Aihe

SRS merkkivalo

Avecmään

Autossani ave -10 syttyi SRS merkkivalo joka palaa kokoajan. Virtojen ollessa päällä siis. Oliskohan sille joku sulake vai pitääkö nollata vikakoodi tai jotain? Ohjekirjassa oli vähän sekava tuo sulakeasia tältä osin. Kellään tietoa. Kiitos.

19

1154

  Vastaukset

  • Niin ja lisäys että se valo palaa siis auton käydessäkin.

  • Yleensä johtuu esim. löysästä johtoliitoksesta jonkin turvalaitteen kohdalla. Ensiksi kannattanee lukaista koodit ja muu mahdollinen data semmoisella testerillä jolla tuohon srs-ohjausyksikköön pääsee käsiksi. Kyllä tuon valon syttymiseen aina syy löytyy.

   • Kannattaa kokeilla työntää kuskin penkin etureunan alta olevia sähköpistokkeita vastakkain, ilmeisesti keltainen on se tähän vaikuttava.


  • Kannattaa olla nyt varovainen. Toyotahan on kuuluisa kenkkuilevista turvatyynyistä. Joskus voi paukahtaa turvatyynyt naamalle kesken ajon ja joskus ei paukahda kolarissakaan. Kun siellä kerran valo palaa, niin siellä on jo jotakin vikaa. Suosittelen, ettet ajaisi ollenkaan, ennen kuin joku ammattilainen on auton tarkistanut ja korjannut.
   http://www.iltasanomat.fi/autot/art-1435203991331.html

   • Eikös se suositus ollut, ettei ketään etupenkeille, kun tohjossa on ne tappajatyynyt.

    Siis penkit pois ja ajetaan takapenkiltä käsin ;-D


  • No broblem. Liitin löysällä. Sen verran otin kuitenkin selvää että jos olisi turvatyynyissä ollut vikaa niin maahantuoja olisi kustantanut korjauksen.

   • Niin varmaan joo... mua ei kauheasti liikuttaisi edes jos kesken ajon laukeaa turvatyyny ohjainlaitevian seurauksena mutta maahantuoja kustantaisi korjauksen.
    Koskahan se kustantaisi noita kansivikoja?


   • No minä en kyllä haluaisi nenänkaivun aikana saada sitä paukkua päin naamaa:). - riippumatta siitä kuka maksaa.


   • toooosi_uskottavaa kirjoitti:

    Niin varmaan joo... mua ei kauheasti liikuttaisi edes jos kesken ajon laukeaa turvatyyny ohjainlaitevian seurauksena mutta maahantuoja kustantaisi korjauksen.
    Koskahan se kustantaisi noita kansivikoja?

    Älähän kirjoita potaskaa. Toyotan moottoreissa on ollut harvinaisen vikoja. Ne ovat kestävyydeltään suorastaan ylivoimaisia. Niillä puolimiljoonaa kilometriä on vain sisäänajo. Siinä vaiheessa se on vielä uuden veroinen.


  • Ei se kytevä tumppi keuhkoissa tai mahassa auta auton hallintaa luppumetreillä, turvatyynyn poksaduksen jälkeen. Siksikin on parempi, että siirryt piipun polttajaksi , tulee tojo kuskin elämästä vieläkin jännempi.

  • KANATTAA ENSIN KOKEILLA AKUNKENKÄ POIS JA SITTEN KÄYTTÄÄ KAIKKI PISTOOKKEET IRTI OJAUSYKSIKÖSTÄ TIETINKIN LAITTAA TAKAISIN KOKEMUS TOYOTA AVEENC 2002 MINULLA SAMMU VALO SILLÄ KONSTIN OJAUSYKSIKKÖ ON ETUPENKIENVÄLISSÄ TOYOTA LIIKE EI ANNA NEUVOA JOSKYSYY PITÄS TILATAAIKA TOJOTAN OMIIN MITTARIIN SITTEN ALKAA TUNNIT JUOKSEEN TULEE HINTAA JOS JOUTUU OSTAAN OJAUSYSKIKÖN KANATTAA KYSYÄ ENSIN PURKAAMOSTA KORJAYS MAKSAA VÄHINTÄÄN 150.e

  • oli äänimerkin spiraali paskana ja se aiheutti SRS-valon palamisen.

  • Jos nuo liittimet avaa ja kytkee takaisin, ja vian olettaisi olleen niissä, kuittaa tuu ko vika itsestään vai tarvitaanko obd:n kautta myös kuittaus? Onko ilmaissoftaa joka toimii myös tähän?

   • Turvalaitteiden ja päästöjen säätelyn vikakoodit jää päälle vaikka hälytyksen aiheuttanut vika korjattaisiin. Vikailmoitukset tulee kuitata.


  • Mikä siinä on ettei tätä aven merkkivalohässäkkää saa kuriin? Joka talvi sama keskustelu ja nyt kesälläkin. Itselläni toistaiseksi kokemusta vaan vilkuttelevasta öljynoaineen merkkivalosta. Kun siitäkään ei tiedä onko öljynpaineet oikeasti huonot vai onko Nipponin poika säätänyt liitäntöjen kanssa.

   • Jos vika ei poistu öljynpaineen anturin vaihdolla, on öljyn paine liian matala. Vika voi olla pumpussa, väljissä laakereissa tai tukoksissa.


  • Kokeilin skannata vikakoodin Elm 327 + play kaupasta saatavilla ilmaissoftilla "Car Scanner" ja "ElmScan Toyota", kumpikaan ohjelma ei löytänyt yhtään vikakoodia vaikka Airbag valo palaa...
   Onko ehdotuksia millä ilmaissoftilla pitäisi onnistua, tai millä halvalla softalla?

  • Mikä softa Elm 327 kanssa löytää nuo airbag vikakoodit?

  • Corollassa jäi kattovalo päälle pitkäksi aikaa niin akku meni aivan tyhjäksi. Srs valo paloi sen jälkeen. Helppo nollata netistä saatavilla ohjeilla.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   119
   10097
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   285
   5209
  3. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   94
   3217
  4. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   67
   3166
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   154
   1499