MITEN HOIDETAAN

jjjujijiuj

Miten narsismia hoidetaan oikeaoppisesti, tiedättekö?

83

801

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 70000

      Nyrkkiraudalla mutta ei sekään yleensä auta.

    • Narsisti_ei_ole

      Narsisti ei ole yleensä missään sellaisissa yhteyksissä, missä hänen narsisminsa voitaisiin edes diagnosoida. Narsismi on itsensä kieltävä vaiva, narsistilla ei ole siis sairaudentunnetta.
      Kuulemma ainoastaan, jos narsisti kokee narsistisen romahduksen, niin romahduksen aikaan jos hän sattuu jostain syystä olemaan hoidossa (yleisimmin kai vankimielisairaalassa) niin häneen voidaan jotenkin hitusen yrittää vaikuttaa.
      Muuten kaikki hoito/auttamisyritykset vain lisäävät narsistin voimaa toimia juuri, ainoastaan ja vain niinkuin hän itse haluaa.

      • Anonyymi

        Näkökulma sairaaloisen ylinarsismiansan havaitsemiseksi helpommin. Ylinarsismityyppit on erityisen ahnaita leimaamaan toisten ihmisten havainnot vain "subjektiivisiksi havainnoiksi" joilla ei ole painoarvoa tai ne ovat vain "havainnoijan omaa mielikuvitusta" tai "animuksen vaikutusta". Yleensä melun taso voimistuu juuri ennen kuin ylinarsisti olisi jäänyt kiinni väärintoiminnastaan ja puhelimet ovikellot hälyttimet kaikki merkinantolaitteet soivat yhtäaikaa eikä mistään puheesta meinaa saada mitään selvää. Kumitkin naukuvat kuumina salaisten kilpa-ajojen. Tyhjänpäälle toiveitaluomallakaan hyö eivät yleensä onnistu tekemään nopeta lamauttavia ambivalsioita lisääviä inflatointiliikkeitään voittaakseen älymystöä. Toisinaan joku heistä erehtyy salaa ehdottamaan ympäristönsä henkilöä autistiseksi kun se ei ole lamaantunut vihan voimasta. Mielenterveyden edelleen hallinnanriistojakin saattaa olla kokeilleet että eivät ainakaan korvaamaan joutuisi. Lisäksi hyö on erityisen innokkaita arvostelemaan joka kirjoituksen dissata yrittävine vastineineen.


      • Anonyymi

        Olet täysin oikeassa liity Kokoomukseen


    • Hoitoon
      • Eli_näillä_

        "4) On suuri joukko potilaita joilla on selkeitä narsistisia piirteitä täyttäen muutaman kohdan kriteerien yhdeksästä, mutta minimikriteerit täydet 5/9 eivät kuitenkaan täyty. Näiden potilaiden kohdalla narsismia kannattaa hoitaa sillä he tiedostavat helpommin narsisminsa vahingollisuuden ja suorastaan tuhoisuuden itselleen ja läheisilleen. He motivoituvat ja heillä on kestokykyä sietää nöyryytys ja vastoinkäyminen kun paljastuu että se narsistinen piirre josta he ovat jopa ylpeilleet osoittautuukin hyvin vahingolliseksi." -Lainaus edellisen kommentin linkistä

        Eli näillä, jotka voivat hyötyä hoidosta, ei ole NPH:tä (narsistista persoonallisuushäiriötä).


    • haistwithulääkkeet

      Narsisteja on hoidettu 80-luvulla peräruiskeilla ja syöttämällä lapamatoja, 1990- luvun lopulla ottettiin kuppaus Suomessa uudelleen käyttöön vaikeiden ja keskivaikeiden neuroosien hoidossa, kuten myös NPD:n hoidossa, kunnes 2000-luvulla löydettiin Haistvithu jota käytetään myös nigaraguassa yleiesti huumaavana aineena karkoittamaan pahoja henkiä pois ja sen jälkeen ovat narsistit voineet elää kuin normaalit ihmiset konsanaan...

      • 2525x

        Eipä ne nykyajan psyykenlääkkeet ole paljon sen kummempia!


      • 2525x

        Eivätkä "sairaudetkaan".


      • tri.rektoskopia
        2525x kirjoitti:

        Eivätkä "sairaudetkaan".

        eivätkä niiden arvioijat, diagnoosien langettajat.


    • aerjgorijoea

      Narsismia ei voi hoitaa. Naristi on älyllinen ja tiedostava olento, joten hänen käytöstään voidaan säädellä, ei kuitenkaan ajattelua. Kyseessä on kehityshäiriön tyyppinen asia.

    • Dsdsfdhgfhhgjugk

      UUSI
      Olisiko kukaan sattumalta menossa esim. kesälomareissulle Ruotsin Uumajan suuntaan? Saisi mielellään käydä nykäisemässä töpselit ulos tietokoneista erään hakkerin asunnosta. Mahdollisesti sama molopää hakkeroi seuraavaksi juuri sinun tietokoneesi, matkapuhelimen, television tai vaikka auton tällä saatanan nykypäivän tekniikalla.

      Seuraavksi tulee lähiaikoina vielä muutamien toisten ilkivaltaa harrastavien hakkereiden nimet ja osoitteet tälle foorumille kuvien kera, ja ne ovat ihan kotimaassa joten saattaa reissut osua paremmin kohdalleen näille. Hyvää kesää!

      Andreas Frost

      1969-08-13-XXXX

      TELEFONNUMMER

      090-13 82 72

      ADRESS

      Mariehemsvägen 39 E

      906 52 Umeå

      http://i.imgur.com/OnOs1xD.jpg

      https://se.linkedin.com/pub/andreas-frost/30/a35/250

      Fuck you!

      • Anonyymi

        Eiks se esbootzta ollutkaan. Ai jaa sä olitkin kirjoittanut vuonna 2015 eli siis aikaisemmin kuin


    • helppoideasinulle

      Jospa aloitetaan niistä kaikentietävistä psykopaatti narsisteista jotka pakkomielteisesti haluavat elää narsistiksi lukittelemiensa ihmisten elämää, kuin eivät sitä kykene itse narsistina ymmärtämään? Mutta pitää keksiä ihan mitä vain jolla voisi rahastaa uhrejaan esiintymällä ammatti-ihmisenä.

      • Anonyymi

        Maailmassa on niinkin viisaita ihmisiä että pelkkä tieto sellaisten olemassaolosta ei taida miellyttää ainakaan ylinarsismihäiriö ansaa ylläpitäviä.


    • Reneec

      Hilseenpoistoon kehitettiin ja otettiin käyttöön ranskassa suuren vallankumouksen aikana tehokas väline jonka sivuvaikutuksena todettiin että se parantaa potilaasta myös narsismin, välineen kehittäjänä oli joku Joseph-Ignace Guillotin muistaakseni.

    • huono_ennuste

      Varsinkin naispuolista narsistia ei kyetä parantamaan. Luin siitä jostain. Syyt naisen narsismissa ovat niin paljon kompleksisemmat ja syvemmällä. Lisäksi eri kulttuureissa on pitkään sallittu naisilla narsistinen käyttäytyminen. Nykyään ongelmaan on havahduttu.

    • onneton2

      Narsismia ei voi hoitaa millään lailla muutakuin karsastamalla hänen seuraansa ja sanomalla suoria sanoja ei muuta

    • Narsistit_tunteva

      Narsismi on osa ihmisen minuutta. Murenna minuus ja rakenna se uudelleen ilman narsismia. Etkä todennäköisesti kuitenkaan tule onnistumaan.

      Narsistin sielu on varhaislapsuudessa saanut niin vakavan vaurion hellyyden ja rakkauden puutteen vuoksi, että sitä ei paranna mikään rakkaus maailmassa!

      Narsisti selviää hengissä vain ja ainoastaan olemalla narsisti. Kaikki muunlainen toiminta tappaa narsistin henkisesti.

