Ossaakkonäki?

Tee.se.sitten.itse

Tulipa tarve vaihtaa polkupyörään takaratas. Oli akselissa huonon näköiset mutterit ja vielä huonommat prikat. Rumpu jotakin harvinaisempaa merkkiä. Ei oikein tuntuneet kierteet sopivan normimuttereihin. Mittasin jengat. Tavallisinhan on se 3/8 tuuman BSC -kierre eli siinä on 26 kierrettä tuumalle. Tässä oli 24 kierrettä tuumalle eli se oli 3/8 UNF -kierre. Mutterit löytyi kaupasta (ihme kyllä), 50 c/kpl. Vaan prikkoja ei mistään. Kun mutterin avainväli on 9/16 tuumaa eli noin 14,2 mm, ei siinä ohut peltiprikka menesty ja kun sen 10 mm peltiprikan reikäkin on 11,5 mm, niin sitä vaille etteikö mutteri mene läpi.
Kaikkialla oli myynnissä samoja kiinalaisia pellistä prässättyjä ohuita ja taipuisia prikkoja. Kunnollisia ei missään. Kiersin kaikki rautakaupat, tarvikeliikkeet, rihkamakaupat. Samaa kelvotonta roskaa kaikilla. Kymmeniä turhia ajokilometrejä.

Päätinpä tekaista itse, onhan minulla porat, sorvit ja rälläkät. Vaan sattuneesta syystä oli lattarauta päässyt loppumaan. Tavoite oli löytää 3x25 millin mustaa lattaa.
Kahdessa ensimmäisessä rautakaupassa myytiin eioota. Kolmannessa (Limingantullin Rautia) poika kysyi "mitä se sellainen lattarauta on?". No, vanhempi myyjä tiesi ettei heillä ole. Tulipa kysyttyä sekin, missä olisi lähin rautakauppa... Ehdottelivat jotakin, olikohan se OuMet tai jotain sinne päin. Sieltä itsekin 20 v sitten kuusikulmaista rautaa ostin kun piti tehdä mopoon vaijerin säätöruuveja ja muuta sellaista. Nyt oli portit kiinni ja iso lukko päällä. Piha muutenkin sen näköinen, ettei ole ollut toimintaa aikoihin.

Nytpä kysymyslause Oulun ossajille: Mistä Oulussa voisi ostaa tätä ilmeisen harvinaista teollisuuden puolivalmistetta, lattarautaa? Mistä muutkin Oulun ossaajat rautaa ostavat? Joko tuokin pitää tilata netistä ulkomailta ja jos, niin onko antaa linkkiä? Sitä kun joskus jotakin muutakin tulisi tehtyä metallista, vaan kun lama-Oulussa rautakaupoissa ei ole myynnissä rautaa.

Ihan tuli mieleen 1970-luvun Neuvostoliitto. Sielläkin kauppojen hyllyt notkuivat tavaroista, joita kukaan ei halunnut ostaa. Sitä ei kaupoissa ollut, mitä ihmiset olisivat tarvinneet. Se ero tosin, että nyt tämä tarpeeton roskatavara on pakattu värikkäisiin pakkauksiin ja moninkertaisiin muoveihin. Ja maksaa ainakin kymmenkertaisesti sen kuin Neukkulassa. Neukkulassa myytiin sellaisenaan tai haaleanvärisissä pahvipakkauksissa.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rautaarajalle
      • Tee.se.sitten.itse

        Kiitos neuvosta, sieltä löytyi! Ei olekaan kaikki oululaiset mulqvisteja!


    • kellosta

      Kyl löytyy täältä jos viel tarvis.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1605
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1273
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1090
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1047
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      936
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      868
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      861
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      63
      798
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      748
    Aihe