Outoja jalka oireita ( pitkä ja sekava sepostus)

Mätäpää

Moi. Olen kolmekymppinen mies. Ensinnäkin sairastan masennusta ja ahdistuneisuushäiriötä, joihin on vuosien varrella liittynyt paljon erilaisia fyysisiä oireita, joista on aiheutunut pahojakin sairauspelkoja( tähän asti kaikki selittynyt psyykkeestä johtuvana) Joten nyt olen ollut kuukauden verran aikas paniikissa oireideni takia....oireita jaloissa ollu ennenkin, muttei näin brutaaleja.

Muutama kk sitten makasin sohvalla. Yhtäkkiä tunsin toisessa isovarpaassa oudon sähköiskumaisen tuikkauksen ja nousin ylös. Siitä se sitten alkoi. Molemmissa isovarpaissa alkoi olemaan outo paineen tunne, tuli ja meni, kesti pari viikkoa....outo tunne.

N kk sitten taas ikäänkuin samaa tunnetta isovarpaissa, mutta nyt alkoi sitten jalkateriä pistellä, siristä ja surista, nykiä jne millon mistäkin kohtaa. Oikea koipi ollut koko ajan pahempi. Pian alkoi tuntumaan kengät jalassa ihan kummallisilta, tunne kuin ne olisivat liian pienet ja puristaisivat jalkaterän päältä, varsinkin oikea jalka. Tunne katoaa kun kävelee muutaman minuutin, kengät ihan ok taas. Outoa. Pian oikea jalkaterä kipeytyi, juuri tuosta samasta kohtaa missä tuo puristava kenkä tunne. Tätä samaa kipua on ollut ennenkin, vuosia sitten. Jalkaterä oli kipeä( kipu ei sietämätön, sattui siis astuessa) muutaman päivän ja meni pois....

Sen jälkeen astui oirekuvaan kummallinen tunne oikean räpylän päkiässä. Tunne kuin olisi turvotusta, kuin kävellessä olisi jotain ylimääräistä jalan alla. Outoa. Tämä itse asiassa on juuri nyt päällä kun nyt tätä kirjoitan, mutta oli pari päivää jo tässä välissä parempi.

Oire joka on minusta kamalin....öisin herään parin tunnin unen jälkeen, nousen esin vessaan....molemmat koivet ihan pökkelöt polvista alaspäin! Jotenkin sisältä lämpimän tuntuiset ja kuin iho kiristäisi. Kamala tunne. Samalla pistelee niin vietävästi. Onneksi katoaa lähes samantien kun hieman käppäilee ja venyttelee jne. Tätäon ollut n viikon ajan.

Kävellessä pitempiä matkoja oln huomannut alaselässäni, oikeastaan pakaroissa sellaisen kummallisen heikotuksen tunteen. Vaikea selittää. Ei puutumista, mutta sinne päin. Ja siis jalkani eivät myöskään todellisuudessa ole puutuneet mistään kohtaa.....meinaa puutua. Eikä myöskään voimat ole varsinaisesti menneet. Oireet pahenee kaikenlaisen fyysisen aktiivisuuden jälkeen. Tänään en tehnyt muuta kuin makoilin ja jalat tuntuivat ihan ookoolta, kunnes( anteeksi kun kerron), harrastin seksiä....ja oireet pamahti taas päälle. Pistelee, surisee ja sirisee jaloissa. Outoa!!!!!!

Anteeksi pitkä sepostus! Mutta oireita on ollut paljon, ja varmasti koska olen todella ahistunut tästä kaikesta ja muustakin, on sekin vahvistanut oireita paljon. Pelottaa ms, parkinsoni, als jne. Tosin olen koittanut järkeillä josko tälle olisi selitystä esim selän puolelta? Olen koettanut venytellä, ja esim venytys jossa istun jalat suorana lattialla ja otan varpaistani kiinni saa varsinkin oikeaan räpylään aikaan sellaisen pistelyn aikaan että huhhuh. Olisiko jotain kuitenkin vain jossain jumissa???

19

10232

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samavikarahikaisella

      Selästä ilmeisesti johtuu.Surinat,sirinät,kuplimiset ja puristuksen tunteet,voimattomuus johtuvat hermoista.Selkä säteilee jalkoihin,ihan kaularangasta asti.Meneppäs ortopedin vastaanotolle.

    • Mätäpää

      Kiitos vastauksesta. Unohtuipa mainita että minulla on ilmeisesti ns jännitysniska, pirun hankala ja sitkeä vaiva sekin. Vasen käsi siitä sitten oireillut pitkän aikaa.....huimaa ym.

    • 2311

      Psyklääkkeillä myös pitkä sivuvaikutuslista jos sellaisia syöt. Voiko johtua niistä? Jos ei, niin selästä sanoisin minäkin.

      • Kokeileppa

        Psyykelääkkeet nimenomaan tekevät levottomia jalkoja, mut niihinkin on lääke nimeltään Sifrol.


      • Mätäpää

        Lääkkeenä mennyt jo vuosia nukahtamiseen Ketipinor tarvittaessa. Tai se on ainut mitä olen suostunut käyttämään, onhan niitä määrätty vaikka mitä. En jotenkin usko että siitä johtuu.


    • tsuuk

      Mene jäsenkorjaajalle, hierojalle, fysikaaliseen. Aseta ensin tavoitteeksesi fyysinen rentoutuminen. Ei kuulosta pahalta, eihän?

      Vähennä valkoisen sokerin määrää ja muutakin roskaruokaa. (Vaikuttaa mieleen.)

      Kävele päivittäin metsässä tai hanki soutuvene ja ala soudella, jos vettä on lähellä. Luonto parantaa ja rauhoittaa.

      Keksi muuta tekemistä kuin oman itsen miettiminen. Uusi harrastus. Uusi duuni, opiskelu. Jotain, joka muuttaa päiväjärjestyksesi ja antaa sinulle muuta ajattelemista kuin omat oireesi.

      Tsemiä vaan!

      • Mätäpää

        Ei kuulosta pahalta ei. Elämäntapamuutoksia pitäisi tehdä, toimi koivet tai ei. Olen ollut tässä jo aika pitkään työttömänä, eli en juurikaan tee paljon mitään. Harrastuksia ei ole. Olen myöskin rapakunnossa! Masennus vienyt voiton miehestä. Jotain pitäisi saada aikaiseksi,aloittaa elämä alusta.


    • pitkäaikaissairas

      Joo,ylläoleva kommentti hyvä,muuta ajateltavaa kivuista ja oireista huolimatta.Yrittää olla stressaamatta,lenkkeily ja luonto,musiikki auttaa,ainakin hetkeksi.

    • moik

      se on isovarvastulehdus, lämmitä kuumalla vedellä ja syö puoli palasokeria. paranee hyvin.

    • Mätäpää

      Teen pienen paljastuksen. Minulla on olusta mennyt kurkusta alas jokusen vuoden aivan liian tiuhaan tahtiin. Tupakkia vielä päälle. Pelkona nyt siis joku neuropatia, minkä olen tissuttelullani aiheuttanut. Sehän se googlella ensimmäisen MS taudin ohella löytyy kun oireitani sinne hölmöyksissään menee laittamaan.

      Oireet eivät ole siis helpottaneet. Tuntuu että ne vaan pahenee ja muuttuu päivä päivältä. Nytkin jalkoja polvista alaspäin jotenkin lämmittää, nykii lihakset ja isovarpaat on jotenkin kipeät, tai lähinnä se jänne tms mikä niihin menee jalkapöydän päällä. Eilen ei ollut tätä samaa, vaan pisteli enenmmänkin. Outoa.

      • Per-kel

        Mulla aamuyöstä jalkasärkyä, johtuukohan liian pehmeästä sängystä vai ischiaksesta?


    • Mätäpää

      Eipä ole helpottanut. Oireet jotenkin vaihtelee paikkaa päivittäin, välillä surisee ja pistelee alapohje, kantapää, välillä varpaat ja päkiät. Jalat on ihan tönköt ja oudot, en tiedä kuvittelenko vain. Levossa pohkeissa pulputtaa ja nykii. Mitkään kengät ei tunnu omilta. Mietin jalkojani tauotta, olen varmaankin lopullisesti tulossa hulluksi! Kovasti olen koittanut venytellä ja kevyesti jumpata ja pumpata, venytellyt alaselkäni ainakin jumiin jos ei muuta. Vaimoni mielestä minä taas vain somatisoin, sitähän elämäni on ollut koko aikuisiän, tauotonta oiretta ja epäilyä vakavasta sairaudesta. Tosin mitään tähän verrattavaa en ole aiemmin kokenut. Tämä vuosi on ollut elämäni raskain, huhhuh mikä pelko päällä.

    • etoleainoaetkäkuvittele

      Pulputukset ja nykinät ovat todellisia,lihasnykäykset näkyy myös ulkopuolisille jos eivät usko,mutta kun vaihtavat nopeasti paikkaa ja kestävät lyhyen ajan, ei niitä aina toiset ehdi nähdä.Tiedän tunteen,kolmatta vuotta olen jalkojen sirinöistä,surinoista,puristuksista,pulputuksista ja nykinöistä kärsinyt.Levossa ja paikallaan ollessa hermosto villiintyy,mutta kävelyssä taas jalkoja puristaa, muttei muita oireita.Ympäri kehoa näitä nykinöitä on, mutta pohkeista alas jalkojen puristusta,tosi rasittavaa.Parestesioita ovat, ja selkäytimestä,hermoista johtuvia.

      • Mätäpää

        Noniin, kohtalotoveri. Onko sinulla mitään syytä löytynyt?

        Joo minullakin yleensä noi lihasnykinät ympäri kroppaa, milloin missäkin. Ne eivät minua huolestuta, niitä on ollut jo 10 vuotta, enempi tai vähempi. Ahdistuksen piikkiin ne aikoinaan laitettiin ( myös pistelyt ja muut parastesia oireet). Minua on siis paljon tutkittu, mutta siitä on 10 vuotta aikaa. Aivojen magneettikuvat ja kaikenmaailman tutkimuksia, mies terve kuin pukki, missään pienintäkään heittoa, vaikka oireita vaikka muille jakaa. Hyvänlaatuisiksi silloin todettiin. Minulla nämä pistelyt, nykimiset ynnä muut parastesia oireet tulevat jaksoissa, kestää muutamasta päivästä kuukausiin...

        Tämä tämänkertainen setti vaan on jonkinverran erilainen kuin ennen, keskittynyt jalkoihin ja varsinkin oikeaan räpylään. Nykimisiä on enimmäkseen jaloissa, mutta myös muualla. Mutta se että kengät tuntuu omituisilta ja kaikki kiristykset ja tönköt jalat tosiaan ihan uutta settiä minulle.


      • etoleainoaetkäkuvittele

        Tutkittu on myös minua,selkäydinpunktiot ja pään mangneettitutkimuksista,ENMG,labrat jne.Sen verran että itselläni on kauttaltaan ranka täynnä prolapseja,ahtautunut selkäydinkanava ja leikattu lannerankaa muutaman kerran, aiheuttaa noita kävely, ym oireita.Niska pahin,pää vinossat,hartiat vinksallaan,jäykkä ja kipeä,relaksantit ja muut pillerit ei auta,eikä fysioterapiat.Jännitysniska ja nuo kireydet lienee syynä aikalailla myös oireisiin.Mutta mites tässä nyt rentoudut?Oireet alkoivat niska/hartia oireista, takaraivo puutui ja oikeassa silmäkulmassa ensimmäinen,jatkuva elohiiri,jonka jälkeen oireisto levisi koko kroppaan.Koita päästä jollekkin hyvälle fysiatrille,tutkisi tuon sinun kropan.Itseltäni myös kaikki neurologiset sairaudet on onneksi pois suljettu.ps.Jalat on minullakin tönköt ku puu pökkelöt,ja puristaa etenkin kävellessä.