      Otetaanpa tällainen esimerkki: Olet raivoissasi -siis ihan hiilenä ja v****untunut kaikkeen.
      Sitten tulee ihminen, joka sanoo että tykkää sinusta.
      Sua ei vois vähempää kiinnostaa sen tykkäämiset ja haluaisit toivottaa sen tyypin suoraan helvettiin MUTTA et tee sitä, vaan teeskentelet normaalia.

      Kuuntelet ja esität kiinnostunutta. Sitten keksit, että sinulla saattaisi olla jotain hyötyä tästä tyypistä. Joten päätät alkaa kunnolla esiintymään. Se onkin aika kivaa PAITSI kun tämä kohde alkaa löpisemään omista tunteistaan ja kaikesta muusta pas***ta.
      Se tuo heti mieleesi, kuinka paljon sua kaikki v****taa. Se saa sinut ihan raivopääksi ja silloin annat palaa! Kerrot kaikkea mahdollista inhottavaa mitä vaan ikinä on mieleesi juolahtanut. Haukut ja syyttelet ihmistä, joka ei oikeasti ole tehnyt sinulle mitään pahaa.
      Ja yllättäen muistat, että sinähän hyödyt tämän ihmisen ystävyydestä ja niinpä "otat vähän takaisin". Ja alat liehakoimaan, siis homma jatkuu. Sinua v****taa ja kohde on entistä enemmän rakastunut.

      Mitä enemmän kohde on ihastuksissaan, sitä enemmän sinua v****taa. Tyyppi on enimmäkseen rasittava, etkä jaksaisi kattella sitä yhtään.
      Kun kohde loukkaantuu ja vetäytyy, muistat taas hänestä mahdollisesti koituvan hyödyn ja liehakoit..... jne..... Näin se pyörii loputtomiin.

      Paitsi jos kohde kylmenee mutta jää maisemiin. Silloin sua ei v***ta ihan niin paljoa.
      Itseasiassa jos kohde suhtautuu sinuun kylmästi ja laskelmoivasti se tuo sinulle tutulla ja turvallisella tavalla mieleen lapsuutesi. Sehän on kuin kotiisi olisit tullut!

      Aah sitä tyynnyttävää tunnetta joka hetkeksi valtaa mielesi. Et tunne sitä jäytävää raivoa ihan koko aikaa, hetkittäin koet jopa ilon tuikahduksia. Sellaisina hetkinä on helppo lässyttää niitä asioita, joita "heikot" ihmiset haluaa kuulla ja joista sinulla ei ole omakohtaisia kokemuksia.
      Osaat ne toki, sillä fiksuna olet opetellut ne jo varhain.

      Mutta oikeasti olet sitä mieltä, että tunteilu on heikkouden merkki. Se kertoo ihmisen tyhmyydestä ja avuttomuudesta tulla toimeen omillaan.

      Sinä et ikinä alentuisi sellaiseen alemman sosiaaliluokan touhuun. Olet KAIKEN PRIMITIIVISEN TUNTEILUN YLÄPUOLELLA.

      • Aivan_hurjan_

        Aivan hurjan ihanan osuva kuvaus, ihan yksi parhaista mitä ikinä olen täältä lukenut. Ei mitään lisättävää. Olisipa kiva tietää millä taustalla tämän kirjoittaja on tätä oivaltanut.
        Kiitos, kiitos, kiitos.


      • Narsiistit_tunteva
        Aivan_hurjan_ kirjoitti:

        Aivan hurjan ihanan osuva kuvaus, ihan yksi parhaista mitä ikinä olen täältä lukenut. Ei mitään lisättävää. Olisipa kiva tietää millä taustalla tämän kirjoittaja on tätä oivaltanut.
        Kiitos, kiitos, kiitos.

        Kiitos kehuista. Olen narsistisen isäpuolen tytär ja kahden narsistisen miehen pyörittämä..... tai no itseasiassa kolmen.....

        Olen elänyt narsismia aina. Olen jo lapsena vaistonnut miten narsistin kanssa metkuillaan. Olen jo varhain oppinut kaavan, jolla narsisti toimii.

        Kun olet tavannut yhden narsistin, olet tavannut ne kaikki! Pieniä vivahde-eroja narsisti omaksuu matkansa varrelta, mutta pääpiirteiltään kaava on lähes identinen.

        Jos on pakko elää narsistin kanssa, niin annan neuvon. Älä koskaan alennu narsistin tasolle. Kun hän haukkuu sinua, vastaa huvittuneella virneellä. Älä hauku tai nimittele häntä. Jos narsisti jää pettämisestä kiinni, älä raivoa sillä jos sen teet, narsisti kääntää sairaassa mielessään sen niin, että sinua pitääkin pettää koska käyttäydyt noin huonosti jne.....


      • aina_ne_muut
        Narsiistit_tunteva kirjoitti:

        Kiitos kehuista. Olen narsistisen isäpuolen tytär ja kahden narsistisen miehen pyörittämä..... tai no itseasiassa kolmen.....

        Olen elänyt narsismia aina. Olen jo lapsena vaistonnut miten narsistin kanssa metkuillaan. Olen jo varhain oppinut kaavan, jolla narsisti toimii.

        Kun olet tavannut yhden narsistin, olet tavannut ne kaikki! Pieniä vivahde-eroja narsisti omaksuu matkansa varrelta, mutta pääpiirteiltään kaava on lähes identinen.

        Jos on pakko elää narsistin kanssa, niin annan neuvon. Älä koskaan alennu narsistin tasolle. Kun hän haukkuu sinua, vastaa huvittuneella virneellä. Älä hauku tai nimittele häntä. Jos narsisti jää pettämisestä kiinni, älä raivoa sillä jos sen teet, narsisti kääntää sairaassa mielessään sen niin, että sinua pitääkin pettää koska käyttäydyt noin huonosti jne.....

        Veikkaan kyllä että olet itse narsistinen.


      • Miksi_veikkaamassa
        aina_ne_muut kirjoitti:

        Veikkaan kyllä että olet itse narsistinen.

        Miksi veikkaamassa?
        Minusta ihanaa todellakin, että kommentoi ja valaisee asiaa. Mielestäni on joka tapauksessa fiksua oivallusta.
        Hiukan nyt haastan ja väitän, että pystyäkseen noin tulkitsemaan narsistin tuntemuksia on oltava empatiakykyä ja kykyä erottaa mikä tunne on mitäkin... Kuten hän myös oivaltaa, että se rakastava ei tarkoita mitään pahaa, vaan saa täysin ansiottomasti sen vitutuksen päälleen, mitä vitutusta vammautunut narsistikaan ei oikeastaan mitenkään ole ansainnut... on vain langennut hänelle se kuvattujen tapahtumien seurauksena.


      • Lisään_vielä_

        Lisään vielä: kiihkotonta tulkintaa.


      • mäkinveikkaan
        Miksi_veikkaamassa kirjoitti:

        Miksi veikkaamassa?
        Minusta ihanaa todellakin, että kommentoi ja valaisee asiaa. Mielestäni on joka tapauksessa fiksua oivallusta.
        Hiukan nyt haastan ja väitän, että pystyäkseen noin tulkitsemaan narsistin tuntemuksia on oltava empatiakykyä ja kykyä erottaa mikä tunne on mitäkin... Kuten hän myös oivaltaa, että se rakastava ei tarkoita mitään pahaa, vaan saa täysin ansiottomasti sen vitutuksen päälleen, mitä vitutusta vammautunut narsistikaan ei oikeastaan mitenkään ole ansainnut... on vain langennut hänelle se kuvattujen tapahtumien seurauksena.

