4-vai 2-tahti?

H3LP

Eli onko mitään järkeä hankkia 2-tahti kevaria jos tulee 50km joka arkipäivä kun menee kouluun ja takasin? Enemmän mua kiinnostais noi 2-tahdit mutta onko 4-tahti kuitenkin parempi jos tulee noin paljon ajettua? Ja mitenkäs talvella ajo onnistuu kevarilla? Kiitos jo etukäteen vastauksista.

8

1657

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paapppa

      Voit ostaa kumman vaan... Kulutus on kuitenkin mitätön tollasilla mopoilla. Talviajo onnistuu ihan hyvin kun hankkii kunnon varusteet ja talvirenkaat.

      • Ei_enää_mopo

        Kyllä se kakstahtikevari syöpäsee usein yli 10 litraa satasella...


      • PElittaa.voaft

        2 tahti jos tehoja haluaa, vakio 2 tahti kevari vie noin 1-3l enemmän 100km kuin 4 tahti joka ei nyt omasta mielestä ole hirveen paha edes.
        on sillä suuri ero ajatko 4 tahdilla vai 2 tahtisella kevarilla, sen kyllä tuntuu vähän pidemmällä matkalla.

        2tahtia ehkä tolle matkalle jos päivässä ajaa, voi olla paljon mukavampi ajaa liikenteen seassa kun on hitusen vähän tehojakin alla ja pääse rekoistakin ohi.
        4tahti vaan jos haluaa vähän pidemmät huolto välit ja bensa pihi, mutta ydeensä näillä 4 tahti kevareilla ei sitten motarille oikeen ole asiaa eikä huippunopeus ole niin suuri ydeensä, voihan siellä toki ajaa mutta noin 100km/h huippunopeus motarilla jossa kumminkin autot ajaa sen 120 ja vasemmalla ohitus kaistalla vähän reippaampa niin on vähän eessä ja tukkeena. 2 tahtiset taas kulkee ydeensä sen 110-130km/h huipussaan vakiona jolla pärjää motarillakin jotenkin jos tarvitsisi joskus ajaa sielläkin, ja se nyt kivempi ajaa pyörällä jossa tietää että on tehoja alla ja kulkeekin.


      • 10L-100km-kunnon_trolli
        Ei_enää_mopo kirjoitti:

        Kyllä se kakstahtikevari syöpäsee usein yli 10 litraa satasella...

        Mikähän kevytmoottoripyörä kuluttää 10 litraa satasella? olet ehkä tainut sekottaa kevarin ja autojen bensan kulutuksen keskenään?
        no en sit tiedä näistä kivikautisista ja lähes antiikki 2 tahti moottoripyöristä viekö ne ton 10 litraa satasella mutta ei ainakaan mikään nyky pyörä vie, enintään varmaan siinä 6l/satasella jos oikein vauhdikas kaasukäsi ja sekin vähän riippuen.


      • Vitun_autisti
        10L-100km-kunnon_trolli kirjoitti:

        Mikähän kevytmoottoripyörä kuluttää 10 litraa satasella? olet ehkä tainut sekottaa kevarin ja autojen bensan kulutuksen keskenään?
        no en sit tiedä näistä kivikautisista ja lähes antiikki 2 tahti moottoripyöristä viekö ne ton 10 litraa satasella mutta ei ainakaan mikään nyky pyörä vie, enintään varmaan siinä 6l/satasella jos oikein vauhdikas kaasukäsi ja sekin vähän riippuen.

        kisapiikki kevari kuten ktm exc,gasgas,tm smr, jne jne... kuluttaa helposti sen 8-15l 100km, senkin tiätämätön terskanaama


      • pillun_Autisti
        Vitun_autisti kirjoitti:

        kisapiikki kevari kuten ktm exc,gasgas,tm smr, jne jne... kuluttaa helposti sen 8-15l 100km, senkin tiätämätön terskanaama

        Niin ehkä joku ktm ja noi tommoset kisapiikit mutta ei ehkä sovi matka ajoon niin voi jättää tästä kerkustelusta pois kokonaan, saat vaihtaa määntäkin koko aika johonkin ktm ja vara mäntää työkalut mukana koko aika jos vähänki pidempää matkaa lähtee ajamaan kun semmonen mäntien ja bensan syöjä tosiaan niin ei tosiaankan kukaan semmosta pyörää matka ajoon harkitse edes. parhaimillaan tämmöset kisapiikit on radalla ja lyhyillä matkoilla todella hyvä, mutta ei todellakaan matka pyöräksi ellet satu olemaan paksu lompakko ja repullinen vara mäntiä mukana ja kiinostusta kesken matkan vaihdella.

        2 tahtista suosittelen,mäntä kestää ajo tyylistä ja pyörästä riippuen 10-15tkm (mutta poikkeukset esim ktm ja tämmöset kisa pyörät johan saa koko aika vaihtaa todelliseessa mäntää) tehoja/huippunopeutta löytyy ydeensä enemmän kuin 4 tahtisista. 4 tahtiselle hyvä jos edes viri mopoista ohi pääse suhuvasti.
        .
        4 tahti bensapihielle ja enemmäkseen niille jotka ei jaksaisi/osaa huoltaa pyörääntä, niin vähän huoltovapaampi. ydeensä 4 tahtisella kevarilla ei esim hirveitä viri mopoja/rekkoja ohitella eikä suositeltavaa ajaa moottoritielläkään, tietenkin joitain poikkeiksia on, mutta pääosin 2 tahtisit vie viellä reippaasti 125cc ja vasta siitä 125cc yli on järkee 4 tahtisista. tämmösistä alle 125cc koneissa 2tahti vie reippaasti. tietenkin onhan 4 tahti ihan hyvä vaihtoehto jos ei nopeudella/teholla ole väliä vaan pääasia päästä a paikasta b, mutta kyllä siinä ajan mittaa kumminkin tekee mieli 2 tahtiseen vaihtaa kun kylän nuoret viri mopoilaan tai jotkut sun kaveris 2 tahtisillaan vetää rennosti ohi sun luumun 4 tahtisen.


    • DemonKokis

      2 tahtia vaan, ydeensä enemmän tehoja/kulkee enemmän ellet sitten osta jotain esim Honda CBR 4 tahtista.

      Ihan samalla lailla kuin mopollakin ajaessa talvella einut ero on että kevari voi painaa vähän enemmän ja tehoja enemmän pyörässä.

    • moromies

      Jos ajat niin paljon niin ite suosittelisin 4t kevaria

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1696
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1325
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1220
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1196
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      143
      1183
    6. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1076
    7. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1065
    8. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      10
      1007
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      6
      976
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      874
    Aihe