    • Mätäpää

      Ihan omituista. Oireet olivat poissa 2-3 viikkoa, ei mitään ongelmaa. En tiedä kuvittelnko vain, mutta olin tehnyt edellisenä iltana tietynlaisia venytyksiä pakaralihaksille, ja se saattoi auttaa oireisiin.
      Nyt kuitenkin pari pv sitten oireet palasivat. Jälleen isovarpaat( varsinkin oikea) kummallinen paineen tunne, kun jalkaterää tietyllä tavalla " oikoo". Nyt sitten pistelee ja sirisee ja surisee ja kuumottaa jne jalkateriä. En ymmärrä!! Tein tuossa taas niitä venytyksiä ja oireet tällä kertaa vain paheni niistä. Ja venytyksen aikana oireet tuntuu moninkertaisilta, siis kun venytän takapuoltani....

      • PistelyäJee

        Moi, onko oireet pahentuneet tai muuttuneet mitenkään? Itselläni kanssa täysin samanlaisia tuntemuksia ollut jo vuoden verran. Kärsin samaan aikaan pitkästä mykoplasma-infektiosta. Infektion pitäisi olla jo ohi, mutta parestesiaa (pistelyä, tikuttelua, vihlaisuja, surinaa, puristavaa tunnetta muutamassa varpaassa, nykimistä ja pulputusta). Kaikki tämä aivan randomisti ympäri kroppaa, päästä varpaisiin. Neurologi totesi, että jonkilainen ”hermoston ylivirittyminen” ja stressin yhteiskauppa, mikä aiheuttaa mitä ihmeellisimpiä oireita. Kaikki mahdolliset verikokeet on otettu, mykoplasma arvot laskeneet (jäävät pitkäksi aikaa ns. roikkumaan), pää ja kaularanka kuvattu... omat epäilykseni ovat jotain pitkäaikaisen infektion (krooninen myko) ja vielä vakavamman sairauden välillä. Myös stressiä on tullu juuri oireiden ja pitkän sairastelun myötä. Kysymys kuuluukin miten tähän kuuluisi suhtautua? Antaako olla ja yrittää elää asian kanssa vai tutkia ja tutkia taskut tyhjiksi asti... voisikohan mahdollisesti olla vika selässä ilman, että itse selkä ei oireile? Ainiin ja jonkin verran mykoplasman ja ylikuntoilun aikaan kärsin ihmeellisestä hypotensiosta, jossa ylösnoustessa syke on äärimmäisen hidas ja sydän lyö todella kovaa (hidas ja raskas syke). Tunne ei ole se perinteinen, jossa liian nopeasti ylösnoustua silmissä sumenee yms. tämän tunteet kaikki tietävät.
        Ongelmia kokonaisuudessa?Verenkierrossa, hermostossa, psyykeessä? Missä?


    • taramara

      minulla on myös pitkään ketipinor ja vahvaa voimattomuutta lantiosta alaspäin nyt tullut

    • LihaksiaHellivää

      Jos sun selässä on jotain vikaa, se lähettää sun aivoille "vaara" viestiä ja toiset tulkitsee ne paniikkikohtauksiksi.

      Suosittelen myös Kalevalaista, fyssaria ja jotain selkää hellivää ja kuntouttavaa.
      Liikuntaa maltilla ja aloita varovasti.

      Noi säteilykivut varpaissa ja rasittuessa viittaa myös selkäoireisiin.

      Olis kiva tietää miten lääkkeesi vaikuttavat sun lihaksiin ja sitä kautta lihasjumiin, hermopinteisiin ja muihin oireisiin. Suomalainen lääkäri ei varmaan auta tässä vaan määrää jotain muuta lääkettä "korjaamaan" tilannetta.

      Naisilla synteettiset hormonilisät saattaa aiheuttaa samanlaisen kierteen (lihakset, alaselän lihakset - joka ajattaa pinteen lopulta koko kroppaan).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2563
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      66
      2368
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2061
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1727
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      14
      1460
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      16
      1413
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1393
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe