Luutnantti Myssylästä sotamies ?

AUKeiRAUK

Kun Myssylä tuomittiin oikeudessa eversti S:n ampumisesta, niin menettukö hän myös sotilasarvonsa ?
Minulla on mielikuva, että Myssylä olisi nuorempana tehnyt metsätöitä, jotta pystyi rahoittamaan opiskelunsa. Ehkä nimim. sp12 osaisi kertoa tästä.
Olen ymmärtänyt, että Myssylä siirrettiin jo aiemmin sivuun hävittäjälentäjän tehtävästä, joka pelaisi häneltä ylenemismahdollisuudet ja tämä olisi alkuperäinen syy tragedialle : Myssylä oli köyhistä oloista ponnistanut metsätöillä ylioppilaaksi ja kadettikouluun. Tämä epäonnistuminen johti tragediaan. Syy oli enemmän epäonnistumisessa kuin alkoholissa tai Suonperässä. Suonperä oli tehnyt valinnan, mutta kaikki eivät voineet olla mukana. Luutnantti koki valinnan epäoikeudenmukaiseksi ja ampui everstin. Näitä alkoholismi ja v-mäinen äijä juttuja on sitten suurenneltu jälkikäteen ?

9

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Arpisethaavat

      Ensimmäiseksi huomiota kiinnitti päiväys ketjulle; siis mikä siinä tapauksessa on edelleen epäselvää vielä nyt? Jouduin seuraamaan tapausta; syitä ja seuraamuksia. Jonkunverran tiedän nimenvaihdoksesta jne... Jonkunverran aikaisemmin S:n kanssa käppäilimme ns. Riemuliiterissä. Kysymykseni onkin yksinkertainen: mikä siinä mieltä painaa niin, että vielä nyt siihen täytyy palata.

    • Sotamieskin on sotilasarvo. Jos joku tuomitaan menettämään sotilasarvonsa, hänellä ei ole mitään sotilasarvoa. Hän siis ei ole sotamies.

      • päällystöä

        Meneekö se oikeasti niin oikeudessa ?
        Kun oikeus tuomitsee, että menee luutnantin arvo, niin mikä hänestä tulee ?
        Nostomieskö ?


      • päällystöä kirjoitti:

        Meneekö se oikeasti niin oikeudessa ?
        Kun oikeus tuomitsee, että menee luutnantin arvo, niin mikä hänestä tulee ?
        Nostomieskö ?

        Sotilasarvonsa menettänyt ei ole puolustusvoimien organisaatiossa mitään. On kai lähinnä verrattavissa ns. kruununraakkiin.


    • Oikeaalikessu

      Yleisempänä asiana tuo lentäjän koulutus, jos sotatilanteessa tarvittaisiin, niin voitaisiinko murhasta tuomittua luutnanttia ottaa hävittäjälentäjäksi ? Alennettiinko hänet vai unohtiko syyttäjä asian ?
      Toinen asia on nuo metsurin hommat ? Jostakin pulpahti päähäni, että hän teki metsätöitä ja oli köyhistä oloista, pitäneekö paikkaansa ? Ei tässä sen kummempaa kuin vain tuli mieleen, kun luin juttuja.

    • MYTdfghj

      Ketkä suomalaiset julkkikset ovat menettäneet sotilasarvonsa? Ainakin MAtti nykänen ja ne Uotin veljekset, muista en tiedä.

      Niin ja se NBK-mies Lauri johansson tai jku vaikka sillä ei kuulemma koskaan edes sotilasarvoa ollutkaan.

    • eppäilläsoppii

      - se venäläisen naisen tappaja se romppanen oli upseerikoulun käynyt ,mutta oisko mies edelleen luutnantti ?

    • Magisteri

      Myssylä ei ymmärtääkseni menettänyt sotilasarvoaan. Se ei ollut tapana 1970-luvulla. Aiemmin ja myöhemmin sitä käytettiin. Esimerkkinä eräs jääkärieverstiluutnantti, joka menetti sotilasarvonsa 1920-luvulla (menee aika vanhoihin aikoihin). Talvisotaan hän ilmoittautui nosto- tai sotamiehenä ja sai nopeasti everstiluutnantin arvonsa takaisin ja seuraavan vuonna vielä ylennyksenkin. Tuoni kyllä saapui sitten samana vuonna.

      Nyt jo edesmenneen Myssylän osalta olisi ainakin viime sotien aikana voitu harkita palveluun kutsumista (sotilasarvoaan hän ei ilmeisesti menettänyt), mikäli hän olisi edustanut osaamista, jota olisi ollut vaikea saada muualta. Tuomas Rimpiläisen kirjassa Messukylän veriteko on rikostapaus entisestä poliisisiksi siirtyneestä kersantista, joka jonkinlaisessa diabeteksen edesauttamassa sekavuuskohtauksessa ampui virkaveljensä ja joutui tästä mielisairaalaan. Jatkosotaan häntä oltiin vailla.

      Myssylä oli maatilan poika Ranualta, oloista joista harvoin tuolloin käytiin edes keskikoulua, vielä vähemmän lukiota, saati sitten lähdettiin sotilaslentäjän uralle. Kyllä hän on ansainnut opiskelurahoja oikealla työllä. Metsätyöt toivat pienille maatiloille kaivattuja lisäansioita. Eikö yksi perustelu Myssylän armahtamiselle aikanaan ollut juuri maatilan jatkaminen Ranualla.

      Myssylä ymmärtääkseni alkoholinkäytöllään pelasi itsensä ensiksi ulos lentäjäntehtävistä. Varmaan puolustusvoimista olisi ainakin tuolloin löytynyt muita tehtäviä ja ylennyksetkin olisivat tiettyyn rajaan asti tulleet ajallaan, tosin hitaammin kuin muuten. M. kuitenkin jatkoi juopottelua ja virkatehtävien laiminlyöntiä, joten erottaminn oli ainoa ratkaisu. Suonperä ei ymmärrttävistä syistä noteerannut tällaista alaista korkealle, mutta kyllä Myssylä itse oli aiheuttanut lentokiellon (en tiedä onkotermi oikea?) ja tulevan erottamisensa.

    • kakkosnelostenvoima

      "golgatan kakkosneloset " ovat suomen armeijassa ,ovat ja olleet kenraaleina jo noin 1000 vuotta ,niillä meitä on simputettu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe