Löytyykö helpotusta

mikähyväksi

Meillä on hieman liiankin iso piha... Kun ikääkin alkaa olla jo niin kysyisinkin seuraavaa. Olisiko mitään mahdollisuutta hillitä nurmikon kasvua pihassa tai piha alueella?

37

892

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pressustako

      Mitä jos laittaisi vaikka pressun syksyllä osan peitteeksi ja katsoisi keväällä miten kävi. Voisihan se pressu olla vaikka seuraavaan Juhannukseen asti ?

      • kerääväleikkuri

        keräävä ruohonleikkuri.ja heinät kompostiin.kun voima loppuu maasta nurmikon kasvu hidastuu.näin meillä on tehty ja kasvu on hallinassa.


    • bempole6

      Jos ei lompakosta ole kiinni, niin hanki robo leikkaamaan. Terv. säästän 7h viikossa ruohonleikkuuaikaa.

      • RatkaisuMestari

        Tai jos rahaa on niin että ei meinaa p..kalle taipua niin ratkaisuna on tekonurmikko.Aina vhreä ja oikean pituinen.


    • kaksihehtaaria

      Älä levitä lannoitetta nurmikollesi ja nosta vähän leikkurin korkeutta, leikkaat hieman harvemmin, yksinkertaista leikkausalaa ja helpotat leikkaamista. Jos tontillesi soveltuu robottileikkuri, voit tietysti sillä hoitaa ongelman, mutta suuremalla pihalla ei tahdo robotti onnistua. Siinäpä ne konstit!
      Itselläni on melkoisen iso piha-alue ja robottileikkuria on mahdoton edes ajatellakaan, joten olen ratkaissut ongelman juuri noilla em. tavoilla. Joitakin alueita leikkaan vain pari kolme kertaa kesässä, että ne pysyvät hoidettuina, talon ja talousrakennusten läheisyydessä olevat alueet leikkaan useammin. Ajettavissakin leikkureissa on eroja, kannattaa kokeilla eri vaihtoehtoja työn joutumisen kannalta. Itse olen pyrkinyt helpottamaan nurmikon leikkausta niin, ettei minun juuri tarvitse työnnettävällä leikkurilla leikata mitään.

      • Robo_on_ihan_jees

        "suuremalla pihalla ei tahdo robotti onnistua."

        Mulla on n. 1800m² nurmea. Robo leikkaa ihan siististi.
        Ja leikkaahan ne golf- ja lentokenttiäkin robolla. Kolmea hehtaaria.


    • joooooooo

      Ruiskuta rounduppia pari kertaa viikossa.

      • JoonasSSS

        Rounduppi on typerintä mitä luontoon voi laskea. Kielletty jo monessa maassa. Tappaa kasvin lisäksi eläimet ja kukaan ei tiedä miten vaikuttaa ihmisiin! Vähänniikuin DDT aikanaan. Ja mitä hinton järkeä ajaa nurmikkoa ellei ulkona aikaansa vietä? Hölmöläisten hommaa.


      • JJsnake

        Koitappa hävittää jättiputkea ilman rounduppia.


      • ammattiviljelijä
        JJsnake kirjoitti:

        Koitappa hävittää jättiputkea ilman rounduppia.

        Ei siihen glyfosaattia (mm. Roundupin tehoaine) tarvita, kun jättiputki kukistuu. Ihan tavallinen mcpa-valmiste tehoaa, hyvä ja halpa. Glyfosaatti sitä paitsi toimii parhaiten heinämäisiin kasveihin ja lehtipuihin.


      • Ballukka

        käärme on urpo sika


      • talindomoiakokaipaat
        JJsnake kirjoitti:

        Koitappa hävittää jättiputkea ilman rounduppia.

        Kyllä ilman ddt:äkin on hyvin pärjätty.
        Onneksi toi roundup kielletään.


    • ihanainenPihanainen

      Kylväkää jotain sellaista vihreää, joka kasvaa sopivasti ja jota ei tarvitse leikata ollenkaan. - Osan pihasta voisi kasvattaa vanhanaikaiseksi niityksi minenlaisine ihanine kukkineen ja heinäkasveineen.

    • Eikö sieltä naapurustosta löytyisi joku nuori hoitelemaan nurmikonleikkuun muutaman kerran kuussa pientä korvausta vastaan.

      • mallikansalaiset

        Ei sitä enään saapyytää naapurilta apua kun pitää maksaa teetetrystä työstä vero ja ilmeisesti ottaa vakuutuksia talkoo hommathan on kielettyjä.. pitää muistaa olla eun mallikansalainen..


      • Näinhän se on. Ja kaiken lisäksi voi tulla syytökset lapsityövoiman käytöstä.


    • Liikaakasvua

      Jos kuntosi sallii niin aja sitä nurmikkoa harvemmin,on kyllä raskaampaa jos on lukättävä masiina ja ei ole silmälle niin mukavan näköinen pitkänä.Tai jos naapurustosta löytys joku nuori joka sinulle sopivaa korvausta vastaan nurtsin tasais.Itse noiduin kun aiempien talvien jäljilta tuli jääpoltetta nurtsille (keltaiset kasvamattomat alueet)keväällä,ei kaunis näky ja nyt kun nurmi rehottaa noidun samalla tavalla kun sinäkin.Osa tontista on jo niittyä ,mutta sieltäkin pelmahtaa kaikkia kerpeleen örriäisiä,ei kiva kesä tällanen kostea ja lämmin.

