Valtion koulu ja yksityinen koulu

Merita67

Hei kaikille
Olisin kiinnostunut rahoittamaan joidenkin lasten koulunkäyntiä Gambiassa, mutta haluaisin tietää, mitä on lukukausimaksu valtion koulussa ja yksityisessä koulussa? Onko koulujen maksuissa eroja? Tarkoitan alueellisia eroja maksuissa?
Kiitos jo etukäteen vastauksista

4

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • makoi

      Valtion kouluissa ei ole lukukausimaksuja, vaan koulutarvikemaksu (kirjat, uniformu ym). Yksityiskoulussa lukukausimaksut vaihtelee. On hyvä myös muistaa että kaikissa kouluissa ei ruoka sisälly koulumaksuun. Myös koulu saattaa olla automatkan päässä.
      Käyhän kurkkaamassa sivuja https://www.facebook.com/#!/Makoilalubamalu
      Voit myös laittaa viestiä. Kerron mielelläni omista kokemuksistani.

    • Avustanut

      Hei..lukukausimaksut vaihtelevat. Itse olen maksanut noin 300 euroa hyvässä yksityiskoulussa. Valtion koulun maksut ovat noin 50-100 euroa vuodessa.

    • batler

      Moi. Leijona-klubini johonka täällä Aurinkorannikolla kuulun (www.aurinkorannikonleijonat.com) on rahoittanut yhtä Gambiaan Latrikundan alueelle rakennettavaa koulua. Koulu on ns. esikoulu 3 - 8 vuotiaille lapsille, luokkahuoneita kouluun tulee kolme, eli yhteensä siellä pääsee koulutiensä aloittamaan 90 lasta.
      Koulun pitäisi olla valmis syyskuussa - tämän vuoden loppuun mennessä kuitenkin. Itse menen Gambiaan syyskuun puolenvälin jälkeen tarkastamaan millä mallilla asiat on.
      Lukuvuosi maksaa oppilaille tässä koulussa 30 - 60 euroa/vuosi. Vaimon kanssa meilla on siellä 4,5 vuotias kummityttö jonka koulunkäynnin olemme sitoutuneet maksamaan viiden vuoden ajan - jonka jälkeen katsotaan tilanne uudelleen (oma terveys ym.)? Maksoimme viime syyskuussa ensimmäisen maksun 50 euroa Western Unionin kautta (lähetyskulut alle 5 euroa) ja seuraavan maksun vien nyt kun menen sinne.
      Hienoa, kun olet halukas auttamaan siellä köyhän perheen koululaisia. Kun lapset saavat mahdollisuuden käydä koulua on se sellainen pääoma mitä heiltä ei voi koskaan ottaa pois.
      Samalla syyskuun reissulla "valitsen" vielä kolme uutta kummilasta - muutama tuttava pariskunta haluaa tulla mukaan tähän avustustyöhön.
      Koulun nettisivut: www.eyebeeleaf.org

      • batler

        Täsmennys vielä (ennenkuin ihmetellään) kummityttömme siis aloitti koulunkäyntinsä viime syyskuussa toisessa samalla alueella olevassa koulussa, ja siirtyy mainitsemaani kouluun kunhan se vuoden loppuun mennessä valmistuu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4135
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1620
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1416
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1140
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe