Kylpyhuoneremontin hinta???

Karisto

Meillä olisi nyt loppukesästä/alkusyksystä tulossa kylppäriremontti ja haluaisin kuulla kuinka paljon suunnilleen kylpyhuoneremontit maksavat? Meillä siis omakotitalo Vantaalla n. 30v vanha, pitäisi vanha kokonaan purkaa ja uusi tilalle. Ollaan varauduttu että varmaan joku 10.000-12.000e menee, onko mitenkään paikkaansapitävää??? Meidän perheen mies ei osaa itse juuri mitään remonttitöitä tehdä, korkeintaan purkaa käskystä. Auttaako se jos jompikumpi meistä on auttamassa remontissa mukana?

13

4555

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sarppzi

      Moi, meillä oli viime syksynä remontoidessa 15 v vanha, muuten hirveessä kunnossa - maksoi jonkinverran alta 9000e. Käsittääkseni tollasissa hinta nousee nopeesti ku jos vaihtelee pönttöjä jne(?). Tuskin hirveesti on apua teistä, kuitenkin jos laattoja täytyy repiä jne

    • sarppzi
    • Karisto

      Miten nuo Urakkamaailman hinnat ovat niin edullisia, kuuluuko niihin materiaaleja?

      • Sarppzi

      • rempaasuunnitteleva

        Tein saman havainnon. Edullisia ovat. Saattavat olla hyvin vanhoja. ??


    • Burokratia

      Kannattaa kylppäriremntteihin aina valita ammattilainen tekemään kokonaisuuden. Byrokratia ja säädökset myös tämän suhteen kiristyneet.

    • Finslavia

      Suomessa on järjestelmä, jonka tarkoitus on työllistää tuhansia epävarmoja ja aloitekyvyttömiä viranomaisia, jotka turvautuvat asiaa tuntemattomin pykän viilaajien laatimien pykälien ja asetusten taakse. Rakennusvalvonta on yksi mätäpaise, jota pitäisi tonkia kunnolla, joissakin kunnissa, kuten esim Hyvinkäällä, on todella vaikea rakentaa tai korjata mitään, koska rakennusvalvonta on ammattitaidotonta ja äärimmäisen byrokraattista. Rakennusvalvonnan täydellinen ammattitaidottomuus aiheutti 70-ja vielä 80-luvulla katastrofin. Kaikki vanha kokemustieto, jolla talot ja rakennukset saatiin pysymään kuivina, oli unohdettu. Älytön paniikki lämmön karkaamisesta aiheutti outoja uskomuksia. Ja sen että kosteus ei pääse ulos mistään.
      Nyt niiden satoa korjataan. Kylpyhuoneremontti maksaa kymppitonnin. Vanhojen rakenteiden purku. Kosteusmittaukset, jonka jälkeen pääsee tasoittelemaan tai korjaamaan ja uusimaan kosteuden pilaamia rakenteita. Sen jälkeen kaikki pinnat päällystetään lasikuitumatoilla ja rapataan kumimaisella polymeerilla. lattikaivot yleensä uusitaan. Sitten tilataan tarkastaja joka ottaa lattian kosteuseristeestä koepalan, josta lähetetään VTT:lle osa. Osa näyteläpyskästä jää 10 vuodeksi urakoitsija arkistoon. Tietenkin se koepalan alue paikataan. Sen jälkeen kylppäri voidaan laatoittaa. Lattikaivon ja laatoituksen saumaa ei saa nykyään saumata silikoonilla, kylppärin nurkat ja seinä ja lattian liittymät saa. Hintaa kertyy eniten työtunneista. Yleensä samalla vaihdetaan putket ja vesikalusto. Määräykset ovat muuttuneen 80- luvun jälkeen dramaattisesti. Syynä on 70-luvun älytön ja huonosti valvottu rakentaminen. Viranomaisilla riittää tohinaa, he jopa työllistävät toisiaaan, joten rakentaja saa kärsiä kaiken.
      Nykyään tarvitaan joissakin kunnissa kirjallinen toimenpidelupa piirustuksineen ja naapureiden kuulemisineen koirankopin pystyttämiseen.
      Nykyään joissakin kunnissa ilmakuvataan alueita ja lähetetään selvityspyyntöjä tonteista, joissa on leikkimökki, jota ei ole alkuperäisessä rakennusluvissa.
      Että sellaista.

    • RemppaNikkari

      Jos koko luokkaa 5-7m2, eikä rakenteissa ole kosteutta (rakenteita ei tartte korjailla/kuivailla), hinta vois olla veroineen luokkaa 7000 - 10000, hiukan riippuen laattojen ja kalusteiden hinnasta ja työn määräkin toki vaihtelee (esim. lattialämmitys kustantaa hyvinkin liki 1000e. Työn osuus on luokkaa 4-6 tonnia, josta saatte noin puolet vähennettyä verotuksessa (kotitalousvähennys). Nettona rempan hinta näin ollen 5-7 tonnia. Jos vaan pyydätte useamman tarjouksen, tuohon hintaluokkaan varmaan homman saatte tehtyä. Lisäksi siihen kyllä kannattaa ottaa valvoja, kustantaa muutamasta satkusta tonniin.

    • laattamiesmuurari

      Ennen remontin alkua pyydä paikanpäällä käyntiä sellaisella henkilöllä joka on tehnyt kymmenen vuotta vähintäin näitä hommia. Näitä töäitäkään ei opi muutamassa vuodessa. Ja tärkeää, teki remontin kuka tahansa niin hommaa työlle valvoja. Kun työt aloitetaan niin pyydä valvoja paikalle.
      Ensin täytyy tehdä toimintasuunnitelma, eli suunnitellaan mitä kannattaa tehdä. Kun puretaan pois vanhat laatat senjälkeen paikkojen kuivatus. Jos on puuseinää niin kaikki lahot pois, levyksi Aquapanel levy. Tiiliseinä olisi parempi. Onko lattiakaivo tiivisteellinen, vai pitääkö vaihtaa. Onko toimiva lattialämmitys. Lattiakaatojen teko. Jos pesuh/sauna on samaa lattiaa niin koko lattia tehtävä samalla kertaa.
      Remontin yhteydessä on mahdollista muuttaa kalusteiden paikkaa-jos tarvetta. Muurata suihkuseinä tiilestä/kiukaalle suojaseinä. Valaistuksen uusinta. Panelikaton maalaus/uusinta. Saunan oveksi lasiovi. Vesikalusteiden uusinta, peilikaappi uusi? Mietittäviä asioita on paljon.
      Laatta valikoimaa löytyy,jokaiselle sopivaa. Ei kannata ostaa kaikkein halvinta, tulee loppupelissä kalliiksi. Laattamies osaa neuvoa.
      Luettelin tässä sentakia että tiedätte mistä on kysymys. Hintaarviota on vaikea antaa. Kellä on rahaa nän teettää kalliimman remontin ja vähärahaiset teettää halvemman.
      Olen tehnyt näitä laatta ja muuraustöitä jo vuosikymmeniä. Vain muutaman olen tehnyt urakalla, ja töitä on tarjolla niinpaljon kuin ehtii tehdä. Urakkatöissä moni pyrkii vähän "oikomaan". Vaikka onkin valvoja niin lopputulos ei ole aina paras mahdollinen.
      Ei muuta kuin etsimään luotettavaa rempan tekijää.

    • nytonhyvä

      Minä ajattelin samanlaista budjettia,ja hyvin riitti!Pyysin tarjouksen johon sisältyi entisen kaakeloidun kylppärin ja saunan purku,ja jätteen poisvienti.Sitten tehtiin lista mitä pitää itse hommata tarvikkeita,ja kiertelin ja etsin hyviä tarjouksia joista ostin mm.kaakelit ja kiukaan.Putkimies ja sähkömies piti tilata,kätevintähän olisi jos ne sisältyisi samaan pakettiin niin aikataulut saisi sovitettua yhteen!Meillä löytyi kosteutta,piti kuivatella ensin itsekseen,ja sitten kuivaimella yhteensä 5 viikkoa.Myös putkimiehiltä j sähkömiehiltä kannattaa ottaa noin arvio tulevasta hinnasta,ettei tule yllätyksiä,ja palkata se jonka joku tuntee ja joka on luotettava ja tekee hyvää jälkeä!Itse ei kannat ruveta tumpelóimaan jos ei osaa...hyvä on lopputulos,kyllä oli hintansa väärti,lattialämmitys kannattaa laittaa ja käyttövesiputket pintavetona!

    • Burokratia

      Joo kyllä Suomessa remontteja osataan byrokratisoida ihan tarpeeksi. Kylppärirempat varsinkin arka aihe kun joudutaan märkätila-asioiden kanssa painimaan, eristykset ym...

    • laattamies3

      Omakotitaloon saa tehdä pesuhuone/sauna remontin ilman viranomaisten lupaa. Kerrostaloissa pitää ottaa aina ensin yhteys isännöitsijään. Kerrostaloissa isännöitsijä tai hänen valvoja valvoo työtä. Jos omakotitalossa annetaan kosteantilan remontti urakalla tehtäväksi niin silloin kannattaa aina ottaa työlle valvoja. Ja vielä sellainen valvoja joka ymmärtää näistä töistä. Eikä kannata maksaa sitä viimeistä laskua ennenkuin valvoja on hyväksynyt työn. Ennen purkamista kannattaa valvojan kanssa suunnitella mitä puretaan ja mitä uutta tilalle. Tämä on tärkeää mutta monikaan ei sitä ymmärrä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      95
      2028
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      418
      1561
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      91
      1313
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      14
      1106
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      73
      1062
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      11
      1025
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      179
      989
    8. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      49
      959
    9. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      249
      940
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      837
    Aihe