Miksi jengi menee valintakokeeseen eikä avoimeen?

erittäinHämmästynyt

Mä olen ensi vuoden abeja joten sori jos tämä on tyhmä kysymys, mutta en palstan viestien perusteella oikein ymmärrä tätä logiikkaa valintakokeiden ja avoimen välillä. Jos kerran avoimeen pääsee kuka tahansa ja (nykyään) riittää 60op että saa tutkinto-oikeuden niin minkä hiton takia porukka ylipäänsä stressaa jollain valintakokeella???

Siis eikö parasta olisi heti kirjoitusten jälkeen mennä avoon (jo heti keväällä) ja sitten kun 60op on kasassa niin BOOM olet sisällä ja vieläpä haluamassasi kauppiksessa. Minkä ihmeen takia ihmiset lukee päivästä pääksyyn kuukausikaupalla - ja kauemminkin - jotain sisäänpääsykirjoja kun sen ajan voisi käyttää avon kurssien lukemiseen?

Summa summarum:sisäänpääsykirjat on ajantuhalusta turhaa stressaamista valintakokeista ja ahdistusta siitä mihin kauppikseen pääsee jos pääsee ...jos kerran avo on taikasana onnelaan, näinkö?

Onko jotain nyt mikä menee multa ohi tai en ymmärrä, vai onko asia todella näin?? Olen todella hämmästynyt tästä että avoimen kautta voi mukamas päästä minne haluaa ilman valintakokeita, miksi siis kaikki eivät mene sinne hetimiten yo-kijoitusten jälkeen ja unohtavat valintakokeet?

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • raharatkasee

      Haluamaani kouluun maksaisi avoimessa 630€/lukuvuosi ja ryhmään otetaan 10opiskelijaa. olisin hakenut jos en olisi muuten päässyt, nyt pääsen sinne ilmaiseksi. toki myös se fiilis että todella ansaitsin paikkani!

      • 3351

        Joo mutta silti idiootit maksaa Hentusen kursseista yli 2000e eikä sisäänpääsy ole lainkaan varmaa koska urpot ei osaa välttämättä itse lukea.


    • aalto9334

      AIkaisemmin esim Aaltoon vaadittiin muistaakseni 90-100 OP avoimen kautta, mutta nykyään enää 60 OP. Nyt näyttäisi siltä että avoin väylä lisää suosiotaan ja luulen että muutaman vuoden kuluttua valtavasti ihmisiä yrittää sitä kautta sisälle mikä sitten taas nostaa avoimen väylän keskiarvovaatimusta ylöspäin lopulta niin että vaaditaan 5.0/5.0 keskiarvo sisäänpääsyyn :) Vuodessa Avoimen kautta ei kursseja yleensä myöskään saa tehtyä, mutta parissa kylläkin.

      • eipäseriitä

        Ei se 5.0/5.0 keskiarvokaan riitä avoimen kautta jos kaikilla hakijoilla on tuo 5.0/5.0. Silloin on vähän vaikea valintaa tehdä jos paikkoja on vähemmän kuin pyrkijöitä. Tällaisessa tapauksessa lähinnä ei oteta ketään sisään avoimen kautta sinä vuonna.


    • 911

      Avoimiin ei pääse kaikki halukkaat ja kaikilla aloilla ei tosiaankaan pääse opiskelijaksi 60 ov:lla.

    • Aallonmursuvm2015

      Koska

      a) voit lueskella vaan himassa pääsykoekirjoja
      b) ei tarvi intoilla luennoilta toisille, tehdä läjäpäin tehtäviä ja kuumotella tentteihin valmistautuessa
      c) menee turhaa aikaa avoimen kursseihin
      d) maksat kursseista älyttömiä summia, etkä edes välttämättä pääse Aaltoon tekemään avoimen kursseja ":D"

      ELi: lue 2-3kk pääsykokeisiin, pääse sisään, opiskele. Kellään tuskin on niin kova kiire ettei voi opiskella vuotta pitempään ja päästä helpommalla tavalla sisään. Ellei ole kallu. Ja muutenkin, kivempaa pääsykokeen jälkeen aloittaa se opiskelu tutkinto-opiskelijana, kun on jo taustatiedot keskeisistä aineista. Avoimessa menisi abi-joonaksella sormi pyllyyn, kun ei ole ehtinyt kunnolla tutustua kurssin kirjoihin ja kohta pitäisi olla jo tenttimässä hyvällä arvosanalla.

      • Kdkfkxi

        Riippuu tietysti vähän. Jos oot kerran pääsykoekirjat sisäistänyt hyvin niin naurat avoimessa näille laskennan peruskurssereille. Ei tarvitse pahemmin ponnistella jonkun 30 oparin eteen ja keväällä käyt 2kk panostuksella nykäsemässä ittes täysillä pojoilla sisään.


    • erittäinHämmästynyt

      Ei kyllä vakuuta nää selitykset ei sinne päinkään. Tilanne on ainakin juuri nyt että sellaisella 3 keskarilla sisään, ei todellakaan ole kyse siitä (kuten Aaallonmursuvm2005) sanoo että "menee turhaa aikaa avoimen kursseihin" jos kerran ne saa täysimääräisesti hyväksyttynä kun saa tutkinto-oikeuden - asiahan on päinvastoin - turhaa aikaahan menee juuri valintakoekirjoihin joilla saa tasan 0 opintopistettä

      Toi "rahaselitys" on kaikkein säälittävin, jumalauta jengi maksaa itsensä kipeäksi valmennuskursseista ja sitten sanotaan että joku 630€ on maksaa liian paljon tai on älytön summa.

      Siis HEI HALOO 600 euroa saa kasaan 5 päivän työllä! Mielumminko te pänttäätte asioita 5kk kun lapioitte paskaa jossain 5 päivää?? Ei hyvää päivää mitä selityksiä, ei vakuuta tähän asti ainakaan...huh huh

      Näillä tiedoilla menen kyllä v.2016 huhtikuussa suoraan Turun avoimeen jonne mulla on vajaa kilsa fillarilla, minulla on reippaasti aikaa suorittaa 60op ennen kuin lukuvuosi 2017 alkaa seuraavana syksynä. MÄ en kyllä tajua että ihmiset on noin daijuja että streessaavat jatkuvasti jostain valintakokeista kun niitä ei edes tarvita...

      • lutimursu2015

        Pääsyy on kuitenkin se, että avoimeen mennessäsi joudut itse kustantamaan koko vuoden opiskelut omasta pussistasi (asuminen, ruoka, matka-kulut, vaatteet y.m muut päivittäiset kulut). Tutkinto-opiskelijana saat asumistukea, opintorahaa ja opintolainaa.

        Periaatteessa voit kyllä olla työttömänä, mutta silloin saat opiskella vain 3 opintopistettä kuukaudessa avoimessa ja on muutenkin aina vaara että joudut/pääset töihin.

        Jos taas menet töihin joudut sumplimaan aika lailla että saat mentyä pakollisille kursseille kuten läsnäolopakolliset kielikurssit, myös monet muut kurssit sisältävä läsnäolopakollisia harjoituksia. Työaika on muutenkin pois avoimen opiskeluajasta joten siinäkin mielessä on parempi mennä valintakokeiden kautta.

        Edellä mainittu seikka oli ainakin minulla pääasiallisin syy miksi menin valintakokeisiin enkä suoraan avoimeen.


      • hgohnio

        Tarviit 3 keskiarvon että voit ylipäätään hakea avoimen kautta. Viime vuonna alin raja millä pääs sisään oli n. 3,5 mutta muutos opintopisteihin tuli vasta sillon eli ne ei oo oikeen vertailukelpoisia tän vuoden ja tästä eteenpäin oleviin rajoihin, sillä hakijamäärät noussu tottakai valtavasti ja nousee koko ajan enemmän kun jengi tajuu et tollanen mahdollisuus on. Pääsin ite nyt about 4,5 keskiarvolla avoimen kautta mut en tiiä mikä se tän vuoden raja sit oli. Viime syksyllä avoimen toimistosta sanottiin että tuskin onnistuu vuoden aikana käymään kaikki kurssit ja aika vaikeeta se olikin ihan vaan aikatauluttamisen takia, koska kurssit menee avoimessa tosi pahasti päällekkäin. Periaatteessa helpommalla pääsis ku lukis vaan kunnolla pääsykokeeseen mutta avoimen kautta pääsee jatkamaan suoraan toiselle vuodelle eikä mee ns. aikaa hukkaan. Yks hyvä puoli on myös se että jos hakee avoimen kautta niin on motivaatiota tehdä hommia ja saada hyviä arvosanoja, joten kun ekan vuoden kurssit on saanu hoidettua hyvillä arvosanoilla voi melkein itse valita minkä haluaa pääaineeksi. Itellä ei varmaan ainakaan keskiarvo ois niin korkealla jos olisin aloittanut normaalisti tutkinto-opiskelijana.


      • aloita.heti

        Voit kyllä aloittaa siellä avoimessa jo tänä syksynä koulunkäynnin rinnalla.


      • Työlläselviää

        Olet äärimmäisen oikeassa. Pääsin itse sisälle avoimen kautta Turkuun. Pyrkijöitä oli kaksi kertaa enemmän kuin viime vuonna. KA 3,4.


      • Kallis123344

        Turuss mopoa avoimessa maksaa nyt 15e.


      • Rrtggyuk

        Niin. Mopoa maksaa 15e.


      • tiedetäänjo

        Alkaen 1.8.2015 yksi opintopiste maksaa 15 € kaikkialla avoimissa yliopistoissa. Eli 60 op on 900 €.


      • ixoxoxo

        Turussa vaaditaan 90op ja osa kursseista on läsnäolopakollisia tai ainakin vaatimuksena on osallistuminen luennoille. Työkkäri myös vie tuet, jos kuulee jonkun opiskekevan yli 5op/kk eeli töissä pitäisi käydä ja töistä suoraan luennoille loppuillaksi. Kurssit alkaa yleensä neljän jälkeen.


    • täsäselitys

      Jutun juju, jota erittäinHämmästynyt aloittaja ei tiedä, on se, että avoimen kautta tulevia otetaan opiskelemaan erittäin vähän. Karsintaa on siis silläkin saralla ja vieläpä sitä enemmän, mitä enemmän on hakijoita.

      Avoin yliopisto ei siis ole suora ja varma tie varsinaiseksi opiskelijaksi. Helpompi on nuoren lukea pari kuukautta intensiivisesti pääsykoekirjoja kuin käydä vuosi tai kaksi avoimen yliopiston kursseilla.

    • Mirjamiina12345

      Huomatkaa myös, ettei kaikkiin yliopistoihin ole avoimen väylää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14901
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3085
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3079
    4. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3076
    5. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3075
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3074
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3074
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3064
    Aihe