Säästöleikkuri vie ojasta aallikkoon

Perusjunttitar

Pientä eläkettä saavien tulevaisuus näyttää uuden hallituksen säästötoimien ansiosta entistäkin huonommalta. Jäädytetään indeksit, asuminen kallistuu monesta syystä, energia, kiinteistövero jne. Terveydenhoito ja palvelut kallistuu. Vaikka kaikkia mahdollisia tukia ja palveluita leikataan niin eikö sivistysvaltiossa pitäisi pitää huolta kaikista?
Jos raataa ikänsä huonolla palkalla raskaissa hommissa, niin kun eläke jää siitä syystä pieneksi, niin ei voi olla että joutuu eläkkeellä näkemään nälkää tälläisessä ""hyvinvointi"" yhteiskunnassa.
Minun mielestäni Hallituspuolueista osa on pettänyt äänestäjänsä, ja oli vääryys olla kertomatta etukäteen mistä heidän puolueensa leikkaisi. Ihmiset olivat liian luottavaisia ja äänestivät kuin sijan ostaja, joka joutui ostamaan sian säkissä, näkemättä itse sikaa.

Luulisi tuollaisen toiminnan olevan perustuslain vastaista. Kokoomus on ainoa puolue hallituksessa jonka säästökohteet on olltut pääsääntöisesti ennestään tiedossa, ja siksi en kokoomusta äänestäisi, mutta noiden muiden kohdalla petyin karvaasti.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Perusjunttitar

      Kyllä Yhteiskunta joutuu muuttamaan rakenteitaan ja säästöt menee taivaantuuliin, sillä hallituksen toimesta köyhyys kasvaa huimasti ja yhä useampi tulee olemaan riippuvainen jostain tuista, seurausta indeksien leikkauksista ja kustannuksien nousuista välttämättömissä perustarpeissa kuten asumisessa ja terveydenhoidossa.
      Mitä enemmän otetaan pienistä tuloista sen enemmän tarvetta erilaisiin tukipalveluihin ja tukiin.
      EU:ssa on jo aiemmin annettu huomautus Suomelle, kasvaneiden tuloerojen vuoksi, miksei sitä ole uusi Hallitus huomionut.

    • valhetta

      kyllä leikkauskohteita kysyttiin ja edustajaehdokkaat kertoivat. soini kirkkain silmin puhui eläkeläisten edun puolesta, siksi häntä äänestin. niin puhui paskaa hänkin.

    • Elämänlaatu

      Siis ihan valetta näköjään ja päin naamaan. Minäkin katsoin jotain vaalitenttiä, jossa tivattiin leikkauskohteita, niin Sipilä ei yksilöinyt. Mutta hänellä oli jo visio valmiina, ei mennyt siten aikaa säästökohteiden miettimiseen, kun tuli selväksi, että hän vetää hallitusneuvotteluja.
      Miljönääri, entinen yrittäjä, niin tietäähän sen miten he ajattelevat, työajat pidemmiksi, eläkeikä vanhemmaksi, palkat alas, lomat lyhemmiksi, ja kun ei tiedä miten vaikeaa on tulla toimeen pienillä eläkkeillä ja tuloilla.
      Yhteiskunta on niin kiivastahtinen ja ihmisiltä imetään mehut, työssäkäyvät useimmat heistä tuskittelevat jaksamisen kanssa, ja työttömät, sairaat, pienituloiset eläkeläiset tuskittelevat taloutensa kanssa, joten eiköhän olisi selvää, että jaettaisiin työt useammille, vapaa-aika työssä käyvillä lisääntyisi ja työttömät pääsisi työhön ja pois työttömyyskortistosta, sekä tukien parista, niin kaikkien elämänlaatu paranisi ja yhteiskunta säästäisi. Kun ihmiset jaksaisivat paremmin, niin sairauspäivät, työkyvyttömyyseläkkeet vähenisi ja perheet, lapset , eläkeläiset ja yhteiskunta voisi paremmin.
      Ihmisten hyvinvointi pitäisi olla kaiken A ja O ja se auttaisi aidosti hyvinvoinnin kautta Suomen taloutta uuteen nousuun, kun työttömyysmäärärahoissa ja monissa tukipalveluissa säästettäisiin hyvinvoinnin kasvun vuoksi, myös Suomen kilpailukyky nousisi ja meistä tulisi hyvinvoinnin mallimaa.
      Varsinkin pieni- ja keskituloisten ostovoiman ja luottamuksen lisääntyessä, kotitalouksien taloudessa, nostaisi se kaupan-ja palvelujenalat nousuun, työttömyys laskisi varmasti.
      Vanhukset voisivat paremmin, vanhusten palveluiden määrä ja tukien tarve pienisi, jos ihmisiltä ei vietäisi terveyttä liian suurien vaatimusten kanssa työelämässä.

    • Pämmä

      Ennen ostin lapsenlapsille vaatteita ja muuta mukavaa. Vein heitä teatteriin, sirkukseen ja kylpylöihin. Nyt on pakko lopettaa ja alkaa laittamaan säästöön, jos nyt tulevaisuudessa pakollisten menojen jälkeen mitään tulee jäämään säästöön.
      Ymmärrän että kun meitä on monta samankaltaista tapausta, niin kyllä se valitettavasti tulee näkymään heikentävästi työllisyyteen.

    • Vastaaalkuperäise

      Tiedä nyt vielä uskaltaako ne simpanssit edes poistaa eläkkeensaajan asumistukea.

    • Kustaantaas

      Vaikutti siltä, että herrat on sitä mieltä, että kaikki tuet vähitellen lakkautettaisiin.
      Mummot ja Vaarit töihin, kunnes kuolema korjaa, nälkäpalkka=eläke asuntotuenmäärä.
      Lapset ja varhaisnuoret pärjätköön omillaan, sillä vain työ on tärkeintä (Hallitusta kuunneltuaan vaikuttaa heidän arvonsa olevan edellä mainitun kaltainen)
      Sairailta, lapsiperheiltä, työttömiltä ja pientä eläkettä saavien kukkarosta Suomen talous laitetaan "kuntoon" kun ei muka noilla suurituloisilla ole tukia, ? Mitähän nuo Nallen maataloustuet, jotka on hänen harrastus toimintaa?
      Herrat usein syövät ja juovatkin muiden kuin omistaan rahoistaan. Jazz raikaa taas pian Porissa ja siellä nauttii Vip teltoissa herrat ja narrit heille ilmantarjotusta ruuasta, juomasta ja ylläpidosta.
      Edustusrahoihin ei tietenkään kosketa ja leikata.

    • Rikassa

      Leikataan vaan kaikkien köyhempien etuuksista ja säästetään, niin se tie on Kreikan tie.
      Työttömyys kasvaa ja yhä useammalla on vaikeuksia työllistyä kotimaassaan.
      Kreikassa tehtiin rajuja leikkauksia joka johti massa työttömyyteen. Korruptio huolehtii omistaan ja raha menee rahan luo. Rikkaiden varallisuus on usein suojassa verottajalta.Verokeinottelu on yksi tämän ajan viksauksista, joka on johtanut tämän päivän talousvaikeuksiin. Palkat ovat nousseet todellakin liikaa juuri näillä hyvin palkatuilla, joka johtaa heidän ruikutuksiin veroista, heidän pitäisi katsoa peiliin, olla tyytyväisiä palkkaansa ja maksaa nurisematta veronsa.

    • SALOMEIN

      OSTOVOIMA POIS KESKITULOISILTA JA VÄHÄVARAISILTA, NIIN HYVÄÄ TULEE.

    • Nainenar

      Hölmöä touhua, pidemmät työpäivät, lyhyemmät lomat, eläkeikää vanhemmaksi. Eli työpaikkoja ei ole luvassa tänä hallituskautena. Työssä olevat joutuvat raatamaan äärirajoilla, lapset on lähes heitteillä kun isovanhemmat ja vanhemmat uurastaa töissä, työstä väsyneenä koti ja lapset jää heitteille, hermot kiristyy, erot kasvaa ja masennus lisääntyy. Tuki ja liikuntaelinsairaudet lisääntyy, joten kaikella on seurauksensa. Valitettavasti.

    • Sirpaleinen

      Ihminen ei ole kone, ja rajansa kaikella, myös työnteolla...
      Yrittäjillä on useimmiten yrittäjyys henki ja elämä, joten tuskin malttavat olla työntouhusta pois. Se on heille usein henkireikä ja he nauttivat työstään, sekä aikaan saannoksestaan.
      Mitä he työnsä eteen tekee se sataa omaan laariin.
      Mutta kaikki ei voi olla yrittäjiä, jos olisi, se olisi mahdoton yhtälö, eikä edes toivottavaa. Kilpailu kovenisi ja kilpailu markkinoilla laskisi tuloksia, seurauksena tappiollinen liiketoimi. Ja kuka saisi työvoimaa jos kaikki olisi yrittäjiä.
      Yksinkertaisesti työtä riittää vain jos työaikaa lyhennetään ja työtä jaetaan useammalle. .
      Ostovoima kasvaisi ja kauppa ja palveluala lähtisi kasvamaan, luoden työpaikkoja ja hyvinvointia. Työttömyyskulut vähenisi oleellisesti.
      Siirryttäessä tekemään viikossa vaikka 35h työviikkoa ja palkkoja laskettaisiin saman verran, niin sillä tulisi vielä hyvin toimeen, mikäli hallitus lopettaisi tasaveromallin mukaiset veronkorotukset ( Alvi, Energia, kulutus, ajoneuvo, kiiinteistö, makeis, haitta-verot jne..)
      Leikkuri laskee lapsiperheiden ostovoimaa monin eri tavoin (lapsilisät, asunnon korkovähennys, työmatkakulut, terveydenhoitokulujen nosto ja kuten edellä mainitut verot)
      Myös eläkeläisten ostovoimaa heikennetään samoin verokorotuksin ja indeksilaikkauksin. Mitä moinen politiikka saa aikaan Suomen taloudelle , se väistämättä vie taantumaa syvemmälle ja työttömyys lisääntyy.
      Olisi oikeus ja kohtuus että veroja lisättäisiin tulojen mukaan, silloin se kohdistuisi tasapuolisemmin varojen mukaan, ostovoimaa heikentämättä.
      Työkyvyttömyyseläke menot laskisi, jos työaika vähenisi, sillä jaksettaisiin paremmin tehdä työtä yhä vanhemmiksi ja työrasitusperäiset sairaus-ja työkyvyttömyysrahat säästyisi isolta osin.

    • Seinens

      Miksi Soini nyt vaikenee, eikä sano näille herroille jotka muuttavat veroja pakoon ulkomaille, ettäs kehtaatte, hävetkää. Se siitä Isänmaallisuudesta /koti uskonto ja isänmaa.
      Useat veropakolaiset ovat nauttineet ylisuurta palkaa, jonka vuoksi nauttivat ylisuurta eläkettä ja nyt raukka parat ovat joutuneet muuttamaan kotimaastaan veroja pakoon, joten ei ole heilläkään helppoa.
      Useat heistä myös on kuulunut Suomen eliittiin jotka ovat olleet presidentin linnassa juhlimassa Suomen itsenäisyyttä, se siitä Isänmaallisuudesta. Noinkohan he yrittävät saada Suomen taloudellisesti jaloilleen.

    • Erkkotarkka

      Kiitos mielipiteistä

    • kellemenee

      Naurettavaa touhua, kun kelan vanhuuseläkkeestä joka lisänä kun pieni työeläke, on otettu 5 euroa tänä vuonna.

    • piste.isolla

      Nykypäättäjät ovat aivan hukassa kaiken kanssa. Jos Sipilä saa tahtonsa läpi, alkaa sellainen nälkäkuuri koko kansalle, ettei näkymä muistuta 2000-lukua. Kun päättäjinä ovat sellaiset henkilöt, joiden sosiaalinen ja tasa-arvon taju on olematonta, ei köyhä kansanosa tule pelastumaan.

      Hulluinta tässä kaikessa on sekin, että eri instanssit pelaavat aivan eri pelejä. Esimerkiksi omassa tapauksessani sain kehotuksen hakea työkyvyttömyyseläkettä TE-toimistolta ammattitaudin, pitkäaikaissairauteni ja ikäni (60v) vuoksi. Tein niin, ja sain hyvät B-lausunnot hoitavilta lääkäreiltäni, mutta hakemus on hylätty toistuvasti työeläkeyhtiössä ja Kelassa. Vein asian muutoksenhakulautakuntaan, josta sain hylyn myös. Nyt olen pakotettu taas TE-toimiston asiakkaaksi, vaikka kaikki tietävät etten tule enää sijoittumaan työmarkkinoille.
      Elän pienellä työmarkkinatuella, jolla en pysty hoitamaan sairauksiani, kaikki tukiraha menee asumiseen , pakollisiin laskuihin ja jonkinlaiseen sapuskaan. Elän yksin syrjäkylällä ilman perhettä, ilman tukiverkkoja. Paikallinen sosiaalitoimisto tietää tilanteeni, mutta ei "ota kantaa"... Kela tietää tilanteeni, mutta ei myönnä edes se eläketurvaa.

      Mikä järki on tässä väsytysmeiningissä? Sairas ihminen ei jaksa näitä kuvioita montaa kertaa, köyhälle jokainen lääkärikäynti ja uusi todistus maksaa liikaa ja sen johdosta osa ruoasta tai lääkkeistä jää ostamatta. Jo pelkkä meno kuntakeskukseen on hankalaa, koska näillä korpimailla ei ole joukkoliikennettä ja taksikyyti maksaa sekin liikaa.
      Milloin päättäjät ihan oikeasti ymmärtävät maaseudun vähävaraisia asukkaita?
      Ja milloin työeläkeyhtiö ja Kansaneläkelaitos alkavat toimia yhteistyössä sairaan puolesta, ei vastaan ja heikentäen tämän elämää kaikella mahdollisella kiusalla?
      Virkamies (TE, Kela ja tk-lääkäritkin) on kansan palvelija ja veroillamme ostettu mies/nainen kansalaisten etujen ajajaksi, miksi tämä palkollinen nykyisin vain pullikoi meitä vastaan poliitikkojen pillin tahtiin?

    • hhhhhhhhhhhhhu

      Muistakaa ketä äänestää seuraavissa vaaleissa

    • kertamuutkii

      olisko syy se et on totuttu siihen, kyllä vanha äiti auttaa hädässä...vaikka antas vähästääkin..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1605
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      837
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe