onko joulukonsertteja liikaa?

vakaumus

Onko mielestänne tarjolla liikaa ns. kevyen musiikin esittäjien joulukonsertteja kirkoissa? Onko siinä rahastuksen maku? Pitäisikö tuoton mennä esim. hyväntekeväisyyteen? Ja ketkä mielestänne sopivat esittämään joulumusiikkia kirkkoon? Omasta mielestäni odotan esittäjältä edes pientä uskonnollista vakaumusta, jos mielii esiintyä tällaisesa pyhätössä. En vosi kuvitellakaan jonkun esim. Jonna Tervomaan tai Kirkan laulavan hengellistä joululaulua kirkossa. Monet seurakunnathan ovat kieltäneet määrättyjä artisteja esiintymistä heidän kirkoissaan. Olen aikoinani ollut Martti Metsäkedon, Katri-Helenan, Kari Tapion ja Petri Laaksosen kirkkokonserteissa ja ihan hienolta ja tunnelmalliselta kuulosti.

16

785

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • P. Veli

      Ei varmaankaan, jos kerran kuulijoita riittää.

      • Saapas

        Ei ole! Onhan näin konserteissakin jokaisen makuun olevia! Kyllä Katri-Helena sopii kirkkokonserttiin hyvin. Samoin Petri Laaksonen. Kiva olisi myöskin kuulla Mattilan sisaruksia kirkossa ja Janne Tulkkia sekä Mikko Mäkeläistä.


    • Kirkossakin käynyt

      Mistä tiedät kenenkin esiintyjän uskonnollisen vakaumuksen? Eivät sitä kaikki tuo esille, eikä sitä välttämättä näe päällepäin. Esimerkiksi Kirka on tietääkseni harras ortodoksi, varmaan "uskovaisempi" kuin suurin osa ev.lut. kirkon jäsenistä. Tosin ehkä tästä syystä hän ei kaiketi valtauskonnon pyhättöihin ole koskaan ollut pyrkimässäkään.

      Jotkut seurakunnat ovat kieltäneet eräitä artisteja esiintymästä kirkossaan, mutta silloin syyt ovat taatusti olleet jossakin muualla kuin ohjelmiston hartauden asteessa tai esiintyjän omissa uskonnollisissa ajatuksissa.

      Jos joka konserttiin riittää yleisöä, ei niitä ole liikaa. Miksi kirkkokonsertit olisivat sen enempää rahastusta kuin muissa paikoissa pidetyt? Kirkko itsehän on rahastajana aivan esimerkillinen: jos ateistit tai muslimit tai ketkä tahansa meikäläiseen kirkkoon kuulumattomat perustavat yrityksen, se joutuu maksamaan kirkollisveroa.

    • Kikka

      Mä olin viimejouluna Tapani Kansan joulukonsertissa turun Mikaelinkirkossa.
      Oli tosi upea ja tunnelmallinen konsertti, vaikka olinkin saada sydärin, kun kauhea rämähdys kuului, kun Tapsa kaatoi jo ilmeisesti nuottitelineen hääriessään siellä yläparvella ( Hän lauloi aluksi muutaman laulun sieltä urkujen säestyksellä ja muut laulut siinä alhaalla edessä ).
      Laulut oli oikein kauniita, koskettavia ja tunnelmallisia. Ne sopi hyvin kirkkoon esitettäväksi.
      Uskomattoman upea ääni Tapsa Kansalla. Eikä tarvinnut mitään mikrofonia, toisin ,kuin monet muut kevyenmusiikin artistit, joiden olen kirkossa nähnyt/kuullut laulavan.

      Yksi asia minua vaan hämäsi, nimittäin se että yleisö ei noussut seisomaan "Enkeli taivaan"- laulussa siinä kohtaa missä yleensä kuuluu nousta ylös.
      Tuolla konsertissa yleisä taputti. Kertokaahan Onko niissä kirkkokonserteissa , joissa olette olleet taputettu ?
      (Joidenkin mielestähän kirkossa ei sovi taputtaa.)

      • joku vaan

        Tapsa sanoi eräässä kirkokonsertissaan, kun yleisö taputti, että: " Älkää taputtako. Taputelkaa sitten vasta kotona toisianne."


      • Katrille

        Katri Helenalle taputimme joka laulun välissä Iisalmessa kirkkokonsertissa.


      • liisa

        Olin viime viikolla Mikko Mäkeläisen joulukonsertissa ja siellä "kanttori" Tuominen pyysi että, halutessaan osoittaa suosiotaan, yleisö taputtaisi vasta viimeisen laulun jälkeen. Muuten Mikko Mäkeläisellä on joulukonsertti huomenna to Piikkiön kirkossa klo 19!


    • muuzikko

      Minä en ole julkkis, enkä tähti, mutta olen harrastaja muusikko ja olen soittanut joskus uskonnollista musiikkia kirkossa. Kuitenkin olen ateisti, en usko jumalaan lainkaan. Minulle musiikki on musiikkia, riippumatta siitä onko se hengellistä tai maallista. Näin on varmaan myös monen kuuluisammankin muusikon tai laulajan kohdalla. Jos käyt kirkossa kuulemassa konserttia, et voi todellakaan tietää, mikä on esittäjän vakaumus.

      Minun mielestäni musiikin esittämisestä tuleva palkka kuuluu muusikolle. Jos hän haluaa antaa rahaa hyväntekeväisyyteen, hänellä on siihen oikeus, niin kuin kaikilla muillakin ihmisillä.

      • kosketintaiteilija

        Samoilla linjoilla.Muusikot tekevät duunia kirkoissa aivan samalla tavalla,kuin haudankaivajat ja siivojat vakaumuksesta riippumatta,joten minkä ihmeen takia muusikoiden pitäisi tehdä työnsä ilman palkkaa.Itse olen säestänyt iskelmäartisteja kirkkokonserteissa ja aikoinaan säestänyt myös jumalanpalveluksia ajattelematta sen kummemmin uskonnollista vakaumustani.Esitettävä proggis pitää tietenkin valita paikkaan sopivaksi.


    • vakaumus

      Sorry, tuli kömmähdys - Kirkahan onkin todella ortodoksi. Levylle hän on kyllä joululauluja laulanut..Ja onhan meillä muidenkin uskontokuntien edustajia kevyessä musiikissa. Ja ovat monet tuoneet sen vakaumuksensa esille: ainakin Viktor Klimenko...Uskonto on kyllä monelle arka aihe laulaa tai edes keskustella siitä, edes jouluna..eikä kenenkään suuntausta tule väheksyä...

      • Saapas

        Ei sillä ole väliä mihin uskontokuntaan esiintyvä artisti kuuluu - tai kuuluuko mihinkään! Osa artisteistamme on uskonnollisia toiset taas eivät. Konsertin antia ja artistin esiintymis/eläytymistaito siinä paljon ratkaisee!


    • mikki

      Laulaako artistit kirkossa yleensä mikrofoniin ?

      • Kiippari

        kirkon akustiikasta.


      • heluna
        Kiippari kirjoitti:

        kirkon akustiikasta.

        ...ja laulajasta. Tuskin oopperalaulajat tai esim. T.Kansa tarvitse kirkossa mikrofonia. Heillä ,kun on kantava ääni muutenkin.


    • Rajansa kaikella

      On todella! Iskelmälaulajat rynnivät kirkkoihin tungokseen asti ja epätoivoisesti kauppaavat levyjään vielä siellä. Kauniit joululaulumme kärsivät inflaation, kun jokainen iskelmälaulaja niitä " kurkku suorana " kailottaa. Pidetään huolta, että tosi tulkitsijat saisivayt tilaa esittää näitä iki-ihania joululaulujamme, eikä niitä kirkoissa " raiskattaisi"

    • Taulumäellä nähtyä

      Ei niihin riitä kaikkiin millään kuulijoita. Esim. tangokuningas Kyösti Mäkimattilan ja Heidi Pakarisen yhteiskonsertissa Jyväskylässä ei näyttänyt olevan yleisöä paljoa ollenkaan. Mäkimattilakin näytti vetelevän vaan siellä röökiä kirkon pihalla tauon aikana sillä aikaa kun Pakarinen oli lauluvuorossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      373
      4714
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1904
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      67
      1631
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      229
      1463
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1410
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1386
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1367
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    10. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1234
    Aihe