        narsisti on myös sellainen,että jotenkin se vain osaa muut diagnosoida narsisteiksi, mutta ei näe malkaa omassa silmässään, löytyy lukemattomia selostuksia, miksi muut eivät palvele syyllistävää narsistia, ilman kohtaamista jo yhdessä kokemista, narsistin mielestä toisen ihmisen pitää osata jo etukäteen lukea hänen ajatukset ja mielipiteet ja elää niiden mukaisesti, kaikki muut ovat vain lapsuudessa sairastuneita ja muuta diibadaabaa minkä narsisti on oppinut paljon lukemalla. Ja tää ketä muita narsisteiksi syyttelee ei useinkaan ole saanut omia suhteitaan toimimaan juuri omien ominaisuuksiensa vuoksi. Ja kas kummaa narsisti kohtaa aina näitä joilla on muka rikkinäinen lapsuus, välillä se innokkaasti vetää uhreikseen sellaiset joilla on ollut lasinen lapsuus, mut hän itse ei lapsinarsistina kykene tajuamaan, etteivät ne vanhemmatkaan ole tarkoitetut häntä palvelemaan vaan niilläkin saa olla oma elämäkin, jota lapsinarsisti ei kykene aikuisenakaan tajuamaan, koska kykenee vain muita narsisteiksi diagnosoimaan. Niin kauan tälläinen lapsinarsisti arvostelee muiden elämää, kunnes joku hänet sieltä ylhäältä tiputtaa alas tajuamaan oman osuutensa muiden arviointiin. Totaali psykiatrianvahtaaja narsistihan tekee tätä työkseen koko elämänsä arvostelee muita, mutta todellisuudessa ei auta ihmisiä laisinkaan, hän kykenee vain muita diagnosoimaan vajaiksi, todellisuudessa hän ei koskaan ole oppinut aidosti ketään kuuntelemaan, mutta kyllä sieltä ylhäältä nyt aletaan tipputtelemaan teitä narsisteja nyt tähän todellisuuteen. Kun mitään muita narsistejahan ei siis ole olemassakaan vaan tämä on pienen piirin manipuloivaa probagandaa muiden hallitsemiseksi. On vain ihmisiä jotka aina seuraavassa parisuhteessa kuvittelevat niillä uusillakin ihmisillä olevan samanlainen kokemus, kuin itsellä, se on vain yksinkertaisen ihmisen näkökulmaa, narsistiksi se ei toki tee ketään jos nyt sitten vaan ihminen on niin yksinkertainen, ettei halua toista tuntea ja tutustua niin se on voi voi, kun sielä toisessa päässä nyt kuitenkin ollaan itse se jolla ei ne ihmissuhteet ollutkaan onnistuneita, surullisimmissa tapauksissa ei olla edes erottu edellisestä kumppanista, kun aletaan vainoamaan ja syyttelemään muita ihmisiä narsisteiksi, vaikka ongelma löytyy ihan sieltä kun kääntää sen peilin osoittamaan sitä omaa itseään, sieltä vasta alkaa vyyhdit purkautumaan. Turha alkaa käydä muiden kimppuun syyllistelemään, kun se ongelma on ihan itsellä. Mielisairasta joukkohysteeriaa te tällä narsistileikillänne kyllä suollatte,voi voi. Ja surullisinta tässä leikissä on ollut, että auttamisen sijasta(narsisti eikä oikeasti kuuntelekaan ei auta se tekee mitä tahansa vaikka rahan eteen) olette sotkeutuneet toisten ihmistne avioliittoihin, suhteisiin lapsiin. Aivan järkyttävästi saa tuolla oikeassa elämässä kohdata psykiatriannarsitejen uhrien tuskaa. Joitakin heitä o manipuloitu eroamaan kumppaneistaan auttamisen sijasta, sitten nämä ottavat aina vain lisää uhreja, kun kukaan ei auttanutaan heitä kohtaamaan ongelmiansa vaan joku mielisairas alkaa neuvomaan manipuloiden mitenkä ihmisten puolisot ovat narsisteja. Kyllä se on nyt enenemissä päin, että ihmiset alkaa tälläistä narsistilogiaa kyseenalaistamaan, tyhjät ihmiset eivät itsekään ole kyenneet niissä suhteissaan olemaan auttavat muitakin epäonnistumaan, eikä vastuuta kanneta tekemisistään juu. Lopetakaa ennenkö alkaa tulemaan kutsuja raastupaan kasapäin se narsisteiksi ihmisten syyttely. Ja opetelkaa itse elämään ennenkö alatte elää muiden puolesta.


      • osa_tekstistäsi
        mäkinveikkaan kirjoitti:

        narsisti on myös sellainen,että jotenkin se vain osaa muut diagnosoida narsisteiksi, mutta ei näe malkaa omassa silmässään, löytyy lukemattomia selostuksia, miksi muut eivät palvele syyllistävää narsistia, ilman kohtaamista jo yhdessä kokemista, narsistin mielestä toisen ihmisen pitää osata jo etukäteen lukea hänen ajatukset ja mielipiteet ja elää niiden mukaisesti, kaikki muut ovat vain lapsuudessa sairastuneita ja muuta diibadaabaa minkä narsisti on oppinut paljon lukemalla. Ja tää ketä muita narsisteiksi syyttelee ei useinkaan ole saanut omia suhteitaan toimimaan juuri omien ominaisuuksiensa vuoksi. Ja kas kummaa narsisti kohtaa aina näitä joilla on muka rikkinäinen lapsuus, välillä se innokkaasti vetää uhreikseen sellaiset joilla on ollut lasinen lapsuus, mut hän itse ei lapsinarsistina kykene tajuamaan, etteivät ne vanhemmatkaan ole tarkoitetut häntä palvelemaan vaan niilläkin saa olla oma elämäkin, jota lapsinarsisti ei kykene aikuisenakaan tajuamaan, koska kykenee vain muita narsisteiksi diagnosoimaan. Niin kauan tälläinen lapsinarsisti arvostelee muiden elämää, kunnes joku hänet sieltä ylhäältä tiputtaa alas tajuamaan oman osuutensa muiden arviointiin. Totaali psykiatrianvahtaaja narsistihan tekee tätä työkseen koko elämänsä arvostelee muita, mutta todellisuudessa ei auta ihmisiä laisinkaan, hän kykenee vain muita diagnosoimaan vajaiksi, todellisuudessa hän ei koskaan ole oppinut aidosti ketään kuuntelemaan, mutta kyllä sieltä ylhäältä nyt aletaan tipputtelemaan teitä narsisteja nyt tähän todellisuuteen. Kun mitään muita narsistejahan ei siis ole olemassakaan vaan tämä on pienen piirin manipuloivaa probagandaa muiden hallitsemiseksi. On vain ihmisiä jotka aina seuraavassa parisuhteessa kuvittelevat niillä uusillakin ihmisillä olevan samanlainen kokemus, kuin itsellä, se on vain yksinkertaisen ihmisen näkökulmaa, narsistiksi se ei toki tee ketään jos nyt sitten vaan ihminen on niin yksinkertainen, ettei halua toista tuntea ja tutustua niin se on voi voi, kun sielä toisessa päässä nyt kuitenkin ollaan itse se jolla ei ne ihmissuhteet ollutkaan onnistuneita, surullisimmissa tapauksissa ei olla edes erottu edellisestä kumppanista, kun aletaan vainoamaan ja syyttelemään muita ihmisiä narsisteiksi, vaikka ongelma löytyy ihan sieltä kun kääntää sen peilin osoittamaan sitä omaa itseään, sieltä vasta alkaa vyyhdit purkautumaan. Turha alkaa käydä muiden kimppuun syyllistelemään, kun se ongelma on ihan itsellä. Mielisairasta joukkohysteeriaa te tällä narsistileikillänne kyllä suollatte,voi voi. Ja surullisinta tässä leikissä on ollut, että auttamisen sijasta(narsisti eikä oikeasti kuuntelekaan ei auta se tekee mitä tahansa vaikka rahan eteen) olette sotkeutuneet toisten ihmistne avioliittoihin, suhteisiin lapsiin. Aivan järkyttävästi saa tuolla oikeassa elämässä kohdata psykiatriannarsitejen uhrien tuskaa. Joitakin heitä o manipuloitu eroamaan kumppaneistaan auttamisen sijasta, sitten nämä ottavat aina vain lisää uhreja, kun kukaan ei auttanutaan heitä kohtaamaan ongelmiansa vaan joku mielisairas alkaa neuvomaan manipuloiden mitenkä ihmisten puolisot ovat narsisteja. Kyllä se on nyt enenemissä päin, että ihmiset alkaa tälläistä narsistilogiaa kyseenalaistamaan, tyhjät ihmiset eivät itsekään ole kyenneet niissä suhteissaan olemaan auttavat muitakin epäonnistumaan, eikä vastuuta kanneta tekemisistään juu. Lopetakaa ennenkö alkaa tulemaan kutsuja raastupaan kasapäin se narsisteiksi ihmisten syyttely. Ja opetelkaa itse elämään ennenkö alatte elää muiden puolesta.

        Osa tekstistäsi oli ihan asiaa.


      • Anonyymi
        Aivan_hurjan_ kirjoitti:

        Aivan hurjan ihanan osuva kuvaus, ihan yksi parhaista mitä ikinä olen täältä lukenut. Ei mitään lisättävää. Olisipa kiva tietää millä taustalla tämän kirjoittaja on tätä oivaltanut.
        Kiitos, kiitos, kiitos.

        Olet siis ärsyyntynyt miksi 3ktsta ?.


      • Anonyymi
        Miksi_veikkaamassa kirjoitti:

        Miksi veikkaamassa?
        Minusta ihanaa todellakin, että kommentoi ja valaisee asiaa. Mielestäni on joka tapauksessa fiksua oivallusta.
        Hiukan nyt haastan ja väitän, että pystyäkseen noin tulkitsemaan narsistin tuntemuksia on oltava empatiakykyä ja kykyä erottaa mikä tunne on mitäkin... Kuten hän myös oivaltaa, että se rakastava ei tarkoita mitään pahaa, vaan saa täysin ansiottomasti sen vitutuksen päälleen, mitä vitutusta vammautunut narsistikaan ei oikeastaan mitenkään ole ansainnut... on vain langennut hänelle se kuvattujen tapahtumien seurauksena.

        Anteeksi minulla on päässä vikaa


    • Narsistit_tunteneva

      Narsistit_tunteva vastaa:
      Olen toki itsekin narsistinen. On pakko olla, sillä muuten en olisi mitenkään selvinnyt siitä pyörityksestä johon olen TAHTOMATTANI joutunut.

      Mutta olen myös erittäin empaattinen. Itku on välillä vähän liiankin herkässä. En ole koskaan väheksinyt toisten ihmisten tunteita.

      Olen ns. hyvä kuuntelija, jota narsisti ei taatusti ole! Itseasiassa narsisti EI EDES PYSTY TEESKENTELEMÄÄN KUUNTELEVANSA. Siihen ei vaan narsistin paukut riitä. Narsistilla menee hermo välittömästi kun toinen alkaa puhumaan vaikkapa siskon lapsen vakavasta sairaudesta. Tai mistä muusta asiasta tahansa, jossa ei ole narsistille tulossa kehuja, hyötyä, rahaa, mainetta tms.

      Narsistin empatian teeskentelytaidot rajoittuvat vain kahdenkeskiseen kanssakäyntiin. Jos pitäisi osoittaa empatiaa vaikkapa puolison siskon miehen jalka-amputaation vuoksi, niin sitä ei heru. Narsisti tokaisisi vain että no se jalka on mennyttä eikä siitä jauhaminen auta yhtään.

      Jos taas narsistin jalka amputoitaisiin, niin siinä tapauksessa jopa Eduskunnan täytyisi pitää hiljainen hetki sen vuoksi!

      Nimim. "Mäkinveikkaan" on kyllä aivan hakoteillä varsinkin siinä, että narsisti diagnosoisi toiset ihmiset narsistiksi.
      Sitä hän ei tee, sillä narsistin mielestä hän on pyörittelemiensä luiskaotsaisten typeryksien yläpuolella. Tavalliset ihmiset ovat hänen mielestään säälittävästi tunteidensa vietävissä ja nyyhkyttävät joka välissä. Myös miehet!

      Narsisti taas on miesten mies -tai kova eukko, joka hallitsee tunteensa täydellisesti.
      Narsismi on narsistin itsensä mielestä siunaus eikä kirous.

      Narsistillahan ei ongelmaa narsismista ole. Vaan ympäristöllä!
      Jos narsistilta kysytään, hän on saavuttanut jotain sellaista, johon tavallisen kansan älykkyysosamäärä ei vain yksinkertaisesti riitä.

      • Et_sitten_

        "Mutta olen myös erittäin empaattinen. Itku on välillä vähän liiankin herkässä. En ole koskaan väheksinyt toisten ihmisten tunteita. "
        Et sitten kyllä ole narsistinen. On eri asia olla narsistinen tai pelitaitoinen, joka pelitaitoinen sinusta on tullut olosuhteiden pakosta. Sinulla on sellainen taito...
        Narisistien piirteitä on kaikissa ihmisissä, toisissa enemmän toisissa vähemmän. NPH:n kriteeritkin koostuvat yleisinhimillisistä piirteistä. NPH on määritelmällisesti persoonallisuushäiriö vain, kun piirteet korostuvat voimakkaasti. Että itsestänikin noita löydän kyllä, mutta vain yden tai yhden ja puolen kohdalla on minulla korostusta. En pidä itseäni mallina jonkalainen pitäisi olla, kyllä noita piirteitä saa olla enemmän kuin minulla on, niin varmaan menestyy paremmin...


      • Anonyymi

        ja hoitokotejako kohosi nopeasti.


    • vihdoinkin

      Täällä rupee vihdoinkin ämmät avautuu omasta narsismistaan. Hienoa!

      • Anonyymi

        Tuleekohan kokoajan kiksejä ja kuumoittava olo.


    • Desiiree

      Juu kyllä tuntuu nimimerkki "Narsistit_tunteva" olevan hyvin perillä narsistin toimintatavoista.
      Hän kuvaili mieheni kuin tuntisi tämän henkilökohtaisesti.
      Tuo raivoaminen on meidän perheessä tullut niin tutuksi että pelkäsin jo että mies on joku psykopaatti sarjamurhaaja koska se aina vähänkin kaljoissa ollessaan hekumoi kuinka se tappaa kaikki. Yhden kerran on käyny käsiksi minuunkin mutta siihen tuli stoppi heti alkuunsa kun veljeni kävi miehelle sanomassa että joutuu hänen kanssaan lähikontaktiin jos se vielä toistuu.

      Sellainen asia kiinnostaisi, että miten menee ero narsistista? Miten narsisti reagoi ja miten tulevaisuudessa kun on yhteinen lapsi?
      Mitä pitäisi ottaa huomioon? Kun ero ei varmaan mene niinkuin Strömsössä?

      Olisin kiitollinen neuvoista!

    • Narsistin_tunteva

      Tuokin kertoo narsistista paljon, että pystyy hillitsemään käsiksi käymistä kun uhkana on ittellä turpiin saaminen.
      Jos ihminen on OIKEASTI raivona, ei kauheasti kykene kontroloimaan käytöstään.
      Mutta kun narsisti "esiintyy" kaikki tunnetilansa, niin esiintymistäänhän voi aina muuttaa.
      Rakastuneena esiintyminen lopahtaa narsistin kohdalla kuin seinää, jos näköpiiriin tepastelee joku kiinnostavampi lähde.
      Rakastunut uhri ei sitä nää. Ympäristö kyllä vaistoaa, että jokin on pahasti pielessä mutta hekään eivät osaa yksilöidä mikä on vialla. Eikä siitä uhrille edes olisi mitään hyötyä että joku kertoisi missä mennään. Ei uhri uskoisi.

      Annan taas esimerkin elävästä elämästä.
      Sisareni vietti kesähäitä. Maalaisidyllissä. Narsisti-mieheni aloitti kiukuttelun jo pari viikkoa ennen tapahtumaa. Häntä ei vois vähempää kiinnostaa mokoma junttien juhla. Hän ei halua tavat tyhmiä ja rumia sukulaisiani. Joten minä saan luvan joko lähteä yksin tai vielä mielummin jäädä koko tapahtumasta pois!

      Olin aivan onneton. Itkeskelin yksikseni ja yritin tehdä kaikkeni, että narsisti muuttaisi mielensä.
      Onneksi en edes harkinnut siskon häiden skippaamista.

      Ai niin, tässä tulee esimerkki narsistin käytöksestä ja tyypillisestä vastauksesta. Kun sanoin hänelle, että mielummin kuolen kuin jään pois rakkaan siskoni tärkeimmästä juhlasta. Narsisitin vastaus oli, että ok kuolemasi on helppo järjestää.
      Eli kun ei ole mitään empatiaa, asian ydin eli paikalle pääsemisen tärkeys sivuutetaan ja asia käännetään ihan muuksi.
      Tämän narsisti osaa. Länkyttää jonninjoutavuuksista jotta asian ydin hämärtyisi.

      Mutta tarina jatkuu. Ennen siskoni häitä oli veljentyttären rippijuhlat. Narsistia kiinnosti kovasti tämä nuori neito ja myös hänen äitinsä!
      Minua narsisti vertasi tähän veljeni vaimoon sanomalla, että älä koskaan seiso sen naisen vieressä varsinkaan valokuvissa, koska näytät niin rumalta häneen verrattuna!
      Että onpa hyvä. että luisuhartiainen mitäänsanomattoman näköinen veljesi on iskenyt noin hemaisevan naisen. Jos ruman sukusi geenit ei jyrää jälkeläisissä saattaa heistä tulla jopa siedettävän näköisiä. Mutta tyhmyys ei valitettavasti poistu kummankaan geeneillä.

      Mutta siis, kun kävimme rippijuhlissa ja narsistille selvisi, että myös rippilapsi ja hänen äitinsä osallistuvat siskoni häihin, käänsi narsu kelkkansa ihan täysin! Hän suorastaan rakastaa kesähäitä!
      Mutta ennen karmeaa tarinan loppua täytyy vielä kertoa MINUN ostamastani rippilahjasta. Narsu tunkeutui rippilapsen huoneeseen keskustelemaan mitä hän tykkäsi lahjaksi saamastaan korusta? Narsu heti kärkeen sanoi, että jos se ei ole miellyttävä niin HE VOIVAT KAHDESTAAN KÄYDÄ SEN KULTASEPÄNLIIKKEESSÄ VAIHTAMASSA! Narsu ei valitettavasti tiennyt, että minä olin rippilapsen kanssa käynyt korun valitsemassa. Se vaan jäi kaiverrettavaksi -josta kaiverruksesta narsu ei mitään tiennyt. Ja näin ollen teki itsestään täyden pellen.

      No mutta häät olivat hienot ja onnistuneet -paitsi narsistin osalta, kuten arvata saattaa. Eikän narsu kestä sitä, että joku muu on illan päätähti.
      Narsu menetti otteensa minusta heti kun saavuimme kirkkoon, koska suvun miehet (jotka sivumennen sanoen vihasivat narsistista miestäni) ottivat henkisen yliotteen hänestä.
      Sen enemmän yksityiskohtiin menemättä narsistin osalta häät päättyivät nolosti vaatteet päällä järveen heitolla ja autossa nukkumisella. Hän myös lähti seuraavana päivänä maitojunalla kotiinsa, kun minä jäin viikoksi lomailemaan maalle.....

      Siitä alkoi irti rimpuileminen. En ensin kehdannut myöntää sukulaisillekaan, että narsistimies edelleen liehuu elämässäni.
      Sisimmässäni tiesin, että meillä ei ole mitään yhteistä tulevaisuutta.

      Ai niin sellainenkin yksityiskohta, että narsisti valehteli alussa ikänsä minulle. Hän sanoi olevansa 10 vuotta nuorempi, kuin mitä oikeasti oli. Hän kertoi syntymäaikansa mutta valehteli syntymävuotensa. Asia paljastui, kun näin hänen passinsa. Vastaus oli vaan että ikä on pelkkä mielentila. Älä ole noin pikkumainen numeroihin tuijottaja.

      Mutta vastaus ap:n kysymykseen: Narsismia ei pysty hoitamaan
      Vastaus Desiireen kysymykseen: KAIKKI PITÄÄ OTTAA HUOMIOON, kun aikoo erota narsistista.

      • taas_erittäin

        Taas erittäin pitkä, itseään pönkittävä kirjoitus, missä välillä ollaan niin asiassa ja välillä todella kaukana. Tuntuisi että tunnetilat vaihtelee. Turha on täältä apua ja tukea hakea. Sinä ja kaikki muut aivan höyrypäitä :/


      • Jassoo_Tuossa
        taas_erittäin kirjoitti:

        Taas erittäin pitkä, itseään pönkittävä kirjoitus, missä välillä ollaan niin asiassa ja välillä todella kaukana. Tuntuisi että tunnetilat vaihtelee. Turha on täältä apua ja tukea hakea. Sinä ja kaikki muut aivan höyrypäitä :/

        Jassoo. Tuossa trolli sabotoi käyttämääni nimimerkkiä.
        Täytyypä miettiä nimimerkin vaihtoa näköjään. Sen verran usein nykyään sabotoinnin kohteena ja aina niin, että haukkuu jonkun kirjoituksia...


      • muumit_laaksossa
        Jassoo_Tuossa kirjoitti:

        Jassoo. Tuossa trolli sabotoi käyttämääni nimimerkkiä.
        Täytyypä miettiä nimimerkin vaihtoa näköjään. Sen verran usein nykyään sabotoinnin kohteena ja aina niin, että haukkuu jonkun kirjoituksia...

        Käyt sitten keskustelua itsesi kanssa keskellä yötä?


      • Anonyymi

        On ihanaa panna naisia ja miehiä miehen paneminen on ihanaa


      • Anonyymi
        Jassoo_Tuossa kirjoitti:

        Jassoo. Tuossa trolli sabotoi käyttämääni nimimerkkiä.
        Täytyypä miettiä nimimerkin vaihtoa näköjään. Sen verran usein nykyään sabotoinnin kohteena ja aina niin, että haukkuu jonkun kirjoituksia...

        Anteeksi olen vähän kaljoissa Anteeksi


    • Entinen_Pelle

      Voisiko "Taas_erittäin" nimimerkki yksilöidä missä "Narsistin_tunteva" nimimerkki kirjoituksessaan pönkittää itseään tai on todella kaukana asiasta?

      Näistä elävän elämän erimerkeistä on TODELLA mielenkiintoista lukea. Ihan siksi, että saa huomata että muutkin ovat olleet samassa sirkuksessa kuin itse.

      Sillä kun narsisti-helvetistä irti vihdoin pääsee, katsoo taakseen epäuskoisena. Miten on voinut osallistua siihen sirkukseen vapaaehtoisesti?!
      Samalla iskee epätoivo siitä, kuinka tyhmä sitä osaa olla. Kun lukee että ei ole ainoa jolla on samanlaisia kokemuksia, epätoivo vähän lievittyy..... Sitä enemmän, mitä enemmän tosielämän tarinoita kuulee.

      Kiitos siis jokaiselle kirjoittajalle, joka on rohkeasti jakanut kokemuksiaan.

      • Tuo_trollipelle_

        Tuo trolli-pelle, joka käyttää minun omaksumaani nimimerkkiä ei osaa yksilöidä yhtään mitään. Hänen kirjoituksensa ovat kauttaaltaan typpiä 3H, eli Hämärä, Hässäkkä ja Hämäävä.


      • ghhhhvx
        Tuo_trollipelle_ kirjoitti:

        Tuo trolli-pelle, joka käyttää minun omaksumaani nimimerkkiä ei osaa yksilöidä yhtään mitään. Hänen kirjoituksensa ovat kauttaaltaan typpiä 3H, eli Hämärä, Hässäkkä ja Hämäävä.

        Taidat itse olla tämä trolliksi haukkuva heti jos joku on kanssasi eri mieltä. Nää on niin nähty.


      • Kuule_kun_

        "Taidat itse olla tämä trolliksi haukkuva heti jos joku on kanssasi eri mieltä. "
        Kuule kun täällä narsismipalstalla ei olla yleensäkään eri mieltä.
        Hyvin yksimielisiä ollaan perustavan laatuisesti siitä mitä heikäläisten kanssa on koettu ja empaattisesti jaetaan ymmärrystä. >on tämän palstan henki, näet.

        Sinä olet ainoa joka täällä suoltaa tuota erimielisyyspuppua syytämästä päästyäsi. MISTÄ TÄSSÄ EDES VOISI OLLA ERI MIELTÄ.


      • fghjjjhff
        Kuule_kun_ kirjoitti:

        "Taidat itse olla tämä trolliksi haukkuva heti jos joku on kanssasi eri mieltä. "
        Kuule kun täällä narsismipalstalla ei olla yleensäkään eri mieltä.
        Hyvin yksimielisiä ollaan perustavan laatuisesti siitä mitä heikäläisten kanssa on koettu ja empaattisesti jaetaan ymmärrystä. >on tämän palstan henki, näet.

        Sinä olet ainoa joka täällä suoltaa tuota erimielisyyspuppua syytämästä päästyäsi. MISTÄ TÄSSÄ EDES VOISI OLLA ERI MIELTÄ.

        Nyt sekoitat johonkin muuhun minut. Vai luuletko että sama ihminen aina kirjoitusten takana, siis niiden joissa ollaan eri mieltä kanssasi. Saa olla eri mieltä ilman että syytetään trolliksi.


      • Ihan_sama_

        Ihan sama mikä sinun nimesi on tai ei ole. Mutta sinä paasaat vain olevasi eri mieltä ja taas uudestaan että olet eri mieltä kunnes väität olevasi eri mieltä ihan loppuun asti, jossa olet lopussakin eri mieltä...
        Minkä minä sille voin jos sinä ole erimieltä nyt, olet aina ollut eri mieltä ja tulet aina olemaankin erimieltä? Ole kuule ihan rauhassa eri mieltä. Minä en suin surminkaan halua häiritä sinun eri mieltä oloasi. Ymmärtäkö nyt?


      • uskaltaudun_kysyä
        Ihan_sama_ kirjoitti:

        Ihan sama mikä sinun nimesi on tai ei ole. Mutta sinä paasaat vain olevasi eri mieltä ja taas uudestaan että olet eri mieltä kunnes väität olevasi eri mieltä ihan loppuun asti, jossa olet lopussakin eri mieltä...
        Minkä minä sille voin jos sinä ole erimieltä nyt, olet aina ollut eri mieltä ja tulet aina olemaankin erimieltä? Ole kuule ihan rauhassa eri mieltä. Minä en suin surminkaan halua häiritä sinun eri mieltä oloasi. Ymmärtäkö nyt?

        Saanko olla nyt samaa mieltä?


      • sivustavaan

        Ei sitä voi olla samaa mieltä, muuten oltais väärässä molemmat...


      • Tai_oikeassa

        ... Tai oikeassa molemmat.
        Ehkä samanmielisyys on jollekin pelottavaa. Ehkä siitä seuraisi, että oma näkyvyys heikkenee eikä pääse esille niin paljoa, ei voi olla alituiseen äänessä...
        Jospa erimielisyys on jollekin tärkeä esilläolon keino... Silläkin hinnalla, että tärkeä keskustelu häiriintyy eikä etene. Erimielinen tahtookin lopettaa vaikka koko keskustelun narsismista... ;


      • tämmöistä_mietin
        Tai_oikeassa kirjoitti:

        ... Tai oikeassa molemmat.
        Ehkä samanmielisyys on jollekin pelottavaa. Ehkä siitä seuraisi, että oma näkyvyys heikkenee eikä pääse esille niin paljoa, ei voi olla alituiseen äänessä...
        Jospa erimielisyys on jollekin tärkeä esilläolon keino... Silläkin hinnalla, että tärkeä keskustelu häiriintyy eikä etene. Erimielinen tahtookin lopettaa vaikka koko keskustelun narsismista... ;

        Tai toiset eivät vaan koskaan kestä sitä jos ollaan eriävää mieltä. Tällöin heidän mielipiteensä, kuten nämä kirjoittelut täällä, jäävät vaille sitä suitsutusta mitä jotkut tarvitsevat elääkseen.


      • Kysymys_

        Kysymys ei ole mistään eriävästä mielipiteestä, jos yrittää estää keskustelun, vaan häiriköinnistä.


      • johdattelet
        Kysymys_ kirjoitti:

        Kysymys ei ole mistään eriävästä mielipiteestä, jos yrittää estää keskustelun, vaan häiriköinnistä.

        Johdattelet ja vääristelet.


      • älä_sitten
        Kysymys_ kirjoitti:

        Kysymys ei ole mistään eriävästä mielipiteestä, jos yrittää estää keskustelun, vaan häiriköinnistä.

        Älä sitten estä


    • Huijarit

      Juristi: Narsistit jallittavat sosiaalityöntekijöitä ja tuomareita
      KOTIMAA JULKAISTU 30.10.2011 10:14 (PÄIVITETTY 16.01.2012 22:38)
      23
      Jakoa
      FacebookTwitterWhatsApp
      0
      Asianajaja Markku Salo on kirjoittanut narsismista.
      Asianajaja Markku Salo on kirjoittanut narsismista.
      Lehtikuva
      Pitkän linjan juristi uskoo, että narsismi on huomattavasti luultua useamman oikeudessä käsiteltävän riitajutun takana.

      Asianaja Markku Salon mielestä erityisesti huoltajuusperusteluja käsittelevät sosiaalityöntekijät ovat alttiita narsistien pyöritykselle. Vahva narsistinen persoona saattaa vakuuttavuudellaan kääntää asiat päälaelleen.

      – Tällaiset häirikköihmiset työllistävät erityisesti oikeuslaitosta huomattavasti enemmän kuin niin sanottu normaaliväestö. Sama kuormitus kohdistuu sosiaalitoimeen ja poliisiin, uskoo 30 vuotta asianajajana toiminut Markku Salo.

      Mainos (uutinen jatkuu alla)

      Hän sanoo olleensa mukana noin 500 oikeudenkäynnissä, jossa hänen arvionsa mukaan osallisena on ollut persoonallisuudeltaan häiriintynyt ihminen. Salo korostaa ettei hän ole psykologi. Hän kuitenkin perustaa arvionsa siihen, että näissä tapauksissa maallikon ja juristin silmin henkilön toiminta näyttää poikkeuksellisen itsekeskeiseltä.

      Salon mielestä narsistit puhuvat mustan valkoiseksi erityisesti huoltajuuskiistoissa.

      – Kiireiset sosiaalityöntekijät tekevät olosuhdeselvityksen muutaman tunnin tapaamisen perusteella. Sen jälkeen oikeuteen lähtee arvio siitä, ovatko vanhemmat tai toinen heistä riittävän sopivia huoltajaksi. Näissä tilanteissa narsistin harjoittaman manipuloinnin vaara on suuri.

      – Normaali ihminenkin pystyy hämäämään hyvin sosiaalityöntekijöitä. Erityisen helppoa se on häiriöiselle ihmiselle, jolle valehteleminen on melkein ammatti.

      Salon mielestä psykologeja pitäisi aiempaa useammin saada mukaan huoltajuuden arviointeihin.

      Markku Salon mukaan narsistit saattavat puhua itsensä sananmukaisesti puhtaiksi myös oikeussaleissa.

      – Ei ole lainkaan harvinaista, että tällaisen kokonaisuuden seurauksena tulee vääriä ja huonoja päätöksiä.

      JOUNI SIPILÄ
      jouni.sipila(at)mtv.fi
      ---------------------------------------------------------------------------

    • Kysyttiin

      Minulta kysyttiin onko psykopaateille vertaistukiryhmää ?

    • Hyläon

      Narsistimiehen tuntomerkit:
      -Liian kiinnostunut sinusta
      -On olevinaan myötätuntoinen
      - Ei ehdota seksiä
      - Ei lähesty fyysisesti muutenkaan, alussa.
      - Kuuntelee tarkkaan vain, jos puhut rahasta, taloista, huviloista,autoista.
      -Kun sitten suo halauksen, se ei ole lämmin, vaikka ehkä luulet niin.
      - Nauraa sisäänpäin, että taas on yksi koukussa.
      - Kun olet häneen langennut, hän dumppaa sinut kylmästi.
      - Minulle sanoi: En millään haluaisi loukata, mutta en tunne mitään intressiä sinua kohtaan.
      - Vaikka olimme yhdessä viettäneet aikaa kuukausikaupalla.
      - Liehittelee, koukuttaa ja hylkää.
      Niin kait hänellekin on lapsena tehty.

      • Olisikonäinkin

        Ruumiillinen narsistimies kai kuitenkin ensisijaisesti ehdottelee seksiä vain ?
        Ja juuri sillä yrittää koukuttaa ja saada vallan ?
        Haluaa lähestyä ruumiillisesti, ei henkisesti ?


      • kovasti_on

        Kovasti on ristiriitaisia kommentteja ja aina miesnarsisteista.


      • olisikonäinkin

        Noh ajattelin, että voisi selittyä ihan sillä ruumiillinen tai henkinen narsisti erolla.
        Sam Vaknin siitä jossain videoissaan selittää jotain muistaakseni.
        Itse en itseasiassa ole niinkään mikään ekspertti narsismissa liittyen miessuhteisiin,
        kun muista yhteyksistä tiedän narsismia enemmän.


      • manipuloivatsulosääret
        kovasti_on kirjoitti:

        Kovasti on ristiriitaisia kommentteja ja aina miesnarsisteista.

        Näin on, koska täällä vakavasti puhutaan koukuttaja naisnarsisteista, jotka naamioivat narsistisuuden hoivan taakse. Nämä hoitajattaret liihoittelevat enkelin lailla, kuuntelevat ja tukevat omista tarkoitusperistään uhrejaan. Kosto on näiden ihanuuksien erikoisalaa, kun asiat eivät mene toivotusti.


    • Narsistin_huijaama

      Narsisteja tosiaan on kaksi eri päätyyppiä. Fyysinen ja psyykkinen.
      Fyysinen narsisti kellistää sinut sänkyynsä mitä pikimmin ja se touhu on sitten toooodella extremeä. Sen sata asentoa ja kommervenkkiä. Anaaliseksi on heidän erikoisalaansa ja useasti myös joku fetissi.
      Fyysinen narsisti harrastaa myös verbaalista yhdyntää. Olet parasta mitä hän on elämässään kohdannut. Koskaan ei kenenkään kanssa ole tuntunut samalta jne. jne.
      Kunnes jonain päivänä hän sanoo sinulle että olet hänelle itseasiassa pelkkä reikä.... eikun kolme reikää!
      Lisäksi saat kuulla hänen eksistään, jotka ovat olleet järjestään kauniimpia ja seksikkäämpiä kuin sinä.

      Sitten on tämä toinen narsistityyppi. Hän on kaiken alkukantaisen ja likaisen seksinharrastamisen yläpuolella. Mutta hän kuitenkin käyttää seksiä aseenaan. Naisnarsistit ovat usein tätä lajia.
      Kun olet ollut hyvä lähde, saat seksiä ja sinua jopa himoitaan. Monasti tulee lupausta seksistä tai vihjailua siihen suuntaan mutta sitten se evätäänkin sinulta. Se on pelkkää manipulointia ja vallankäyttöä.

      Seksi narsistin kanssa on aina pelkkää seksiä. Rakastelusta ei tietoakaan. Narsisti harrastaa itsetyydytystä sinulla.
      Sen huomaa kun katsoo narsistin kasvoja. Ne eivät pehmene eikä silmiin tule lämmintä raukeaa katsetta seksin aikana.

      • Ihan_vain_

        "Sen huomaa kun katsoo narsistin kasvoja. Ne eivät pehmene eikä silmiin tule lämmintä raukeaa katsetta seksin aikana."
        Ihan vain sen takia, ettei kukaan uskoisi narsistiin... niin kyllä sille vain tulee vaikka minkälaisia ilmeitä ja katseita.
        Varoitus: älä jää odottamaan mitään erikoista narsistin silmiltä, ennenkuin huomaat ihmisen narsistiksi. Narsistia ei voi tunnistaa silmistä. Ei ainakaan silloin kun tekee vaikutusta.
        Omalle narsisti-psykopaatilleni esimerkiksi on tyypillistä, että persoonallisuushäriön oireet helpottuvat sängyssä ja siis seksissä. Hän ikäänkuin vapautuu ja lepää hetken. Hän vaikuttaa sängyssä täysin normaalilta.


      • hyläon

        Kirjoitin nimim "hyläon".
        Tässä tapauksessa kirjoitan yli 60 vuotiaasta miehestä.
        Hän oli impotentti. Tullut sairauksien myötä.
        Ihmettelin kyllä, että kun sitten vihdoin mentiin sänkyyn, hän halusi vain tyydyttää minut kielellään.
        Tottakai se oli taivaallista.
        Kun odotin jatkoa, sitä ei tullut. Hänellä ei toiminut.
        Oli humalassa.
        Rupesi selittämään, minkälainen Se oli nuorempana, kuinka pitkiä sessioita oli muiden kanssa jne.
        Tunsin itseni täysin epäonnistuneeksi.
        Minun kanssa ei toimi.
        Myöhemmin hän näytti Viagrapaketin.
        Oli silloinkin humalassa ja ottanut tabletin.
        Ei toiminut, kuin hetken.
        Minulle tuli vahva tunne, että mies syytti aidosti minua.
        Kyllästyi minuun ja dumppasi.
        Ehkäpä hänen viagransa toimii muiden kanssa.


      • Ja_tämä_

        Ja tämä mies oli siis..? Miten liittyy narsismiin?


      • tääonvaantämmöstä
        hyläon kirjoitti:

        Kirjoitin nimim "hyläon".
        Tässä tapauksessa kirjoitan yli 60 vuotiaasta miehestä.
        Hän oli impotentti. Tullut sairauksien myötä.
        Ihmettelin kyllä, että kun sitten vihdoin mentiin sänkyyn, hän halusi vain tyydyttää minut kielellään.
        Tottakai se oli taivaallista.
        Kun odotin jatkoa, sitä ei tullut. Hänellä ei toiminut.
        Oli humalassa.
        Rupesi selittämään, minkälainen Se oli nuorempana, kuinka pitkiä sessioita oli muiden kanssa jne.
        Tunsin itseni täysin epäonnistuneeksi.
        Minun kanssa ei toimi.
        Myöhemmin hän näytti Viagrapaketin.
        Oli silloinkin humalassa ja ottanut tabletin.
        Ei toiminut, kuin hetken.
        Minulle tuli vahva tunne, että mies syytti aidosti minua.
        Kyllästyi minuun ja dumppasi.
        Ehkäpä hänen viagransa toimii muiden kanssa.

        Psyyke se on jännä juttu. Kaksoiselämää eläessä tarvitsee sitä viagraa aina toisten kanssa, jotta voi saada niitä kehuja, joita juuri vieraalta tarvitsee. Kas kummaa, kun kaksoiselämä loppuu, niin viagran tarve kummasti loppuu. Seksikin on taas nautintoa ja ihan toimivaa. Eikä liity narsismiin, kun ei narsisti ollutkaan, vaan kaksoiselämä sekoitti niin, ettei tiennyt, mitä puhui ja kenelle.


      • Tämän_palstan

        "Eikä liity narsismiin, kun ei narsisti ollutkaan, vaan kaksoiselämä sekoitti niin, ettei tiennyt, mitä puhui ja kenelle."
        Tämän palstan otsake on terveys/henkinen hyvinvointi ja mielenterveys/narsismi.


      • hyläon
        Ja_tämä_ kirjoitti:

        Ja tämä mies oli siis..? Miten liittyy narsismiin?

        hyläon. vastaa
        Saatan olla tosiaan täysin hakoteillä miehen kanssa. Hän oli vissiin normaalisti käyttäytyvä mies.
        Halusi vain leikkiä tunteillani puoli vuotta ja se oli sitten siinä.
        Pettymys ja häpeä jäivät itselleni.
        .


      • Tuo_miten_

        Tuo miten kuvaat narsistia ylempänä, saattaa hyvinkin olla oikeasti narsisti. Kyllä ne voivat tuollaisia olla. Jos kyse on samasta miehestä, kun kirjoitit seksistä, niin voihan se olla.


    • Harmissaan

      Olen pahoilla mielin kuinka terapeutit hoitavat läheistäni,
      joka on mahdollisesti psykopaatti.
      Todellakin tekevät hänestä koko ajan psykopaatimman ilmeisestikin.

      • Niin_ettet_

        Niin ettet usko että terapia vain paljastaisi asioita, jotka muuten olivat piilossa muilta.


      • harmissaan

        Vaikea sanoa, mutta kaoottiselta vaikuttaa.

        Nettiä lukemani perusteella en ole keksinyt kuin yhden järkevän tavan psykopaattien "hoitamiseksi": Heidän karmeat ominaisuutensa pitäisi parhaimman mukaan yrittää kanavoida toisillekin hyödyllisiin ja heille itselleen menestystä tuoviin asioihin.
        Läheiseni kohdalla tämä tuskin enää on mahdollista.
        Mutta olen lukenut, että psykopaateissa voi olla sankariainesta, joten heitä varmaan olisi hyvä kannustaa mm. sankarillisuutta ja mainetta tuoviin tehtäviin, joita kukaan muu ei uskalla tehdä.

        Sam vaknin on mielestäni esimerkki siitä, että hän on onnistunut kanavoimaan psykopaatin ominaisuutensa menestyksekseen ja muidenkin avuksi.
        Jokin tällainen ratkaisu on varmaankin yleensä parasta mitä psykopaatti voi tehdä. Eli siinä pitäisi keksiä miten auttamattomasti "pahoja" ominaisuuksia voisi käyttää johonkin järkevään ja hyvään tarkoitukseen.
        Aika paljon kekseliäisyyttä kyllä vaatisi tuo, että joku onnstuisi keksimään erilaisille psykopaateille tuollaisia erilaisia hienoja tehtäviä.


      • Käsittääkseni_

        Käsittääkseni joihinkin ammatteihin valikoituu... Että omaehtoista kanavoimista varmaan tapahtuu. Mieleeni tulee muutama ammatti, joita täällä on parjattukin, mutta totuus lienee, että nuo ammatit juuri eivät sovi aivan "nössöille" ihmisille, vaan vaativat luonnetta...


      • Anonyymi
        harmissaan kirjoitti:

        Vaikea sanoa, mutta kaoottiselta vaikuttaa.

        Nettiä lukemani perusteella en ole keksinyt kuin yhden järkevän tavan psykopaattien "hoitamiseksi": Heidän karmeat ominaisuutensa pitäisi parhaimman mukaan yrittää kanavoida toisillekin hyödyllisiin ja heille itselleen menestystä tuoviin asioihin.
        Läheiseni kohdalla tämä tuskin enää on mahdollista.
        Mutta olen lukenut, että psykopaateissa voi olla sankariainesta, joten heitä varmaan olisi hyvä kannustaa mm. sankarillisuutta ja mainetta tuoviin tehtäviin, joita kukaan muu ei uskalla tehdä.

        Sam vaknin on mielestäni esimerkki siitä, että hän on onnistunut kanavoimaan psykopaatin ominaisuutensa menestyksekseen ja muidenkin avuksi.
        Jokin tällainen ratkaisu on varmaankin yleensä parasta mitä psykopaatti voi tehdä. Eli siinä pitäisi keksiä miten auttamattomasti "pahoja" ominaisuuksia voisi käyttää johonkin järkevään ja hyvään tarkoitukseen.
        Aika paljon kekseliäisyyttä kyllä vaatisi tuo, että joku onnstuisi keksimään erilaisille psykopaateille tuollaisia erilaisia hienoja tehtäviä.

        Mikähän se tuokin juttu oli tuossa ja ja ja


    • Parsisti

      Todella ihana lukea viestejäsi Narsistit tunteva.
      Alan pikkuhiljaa päästä humoristisemman asenteen puolelle ex-suhteeni sumplinnassa. Pyristelen kolmatta vuotta eroon aivn käsittämättömästä hullunmyllystä. Niinkuin joku ylempänä sanoi - sitä ei voi käsittää mitä kaikkea on tullut hyväksyneeksi suhteen aikana.

      Pelkään pahoin että mylly tulee jatkumaan lopun ikääni koska meillä on yhteisiä lapsia, mutta ainakin mulla on jo muutama kierros opettelua takana, kyllä mä sen eron vielä handlaan! Vähän kuin tupakoinnin lopettaminen tuo narsisti jättäminen. Se tulee aina takaisin, kietoo sut lupauksiinsa, saattaa unohtamaan omat temppuilunsa.

      Mulla on ollut tosi pitkään se hoivavietti päällä, että kyllä se tästä jos vaan rakastan. Ja kyllä se tästä jos vaan ymmärrän ja tuen. Ja kaikkihan me joskus mokaillaan, mikäs mä olen olemaan antamatta anteeksi paria törkeää pettämistä, valehtelua, täydellistä kusipäisyyttä...

      Olen etsinyt johtolankoja miehen lapsuudesta, jos voisin sitä kautta hänet korjata.

      Paskanmarjat. Jos hänet päästää yhtään lähemmäs, antaa yhtään löysää, se hivuttautuu salakavalasti takaisin ja siinä sitä ollaan taas. Voin vain kuvitella mitä siellä kesähäissä tapahtui. Mulle on käynyt varmaan samoin parissakin juhlissa, mutta olen jotenkin ajatellut että en nyt viitsi olla niin konservtiivi ja pikkumainen että ottaisin nokkiini. Enkä varsinkaan saa alentua sille akkatasolle että alkaisin nalkuttaa. Koska kaikki snaominen narsistia vastaan ti hänen törkeitä tekojaan moittiminen on nalkuttmist ja sehän on vain nalkuttajan inhottavuutta. Kysehän ei ollut lainkaan siitä miten toisia ihmisiä saa kohdella.

    • tasa-iiiiiihhhahhhaaaaaa

      Jos saa olla homo, niin saa olla narsistikin. ONKO TÄSSÄ NYT JOTAIN EPÄSELVÄÄ?

      • Kyllä_on_

        Kyllä on epäselvää. Kun varmaan kukaan ei ole edes sanonut, ettei saisi olla narsisti, pölypallo!


      • tätis

        höpönassu!


    • Anonyymi

      Luomuruoka erityisesti auttanee tai niin monipuolinen ruokavalio ettei siitä ota vähäinen stalkkaaja selvää edes.

      • Anonyymi

        Kallista on


    • Anonyymi

      Kuuntelemalla Kokoomusta muista totella Kokoomusta köyhä

      • Anonyymi

        Tottelen tottelen


    • Anonyymi

      Meidän lehden omistajan Normaali No on on uskokaa nyt

    • Anonyymi

      Lue meidän uutisia Pidä pääs kiinni

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9910
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      404
      4321
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      90
      2976
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2855
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      229
      2654
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2644
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      153
      1835
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      70
      1691
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1620
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1423
    Aihe