Harvinainen Alfa Romeo Giulietta Sprint Prototipo

Veteraanialfisti

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/251317-onko-tama-mysteeriauto-harvinainen-alfa-romeo

Tuolla on juttu ”mysteerisestä” Alfa Romeosta, jonka tarinaan sisältyy koko joukko koomisia tai lähinnä surkuhupaisia piirteitä. Tapaus on suorastaan vaiettu kuoliaaksi sekä Club Alfa-Romeo Finlandin sivuilla, että kerhon pyörittämällä keskustelupalstalla, koska tapaus on kerhon kannalta aika nolo ja saattaa koko kerhon toimintatavan aika kyseenalaiseen valoon.

Auton omistaneet veijariveljekset kuuluvat kyseiseen kerhoon, ainakin toinen taisi jopa istua hallituksessa. Samainen ”Suomen johtava Alfa Romeo-asiantuntija” ja toinen kerhon legendaarisista ”kummisedistä” oli aikanaan valitsemassa tämän auton kerhon järjestämän ”vuoden alkuperäisin Alfa Romeo”-kilpailun (Concorso d’originalita) voittajaksi. Hän on nyt ulosottomiehen toimeksiannosta todennyt, ettei auto tarkemmin ajatellen olekaan ihan niin ”alkuperäinen”. Kertoo aika paljon tästä ”asiantuntemuksesta”. Kyseisen kilpailuvoiton avulla autoa koetettiin kaupitella jopa 40.000 euron hintapyynnöllä, nyt lehtiartikkelin mukaan korkein tarjous olisi 3000 euroa. Melkoinen arvonalennus! Joku enemmän juridiikkaa tunteva voi pohdiskella, onko paperittoman (laittoman?) auton kaupittelu kenties jonkin asteinen rikos?

Ulosottomies on tainnut ottaa yhteyttä Mobilisti-lehden nykyiseen päätoimittajaan, joka on sitten suositellut kaveriaan ja lehden entistä avustajaa, ”Suomen johtavaa Alfa Romeo-asiantuntijaa”. Kun tämän ”asiantuntijan” lausunnon tulos oli sitten täysin päinvastainen kuin hänen aiemmin junailemansa alkuperäisyyskilpailun voitto, myös Mobilisti-lehti on tainnut nähdä paremmaksi vaieta koko asiasta. Muuten lehti varmasti otsikoisi kissankokoisin kirjaimin ”HUIPPUHARVINAINEN JA ARVOKAS ALFA-PROTOTYYPPI SUOMESSA!!!”

Auton vaiheet ovat arvatenkin edenneet suurinpiirtein seuraavasti. Kuten jokainen ymmärtää, yksikään italialainen koriräätäli ei ikinä olisi päästänyt tuollaista karmeaa tekelettä käsistään. Auton yhteydessä on mainittu myös legendaarinen suomalainen Alfa Romeo-keräilijä Reilu-Reiska, joka toi muitakin vastaavanlaisia Alfoja Suomeen tullin kautta tai sitten ohi. Valistunut huhuihin pohjautuva arvaus onkin, että auto on joskus 1980-luvulla uitettu Suomeen aihiona tai peräti osina ja sitten täällä eräässä autotuning-pajassa kasattu uuteen uskoon mahdollisesti jotakin ”VW-Ferrarina” tunnettua tai vastaavaa rakennussarjaa apuna käyttäen. Pääosa näistä Reilu-Reiskan muista hankinnoista taisi aikanaan haihtua ulkomaille yhtä salperäisellä tavalla kuin olivat tänne tulleetkin. Olisi mielenkiintoista tietää, miten auto on päätynyt näille veijariveljeksille ja kuinka paljon he ovat erehtyneet siitä maksamaan? Varmasti aika paljon, kun oikein ulosottoon on päädytty. Mahtaneeko näihin veljeksiin liittyä nimen perusteella jollakin tavoin myös se ”Anneli”, joka taannoin kauppasi vanhoja Alfa-romuja netissä.

Auton vaiheet olisi ollut mahdollista selvittää valmistusnumeron perusteella netin avulla Italiasta, mutta siihen ei ”asiantuntijan” kielitaito” ole riittänyt eikä niitä muutenkaan ole edellä olevista syistä johtuen haluttukaan tuoda päivänvaloon.

Missä proto luuraa nyt, vai joko se on atomeina?

3

822

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      58
      2392
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      75
      1999
    3. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      229
      1915
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1757
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1671
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1639
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1534
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1367
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1331
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1228
    Aihe