Mikäs nyt mennyt tienlanaajiin?

maataloustrakt.pellolle

Kyllä pitää tapella pitkään ja hartaasti ennen kuin jotain aina suomessa tapahtuu.

ELY_keskusksella mitään merkitystä, teiden kunnossapito todella surkeaa ja kun joku teki jutun teeveehen paikallisuutisiin huonosti hoidetuista teistä niin johan alkoi tapahtumaan ja nyt päivän höylänneet vanhalla tiekarhulla tietä ja maataloustraktori apuna ja jollain ihme härpäkkeellä jyrsii tietä monttujen kohdilta.

Olisi se komiampaa lanata hienoilla, "vatupasseilla" varustetuilla tiekarhuilla mutta kun aikanaan myytiin uudehkot tiekarhut itänaapuriin kun kuviteltiin että kaikki soratiet päällystetään asfaltilla mutta miten kävi, kyllä päättävä ihminen on tyhmä.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maurintuotos

      ELY:keskus on suojatyöpaikka , sisäänpäinlämpiävä kuten savusauna . Kun ei tee mitään niin ei tule virheitä . Kuten Talvivaarassa ELY:n jäljiltä .

      • kallistaon

        Onkohan kukaan tehnyt laskelmia paljonko nämä ELY-suojatyökeskukset kustantavat veronmaksajille ja samalla arvioinut panostuotos suhdetta. Arvaan että kallista on eikä tuota mitään!


    • lanatylösvaan

      Tienpidon valvoja saa kultakellon mitä vähemmän lanat kuluu.

      • gfytmo

        Vi*** kun nämä urakoitsijat kuvittelevat lanaavansa hyvääkin jälkeä MAATALOUSTRAKTORILLA? ..jossa perässä jokin itse tehty lananräppänä ja eräälläkin iso kivi painona, voi ristuksen ristus, posottavat niska punaisena tietä pitkin ja eivät edes peräänsä katso millaista jälkeä syntyy, heille riittää kunhan tie muuttuu hetkellisesti hieman mustemmaksi kun pintasoraa raapivat monttuihin. Kyllä on todella pelleilyä veroeuroilla.

        ELY-keskuksen tiemestarikin kuvittelee olevansa suurikin herra mutta ei ymmärrä raukka yhtikäs mitään miten tie täytyisi lanata että siitä tulisi hyvä. Hiekkalaatikkoleikkejä kaikki nuo tienhoidot.


    • joutojuoksua

      Totta! Laidoilta keskelle ja tasoitus, ei kuulu varmaan tekun opetussuunnitelmaan käytännön harjoitteluista puhumattakaan. Halvin punaniska auraa maa-aineksen ojaan ja taas maksaa, perkele! Hautalan tie on nyt tiehöylätty ja hyvin, on siinä mukava ketkutella verkkareissa verraten yksitotiseen pururataan. Tiemaksu mokomille!

      • gfytmo

        Muistan kun pikkupoikana katselin -60 luvun lopulla tiekarhuja jotka puskivat hitaasti soratietä eteenpäin siirtäen isoa sora-aumaa keskelle tietä ja perässä oleva terä tasoitti sen ja näin tie oli aina pinnaltaan kaareva ja laskut oli ojaan päin. Siinä oli tekemisen meininki ja jälki hyvää niin kuin pitääkin mutta nykyään maataloustraktoreilla vedetään muutama ristiin hitsattua rautapalkkia perässä kivi painona, ollaanko menty kehityksessä taaksepäin? Ollaan ja paljon.


    • kuoppakunkuoppa

      No onhan sekin jotain ku edes vetää jotai tielanan tapaista siellä perässään. Vaan se alusterä jolla erräät "lanailee" tekee tiestä sellasen vesikaukalon ja ne kalliiksi sanotut seppeliit onki sit siellä penkoilla, sit lumiaura tulee alkutalvesta ja viimeistelee ne sepelipenkat pelloille.

      • gfytmo

        Aivan, mutta menee hukkaan tierahat kun ollaan lanaavinaan.

        Ihmettelen miksi sitä lanaa ei voi ajaa niin että terä kulkee vähän tien pientareen ulkopuolella ja kun se vielä olisi vinossa niin että sora siirtyisi lanauksessa aina tielle päin ja samalla tasoittuisi se palte joka tulee tienlaitaan nykytavalla lanatessa, jos tien laitakin lanattaisiin niin vesi pääsisi tieltä pois mutta eipä sitä voi kauhalla pyytää kun lusikalla on annettu.


      • kuoppakunkuoppa
        gfytmo kirjoitti:

        Aivan, mutta menee hukkaan tierahat kun ollaan lanaavinaan.

        Ihmettelen miksi sitä lanaa ei voi ajaa niin että terä kulkee vähän tien pientareen ulkopuolella ja kun se vielä olisi vinossa niin että sora siirtyisi lanauksessa aina tielle päin ja samalla tasoittuisi se palte joka tulee tienlaitaan nykytavalla lanatessa, jos tien laitakin lanattaisiin niin vesi pääsisi tieltä pois mutta eipä sitä voi kauhalla pyytää kun lusikalla on annettu.

        Niimpä, olet asian ytimessä. Ei se järki ja urakoitsian ammattitaito olekkaan samassa paketissa/ päässä, nehän on kaksi aivan erilaista asiaa. Olla nyt järkee ja vielä taitoa tehdä jokin oikein vieläpä kunnolla, ei näistä taulapäistä oo ees tienlanaukseen perkele.


      • gfytmo

        Traktori-urakoitsija ottaa vaan rahat pois ja varoo ettei vaan traktorin pyörät yhtään ala sutimaan ja varoo visusti ettei vaan lanan terät kulu.


      • ewdewf

        Kylläpäs jynssäsivät sorateitä siellä missä rallien pätkät ajettiin, rallipätkille menevät soratiet piti yleisön takia jynssätä sileäksi mutta kylän omat asukkaat saa kolistella monttujen pohjia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      740
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      288
      704
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      656
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe