Varavaihtoehtona HTM

Heppulikeppuli

Onko täällä Htm puolen rikosoikeuden opiskelijoita? Mihin sillä valinnalla voi käytännössä työllistyä? Yritän tässä miettiä oman kiinnostuksen mukaan mikä olisi käytännössä järkevintä...

11

1505

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hjfd

      Mikä on HTM rikosoikeus?

      • hohhotihoijaa

        HTM-tutkintoa suorittavat, joilla pääaineena rikos- ja prosessioikeus


    • hall.yo

      HTM-tutkintoa pääaineena siviilioikeus opiskelen loppusuoralla ja alan töitä olen tehnyt jo pidempään julkisten hankintojen juridiikan parissa. Pääaineesta riippuen työpaikkoja löytyy hyvin, finanssioikeus vetänee tällä hetkellä parhaiten. Laitoksemme on työllistymistä selvitellyt: http://www2.uef.fi/fi/oikeustieteet/tyollistyminen

      Voin suositella HTM tutkintoa Joensuussa varasuunnitelmaksi, jos oikeustieteellisen ovet eivät nyt aukene. Heti syksyllä voi joustavasti aloittaa opinnot. Avoimen kautta voi suorittaa kaikkia laitoksen opintoja. Etäopiskelumahdollisuudet ovat erinomaiset. Avoimen väylän kautta opiskelupaikka on varma yhden vuoden opintojen jälkeen.

      Kaikki HTM-kurssit Joensuussa ovat ihan samoja kuin OTM-opiskelijoiden kurssit eli jos joskus myöhemmin valintakokeella pääsee OTM-tutkintoa suorittamaan, kaikki suoritetut opinnot hyväksytään osaksi tutkintoa.

      • ihmettelijä12f

        Miten tuolla Joensuun avoimessa järkätään noi jumalattomasti eri oikiksen kursseja? Helsingissä mitään verrattuna tuohon.


    • suristinkuristijuristin

      htm on ihan jees tutkinto. htm pääaineenaan rikos- ja prosessioikeus.. no ainakin menee ihan eri kategoriaan kuin perinteinen oikeustieteen opiskelu, mikäs siinä. Toki rikosoikeus on osa julkisoikeutta ja varmaan joku rikosten tutkiminen ilmiönä on ihan kivaa jne. mutta tästä tulee sellainen fiilis että vähän kuin kouluttautuisi lentäjäksi erikoisalanaan junankuljettajuus. Rikos- tai prosessioikeutta voi opiskella harrastuksenaan kotonakin ja varmaan yleissivistyksellistä mutta tiedä sitten mitä asiantuntijatöitä tuollasella tutkinnolla saa. varmaan jotain niche-hommia.

      varmaan ottaisin htm finanssioikeus tai htm siviilioikeus

      • oikologi

        Kyseessä on kuitenkin yliopistotutkinto. Vähän niin kuin sanoisi että kyllähän sitä ravitsemustiedettä voi opiskella harrastuksena kotonakin, koska terveystieteiden maisterista ei tule lääkäriä.


      • surrurrurjurjurhurrr
        oikologi kirjoitti:

        Kyseessä on kuitenkin yliopistotutkinto. Vähän niin kuin sanoisi että kyllähän sitä ravitsemustiedettä voi opiskella harrastuksena kotonakin, koska terveystieteiden maisterista ei tule lääkäriä.

        Ihan jees yliopistotutkinto varmasti, mutta niin voi sanoa monesta muustakin tutkinnosta. Yliopistotutkinnolla ei itseisarvona mitään erikoisempaa muuten kuin mahdollisten koulutusvaatimusten kannalta. Samalla viivalla muiden yliopiskelijoiden kanssa joilla samanlainen tutkinto ja ehkä heikomalla/paremmalla lähtöpaikalla joihinkin muihin tutkintoihin nähden.

        Varmaan joissain oppilaitoksissa (oikisyliopistoissa joo, ei-oikisyliopistoissa ei välttämättä, amk suppeampi) rikosoikeuden kurssit on identtisiä oikiskursseja joita kurssataan vierailijoina toisesta tiedekunnasta, mutta toisaalta työtehtävien osalta ote rikosoikeuteen voi olla erilainen, eikä siinä mitään jos sen tiedostaa ja pitää rikos- ja prosessioikeudesta sellaisenaan. Jotain oikeustieteellistä hipovaa hommaa jos haluaa htm rikos- ja prosessikombolla niin varmaan töitä voi saa esimerkiksi jostain ministeriöstä jne, vaikkapa lain asiantuntijana. Varmaan toi Joensuu hyväksilukemisineen kannattaa jos suunnitelmat muuttuu.

        Ravitsemustiedettä voi ja kannattaakin opiskella "kotioloissa"! Ei lääkäritkään tai ravintotieteilijätkään loppujen lopuksi ole kuin ihmisiä ja jotenkin ne omat johtopäätökset asioista pitää tehdä ellei halua pelata kallorulettia. Oikeastaan osa ravintotieteilijöistä noudattaa sokeasti virallisia suosituksia varmaan vaan kun saavat intressitahoilta rahoitusta eivätkä ajattele omilla aivoillaan! Jonkin sortin intohimoa hommaan siis..


    • pippadii

      Paljon kursseja on ihan tismalleen samoja kuin OTM/ON-puolella ja jos sitten sinne joskus pääsykokeiden kautta pääsee, niin ne saa hyväksiluettua siellä. Eli toki mahdollinen väliväylä, jos pelkkä HM-tutkinto ei riitä. En oikein itsekään tiedä mitä tekisi, kun on jo yksi korkeakoulututkinto, joten ottaisivat mielellään Joensuuhun maisterilinjalle, mutta en oikein tiedä. Toki nyt täytyy odottaa ensin tämä viikko ja tulokset Helsingin pääsykokeista, mutta kovin luottavainen en ole muutaman mokan takia.

    • kukkuluuruuuuuuuuuuuu

      tuo HTM:hän on kova vaihtoehto

      • niiinon

        Jäin vuosi sitten rannalle Lapista muutamalla pisteellä, aloitin syyskuussa Joensuun avoimen opintoja Hämeen kesäyliopistossa, jossa Joensuun oikiksen kaikkien ekan vuoden kurssien opetusta tarjolla. Osin työn ohessa opiskellen sain helposti kasaan 60 op ja elokuun alusta saan opiskeluoikeuden HTM-tutkintoon. Tarkoitus erikoistua ympäristöoikeuteen, joka kolahti ekan vuoden opintojen aikana. Ehkä pyrin vielä oikiksenkin puolelle Joensuussa, kun opintoja vähän enemmän suoritettuna. Kaikki kurssit ovat ihan samoja eli vaihdolla ei mitään kiirettä, varsinkin kun myös HTM:llä työllistyy ihan hyvin. Vaihdon Rovaniemen Joensuuhun,, kun paljastui että Rovaniemellä ei voi tehdä etätenttejä eikä muutoinkaan suosita etäopintoja. Joensuussa taas on paljon erilaisia monimuotokursseja verkossa yms. Ja jokaisen tentin voi tehdä etätenttinä, mikä perheelliselle ja osin jo työssäolevalla sopii hyvin.


    • pappadiidiidiii

      Kuulostaa hyvälle, etenkin kun tosiaan on jo maisterin paperit, niin niitä ei tarvii edes paljon tehdä. Saatampa hakea sinne, kun saan sen 60ov kyllä vuoden aikana tehtyä, kun hyväksilukevat Helsingin kursseja, joita kuitenkin jo 40 kasassa myös.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 123
      3069
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      88
      2813
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2208
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      21
      1776
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1509
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1479
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1427
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      80
      1320
    Aihe