Totuus kompaniasaunasta

epätietoinen_alokas

Olen kuullut intin käyneiltä kavereilta, että pakollinen sauna koko kompanialle järjestetään ennen jotain valajuhlaa. Siellä kuulema laitetaan alokkaat vetämään hanskaan ja käsketään tekemään muutakin "kyseenalaista", kuten heiluttelemaan kaluja kuin helikopterin propellia?! Suoritukset vielä sitten arvostellaan asteikolla 1-10. Parhaista "laukauksista" ja muista suorituksista saa kuulema kuntoisuuslomaa.

Ja jos ei halua osallistua, niin sitten koko loppuajan saa joutua suorittamaan kaikenlaisia ekstranakkeja ja muutenkin ei pääse oikein kunnolla mukaan porukoihin. Kaverini kertoi, että yksi tyyppi ei päässyt kompaniasaunaan koska oli VP:nä silloin ja kyllä tupakaverit siitä sitten naljailivat koko loppuajan tms.

Ei kai tuo sentään voi pitää paikkaansa ? Voiko moista olla oikeasti 2000-luvulla intissä.. Kaverini väitti ja vannoi asian pitävän paikkansa.

21

226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1-95

      Ootko ihan seko? Kuka nyt toisen kullia haluaisi nähdä? Ei armeija tee Hintiks!

    • saunamajuuri

      No perskeles! Meillä oli aikanaan Kajaanissa pataljoonasauna, jossa koko viisisataapäinen katras napotti yksillä lauteilla päivää ennen valatilaisuutta. Kyllä siinä litinää oli kun vemputus alkoi! Voi niitä aikoja! Kun helikopterivaihe alkoi niin viidensadan pienoispropellin aiheuttama tuulenpuuska heitti melkein puita lisäävän vemppamoven selälleen. Tässä ihan silmäkulma kostuu kun muistelee...

    • lutkutinrätkytin

      Meikäläinen on vielä sitä saapumiserää ja ikäpolvea joka käytettiin prikaatisaunassa. Siinä roikkui ihan reippaasti kinkkua orrella, ja kun prikaatinkomentaja (en muista everstin nimeä) alkoi malliksi rutkuttaa tattiin, niin siitä seurasi sellainen litinä ja lätinäorkesteri 3000 miehen voimin, jotta sellaista ei olla kuultukkaan sitten Kannaksen läpijuoksun (jolloin kuulemma puna-armeijan pojat kävi divisioonasaunassa).

    • ononon

      Totta se on ,kuuntele vaan tarkasti isojen poikien juttuja.

    • muistaja-

      2000-luvusta en tiedä, mutta 1980-luvulla moista ei ollut. Ihan normaalia saunomista vaan

    • OtaKokovartalosuoja

      "Olen kuullut intin käyneiltä kavereilta, että pakollinen sauna koko kompanialle järjestetään ennen jotain valajuhlaa."

      Kylläpä sinua nyt on vedätetty oikein kunnolla. Sekoitettu asiat. Nk. Lapinjärven sauna. Odotahan kun näet ja koet!

    • lentäjänpoikalähesankari

      Ei tuossa ole mitään sekoitettu.. Samalla tavalla 08 saunottiin.

      Itse sain melko hyvästä "kopterilennosta" yhden päivän kuntsarin. Olin kyllä harjoitellu kotona ennakkoon, joten olin ehkä vähä kokeneempi pilotti kuin kaverit. Alikersantit arvostivat erityisesti, kun laulaa lurautin säkeistön edu kettusen lentäjän poika kappaleesta samalla kun annoin "propellini" pyöriä :)

      • sivarinjenkkaa

        Kumma kun miljoona intin käynyttä ei ole noita havainnut. Sivari vaan kirjoittelee "kokemuksiaan". Mutta silloinhan kokemukset ovat oikeasti L-järveltä. Eikö vaan? Sivari luulee, että muualla sama.


