Aihe

Kauppiksen sitsit ovat vammaisia

Juristi_Helsinki

Niissä heitetään koko ajan vain jotain naurettavaa ja myötähäpeää herättävää bling-bling-läppää kaikissa lauluissa yms. Ja minkä ihmeen takia ne haalarit pitää tunkea päälle joka paikkan, sitseillekin?

9

112

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kylteriateena

   Ainakin meillä on ollut vain hyviä sitsejä. Hauskaa on aina ollut.

  • nolotus

   Mitä juristi-Helsinki miettii kauppiksen asioita ? Kiinnostaako vaihto ? Sitsi tekee ne ihmiset, ja jos taso on sitä niin ohjelmakin on sitä.
   Osta omat haalarit, k-raudassa on tarjous ;) ja tuo vammaisuuden nostaminen tähän aiheeseesi on hiukan kökköä, epäasiallista.

  • Vitutbileistpellet

   En aio käydä sitseissä. Aion opiskella ja päästä Lontooseen Investointipankkiiriksi.

  • ex-amis_tuleva-kauppis

   mä olen amiksessa autopuolella, aloitan nyt viimeisellä vuodella, mun faija haluaisi että jatkaisin täältä kauppakorkeakouluun, siksin tulin tänne palstalle katsomaan tilannetta. Vaikka pidän ehdotusta täysin epärealistisena vitsinä niin lupasin selvittää mitkä mahkut mulla on päästä, ainakin matikkaa pitäisi lukea ja rajusti.

   mä olen tyypillinen amislainen eli mulla on toyota corolla (-89), alut alla, kunnon popit, takana lukee GTI, tummennetut ikkunat, renkaat on merkitty rengastussilla uudestaan, neljä antennii (joista yks toimii), ämpärinkokoiset bassokaiuttimet takahattuhyllyllä, keltaiset humarit edessä, karvanopat, pari wunderbaumii ja kromattu pakoputken jatke ...viiksivallu roiskeläpät&pikkumusta-takalasinritilä löytyy kans...

   päällä mulla on ruudullinen paita (Aholaita-mallia, vuorillinen metsurimalli), 501-henkiset farkut ja pikkukengät tennissukil, kännykkä vyöllä ja hankkijan lippis

   mietin tässä että olisikohan minulla sittenkin mahdollisuudet kauppikseen, vaikka sitten Joensuuhun?

   • JoensuunYlioppilas

    Jos et olisi sanonut olevasi amiksessa olisin luullut sinua kuvailun perusteella Joensuun oikislaiseksi.


   • toivottavastiauttaa

    Matikkaa, olettaen että se on vieläkin tuo sama lyhyen matikan taloustiedon kirja, sun ei todellakaan tarvitse opiskella rajusti. Alotat tarpeeks ajoissa ja lasket muutaman laskun jokasesta aiheesta kunnes ymmärrät ja sen jälkeen siirryt seuraavaan, kokeen lähestyessä kertailet asioita mitkä sulle epäselviä. Muista käyttää myös harjoitellessa sitä yksinkertaisinta neliölaskinta, koska sitä tulet käyttämään kokeessa. Kaikista vaikeimmat laskut voit kirjaa läpikäydessä jopa skipata kokonaan, kokeessa kuitenkin on vastausvaihtoehdot joten parhaassa tapauksessa laskuun voi saada vastauksen ns. laskemalla kumminpäin vain (eli laskemalla kaavasta suoraan jolloin saadaan vastaus tai sijoittamalla vastausvaihtoehtoja peräkkäin kunnes joku nappaa).

    Ota huomioon että matikasta ja laskiksesta, eli laskentoimen ja rahoituksen kirjasta on kokeeseen tullut vain 7p arvosta kysymyksiä, kun taas johtamisesta markkinoinnista ja taloustiedosta on tullut 13p arvosta kysymyksiä. Jokainen noista kirjoista on ennen kaikkea tärkeä ymmärtää, jotta pärjäät kokeessa. Varaa tarpeeksi ajoissa esim. kirjastosta harjoitustehtäväkirja, ja jokaisen luvun mistä vaan kirjasta luettuasi tee tehtävät.

    Kansiksen takaosassa on tehtävät ja niihin myös vastaukset. Ne näyttävät jokaisesta luvusta ne tärkeimmät kohdat, jotka on osattava unissaankin. Kansiksessa kuitenkin harvemmin mitään nippelitietoa kysytään, joten pyri ymmärtämään kokonaisuudet ja miksi mikäkin tapahtuu/tehdään niin kuin kirjassa sanotaan.

    Joma on huomattavasti mukavampi kirja lukea, mutta kirja on pullollaan nippelitietoa, jotka on hyvä opetella ulkoa. SWOT-analyysit ja sen sellaiset huomaat olevan hyvin helppoja kunhan muistat mitä jokainen kirjain esittää. Käytä aikaa mallien opetteluun ja opettele ulkoa taulukko markkinoinnin historiasta, opettele yhdistämään tutkijan nimi aikakauteen ja ajattelutapaan ja opettele termit niin, ettet sekoita niitä toisiinsa.

    Laskis on tärkein ymmärtää, jotta sen osaa. Siellä on paljon kaavoja ulkoa opeteltavaksi, mutta suurimman osan muistaa helposti kunhan ne ymmärtää. Laskentatoimi ja rahoitus on kuitenkin hyvin loogista. Kokeessa kysytään hyvinkin pienellä präntillä kirjasta löydettyä tietoa, joten opettele termejä ja asiayhteyksiä ja sen sellaisia ulkoa. Ota kuitenkin huomioon ettei kaikki kysymykset voi olla (tai ei pitäisi olla) täysin samasta aiheesta, joten jos et jotakin laskiksesta ymmärrä, voit jättää kysymykseen vastaamatta ja silti päästä haluamaasi kouluun.

    Näin lopuksi, harjoittele, harjoittele, harjoittele. En omana aikanani lukenut kirjat kuin kerran läpi, palailin kyllä kertaamaan vaikeaselkoisia asioita, mutta omien kokemusten perusteella se kirjojen pänttääminen ei tuo parasta tulosta, vaan tehtävien tekeminen tuo.

    Sinulla on kaikki mahdollisuudet päästä haluamaasi kouluun kunhan hoidat asenteesi kuntoon ja teet töitä sen eteen. Onnea!


  • wadafaaaak

   mikä on sitsi?

  • jormaer

   Totta kai amis sulla on mahiksia, mutta epäilen sen kaatuvan tuohon wunderbaumien määrään, pari ei riitä. Jos niitä hankit lisää ja metallisen rannekorun voi sulla olla jo 50-60 mahikset.

  • veliamiksessa

   amiksen autopuolella jutut on kuulemma 50% autoista ja 50% p_illusta, mitään muuta ne tyypit ei ikinä keskustele.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   212
   13873
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   220
   3627
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   149
   2334