynti on oikeaa työtä , voin suositella. Teen töitä
      Rand Customer Service:lle . Palkkaani olen erittäin tyytyväinen, rajana taivas. Pomo on pätevä , kunnioittaa myyjiä, mukava, rekisteri loistavaa, saan tehdä työn kotona silloin kun minulle sopii. Olen monessa liemessä keitetty myyjä ja nyt tämä on sitä mitä voi kutsua loistotyöksi.Kurinalaista työtä tämä on kun tehdään kotona mutta palkitsevaa Eli katso mihin meet töihin!

      • hjjhhkhkhjk

        nim loistotyö ettei vaan ole itse pomo kirjoittamassa siltä vaikuttaa???


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      548
      4017
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      467
      3464
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      143
      3090
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2382
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2240
    6. Mitkä kolme sanaa haluat nyt sanoa ikäväsi kohteelle?

      Niitä tässä odotan.
      Ikävä
      227
      1688
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1417
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1329
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1310
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1110
    Aihe