    • Oajdkdiksj

      :DD nyt on kyllä legenda lentäny

    • Muistoja_Parolasta

      Lentämisestä puheenollen, kyllä siellä kompaniasaunassa lasti lenti. Eräs Rahikainen ampui monen metrin kaaren ja sai kuntoisuusloman lisäksi 5 munkki&kahvi lippua sotkuun. Me, muut jätkät kateltiin että perskeles, nyt jäi munkkikahvi lipukkeet saamatta. Ite vatkasin hauis punasena mutta en päässyt lähellekkään rahikaisen kaarta. Ottaa vieläkin päähän.

      Myöhemmin rahikainen kyllä paljasti, että kyse on tekniikasta. Ei pidä käyttää hauista, vaan enemmän sellainen rento ranneliike niinkuin tenniksessä.

    • HellsinkiCityBoy

      Sateenkaariyksikössä ei riitä edes vemputtamiset tai kopterit. Siellä on osallistuttava "junaan". Litinä ja huuto kuuluvat kilometrien päähän.

    • juttujapiisaa

      Kyllä se on kuulkaa totuus niin, ettei suomalainen mies ala saunassa edes ajatella mitään homouteen liittyvää. Jos joku alikersantti yrittäisi simputtaa seksuaalisesti, niin hän joutuisi melko liemeen itse, kun jutut alkaisivat leviämään.

      • Muistoja_Parolasta

        Ei siinä mitään homoseksuaalista ole. Kyse on armeijan perinteestä. Itse ajattelin omaa tyttöystävää ja isänmaata, kun vemputin saunassa.


      • 19-6
        Muistoja_Parolasta kirjoitti:

        Ei siinä mitään homoseksuaalista ole. Kyse on armeijan perinteestä. Itse ajattelin omaa tyttöystävää ja isänmaata, kun vemputin saunassa.

        Vain homot vemputtaa!


    • hessu-82

      Saunassa varmaan käytte, useampaankin kertaan palvelustovereiden kanssa. Mutta mitään komppaniasaunaa ei ole olemassa, ei ole ollut olemassa, eikä koskaan tule olemaan.

    • mxmxmdmfmfö
    • His_tory

      Komppaniasaunajuttujen jatkoksi pari hiukan vanhempaa tornaria:

      -Naapurikomppanian luutnantti juoksi yli 3000 metriä cooperissa kumisaappaissa ja pyörää selässään kantaen.

      -Kaikissa tuvissa, joissa armeija-aikaa vietin, oli katossa jälkiä verestä, joka oli lähtöisin itsemurhan tehneestä alokkaasta.

      -Naapurikomppanian pyörävaraston katolla oli pidetty suksisulkeisia.

      -Huoltokomppanian vääpeli oli entinen tykistönupseeri, joka ei päästänyt komppaniaansa lomatarkastuksesta lomille. Rangaistuksena siirto vähempiarvoisiin tehtäviin, natsojen menetys ja ylenemiskielto.

      -Eräällä leirillä, aikojen alussa, oli muukalaislegioonan käynyt alokas, joka juoksi asemiin tehtyään ensin puukolla telttaan reiän. Sama mies löi vedon, että voi piiloutua koko päiväksi. Mies voitti oltuaan suonsilmässä päivän. Hengitys tapahtui onton heinän läpi.

      -Ruokalan katossa oli luodinreikä. Vääpeli/sotilasmestari/luutnantti ei ollut pitänyt mekkalasta.

      -Jollakin linnakesaarella oli lomallelähtijöitä poistutettu laiturilla. Mereen pudonneet eivät päässeet lomalle, koska lomavaatteet eivät olleet riittävän siistissä kunnossa. Ne jotka eivät poistuneet, saivat poistumiskieltoa kun eivät noudattaneet käskyä.

      -Yksi vakiolegenda on, että jokunen noheva jääkäri tms. on jossain varuskunnassa saanut ylennyksen korpraaliksi joko kusemalla tai paskantamalla housuihinsa. Tämä olisi sattunut aina vartiovuorossa tai muussa vastaavassa paikassa, josta ohjesäännön mukaan ei voi lähteä, vaikka mikä tulisi. Kaverit ovat sitten kuulemma osoittaneet sitä oikeaa asennetta, kun eivät ole jättäneet paikkaansa edes hädän hetkellä.

      -Eräs naisalikersantti oli saanut leirikieltoa koko palveluksen ajaksi koska oli harrastanut joukkueteltassa seksiä kahden tykärin kanssa muitten katsoessa vierestä. Yliluti oli kuulemma tullut telttaa kutsumaan ryhmää koolle, mutta olikin kyseisen aktin huomatessaan lähtenyt hetkeksi pois.

      -Aika monesta sotilaskodista löytyy nuoremman polven sisar, jolta saa takuuvarmasti kun sotkuauto ajaa maastoon.

      Eli on näitä juttuja riittänyt vuosikymmeniä.

      Yle Areena: http://areena.yle.fi/1-1317573
      ” Äärimmäisiä olosuhteita, älyttömiä tehtäviä, yhteishenkeä, marsseja, leirejä, kasarmielämää. Kuria ja ripeyttä, huumoria, selviämistä ja itsensä voittamista. Armeijamuistot kertaavat ja värittävät eri-ikäisten kokemuksia. Ne maalaavat kuvaa edessä häämöttävästä palveluksesta niille, jotka ovat vasta menossa...”

      -Muistaakos kukaan yhtään tuoreempaa?

      • ItGona

        Eräs upseerioppilas oli kuulemma yksin vetänyt Sergein (950 kilon it-tykki) kasarmin ympäri. Ja se maasto sisälsi myös ylämäkeä.

        Kerran oli hinauksessa olleen 35 mm Oerlikon it-tykin putket osuneet johokin ja vääntyneet pikkasen. Ne saatiin kuulemma oiottua, mutta sillä tykillä ei enää osunut mihinkään. Toisen kerran Lohtajalla upseeri antoi tulikäskyn Oerlikonilla, mutta oli unohtanut tutkaohjauksen päälle. Tykki ampui silloin tietysti lentokonetta eikä maalipussia kohti, mutta onneksi ei osunut. Liekö ollut sama yksilö. Upseerin ylennyshaaveet meni siihen.

        It-jaoksen alokas oli muiden mukana ampumaradalla. Tarkoitus oli ampua yksittäislaukauksia rynnäkkökiväärillä maalitauluun. Joka kerta kun kaveri veti liipaisimesta lähti sarja. Ammunnan johtaja käski kaverin asevarikolle aseen kanssa ja siellä selvisi, että kun asetta oli purettu ja koottu ampumaharjoituksen alla, alokas oli jotenkin onnistunut sähläämään niin, että aseesta tuli pelkkä sarjatuliase.


      • VissiinTottaTääkin

        Hangon linnakesaarella valmistauduttiin kovapanosammuntoihin järeillä rannikkotykeillä. Säämiehet toimittivat tykeille vielä viimeiset tuulensuuntakorjaustiedot, ja maanalaisessa keskuksessa tykkien putket tarkennettiin ilmoitettuihin koordinaatteihin.

        Vähän ennen tulenavauskäskyä yksi alikessu keksi ihmetellä tuulensuuntakorjauksen suuruutta ja päätti poikkeuksellisesti kurkistaa maan pinnalle, minne tykinputki oikeasti osoitti. Avomeren sijaan putki oli tähdätty suoraan kohti Hangon kirkon tornia.

        Säämiehet olivat unohtaneet tehdä 180 asteen korjauksen laskelmiinsa.


    • ennenosattiin

      Huono trolli ja tylsä juttu. Tiedetään, yritit kirjottaa hauskasti mutta ei tuo kyllä herättänyt muuta kuin myötähäpeää. Miksi, ette kirjotta hintti juttujanne hauskasti niin luin osa tekee? Miksi sunkin piti kirjoittaa pitkä ja tylsäveteinen stoori? Arvosana 1/10.

      • osattiinollahauskoja

        Kuin* einä luin


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      94
      1991
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      417
      1542
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      91
      1293
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      14
      1086
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      73
      1042
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      10
      996
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      179
      979
    8. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      49
      959
    9. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      248
      924
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      837
    Aihe