    • kakakakakakakkaaa

      Kun leikkaat usein ja keräät ruohot pois, niin nurmikkosi alkaa ravinteiden puutteessa vähitellen sammaloitumaan ja ruoho muuttuu kuivaksi luonnonheinäksi.

    • sillä_rauhottuu

      Sama juttu, helvetillinen määrä ajettavaa, ja vettä tulee joka ikinen päivä, joten tietää sen, miten siinä käy. Aina kun on pikkasenkin poutaa, niin kaikki aika menee ruohojen kanssa tapellessa. Nyt kyllästyin, ja vedin roundupit, joten kattellaan sitä seuraavana kesänä vieläkö kasvaa kiihtyvällä tahdilla.

    • Niin.no

      Esim kiveä tai kivituhkaa nurmikon tilalle.

      Mikään muu ei ole järkevä ratkaisu.

      Paitsi että maksaa jollekin puutarhan hoidosta.

    • hersy

      Muuttaa kerrostaloon jos ei jaksa

    • nurmijussi

      Kerrostalo asunto on paras paikka jos ei jaksa pihanurmea leikata.
      Nurmea voi kasvattaa parvekeruukussa ja heinää voi lyhentää
      saksilla jos sormet taipuu. Omakotitaloon voi valita nurmeksi tekonurmen sitä ei tarvitse leikata. Myös Raudupilla voi myrkyttää pihanurmen, eikä nurmea tarvitse leikata. Pihanurmi pysyy myös hailakan keltaisena kasvukauden loppuun asti, eli ainakin siihen asti kunnes lumi peittää pihan. Kokonainen talvi on sitten taas aikaa olla rauhassa nurmenleikkuun ikeeltä. Voi keskittyä pukkaamaan lunta penkalle ja toivottavasti lunta taas ensi talvena riittää.

    • Blommawww

      Piha uusiksi. Vihersuunnittelija voi loihtia kauniin ja nykyaikaisen pihan, jossa ei tarvita niin paljon nurmikon ajamista. Niitty, kivipiha jne. Ovat kaikki mielenkiintoisia mahdollisuuksia.

      • ajetahannurmikkoo

        Jos on sitä mitä köyhä rahaksi sanoo. Kyllähän sitä hienon ja helpon pihan saisi, kun suunnittelijat ja puutarhurit pihassa kävisivät, se vaan maksaa paljon rahaa. Nykyäänhän tuo pihakin pitää olla kuin olohuone.


      • tehkää_itse
        ajetahannurmikkoo kirjoitti:

        Jos on sitä mitä köyhä rahaksi sanoo. Kyllähän sitä hienon ja helpon pihan saisi, kun suunnittelijat ja puutarhurit pihassa kävisivät, se vaan maksaa paljon rahaa. Nykyäänhän tuo pihakin pitää olla kuin olohuone.

        Lehdistä tai ihan pihoja katselemalla löytyy ilmaisia malleja joita voi kopioida.


    • Jos hellejakso tulossa leikkaa nurmikko niin lyhyeksi kun voit,ja aina sateen jälkeinen kasvu lyhyeksi eli ei saa laiskotella.

    • ouzoyskittää

      Anna kasvaa kesäkuulle,sitten niittäät ja poistat niitokset.Sama homma elokuun lopulla.
      parin..kolmen vuoden päästä nurmikkosi muuttuu niityksi.

      Ei enääviher erämaata vaan kauniita kukkia kasvava niitty,toki sitäkin pitää aina hoitaa ja niittää,mutta kauniimpi ...on.

    • sillia

      Yks vaihtoehto kesanolle toinen robotti jää aikaa muille harrastuksille eli istuu terassilla nauttimassa pilsneriä ja katselee kun robotti hoitaa homman kokemusta on..

    • minävaaan

      niität nurmikon alkukesästä ja kovien helteiden aikaan niin lyhyeksi kuin saat. Kasvuhidastuu kun nurmikko palaa poroksi.

    • ..;;))) "Löytyykö helpotusta", hanki ajettava keräävä leikkuri niin et rasitu liikaa..;;)))
      Minulla on STIGA PARK 13 ajettava leikkuri ja homma hoituu kivasti. Sillä kykenee leikkaamaan aika läheltä seiniä ja puita sekä pensaita.
      Jos hommaat siihen kerääjän, pääset helpolla leikkujätteistä jotka lisäävät nurmikon elinvoimaa.
      Tsemppiä leikkuuseen..;;)))

    • hfhxdjfjhhh

      Jos ei jaksa tai kiinnosta, niin maksa jollekin, joka leikkaa tai muuta kerrostaloon.

    • metsienmies1

      Hankkikaa kuusentaimia ja istuttakaa rajalle kuusiaita ja tontille taimia sopivin välein. Menee muutama vuosi niin on tihee kuusikko ja kuusien alla ei kasva juuri mitään.

    • Jake48

      Marssi kauppaan ja osta etuleikkuinen stiga, saa istua ja ohjata vaan. Itellä yli hehtaari leikattavaa ja helpotti kummasti kun osti tuollaisen.

    • kivetys12345

      Kivetä se, en tiedä oikeaa sanaa tai termiä sellaiselle puutarhalle... mut sellanen puutarha tosiaan missä on paljon luonnonkiviä käytetty on Hieno. Perustamienn voi olla kova työ mut tarttee tehä vain kerran, hoidosta en sit tiä kui kova on mut ei ainakaan ruoho kasva niin paljoa ku ennen. Kaikkista helpoin mut karuin on, että pistää asfaltiksi koko tontin. ..

    • RuohoEiKasva

      Pensaiden ja puiden kasvattaminen.

    • helpotus99

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1815
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe