Abloy Control+

kaukosäätöä

Abloy taitaa olla kokonaan luopunut kaukosäätimillä toimivasta Control -systeemistään. Ei ole Abloyn sivuilla enää halaistua sanaa tuosta. Löytyy kaikenlaisia etäluettavilla ja elektromekaanilla avaimilla ja niiden yhdistelmillä toimivia langattomia paristollisia sekä langallisia systeemeitä. Controleita näkyy kuitenkin välillä käytettyinä kaupan, ilmeisesti niiden epäluotettavuuteen kyllästyneiden oma-kotirakentajien toimesta.

Etäluettavilla tageillä toimiva systeemi minulla jo on (ei Abloyn) ja kiinnostaisi lisätä yhteen oveen kaukosäätimellä-avausmahdollisuus. Lukkorunkona on Abloy EL590-moottorilukko. Ei kai systeemit mitenkään sekoa, jos lukkorungolle syöttää avaussignaalia kahdesta eri järjestelmästä, eli nykyiseltä etälukucontrollerilta ja Abloy Controlilta, kun ei yhtä ovea kuitenkaan yhtäaikaa yritetä sekä etälukutagillä että kaukosäätimellä avata? Jotain luvattoman avauksen hälytyksiä kumpaakin järjestelmään tietysti varmasti kirjautuu, silloin kun on avattu ovi toisen järjestelmän kautta, mutta en keksi miten muuten nuo voisivat toisiaan sotkea?

Etälukusysteemin controlleri siis syöttää avausjännitteen lukolle, kun saa tiedon luvallisen tagin lukemisesta ja antaa luvan avata oven. Control toimii käsittääkseni ihan samalla tavalla, eli kun Control-lukko-ohjain saa avaussignaalitiedon luvalliselta kaukosäätimeltä, ohjain syöttää avausjännitteen lukkorungolle.

Minua ei mahdollinen Control :n epäluotettavuus haittaa kun kaukosäätöavaus tulisi vain lähinnä "nice-to-have" -tyyppisenä lisänä ja ovet saa kuitenkin aina auki tägillä tai viime kädessä mekaanisella avaimella. Control :n epäluotettavuudessa ei kuitenkaan ole kyse siitä, että ovet aukeilisivat itsestään tai että järjestelmä olisi helposti hakkeroitavissa.

6

2011

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pikkujuttuja.vain

      Toimiihan se noin, jos välttämättä haluat Controlin olemassa olevaan toimivaan järjestelmääsi sotkea. Ongelmaksi tulee juuri nuo kahden päällekkäisen järjestelmän aiheuttamat kulkulogien sekoittuminen, luvattomien avausten ja liian pitkään auki jätettyjen ovien hälytykset, jos koet ne ongelmaksi. Ehkä noiden kulkutietojen kanssa ei kotioloissa ole niin justiinsa. Ja hälytyksetkin saa varmaan kytkettyä pois, ellei ne sitten ole jokin olennainen osa systeemiäsi.

      Myös jos toisesta järjestelmästä on ovi avattu pysyvästi, niin sitä ei saa toisesta järjestelmästä lukittua, koska toinen järjestelmä syöttää jatkuvaa avausjännitettä lukolle.

      Että tuollaisia pikkujuttuja on luvassa, ei siinä mikään rikki mene, mutta jos tykkää viritellä, niin mikäs siinä.

      Niin, ja Controlin omat ongelmat on jo ihan toinen lukunsa, havaintosi on oikea, poistunut valikoimasta. :)

    • turhaa-abloytä

      Turhaan sä minkään Controlin kanssa alat pelleileen, jos pelkän kaukosäätöavauksen haluat. Turhaa kallista sotkua vain.

      Sullahan nyt siinä systeemissä varmaan sisäpuolella ovenpielessä avausnapit kuten sähkälukkojen kanssa yleensä? Tollanen http://www.ebay.com/itm/2-Switch-EV1527-Encoder-Keyfob-2-Ways-Relay-Receiver-Controller-433-92MHZ-DC12V/280976519046?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid=222007&algo=SIC.MBE&ao=1&asc=20131003132420&meid=8cd739cfd6904cdab1f911f829f74ed1&pid=100005&rk=1&rkt=6&sd=271229619034&rt=nc ja sen sulkeutuvat kärjet avausnapin rinnalle ja tuon ohjelmoit "momentary" tilaan, niin kaukon napin painullus toimii kuten sisäpuolen avausnappi eli avaa lukon hetkellisesti. Ja kaukoavaukset rekisteröityy kulunvalvontaan sisäpuolen napin käyttönä, niin ei tule mitään "luvattomia" hälytyksiäkään. Tosin ei tiedetä kuka on avannut.

      Tohon saat kahdelle eri ovelle avauksen ja noita on myös neljällä releellä ja neljällä napilla jos useampaan oveen haluat tai sitten voit käyttää ylimääräisiä kanavia johonkin muuhun kivaan kuten valojen sytyttelyyn jne.: http://www.ebay.co.uk/itm/281127744062?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT

      • ElektroniikanDI

        Turhaan sä minkään EV1527/2262 enkooderin kanssa alat pelleileen, jos mitää turvallisuutta haluat.
        Kyseinen piirisarja lukee suoraan siirtorekisteristä joten sen bruteforcettaa de Bruijn sarjalla 8 sekuntiin.

        Jos et usko:
        http://samy.pl/opensesame/

        Suosittelen perehtymään aiheeseen tai vaihtoehtoisesti jättämään elektroniikan alan miehille. "Halpaa turvallisuutta" ei ole, on vain harhaluuloja.

        Katso Dunning-Kruger graafista sijaintisi ja mieti sen jälkeen ennen kuin lukkojasi puukotat ja jakelet tyhmän vaarallisia säästöneuvoja.
        http://scubatechphilippines.com/scuba_blog/wp-content/uploads/2013/04/9098_357235711059611_1807178844_n.jpg


    • Yale-Doorman

      Joo ei ole Control :aa enää. Onneksi. Abloy on nyt ominut itselleen Yale Doormanin, johon saa kaukosäätimet. Ei osannut Abloy itse tehdä toimivaa kaukosäädinsysteemiä, niin joutui omimaan kunnian toisen valmistajan toimivasta tuotteesta itselleen.

    • kontrolloija

      Minulla on johdotettu Control eikä sen kanssa mitään ongelmia ole ollut. Tosin vain yhdessä ovessa ja ilman mitään hälytyksen- tai kotiautomaation ohjauksia. En tiedä liittyvätkö mainitut ongelmat sitten keskuslukitukseen tai hälyttinen/kotiautomaation ohjaukseen, vai mihin.

      Olisi mielenkiintoista tietää minkälaisista ongelmista Control :n kanssa on kyse.

    • Kaksi.Controlia

      Control ja Control ovat eri järjestelmiä eivätkä yhteensopivia toistensa kanssa. Ilmeisesti vanhan Controlin kanssa oli enemmän ongelmia, mutta pilasi myös Control :n maineen, koska Control oli sikakallis ja ei toiminut, ei kukaan uskaltanut enää ottaa tilalle yhtä kallista Control :aa peläten samoja ongelmia. Mutta siis Control :kin on jo kuopattu.

      Abloy osti Yalen, joka osasi tehdä paremman järjestelmän ja nyt Abloy kauppaa sitä omanaan. On nimennyt jopa paristolukkorunkonsakin (BL5xx) Abloy Doormaniksi. Itse kierrän paristoilla toimivat systeemit kaukaa. Tosin omakotiasukkaille, jotka haluavat "luksusta" noita lähinnä kaupataan, koska paristokäytön takia on kohtalaisen edullinen ja nopea asentaa. Onhan se hieno kateellisille naapureille näyttää miten ovi aukeaa nappia painamalla... jos paristot eivät olisi juuri ehtyneet.

      Johdotetut systeemit akkuvarmennuksella ainoita varmasti TOIMIVIA. Minulla on kahdessa ovessa EL582-lukot ja etuovessa EM4100 long-range lukija joka lukee tunnisteen 50cm-1m päästä vaikka taskusta tai laukusta. En tarvitse mitään avaimia tai kaukosäätimiä. Takaovella tarvitsee toki tunniste kaivaa taskusta ja vilauttaa lukijalle, tosin olisihan noita rannekemallisiakin saatavilla. IP-pohjaisesta systeemistä saan mistä tahansa tarkistettua ovien tilat ja tarvittaessa avattua ja lukittua ovia sekä täydellisen kulkulogin.

      Ai mitä maksoi? Pari muutaman vuoden vanhaa EL582:sta käytettynä yht. n. 100€ ja IP-controlleri kahdelle ovelle n. 80€. Takaoven Wiegand-lukija n. 10€. Etuoven long-range-Wiegand-lukija n. 60€. Oviheloja, EM4100-tunnisteita, poistumispainonapit ja muuta pienempää sälää mm. magneettitunnistimet ja kaapelit yht. ehkä 50€. Iltapuhteena vähän lukkorungon upotuksen laajennusta ja oven porausta, mutta omalle työlle en laske hintaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      630
      22599
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      134
      22193
    3. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      120
      12052
    4. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      395
      9887
    5. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      272
      6985
    6. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      25
      5861
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      152
      3104
    8. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      13
      2385
    9. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      68
      1834
    10. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      117
      1641
    Aihe